Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Blinkry
Tiez Vam prajem vsetkym vela stastia do noveho roku !!
Ja mam Stilo kupovane 11/2002 a pouceny informaciami z tohoto fora som chcel aby mi v servise Trencin aktivovali blinkre. Nezvladli to :-)) Vraj sa v examineri dostali az k aktivacii, potom tam zadali Car Code a namiesto aktivacia im examiner vypisal ze to v mojom aute nejde. Neviem ci im mam verit. -
matuS 01.01.04 04:06
« Re: Všechno nejlepší v roce 2004
zelal si nam to 2min 12s pred polnocou! cool! :-)
tomu sa hovori zanietenec!
ja som pred chvilou dosiel domov, troska som chyteny, ale hlavne zamrznuty. V Bratislave bola zima jak v tanku, do polnoci prsalo a od polnoci nam Silvester doniesol taky zmrznuty padajuci sneh...toz tak! Stastny novy rok! -
« Re: Loose Connection
to Zdenek_C: A kde si auto zkoušel? Jestli ještě napadne sníh, tak to jedu také prubnout. Doufám, že to bude bez kontrolek. Těchnika je těchnika, ale někdy bych na to vzal kladivo. Jinak přátelé do nového roku mnoho šťastných a klidných kilometrů. -
« Re: Loose Connection
r.c. Ale žádný záhul. Prostě jsem pár minut jezdil něco mezi 30-40 kmh jakoby po oválu s tím, že jsem zkoušel v zatáčce buď brzdit, zrychlovat nebo najet do ní o něco rychleji. Když PP začal pokřikovat, motor normálně běžel a auto by asi jelo, ale z pochopitelných důvodů jsem ho okamžitě zhasnul. A k tomu CORISu - když jsem volal na FIAT Assistance (podle plastové kartičky, kterou jsem dostal k autu), operátorka se mě ptala, kdy jsem auto koupil a zda jsem první majitel. Když jsem to potvrdil, řekla mi, že auta r.v. 2003 asistenčně obhospodařuje CORIS a dala mi na ně číslo (224...). Tam operátorka reagovala bez mrknutí. Ať Ti to jezdí. Zdenek -
« Re: Teploměr
Mě se jeví teploměr jako nepřesný, když auto stojí přes den na parkovišti a večer to porovnám např. s jiným autem, tak Stilo ukazuje vždy víc. Vyhřívané zrcátka má každé Stilo, ale vzhledem k tomu, že čidlo je pod spodní hranou a vyhřívané je vlastně jen skolo, nemyslím si, že by to mělo mít vliv.A ještě k blinkrům, nastavit blikání jde pouze u prvních modelů, pak už to nejde ať máte dálku jakoukoliv, pouze u alarmu. -
"-- skrytý --" 29.12.03 19:37
« Teploměr
Mně se zdá, že čidlo teploměru ve zpětném zrcátku je dobré umístění. Měl jsem Citroen XM a Octavii a tyto auta to mají v předním nárazníku, takže když se zastaví, dýchne na něj teplo od motoru. Služební přetechnizovaná Laguna má čidlo také v zrcátku. Výhřívání má dle mého názoru zanedbatelný vliv. Moje Stilo měří teplotu dobře. -
matuS 29.12.03 19:17
« Re: kámen
r.c. nemaj strach, ze by sa okno ihned po prilozeni nalepilo. kazde lepene okno musi ostat vo firme kde lepia minimalne 4 hodiny, aby lepidlo dostatocne uschlo. takze na zarovnanie okna maju dost casu.
ja som par vymien okna absolvoval a ziadne problemy, vratane spravne nahodeneho spatneho zrkadla a prehodenej dialnicnej znamky (SR, ATS) tak, ze som nechapal ako to robia :) -
« Re: stilo 1.2 16v 11/2001
to Penka: K tomu oleji. Už jsme to tu jednou probírali a většina z nás nemá Selenii. Ty sis stěžoval, že nechceš Castrol? Já konkrétně mám Castrol 5/30. Byl bych nasranej, kdyby mi padla záruka. A nebylo by to mou vinou. Olej měnil servis. A stejně Castrol je určitě lepší.
A k těm ručičkám. Jak vypnu rádio, přidám plyn a pustím ho tak také slyšim šramot těch ručiček. Ale já trochu hůř slyším, tak to neřeším. Když už tak rádio to jistí. Čus. -
« Re: výbava 2003
to rands: teď si mě s těma funkcema dostal. Já jsem měl vše ok. Ale jestli si dobře vzpomínám, tak u starších odkazů byl problém, že nesvítily světla ve dveřích (nebyly tam žárovky :-), pak zíňované blinkry (auto se zamklo, ale blinkry o tom nedaly vědět). No a dále si nevzpomínám. Jó u mého vozu jsem neměl pojistky na zadní dveře. Tak jsem je zavíral první den ručně. V servise nechápali. Pořád se ptali jestli jsem je nevytáhl :-) Ale já první den nevěděl ani kde ty pojistky hledat. -
« Re: stilo 1.2 16v 11/2001
penka> co se tyce teplomeru, to mam taky. Uz mi ho menili a nepomohlo to. Evidentne se ohriva od motoru, protoze rano po noci venku podle me ukazuje OK, ale po chvili jizdy mam i v -10 teplotu treba kolem nuly. Prijde mi to jako konstrukcni zalezitost. -
« Loose Connection
Zdravím všechny a posílám novou (aspoň doufám) hlášku palubního počítače. Mezi svátky jsem si řekl, že vyzkouším ESP, ať mne na horách nepřekvapí, a vyrazil jsem na prázdné parkoviště u zavřeného supermarketu. Zkouším, točím, brzdím - super. A tu náhle - Loose Connection, High Coolant Temperature, Engine Fault. Ha. Nechal jsem auto chvíli "ochladnout", zkouším nastartovat - opět totéž, navíc svítila kontrolak EOBD a nefungoval teplomět chladicí kapaliny (vyjel na polovinu stupnice a vzápětí spadl). Když to po 15 minutách bylo pořád totéž, volal jsem na FIAT Assistance. Tam jsem se dozvěděl zajímavou věc, že auta koupená v r. 2003 neobhospodařuje v případě problémů FIAT Assistance, ale CORIS. Takže další telefonát. Slečna mi nabídla maximálně odtah domů, jelikož servisy jsou zavřené. Jak to Stilo uslyšelo, náhle z původních chybových hlášek bylo už jen Engine Fault a rozsvícená kontrolka EOBD. S tím se dá jet, takže jsem pomalinku dojel domů. A to nejlepší nakonec - po hodině, až si Stilo odpočalo, startuju motor, Check in Progress ..... CHECK OK a vše je OK. Tak nevím, mám pocit, že při intenzivním zatížení ESP elektronika asi přestala stíhat. Zajímavé. Máte někdo podobnou zkušenost ??? Přeji krásný den a ať Vám to jezdí. Zdenek -
« stilo 1.2 16v 11/2001
Zdravím z Bratislavy.Mám najazdených už 60000km,práve pred sviatkami som bol 2 dni v servise. Jeden deň mi menili na záruku prístrojovú dosku, pretože mi škrkala ručička otáčkomera, potom celú palubovku, pretože sa mi odlepovala ofukovacia lišta a po jej vymenení (zle ju nažehlili) robili to prvý krát, museli pri tom rozobrať celú prístrojovku a zle to spravili , tak objednali celú novú prístrojovku a už je to "ok".Ešte mi majú meniť nejakého slimáka pod volantom, pretože mi tam niečo jemne šuchoce.Toto robili jeden deň.
Na druhý deň mi robili servis po 60000km.Cena 6300sk, menili mi olej ( vrátili sa na príkaz Talianov k oleju Selénia pokial je auto v záruke, predtým som tam mal castrol 5W30 softek magnetic)cena za 1l je polovičná približne 300sk, ďalej olejový filter, peľový filter,brzdovú kvapalinu a predné brzdové doštičky.
Predĺžil mi predajca záruku o pol roka,pretože som u nich kúpil prvé auto a vyskytovalo sa tam veľa závad.
Nevedeli mi v servise spojazdniť tie blinkre,asi preto že nemám v aute originál centrál, dokupoval som tam originál Mettu (centrál aj s alarmom) a že to nato nejde , len na originál z fabriky.
Ďalej mám problém s teplomerom ukazuje tak všelijako.Ke´d naštartujem ,tak už ukazuje o 1,5 až 2 stupne viac ako je v skutočnosti a potom pri jazde postupne aj 3 4 stupne viac ?
Ďakujem za odpoveď, nech Vám to jazdí ... -
to wuf: mám stilo 1,6 mw actual kupované v 4/03 a dálkové mám. Mám vlastně vše co bylo uvedené v letáku. Možná jestli ten dálkač nemáš ještě oživený. Nevím jak to přesně popsat, ale v servisu budou vědět. Některé funkce na autu nefungujou. Ony tam jsou, ale zapojuje je až dealer. Nevím proč. Myslím, že podobný problém měl Zdenek_C. Co Zdendo? Jinak také všem přeji mnoho šťastných kilometrů v novém roce. Jo a zimní gumy jsem si koupil Barum Polaris 2 a 2032,- + disky a 1300,- Bylo to mačkání jak blázen, ale určitě to stojí za to. -
to m@cic: dík za to upozornění na spoluúčast. To mě ani nenapadlo. Samozřejmě, že to nemám do dneška vyřízené. Na pojišťovnu jsem volal, mám přijet, ale měl jsem tolik práce, že k tomu nedošlo. To by, ale nebyl ten hlavní problém. Kolega dělal ve Škodovce a říkal, že okna se nikdy nenalepí tak dobře jak ve fabryce. Pokud se okno nepodaří dát rovně, tak ono se to okamžitě přilepí. Není možnost druhého pokusu. A co když se tohle stane a náhodou tam bude někde zatíkat ... A teď babo raď. Chci to vyměnit i nechci. Zajebaný šutr. Stačilo jet o půl metru pomaleji. Prasklina se zatím nezvětšuje. Čaute. -
"-- skrytý --" 27.12.03 20:23
« Spotreba 1,6
Tak jel dnes z Brna (Poříčí) do Prahy (Stodůlky) s vysloveně lehkou nohou a dosáhl zatím rekordně nízké spotřeby 6,2 l / 100km. Palubní PC uvádí průměrnou spotřebu 102 km/hod. Tule trasu jsem jel nejvíc s asi 9,5 l. Opravdu záleží na stylu jízdy. Zajímavé je, že opačně se mi to takhle nízko nedaří dostat, Brno je asi na kopci :-) -
Každý FIAT, když přijde z výroby má nalepený na skle tzv. rodný list, tam je v kódech poznačeno jaké je to auto, a jakou má výbavu+hodně dalších věcí. Do servisní knížky se z něj píše kód verze, tak se mrkni co tam máš napsané, je to sedmimístný kód, Stilo začíná 192...., pak následuje verze a série. Pokud to tam nemáš napsané, tak to chtěj vědět po dealerovi.Pokud to zjistíš tak to napiš, a já ti řeknu co je to za auto. -
Takže :
1) bederní opěrku stavitelnou, šuplík pod sedadlem, ASR, centrál DO (nemám nic)
2) mlhovky, boční bagy, stavitelnou sedačku (výškově) (mám)
3) jinak navíc mám (prahy, spoiler, 16", aut. klima, CD, Hifi, volant + ovl. rádia + kůže na šaltu)
4) mám v tom bordel (čekal sem na něj měsíc - nevim jestli to bude skladovka) -
"-- skrytý --" 22.12.03 11:35
V těch verzích je neskutečný zmatek...Ani mezi nulou a jedničkou není jasná hranice. Znám jen jednoho člověka, který se v tom na 90% vyzná. Dělá u Vavřince. Když mi vysvětloval co a jak, šel jsem do mdlob. Nejlepší je si konkrétní auto projít a přesvědčit se, zda opravdu má: mlhovky, stav. sedačku řidiče, DO, ASR, boční airbagy atd. -
"-- skrytý --" 22.12.03 11:28
Je-li to, jak si myslím, tak máš opravdu nějakého staršího Activa. Máš šuplík pod sedačkou řidiče a stavitelnou bederní opěrku? Pokud jo, je to určitě nulová série, tj. prodali ti nějakou "skladovku". Datum výroby je na některých samolepkách v interiéru, např. na spodku zadních sedaček apod. Jestli ti to nevyhovuje, požaduj v souladu s dokumentací a ceníkem výměnu nebo slevu. -
« Veselé Vánoce
Milí kolegové - Stilaři (?), přeji Vám všem hezké svátky, pohodu, radost, veselý konec roku a do roku 2004 vše nejlepší a mnoho zdraví, úspěchů a splnění všech přání. A hlavně - spoustu pohodových a bezpečných kilometrů s Vašimi Stily. Ať Vám to všem jezdí. Zdenek -
Zdravím R.C. a chtěl bych ti jen vyprávět příhodu která se mi stala, mám v práci služební Mercedes V klasse a trefil jsem taky kámen, jelikož jsem věděl že auto má připojištěné čelní sklo tak jsem to moc neřešila rovnou sjel na Allianz nahlásit pojistnou událost. Ale jaké bylo moje překvapení když mi likvidátor oznámil že na pojištěnné čelní sklo se vztahuje spoluúčast 10% a že okno je pojištěno na 10!tisíc... Takže okno které v M3000 stálo i s výměnou 19 900 mi pojišťovna zaplatila 9 000kč :(( Takže si dej pozor aby jsi nakonec ještě nedoplácel. Hodně zdaru a nespočet kilometrů bez problémů v novém roce všem!!! M@cic -
Sklo si nechám vyměnit přímo ve fiatu. Když se auto kupovalo tak jsem nechal k havarijnímu pojištění připojistit i přední skla. Takže jak jsem se ptal mělo by to být bez problému. Ale zároveň mám toho dotyčného řidiče, tak proč to nevzít z jeho zákonné. Ale potřeboval bych to udělat až na jaře. Teď mám hodně práce a auto nemůžu mít odstavené. Mám kontaktovat jeho pojišťovnu no a uvidím. Zatím čaute. -
Ja len ak mozem poradit, nedavaj si tam neoriginalne sklo. Ja som to urobil este na mojom byvalom Punte a lutoval som to. Kvalita bola OK ale nesedelo tonovanie skiel. To predne neznackove malo znatelne svetlejsiu farbu. Za tu usporu 1000-2000 korun to nestalo. -
« Re: MP3 - HELP!!!
Zdravím já jsem asi jedním z mála kdo si Mp3 rádio pořídil. Pokud jsou mé informace správné tak předělat normální cd rádio na mp3 snad ani nejde (mimo to Visteon je firma z jižní ameriky) ale měl bych pro vás tip. když jsem si montoval Hands free sadu tak jsem si výstup reproduktoru z HF připojil přímo na rádio a jestli se nepletu tak v návodu popisovali rozdělení PINů a byl tam i externí vstup tak by to přes něj mělo jít připojit.
-
« kámen
Zdravím. Tak se mi poštěstilo a kámen z protijedoucího kamionu mi trefil přední sklo. Okno drží, ale je tam asi 2 cm prasklina. Okno je slepené (prý) ze dvou skel a to první ruplo. Mám řidiče vozu. Byl jsem ve fiatu jestli to mám měnit. Je to doře trefené, tak záleží na mě. Mám okna připojištěné, tak by to mělo být v poho. Nechci, ale moc, aby mi ho měnili zrovna v takovém počasí jaké je teď venku. A za druhé potřebuji auto stále k práci. Tak nevím. V Po budu kontaktovat firmu toho auta a nějak se snad domluvíme. (Teď tam mají dovolenou). Ať vám to jezdí. R. -
"-- skrytý --" 10.12.03 22:32
« MP3 - HELP!!!
Pánové, když jsem se rozhodoval, které Stilo vzít, vzal jsem také do úvahy jednu věc. Jednalo se o informaci od jednoho dealera, že orig. CD radio přehrává i MP3 soubory, aniž by o tom výrobce informoval, a že tudíž není třeba objednat příplatkové MP3 radio. Bohužel tato info se ukázala jako dezinfo a MP3 to samozřejmě nebaští. Protože mám na PC spousty MP3 skladeb, moc rád bych je využil i v autě, aniž bych ale orig. přístroj vyměnil za něco jiného. Vidím tyto možnosti: a) Upravit CD radio tak, aby umělo i MP3. Výrobcem je Visteon. Pokusil jsem od jejich italského zastoupení zjistit jak na to. Samozřejmě mi "jak na to" nesdělili a doporučili, ať si M3 radio prostě koupím. Za 16k se mi do toho ale opravdu nechce. Můj dotaz: Našel by se někdo z Vás, kdo má v autě MP3 radio a kdo by mě nechal do tohoto přístroje nakouknout a zjistit, jaké obvody tvoří onu MP3 schopnost? Na ceně za tuto službu se samozřejmě domluvíme. Nechci to zadarmo. Dotaz/možnost č. 2: Víte, jaký CD-MP3 changer je připojitelný k radiu ve Stilu? Našel jsem jeden na netu, ale jeho cena s interface je 274 liber, což je fakt síla. Díky za pomoc. -
« Re: Oleje pro Fiat
randsi, kamarat co ma Seat Cupra R to nedavno urobil presne ako si napisal. Sam si zohnal olej Castrol za polovicnu cenu a na servisnu priehliadku prisiel s nim. Nemal najmensi problem.
Teraz trochu ina tema. Po Trencine beha jedno Stilo strieborna metaliza 5dv. 1.9JTD na 17' elektronoch s prednym naraznikom zo Stila 3dv. Vyzera bajecne. Vzniklo to tak, ze mal mensiu buracku a v servise mali prave len naraznik z 3dv. tak si ho nechal namontovat ! -
"-- skrytý --" 10.12.03 10:47
Podle mě z toho vyplývá pouze dodržování předepsaných servisních intervalů a používání definovaných provozních kapalin, tj. olejů zmíněných viskozitních tříd. Selenii beru pouze jako jeden z možných příkladů, který Fiat doporučuje. A co mě vede k úvahám o nepoužívání Selenie? V podstatě dva důvody. A priory nedůvěřuju servisům. Ne firmám jako takových, ale jednotlivým zaměstnancům, kteří mi tam prostě můžou nalít bůhvíjaký olej místo toho, který jsem si zaplatil. Za další - mám možnost mít plnou syntetiku za poloviční cenu Selenie. Takže bych nejradši na prohlídku přivezl vlastní olej a nechal si do servisky zapsat, že byl do auta dán olej specifikace, kterou předepisuje Návod. Pak už mi nezbývá než jen doufat, že mi ho tam ti chlapci fakt nalili. -
Já neříkám že jsem to zažil, pouze prezentuju stanovisko FIATu. Co se týká toho, že různé servisy mění různé oleje... Je to prostě obchod, mají z ot ho větší kšeft, tak proč ne. Jde spíš o to, že pokud ti olej mění dealer, tak si pak případný problém u FIATu vyřeší sám, tohle je spíš bič na lidi co by si to chtěli dělat sami doma, a pořád je takových "kutilů" dost.V servisce se píše:Podmínkou poskytování záruky je dodržení Návodu k použití a údržbě a předepsaných prohlídek.Pokud někde v návodu je, že se doporučuje použití origo olejů, tak z toho jasně vyplívá že jinak jde o nedodržení návodu, aspoň tak to vidím já... -
Zdravím, i já se připojím k olejům. Při prohlídce po 20 000 km mi automaticky změnili olej na Castrol. Je prý lepší. Snad by si dealer nešil na sebe bič, kdyby se to nespělo, co? Doufám, že se s motorem nic nestane a máme klid. Spotřeba 1,6 MW actual 8,1 L Trochu moc, ale momentálně jezdím 70% ve městě. Jinak jsem s autem spokojený. Mějte se R. -
"-- skrytý --" 08.12.03 22:36
To af: Servisní knížka se typem olejů nezabývá, za to v návodě jsou uvedeny "Kvalitativní technické údaje kapalin a maziv pro správnou funkci vozu", což jsou u zážehových motorů oleje viskozitních tříd SAE 10W-40 nebo 5W-30 a doporučené jsou Selenia oleje. Takže se jedná o doporučení. Skutečně jsi zažil, aby Fiat někomu odebral záruku kvůli jinému oleji a ten někdo si to nechal líbit? -
Mitsi: Srovnávám to jako kteroukoli další součást, nutnou pro to, aby auto fungovalo a výrobce to mohl deklarovat. Vůbec se tomu nedivím, protože všichni výrobci dobře ví, čeho všeho jsou občas lidi schopni. Tím samozřejmě nehodlám odhadovat něco se značkou Selenia, taky mám ve svým autě Mobil1. -
"-- skrytý --" 03.12.03 22:59
To rbaron: No srovnávat písty s motorovým olejem, to je opravdu síla! Jen tak mimochodem, písty vyrábí řada výrobců a dodává je řadě automobilek, a jak se zdá, všechny nakonec fungují (pokud mají předepsané rozměry a materiálové parametry). Takže opravdu nevidím problém, tím spíše pak ne v oleji, pokud má takovou klasifikaci a viskozitu (vzhledem ke klimatickým podmínkám), kterou předepisuje výrobce. A jestliže na tom některý výrobce trvá, pak je nahrává do kapsy svým subdodavatelům a o nic jiného vlastně nejde! PS: "Renault preconise ELF". -
To RV: Nemáš pravdu, Selenia plnou syntézu pro naftu dělá, dokonce speciálně pro 16 - tiventil, jmenuje se WR DIESSEL a stojí cca 300,- litr.
To all: FIAT skutečně považuje za jediný správný olej Seleniu a pokud by došlo v záruce k poškození motoru a zjistilo by se že je použit olej jiný a nešlo při tom o zřejmou věc že olejem to není, tak záruka uznána nebyla. Žádná složitá procedura na zjišťování oleje není třeba, to zjistíš ze servisky kde byla výměna udělána a zda dotyčný dealer Seleniu odebírá. -
Prave som sa pytal predajcu Iveco. Uz riesil podobny pripad a importer mu dal vyjadrenie v tom zmysle, ze ak nie je v motore original olej (v tomto pripade IVECO - to nie je selenia) zaruka nepada, ale moze to dlhsie trvat. Napriklad bude treba posudok od znalca atd. -
"-- skrytý --" 03.12.03 09:34
Taky mi to znělo podivně, nicméně mi to doporučil jeden autorizovaný prodejce Fiat a dokonce také jeden neautorizovaný dovozce ND Fiat. Pokud je v záruce nějaký vážnější problém s motorem, zkoumá to Fiat ČR a záruku nemusí uznat. Spousta Fiat dealerů má prý uzavřené smlouvy s Castrolem, což sice vypadá oficiálně, ale prý i používání Castrolu může vést k problémům. Já si samozřejmě také myslím, že složení různých olejů ve stejné kategorii je +/- stejné a že se jedná o obchodní politiku. Ještě si projdu záruční knížku a pořádně prostuduju podmínky. R. -
Mně při první garančce sami a bez ptaní změnili olej Selénia na Castrol TX. Po dotazu (na doporučenost Selénie a záruku) jsem se dozvěděl, že Castrol je lepší a není problém. A perlička - po výměně oleje se ani jednou neobjevila hláška LOW OIL PRESSURE (psal jsem o tom níže), která dříve byla věrnou kamarádkou mého Stila. Ať Vám to všem jezdí. -
Zdá se mi to jako blbost.Záruku musí uznat,když je tam olej takový výkonostní specifikace jakou požaduje výrobce.Mám Alfu a tam je to samý,Vaše auto se zrodilo s olejem Selenia v motoru a podobný kecy.Já bych tam tu Selénii klidně dal,ale když oni nenabízejí syntetiku pro diesely, to se mi zdá dost blbý.