Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 04.08.06 10:32
« Autoservisy
Tak jsem byl včera v tom Prontu servisu (okr. FM) na 2 serv. prohl. a jsem celkem spokojen, všechny kapaliny a filtry vyměněny,blinkry na central aktivovány...stálo mně to 4000 Kč 8-s Jen tam zjistili i nějake pry prozatím celekm nepatrné vůle na levem čepu předního kola, pak na pravém tlumiči a levém uchycení kola (kosti:), prý se to bude muset v nejbližší době vyměnit...Ale servis jistě doporučuji, makají staří a zkušení chlapi.
-
« Nové Bravo?
to m4lcolm: jak jsi poznal, že je to retušované. Pracuješ s photoshopem?
Já si nemůžu pomoci, ale mě se ten předek moc nelíbí. Mě to moc nezaujalo ani u GP. Nevím proč. Ten předek jde trochu do klínu a ty světla to ještě zvýrazňují. Uvidíme jaká bude skutečnost. Ta zadní část je zase podobná alfě?
A jinak stále se mi více líbi nynější stilo s těmi hranatějšími tvary. Je to takové více agresívní.
to romanfu: moment 1,6 16v bych nepodceňoval. Já ho mám vMW a je to bezproblému. Jak na to šlápnu, tak je to kouř. Je sice pravda, že jsem nejel v 1,8. Ale ta maje má 106 koní a to je myslím slušné co? Spotřeba průměr za 3 roky 7,3. Najeto 98 tis. -
"-- skrytý --" 03.08.06 16:54
« Re:
@Octan
Ta dost mizerně zaretušovaná stříbrná linie ve předních dveřích u druhé fotky prozrazuje dost výraznou změnu úhlu zkosení spodní hrany oken (cca o 10 °), při vyfocení byla pravděpodobně vodorovná. Drobné stopy po retuších jsou vidět i na jiných místech. Osobně se mi tato "jistě definitivní" podoba zamlouvá zatím nejvíce, i když některé detaily mi tam nezapadají. Uvidíme. -
« Re: Re: Autoservisy
Znáš-li osobně majitele, je to pochopitelně jiná. Mě by zajímaly "systémové" věci, jako jak jsou placení servismani (je známo, že obecně ve značkových servisech dostávají velmi málo, takže buď tam jsou mladí kluci, co ještě nic neumí a pak lemplové, co se samostatně neuživí), jak jsou vedeni, jakou mají fluktuaci, atd.
Zatím jediný servis, kde jsem měl v podstatě 100% důvěru, je Šafář - Říha na Kavčích horách - dával jsem tam léta Bravu a nic za tu dobu nezk...., jednání perfektní a vždy jsem věděl, co s autem dělali a co mě asi tak čeká příště. Není to ale autorizovaný servis. -
"-- skrytý --" 01.08.06 06:46
« Ad. 1,8
Já mám 1,8 Dinamic v plné palbě rok výroby 2003 a jsem s ním spokojen. Teď skoro po 3 letech se dá říci, že jsem měl dvě závady. Jednu, kterou odstraňovali 1,5 roku - hláška poruchy ASR, ESP. Oprava trvala proto tak dlouho, že nemohli diagnostikovat příčinu. Pak jsem se naštval, navštívil jiný servis a za 14 dní byla závada odstraněna. ŘJ byla nastavena na jiný brzný systém, než který jsem skutečně na autě měl. Druhá byl klepající variátor ventilů (závada se objevila po roce provozu) a opraveno bez problémů v záruce. Tvrdili mi sice, že to nemá na nic vliv (po 2-3 sekundách po nastartování to klepání zmizelo), ale i tak jsem trval na výměně. Potom mě sami pozvali na výměnu nějaké součástky v řízení - to byla závada, na kterou přišel sám výrobce a stahoval do servisů celou sérii. Jinak OK; jsem s autem velice spokojen. Samozřejmě spotřeba je vyšší, ale i tak se pohybuji v uváděných hodnotách - průměr za rok od 8,0 do 8,2 l, tedy to vychází na těch "papírových" 8,1. Záleží o jaké období jde a kde zrovna jedu. Je fakt, že v zimě, kdy se pohybuji dá se říci jen po městě to vyleze až k 10 litrům, ale v létě je to zase méně; proto uvádím průměr za rok je na těch papírových 8,1. Když jedu někde 200 km a více a dodržuji rychlostní limity dle zákona, tak jsem schopen jet i za 6,5 litru. Nejsem žádný divočák, rád si vychutnávám i krajinu kterou projíždím. Výkon motoru ale v žádném případě nevyužiji, takže záleží na Tobě, jaký styl jízdy máš a co od auta očekáváš, konkrétně motorizace 1,8. Mě uklidňuje to, že když bych se dostal do nějaké prekérní situace, tak mám pod kapotou dostatek výkonu k např. velkému zrychlení k předjetí. Motorizaci 1,8 jsem zvolil kvůli výbavě Dynamic, která se v době, kdy jsem auto kupoval dávala u benzínů jen do 1,8.
Tolik mé zkušenosti, rozhodnutí je na každém z nás, jaké vozidlo si koupí. -
« stilo 1,6 mw
já mohu doporučit Nordex Havířov. Ale to bude asi trochu z cesty, co? >:D S čipováním motoru zkušenosti nemám, protože na to nemáme cesty, přísná pravidla a já se radši kochám... :shock:
A ještě k těm lyžinám na kola. Jak to funguje u MW? To se montuje na ty stávající lyžiny nebo někde jinde? Tam vlastně v nich jsou nějaké otvory, né? Zatím jsem po tom nějak nepátral, ale jak se to tady rozebírá ... -
"-- skrytý --" 31.07.06 13:47
« Bez nadpisu
Zdar chlapi,
chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo z vás zkušenosti s čipováním motoru 1.2 16V.
Ono to na normální ježdění stačí, ale když máte plný kufr krámů, k tomu
zapnutou klimu, tak to auto musím hodně přemlouvat abych
svižně předjel nějaký ten kamion. Ale vzhledem, že tady máme bodový systém, tak jestli to má vůbec cenu čipovat.
Jinak jsem s autíkem spokojený.
Spotřeba okolo 6.9l/100km.
Max rychlost 180km/hod.(zkoušeno před 1.7.2006 >:D ) -
"-- skrytý --" 31.07.06 12:18
« Autoservisy
Jinak ja osobně zatím uvažuji o autor. servisu Autotyp Praha...Máte někdo s tímto servisem zkušenosti?Technik mi sdělil meilem, že běžná mimozáruční serv. prohlídka včetně základních výměnných materílu jako olej,brzdovka atak...vyjde přibližně na 4000 Kč ale záleží na tom co všechno se tam bude měnit ??? -
"-- skrytý --" 30.07.06 18:25
« Autoservisy
Čest lidi, potřeboval bych doporučení do nějakého autorisovaného servisu v Praze, ktery je nejkvalitnější a pokud možno za dobrou cenu?????? Stilo mam jen chvili a chtěl bych ho vyservisovat bo nevim co všechno tomu je, ma to najeto 32 000 km, tak,.... -
"-- skrytý --" 30.07.06 14:36
« Re:
Nove pro ride 591 co mam ja uz jdou zamknout k pricnikum,jen sem ted zjistil ze se daji na netu koupit uz za 2500,no co se da delat :'-( .Ceny padaji neuprosne dolu ale ze tak rychle,aspon se nejdrive poradne kouknu na netu nez budu neco kupovat :idea: -
"-- skrytý --" 30.07.06 14:16
« Bez nadpisu
Nejlepší řešení na kola je thule rider.Mám s tím nejlepší zkušenosti.cena cca 1500,-.Jinému zařízení nevěřím,na tomhle jse nedá ušetřit.Kola jsou tam jak přilepená,jet jse dá 150km,ale dost to hučí.Spotřeba je o 0,5-1,5 vyší než průměr,podle váhy nohy na pedálu. pozor při nakládání a skládání kol z vozu.Jediná vada je že jse nedá nosič kol zamknout k příčníkům-nebezpečí zcizení. -
"-- skrytý --" 30.07.06 00:28
« Re: Re: Spotřeba
NO jo ja taky ,ono ale neni nosic na kola jako nosic zejo, to se nesmi setrit a kupovat ten plechovy sunt se supermarketu za 250 kc.Ale koupit poradny od thule hlinikovy za 3 litry tam to kola drzi jako pribite a takova perlicka kdo jezdi s kolama bude vedet o cem mluvim,ten nosic se da uchytit na pricniky jen takovymi ctverecky asi 2*2 cm.se zavitem,cely nosic drzi jen 3 tyto body a jsou navleceny v drazce pricniku.Ani nepotrebuji ty gumove pavouky kteryma to maji lidi postahovane k sobe.Vubec nechapu ty lidi ze se neboji jezdit s tim kouskem plechu na strese,o ne nejde ale co ty lidi za nima kdyz to kolo spadne.Na faro za pul mega a vice maji ale kola taky nejsou nejlevnejsi jak sem tak koukal ale div ze je neprivazou ke strese provazem tohle je podle mne setreni na nespravnem miste,mneli by se nad sebou zamyslet oni,ja pro bezpecnost sebe i okoli udelal maximum -
"-- skrytý --" 25.07.06 16:24
« Re: Re: Re: stilo 1,6 mw
Já teď řeším jinou raritku. V mnou vychvalovaném servisu mi při výměně levého silenbloku na zadní nápravě nenasadili brzdovou trubičku (zřejmě, nevím co jiného by to mohlo být) do průchodky. Ta se od prosince dřela o tu průchodku a vydávalo to zvuky jako když vrže zadní náprava. Víc jak půl roku to vrzalo a nikdo nepřišel na příčinu. Když jsem to asi před měsícem objevil, nevěřil jsem, že by to mohlo být ono, ale nasadil jsem jí a najednou absolutní ticho. Takže nic nevrže ale trubička má prodřenou plastovou izolaci až na kovový střed. :roll: -
"-- skrytý --" 24.07.06 13:02
« Re: Re: Stilo 1.6
Tak víc se ukáže, až pojedeme na dovolenou, ale toto jsou většinou cesty typu vesnice, pár kilometrů a zase vesnice a tak pořád dokola. Pomalu nikde žádný úsek, kde by se člověk mohl trochu rozjet na stabilní rychlost. Navíc ten provoz teď o prázdninách je někdy dost náročný a někteří řidiči jsou navíc vyslovení zabijáci, ostatní jen žasnou, kde všude si troufnou předjíždět a jakým způsobem. :!: -
"-- skrytý --" 23.07.06 20:42
« Stilo 1.6
Tak se snažíme našeho stilouše pořádně prohánět, obzvláště teď o prázdninách, zkraje jsem ho moc nešetřila, ale dnes jsem se snažila jet opravdu předpisově a mít lehkou nohu a prům. spotřeba 6,6 l/100 km. :shock: To se mi zdá docela dobrý, proti tomu, za kolik jsme jezdili dřív s Favoritem. ;-) -
"-- skrytý --" 23.07.06 14:07
« Re:
to: kombík 1,6: No budu držet palečky, aby ti to už fungovalo. Mě se bohužel - nebo bohudík všechny závady objevili v záruce, do roka a půl.
Ale jinak jsem byl absolutně spokojenej. Jenže manželka furt hudrovala, že po skončení záruky budem cpát peníze do auta, ktré furt nefunguje, tak jsem to prodal pro klid v rodině. snad jsem neudělal chybu. Uvidíme. -
« Bez nadpisu
to foromen: U mě těch závad bylo už taky víc. Začalo to víkem kufru, kterej se nějak hnul, takže nešel pořádně zavřít, protože se na jednej straně víc opíral do toho gumovýho dorazu, potom museli seřizovat pravý zadní dveře, protože si asi sedly a při otevírání dřely do prahu. Pak vyměnili čidlo teploty motoru, protože když byl mráz -15°C a větší tak to po nastartování hlásilo "přehřátý motor"-čidlo vyměnili, ale dělá to pořád. Další bylo, že se mi na displeji začalo objevovat "nefunkční ESP". Dal jsem to do servisu, tam to zkoukli, řekli mi že v elektronice nic nenašli, ale že to vyřešilo nabití baterie. Jsem na ně koukal jako blázen, ale fakt je, že to od tý doby nedělá. Potom prasklej lak na víku kufru. No a teď ty 2 závady na přední nápravě a ještě mi zjistili nějakou prasklou trubku na klimatizaci-jsem si pořád řikal že to nějak málo chladí. Takže nic moc, doufám ale, že to už má všechny mouchy vychytaný. -
« přední náprava
Zdravim všechny majitele Fiatu Stilo. Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s přední nápravou. Mám Stilo MW 1,6, podzim 2003 a momentálně mám najeto něco málo přes 18 tis. Protože mi začal předek klepat, dal jsem ho do servisu a zjistili, že mám vůle v převodce řízení, součástka za cca 8000Kč+práce, když jsem měl najeto cca 17,5tis. tak mi vyměňovali obě tyčky stabilizátoru, protože už taky cvakaly kvůli vůlím. Přijde mi to nějak hodně moc brzo na výměnu, 18tis km je nic. A jezdím po normálních cestách, Plzeň+okolí. Normální českej standard silnic. Je ta přední náprava tak poddimenzovaná, nebo se ta moje prostě nepovedla? Obzvlášť to naštve, když to začne odcházet 3/4 roku po skončení záruky. Prasklej lak na zadních dveřích jsem ještě naštěstí chytnul v záruce. -
« Bez nadpisu
Na to bych si dal pozor. Mám také JTD ( najeto 115 000 ). Od začátku jsem měl problém s vrzajícím pedálem spojky. V servisu ho pokaždé namazali a chvíli byl pokoj. Okolo 100 000 pedál přestal vrzat, ale objevila se vůle ( zřejmě se přestal vracet do základní polohy ). Okolo 110 000 začala prokluzovat spojka. Teď mám spojku vyměněnou, dále se musel vyměnit i válec na straně pedálu, protože se nevracel a zřejmě zničil spojku. -
"-- skrytý --" 17.07.06 20:15
« Re: Re: Re: Re: Stilo
My ho máme z CZ a zatím se zdá, že se o něj starali dobře :P Právě jsem se vrátila, byli jsme ho zase provětrat. Je to přesně tak, jak jsem říkala, hledají se možné důvody proč vyjet z garáže. Ale tentokrát to byl manželův nápad. Jenže - hádejte kdo řídil? ;-) -
« stilo 1,6 mw
zdravím všechny nové majitele stiloušů. Ať vám to hezky fičí a hlavně levně.
to foromen: to je pech s tvým autem. Ale někdy je to smůla trefit takové auto.
to mike.rad: ja měl s Chorvatskem podoubdou zkušenost. 4 lidi plný kufr, rychlost do 130 a průměr 6,5. Dojem z cesty-super.
Ať vám to jezdí. -
"-- skrytý --" 17.07.06 17:49
« Re: Stilo
Gratuluji k novému Stilu!!!I já jsem si v sobotu koupil Stilo.Takže sdílím nadšení.Jen si ho ještě potřebuji ještě osahat.Jízda skvělá.Rychlost až k hranici 200km/h.Ale nejvíc mne dostávají posuvné zadní sedadla.Tak přejme si hodně šťastných kilometrů a do servisu pouze na výměny olejů.Zdraví Kamil z Liberce. -
"-- skrytý --" 17.07.06 16:03
« Stilo
Opět všechny zdravím a moc děkuju za projevé gratulace >:D Auto jsme koupili v sobotu a zatím jsme najezdili jen cca 200 km, takže je brzo dělat nějaké závěry, ale i tak jsme z auta nadšení. Ten posez, ať už na sedadle spolujezdce nebo řidiče - ani v jednom případě jsem se nemusela tak porůznu kroutit, abych ulevila bolavým zádům, seděla jsem jak přibitá a vychutnávala si jízdu! Super! Jen mám obavy, že to pro mne byl takový zážitek, že teď nebudu dělat nic jiného než hledat důvody, kam by bylo potřeba dojet :*) Jeden známý se mě ptal, jestli už mě manžel nechal si sjet. No - je to špatně položená otázka, spíš by mělo být, jestli já už jsem nechala sjet manžela :P -
« Bez nadpisu
Přátele všechny Vás zdravím!
V neděli jsem se vrátil s STILEM z dovolené v Chorvatsku a tak chci napsat jak autíčko šlapalo.
Pro upřesnění mám 3D 1,2 rv 2002 bez klima a současný stav rychloměru je 85500km. Jeli jsme čtyři s plně naloženým kufrem, 400l střešním boxem a zapnutou lednicí v kufru,prostě naložený k prasknutí.
Z celé cesty jsem byl nadšený. Ujel jsem celkem 2390km s průměrnou spotřebou 6,5L/100km, na dálnici jsem jel tak kolem 120-140km/h a cestou zpátky jsem chytl ještě dvě kolony. Jednu před tunelem na dálnici 9km/2:30hod a druhou 12km/1:30hod. Auto jelo výborně akorát 1,2 je potřeba do kopečku trochu rozjet a nebo hodně řadit. Jediná porucha která mě potkala po tříhodinové jízdě v obrovském slejváku byla hláška počítače o nefunkčních brzdových světlech. Po kontrole světel které byli funkční se hláška už neukázala. Nejspíše někam nateklo. Všichni byli s pohodlím i 3D spokojeni. Tohle auto proti minulému byla velmi dobrá volba. -
"-- skrytý --" 17.07.06 10:43
« Bez nadpisu
No jak říkám, asi nepovedenej kousek. Mám dost známých, co Fiatem jezdí a jsou spokojeni, proto jsem ho kupoval. Ale bohužel u mého stila servisní záznamy jsou dané. Asi je pravda, že když si koupim sádrovou sněhurku, do rána mám i 7 trpasliků. Ale každopádně To neznamená, že Fiata jako auto chci pomlouvat nebo něco podobného. jen jsem uvedl svou skušenost. Všem Vám přeju hodně kilometrů a spokojenost s touto značkou. -
"-- skrytý --" 17.07.06 10:06
« Re: Stilo
Foromene, četl jsem kompletně celé fórum o Stilu. Sám jej vlastním 3 roky. Vzhledem ke zkušenostem a referencím majitelů je Váš zážitek pravděpodobný asi jako setkání s živým mamutem ve středních Čechách.
Ale proč ne. Zřejmě jste dítě štěstěny. -
"-- skrytý --" 17.07.06 01:12
« Stilo
Zdravím, já byl majitelem Stila rok a půl, motor 1.4 16V 6 speed. A bohužel moc se nepovedl. najel jsem 30 000 km a za tu dobu dělali přední nápravu komplet, výměna rádia, elektonika el. oken a centrálu, 2x klimatizaci, a naposled komplet převodovku a spojku. Tak jen doufám, že to byl nepovedenej kus a vám budou Stila fungovat ke spokojenosti.
A k tomu nosiči: já měl originál do střechy, trochu zdlouhavá montáž, cena taky ranec, ale jinak spokojenost.
ano, pracuji s Photoshopem. 8)