Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« EuroNCAP
Pred mesiacom som napisal EuroNcap a spytal som sa preco nechcu otestovat Stilo a Pandu (C2 uz stihli pricom to nie je o nic starsie auto). Aha co mi odpisali (cele znenie):
We will test the new Panda and the Fiat Doblo next year. We may also test the face-lifted Stilo when it is available. You can find independent crash tests of the Stilo on the ADAC website. The ADAC is a member of Euro NCAP.
No vsak uvidime.
« Servis
Tak mám Stilo v servisu s mým problémem ABS/ASR/ESP Failure. Bohužel první pokus nebyl úspěšný, Examiner pravděpodobně nenašel skutečně vadný díl. Takže v Nordexu hledají a hledají, nicméně vysoce hodnotím přístup a ochotu. Dokonce jsem se domluvil na náhradním autě. Zato FIAT ČR má další velmi černou tečku. Ať Vám to jezdí. -
"-- skrytý --" 29.01.04 10:55
« Bulb Failure
Kdysi jsem tu psal, ze mi pocitac hlasi prasklou zarovku PZ blinkru pri otevreni dveri nebo rozsviceni vnitrni lampicky. Konecne jsem mel cas zajet s tim do servisu. Banalni zavada, pouze studeny spoj na sbernici pocitace. Takze nyni elektronika slape na 100%. Byl jsem s tim u Dojacka a musim rict, ze jejich pristup je velice profesionalni. -
« stilo 1,6 mw
Zdravíčko, jak tady člověk dlouho není, tak se zdá, že to snad všechno nepřečtu. Jedna špatná zpráva. Od pondělka jsem bez garaže. Tak uvidím jak to bude startovat v této krásné zimě. Jak jsem četl máte s tím někteří problémy. Mě akorát momentálně rachotí ručička otáčkoměru, když pustím nohu z plynu. Ale rádio to jistí.
Měl jsem špatnou geometrii, ale ta je po reklamaci a ujetí 7 000 km ok. Zimní gumy barum polaris 2 jsou very gut. Zatím jsem všude vyjel, jsou tiché bezproblémové.
to. Zdenek_C dodatečně vše nejlepší k svátku.
Díval jsem se na moje prahy a mám je pořád stejné jak na začátku. Tak nevím.
Jak jste tu psali o těch vadných středových pásek, tak jsem se šel hned podívat, kde je vůbec ten můj. Zkoušel jsem ho a vypadal dobře. Je pravda, že jsem ho ještě nepoužil.
Tak šťastné kilometry přeji. -
« Re: elektronika
1.6dynamic: Velký a dost dobrý materiál o Stile je na [odkaz] v sekci Articles jako materiál Press Release - Fiat Stilo. Kromě toho na [odkaz] je v sekci New models u data 24.12.2003 dost obsáhlé představení Stila MY 2004. A moje prahy pořád čekají, až se na ně přijede podívat technik z Fiatu :o((( Ať to jezdí. Zdenek -
1.2 16v, 80 bhp
Good performance, first-rate fuel economy and a torque curve that always ensures a satisfying drive make this a category-topping engine. From a technical viewpoint, these results are achieved by an electronic throttle controlled by the ECU, i.e. a drive by wire system (with no mechanical connection between accelerator pedal and throttle body) that optimises torque delivery. This is joined by an electronic control system (specially created for the new model) that enhances the power unit's lively performance.
This Bosch control unit, produced using the microhybrid technology, is fitted to the engine and communicates on-line with the Fiat Stilo's electronic devices.
----------------------------------------… /> 1.6 16v, 103 bhp
The 1.6 16v 76 kW (103 bhp) unit has undergone structural changes to lengthen stroke and reduce bore. The result is lower fuel consumption, increased torque and lower weight.
The 1.6 16v 76 kW (103 bhp) engine also adopts a drive by wire electronic engine control device, that allows: a smoother drive, lower fuel consumption and lower emissions.
"-- skrytý --" 24.01.04 16:19
« Re: elektronika
To mně když jsou nahlášeny chyby ASR,EBD a ABS a rozjedu se, auto taky funguje jak má.Posílal sem do servisu,se kterým to řeším, video s natočeným displejem, a odepsali, že autu bude vyměněn "analogový přístrojový štít" a nový software, který bude k dispozici v průběhu dubna. Jinak auto je kupováno sice 11/2003, ale je vyrobeno na konci 2002, je to jedno z těch mezi 0. a 1. sérií (bez dálk.ovládání, bez výš.stav. sedačky, má jen 2 airbagy, má ASR,EBD,MSR...). -
« Re: elektronika
1.6dynamic: To se mi stalo jednou taky. V diagnostice byla zaznamenaná chyba snímání kódu z klíče. Technik mi řekl, že nesmím startovat hned (tj. 1 poloha - 2 poloha klíčku), ale nechat proběhnout test na 1 poloze. Dělám to tak a chyba už se neopakovala. Z -
« Re: elektronika
Riadiaca jednotka motora, ak je tam take nieco bude asi tiez Magnetti Marelli. Na mojom aute funguje na 100% ale 2x este predchadzajucemu majitelovi zahlasila Engine Fault po zapnuti zapalovanie. Ja som uz najazdil 7 tisic vacsinou kratke trate, auto ma 19 tisic km a nemal som vobec ziadny problem. -
« Re: elektronika
@All: Já jsem taky v podstatě spokojený. Mám najeto 28 tkm (od dubna) a měl jsem jen dva problémy: 1) geometrii (už jsem o toma tady také psal) a 2) elektroniku. Geometrie vypadá, že je už vyřešena a elektroniku snad vyřeší výměna čidla. Jinak je Stilo super, ESP opravdu pomáhá (resp. pomáhalo :o) ), automatická klima nemá chybu a spotřeba kolem 7.5 je v pohodě.
Lehce žertovné je jen to, že veškerá aktivní elektronika (ESP apod.) je německá - Bosch, airbagy jsou řízeny jednotkami Siemens, jen aut. klima je italská Marelli (psal to Examiner :o))) ). Že by to tedy s tou italskou nespolehlivostí nebylo tak zlé ???
Ať Vám to jezdí. Z -
« Re: elektronika
Ja netvrdim ze nejsem spokojenej! Jsem spokojenej jen jsem chtel aby dunlop vedel ze to neni zavada stejna jako ma Zdenek C. Jen me prekvapuje ze vam co mate "starsi" Stila to nedela. Ale nijak me to neobtezuje proste si to rano zapipa tak pockam az to prestane (cca 5 sekund) a vyjedu. -
« Re: elektronika
Zdarvím také mám 1,2 Actual a taky mi ukazuje ABS EBD failure, ale dela to jen kdyz mrzne a je to trochu jinak... Kdyz je venku mraz tak to skutecne zapipa hned po nastartovani, ale pak to zhasne a vse funguje normalne auto brzdi a hlaska se neopakuje. Je to pry podle servisu jen tim ze to cidlo je "namrzle" nebo neco podobneho... Holt Italske auto nema rado zimu. :)) -
« Re: elektronika
Zdravím a upřímně soucítím. Pro informaci - níže je thread "Loose Connection" o mým problémech. Podle servisu je to čidlo natočení volantu (či rejdu, nevím). Objednávali ho v pondělí, příjít má zítra. Od 25.12. jezdím podobně jako Vy autem, které vypíná ABS, ASR, EBD a ESP kdykoliv se mu zachce. Sevis je vstřícný (aspoň že tak), nicméně pokud to neopraví tou výměnou, tak udělám docela velký binec přímo ve Fiatu. Ať se daří a auto je rychle ok. -
« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....
to ladis: Mam 1.8 5D a som s nou vcelku spokojny :-) Spotreba - kombinovana 1/3 mimo mesta, 2/3 mesto(BA) je priblizne 9l, raz som mal na 1 nadrz cisto v meste tusim 10.2l, mimo mesto cca 8l - 9l - zalezi od podmienok, na dialnici viac, normalne cesty menej.
zavady - klasicke "stilo" chyby - vrzgajuce zadne perovanie (vymenene), vrzgajuca spojka (vymenena), problem pri radeni spiatocky - to sa vyriesilo po vymene oleja, momentalne som si vsimol, ze mi skrka otackomer -
« Elektronika
Zdravím všechny Stilaře. Tak už se s mým "Loose Connection" vyjasňuje. V servisu je objednaný snímač natočení volantu, který podle profesionálů svými chybovými hláškami dokáže dokonale rozhodit celou elektroniku. V sobotu jsem koukal přes rameno ochotnému pracovníkovi Nordexu a nestačil jsem se divit, co všechno elektronického ve Stilu je a co se bohužel dokáže zbláznit. Až bude hotovo, dám vědět. Ať Vám to jezdí. Z -
« Re: 1.6 MW
pas vymenili zadarmo co take jineho! je pravda ze ten muj pas nefungoval a ni po uriznuti, ale jen si dejte pozor jak Vam to udelaji, ve spodu sedadla je zip ale bez "mašinky", a nebyli schopni znovu zapnout...
je pravda ze od te doby se pas neseka ale je trochu volnejsi (kdyz je sedadlo v normalni poloze) nez ten puvodni. Ať to jezdi M. -
"-- skrytý --" 17.01.04 00:00
« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....
To mac666: Díky za příspěvek, zatím sháním co nejvíce informací a zkušeností pro "výběr". 3D se mi taky moc líbí, ale potřebuji prostor tak koukám spíš po MW. V A147 jsem sice seděl jen na výstavě ale doslova mě učarovala - zvnějšku i z vnitřku. Měli tam i GTA, chodil jsem od jedný k druhý, nemoha se odtrhnout až přišel dealer a ptal se jestli mám"nějaké přání"-no to bych měl, ale ten milionek mi zrovna chyběl...:)).
Jinak moje předchozí auto bylo Tipo 1.7D. Byla to neuvážená koupě v bazaru (byl jsem ještě mlád,studoval VŠ a moc jsem tomu nerozuměl a prostě jsem"něco"chtěl). Dovoz, stáří 8 let a já byl čtvrtý majitel v Čechách :(. Měl jsem ho asi 3.5 roku, mělo samozřejmě své mouchy, hned po koupi jsem měnil těsnění pod hlavou a když jsem viděl ty vůle na pístech...říkal jsem si jak to může vůbec jet...
Když jsem si pak byl přebírat v autosalónu nové auto a dával své stařičké Tipo jako protiúčet, tak jsem se před ním musel poklonit, neb za těch 70.000 km co jsme byli spolu mě NIKDE nenechalo (i když byl nějaký problém na cestě (cca 2x), vždy jsem dojel). Mělo na tacháku cca 170.000 a podle mého odhadu ve skutečnosti nejmíň 2x tolik (a to byl podle stavu pedálů a sedaček dost střízlivý odhad) a furt to jezdilo.... Spotřeba 6l nafty sice trochu kouř, ale jelo to.... Tak ať Vám to tady všem jezdí. -
« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....
Zdravím!1.8 mám asi čtyři měsíce a jsem maximálně spokojen.Provedení 3D, výbava Dynamic a musim říct, že je to vážně super svezení :-) Co se spotřeby týče už jsem to tu onehdá psal.Takže: pokud člověk jezdí dle předpisů (heh) a není v tom moc města, tak se dá jezdit kolem 8-9 litrů. Moje průměrná spotřeba je kolem 10-ti, ale je to firemní auto a tak se každej den nacajdá třebas 20-30 km po městě se spoustou startů a popojíždění.Maximum na které jsem se dostal bylo 12,4 litru při hodně,ale opravdu HODNĚ svižné jízdě do Prahy (od nás asi 75km) za 27 minut a navíc ve čtyřech lidech.Nevím jak jezdí Stilo 1,6,ale měl jsem ve firmě A147 s motorem 1,6(103k,myslím) a taky to nebylo k zahození.Nicméně rozdíl mezi tím znát skutečně JE a to je motor v Alfě TwinSpark.V tuto chvíli mám najeto asi 9tis. km a rozhodně bych neměnil.Stilo sice má svoje mouchy (pořád řve počítač apod.), ale za to svezení a komfort to skutečně stojí.Kdyby cokoli rád se podělím o zkušenosti ;)) -
« Re: 1.6 MW
Ja ma 3dv Stilo a jak jsem psal musel jsem to odriznout, nevim jakej drzak Vam odsroubovali, ja mam dole v ukotveni hvezdicky tak jsem nemohl nic odsroubovat, ja jsem to sedadlo nadzvedl jen taktak abych ho mohl odriznout a pak se ten pas sice navyjel ale ani o okousek nepoustel ani po odriznuti, proste se zasekl. -
« Re: 1.6 MW
Toto povadali aj mame, ked bola na garancke. Len odsrobovali spodny drziak, uvolnili pas a bolo opravene. Problem je v tom, ze ak naprv trosku vytiahnem pas potom sklopim, aj tak sa pas samo stiahne naspat do sedadla. Ked chcem dat sedadlo do povodnej polohy zase sa zasekne. Riesil som to tak, ze som odsroboval ten drziak a teraz to visi v kufri. Ta zadna lavica ma taky mechanizmus so zamkom, a treba to tak privriet aby nebol vidiet ten cerveny znak. Ked to nie je poriadne privrete, nepusta von pas. Teda v sklopenej polohe zablokuje pas len smerom von ale naspat to taha stale. To je ten problem. Neviem ci to je len moj pripad alebo je to chyba vsetkych Stil (aj 5dv.?). To by uz ale odstranili vo fabrike. Musim si najst cas a ist do toho servisu. -
« Re: 1.6 MW
Me se take taky zasekaval az to dopadlo tak ze jsem ho musel preriznout a ve FIATu mi ho museli vymenit, protoze mi neslo vratit sedadlo do normalni polohy. Nakonec jsem se dovedel ze udajne se pred sklapenim musi pas "povytahnout". Pokud jste ale meli na mysli bezne zasekavani pasu pri vytahovani tak to berte jako bezpredmetne :)) M@cic -
"-- skrytý --" 14.01.04 19:24
« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....
To ivanhoe45: Konečně se ozval majitel 1.8 :-). Závodit (pokud jsem to správně přeložil :-) ?) nehodlám, sháním co nejvíc informací a není nad to mít možnost "pohovořit" s majitelem. Můžu se ještě zeptat na tvé dojmy z auta,s čím spokojenost,s čím nespokojenost, závady atd.... Máš 3D, 5D nebo MW? Jaká je spotřeba u 1.8 při "normální jízdě"? Já vím je dost zavádějící, co je "normální jízda", někdo pojede "normálně" tak, že by ten druhý nejraději vystoupil a auto pojede za 12l a jiný zase bude jen tak šimrat plyn a ostatní na něj budou troubit a pojede za 6-7l. No tak něco mezi...:). Díky za odpověď.
To 1.6dynamic: Tak jsem koukal na ty crashtesty a i když neznaje německy tak jsem z obrázků něco vykoukal....:-). Myslím, že dopadlo docela dobře, ostatně jak jsi psal.
To all: Budou se nějaké změny u Stila 2004 týkat i Multivagonu nebo je to jen pro 5D? Jsou nějaké změny i v interiéru? Četl jsem zatím někde jen o zavedení 1.4 70kW (to ale asi nebude pro MW) a JTD 1.9 16V 103kW...to už je asi svezeníčko...Jsem zvědavej kolik bude stát Stilo s tímhle motorem....
« Stilo 1,2 první závada
Zdravím tak mám první závadu. Je to napínací kladka rozvoďáku. Při volnoběhu to strašně pískalo tak jsem dnes byl v servisu ale nemohli to odstranit protoze meki jen jednu a nevedeli ktera to muze byt, tak musim pockat az doobjednaj tu druhou. Po 20 tis. prvni zavada ale obejde se to bez odstaveni auta.... Zatim mi delastilo krom tech par drobnosti jen radost. At ji dela i Vam vsem Stilarum. -
"-- skrytý --" 13.01.04 22:36
« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....
To 1.6dynamic: Díky za info a odkazy, zkusím na to juknout, ale němčina mi moc neříká...:-(.
To o.c.L.a.: Díky za příspěvek, tohle mě nenapadlo, že má 1.6 zpřevodováno na těžší převod. Podívám se na odstupňování převodovky a stálého převodu. Je v praxi ta 1.8 oproti té 1.6 hodně znát? Jel někdo třeba i na předváděčce s oběma motory?
« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....
Porovnanie zrychlenia 0-100 v pripade Stila 1.6 a 1.8 je trosku zavadzajuce. Stilo 1.6 dosiahne 100 km/h uz na dvojke kdezto 1.8 az na trojke. Cize v 1.6 musis len raz preradit a tym usetris dost casu. Keby sa meralo z nuly na 110-120 tak by bol rozdiel markantnejsi v prospech 1.8. -
« to Zdenek_C
Zdravím a těší mne:
S tím autem to je pech. Ja jsem také jezdil teď na tom sněhu, v horách a v poho.3x klepu na dřevo(hlavu). ABS reagovalo, ale vše ok. Nemohu si akorát zvyknout na to kopání ABS do pedálu, když jde auto do smyku. V první moment se leknu, že se něco stalo. Před tím jsem v autě ABS neměl, jenom v noze. Někdy! :-) Ať ti to dobře dopadne a snad to bude nějaká blbost. Čau. R. -
« Re: Zdenek_C
Zdravím, byl jsem to já a tušil jsem, že jsi to Ty :o))) Stilo mám v servisu v Nordexu, tak se uvidí. A co se tehdy stalo? Jel jsem kolem Aralu po Moskevské (kolem nemocnice), měl jsem tam asi 50 a kousek před ručními myčkami jsem začal brzdit. Okamžitě seplo ABS (byl tam led) a po cca. 2 vteřinách vyplo ABS a kola se kousla, auto se začalo stáčet, rozsvítila se celá palubka, ručičky tachometru, teploměru a otáčkoměru spadly na 0 a PP začal řvát "Loose Connection", "ABS Failure", "ASR Failure", "ESP Failure" a "Engine Fault". Tak jsem to jakž takž ubrzdil k Aralu, vypnul motor a postupně se to začalo vzpymatovávat. Nicméně do Suché jsem jel bez ABS, ASR a ESP a musím říct, že to bylo v tom sněhu proklatě znát. Přitom přes víkend jsem najezdil asi 300 km včetně hor a v pohodě. Ráno v Nordexu naznačovali něco o Examinéru a kontaktech, tož se uvidí. Ale pokud to dokonale neodstraní, tak to ženu klidně až do Turína, protože čekat, kdy se něco podobného zase stane, to opravdu ne. Ať Ti to jezdí. Zdenek -
« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....
Crash testy Stila su na strankach adac.de alebo oamtc.at Dostalo 4 hviezdicky, karoseria ostala po naraze stabilna, celkovo no problem, bocny naraz je na 100% za predny naraz mu strhli body, lebo su v oblasti kolien "nejake tvrde struktury" ktore by potencialne mohli sposobit zranenie a vytykali mu trocha zvysene zatazenie hrudnika od bezpecnostnych pasov. Na obrazkoch je vsetko v zelenej, zltej alebo oranzovej farbe. Ziadne kriticke miesta. Na adac tvrdia ze s malymi zlepseniami je 5 hviezdiciek na dohlad, rakusania ten isty test okomentovali horsie. Testy robilo nemecke ADAC. -
« CD Changer
Tak se mi zacal s odpustenim sr..... CD changer od Blaupunktu, ktery se dodava jako originalni prislusenstvi FIAT. Myslel jsem ze Blaupunkt je lepsi znacka, ale po roce zacina mit problem na pate pozici, zaseklo se mi v nem CD a nejsem schopen ho vyndat ven, changer jen blika a vubec na nic nereaguje. Podotykam, ze to neni klasicky changer, ale ten s peti primo pristupnymi pozicemi na CD, to znamena ze je do nej mozne ze predu primo vlozit 5 cd, neni to takova ta klasicka kisna v kufru. Jsem rozladenej protoze to musim nekam odvezt aby ho vyndali a pak z nej vypacili to CD. Za 14 000 super kauf. -
« Zdenek_C
Zdravíčko Zdendo,
Byl si to dneska v Havířově ty na té křižovatce u Elanu? Jinak mi to je líto s tím autem. Jak se chovalo auto, když ta elektronika vypadla. MMS telefon nemám, ale nebylo by špatné mít v autě nějaký obyčejný foťák na 12 fotek, právě na nějaké nepředvídané věci. Tak snad ti do dobře vše dopadne. Zdraví R. -
« auto časopisy
Koupil jsem si autohit a svět motorů. A v obou píšou o fiatech. Překvapili, protože moc nepíšou o těch našich autech co? Ve světu byl malý test stila van. Auto bylo hodnoceno kladně. A v hitech píšou o nějakých novinkách, nemám to teď u sebe. Vím, je tam nástupce Cromy. Je sice maskovaná, ale trochu se dá poznat. Zajímavé.
Tak zatím čus. R. Jdu spát. -
"-- skrytý --" 11.01.04 01:23
« Motor 1.6 & 1.8 ....
Zdravím všechny, může tady někdo z vlastní zkušenosti porovnat motory 1.6 a 1.8 u Stila? Podle "papírových" hodnot tam moc velký rozdíl v akceleraci není (přijde mi to takový nepoměr tolik kW navíc a rozdíl 0.6s(0-100), no je tam zas jen 150 ccm navíc...), tak jak je to znát v reálu... Co třeba spotřeby? Má někdo informaci (nebo odkaz někam) jak si stojí Stilo v crash testech? Ať to všem jezdí... -
« Re: nové Stilo
Ono to s tím zahájením prodeje nebude tak horké, auta se ještě nedají ani objednávat ve výrobě, údajně pro velké zásoby současné série.Co se týká prospektů, tak to je specialita FIATu ČR, že prospekty dodávají v nejlepším případě v předvečer dne otevřených dveří :-(
Že v salonu o tom autě nic jiného nevědí, je ovšem jejich problém... -
« nové Stilo
Tak jsem včera pln očekávání vtrhl do autosalonu (největšího v kraji), abych zhlédl in natura Stilo model 2004, ale nebylo tam. To bych při zahájení prodeje od ledna chápal. Že nemají žádný listy s novýma technicko taktickýma datama a prospekty bych taky chápal. Co mě překvapilo, že o novým Stilu tam nic moc nevěděli a snad ho neviděli ani na fotce. -
« Re: Náhradní vůz
rands: Jo. Předevčírem večer při jízdě totálně vypla elektronika - ABS, ASR, ESP, palubka. Po nějaké době se to sice vzpamatovalo, ale jsem docela naštvaný. Když si předdstavím, že by jela žena, která zas až tak řídit neumí ... Naštěstí jsem vše nafotil fotomobilem :o) a hned jsem to poslal do servisu. Ten minulý problém "Loose Connection" se totiž nikam nezaznamenal, takže ho Examinerem nemohli detekovat. Výsledek je silně překvapený servis a auto od pondělí u nich. Tvrdili, že to dají do pořádku. Pokud ne, ženu to na FIAT třeba až do Turína a chci nové auto, protože takhle je to neřízená střela. ALe abych Stilu nekřivdil: Stilo má šéf, kolegyně a známý a ani jeden nemá v podstatě žádný problém. Takže jsem asi padl na nepovedený kus. Ať V8m to všem jezdí. Zdenek -
« Re: Náhradní vůz
Fiat skutečně půjčovné neplatí, ale zkus se obrátit na FiatAsistance, tam se o nějakém půjčení auta píše. Problém bude spíš v tom, že servisuješ jinde než koupils a dealer k tobě nemá ten správný vztah. Mé zkušenosti sou takové, že slušný dealer půjčí kvůli záruční opravě auto zdarma. -
« Náhradní vůz
Mám dotaz - v pondělí dávám auto do servisu kvůli problémům s elektronikou. Bude tam 2 - 4 dny, jde evidentně o záruční opravu, nicméně je to dearem v mé spádové oblasti, nikoliv ten, u kterého jsem auto koupil. V servisu jsem se dozvěděl, že FIAT neproplácí dealerům zapůjčení náhradního vozu, takže za náhradní vůz bych musel zaplatit (byť ne až tak mnoho). Máte někdo info nebo zkušenost, jak to ve skutečnosti je ??? Díky, Zdenek -
« Re: Přední stěrače,
Jo tak to jsem si presne myslel navod jak vymenit zarovku ale uz ne jak se k tomu dostat.
Naraznik urcite dolu nemusi, mam dokonce pocit ze nejake srouby narazniku jsou pod svetlem, ale jak rikam kluk co dela u dojacka mi jednou rikal ze snad vyndavaji box s baterkou a pak svetlo.
Ja jsem se koukal u sveho Stila a diky memu obsahu 1,2 je prostoru relativne dost :))
Ale menit bych ji nechtel. -
"-- skrytý --" 08.01.04 11:54
« Re: Přední stěrače,
Vymena zarovky je popsana asi takto: sejmete kryt svetlometu, od zarovky odpojte privodni kabely, zarovku uvolnete a vyjmete. Nebo tak neco. Problem je v tom, ze zatimco napr. u Octavie tam ma clovek alespon 10 cm prostoru, tak tady jsou cm 2. A to se radeji nezminuji o zarovkach pro blinkry a mlhovky, ktere jsou nedostupne uplne, takze to sundani narazniku, nebo vyjmuti svetlometu mi zase neprijde jako hloupost. -
Hezké ránko,
tak mě se mlžily boční směrovky. Vyměnili mi těsnění (v rámci záruky) no a mám pokoj. U Zadních světel jsem zatím nic nepozoroval. I když teď mám auto zajetelené, že ani nejde nic vidět. A záčíná se pěkně barvit do běla od soli. Je mi stilouše pěkně líto. A stěrače, tak ty mi stírají zatím bez problému. Teď u nás sněží velmi vydatně a je to v poho. Okna vždy pořádně vyčistím, dám ventilátor na okna a jde to pěkně dolů. Ať to jde i vám. -
« Re: 1.2 16v stilo 11/2001
Zdravím, od kamaráda jsem slyšel že prý při výměně musí žárovky musí světlo ven, a to je problém kvůli boxu s baterií ten údajně musí ven, že by musel i nárazník- tomu se mi nechce věřit zejména proto že pokud by se musel sundávat nárazník nestálo by to WUFa u Vavřince 250 kč :)))
Ať to jezdí as nepraská. -
« Re: Přední stěrače,
upřímně řečeno jestli budu muset po ani ne roce (auto mám od dubna) vyměnit stěrače tak to mě bude vážně štvát...
Vždyť ta zima ani nezačala a v létě jsem je zrovna také moc nepoužíval :)
A po zkušenostech S Bravou a Puntem se mi to už vůbec nezdá, ale myslím tohle asi nevyreklamuji :o)... -
« Re: 1.2 16v stilo 11/2001
zdravíčko, tak jak se vůbec mění ty žárovky. Žáden závit, žádné zasunutí...Za chvíli si do toho auta ani sam nesednu. To budu muset prvně zatlačit auto do servisu :-o)) Mě žárovky zatím drží. Mám je též jenom půl roku, že! Jinač, dnes bylo v Havířově -15 auto nakoplo bez problému. Jenom malý problém, kde je trochu více sněhu tak chytnu předním spojlerem. Třeba dávat bacha.
Ať vám to šlape. -
« Re: 1.2 16v stilo 11/2001
jo tak zarovky sem taky menil (ne ze by praskly ale koupil sem si Philips Cool Blue - obdoba tech osramu, akorat k nim mam i modry parkovacky - byly v sade s H7). Vymenu sem radsi neresil je to fakt hrozny. U Vavrice mi to vymenili za 250,- i s DPH (coz podle me jde) -
"-- skrytý --" 06.01.04 15:53
« Re: 1.2 16v stilo 11/2001
Do noveho Stila jsem v rijnu dal H7 Osram Cool Blue. Sviti paradne, jen mi o vikendu jedna rupla. Snizena zivotnost u techto zarovek je proste realita. Prodejce mi ale pri nakupu slibil, ze mi dava plnou dvouletou zaruku. Penka ma pravdu, vymena zarovky je fakt horor s klestickama a peanem. Zajedu s tim alespon do vyhrivaneho parkingu a tam to vymenim. Jinak to resim tim, ze jezdim s mlhovkama. Po meste to staci. -
« 1.2 16v stilo 11/2001
Včera som sa rozčúlil, pretože mi odišla stretávacia žiarovka na ľavom svetle. Neviem či preto,že bola veľká zima (-15°stupňou), ale minulý rok bolo aj chladnejšie a nič, alebo proste už mala toho dosť, dva roky! Po roku mi menili celé svetlá (bola v nich voda ), neviem či menili aj žiarovky, alebo boli pôvodné.
Z rozprávania som počul , že treba dať dole celý nárazník.Je tam strašne zlý prístup, robota na 30- 40 min. Nárazník som dolu nedával, ale prístup k svetlu to je sila!!!
Už sa neviem dočkať , kedy mi odíde druhá. Za dva roky mi zo svietidiel odišla táto halogénka a svetlo v prepínači polôh kúrenia. Stiláci nech to jazdí zdravý STILÁK z Bratislavy.
« Stilo Meeting
- nechci aby tohle bylo brano jako propagace z ucelem vydelku jde jen o akci majitelu
- prvni tyden 7 mesice tohoto roku se v jiznim Nemecku (u Heidelbergu) uskutecni celoevropske setkani majitelu Fiatu Stilo
- pokud by mel nekdo zajem tak se muze podivat napriklad sem : www.stilo.org
- na foru se muzete zaregistrovat a probirat nejruznejsi veci okolo Stila
« zasypané stilo
Zdravím všechny v novém roce. Slavil sjem silvestra v hospůdce pod Javorovým (Beskydy), ráno přijdu k autu a na něm 40 cm sněhu. To byla paráda. Jinak parkuji v garáži. Čistil jsem ho 1,5 hod. Po bouřlivé večeru to přišlo vhod. Auto jsem nakopl bez problému. Zima ani moc nebyla -4. Akorát pes mi rozkousal škrabku. Musel jsem použít starou :-) Zatím čago belo.