Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 20.10.04 21:21
« Re: Re: Re: loketni operka
nuže: do kufru udajne teklo nekde pres tlumic zadniho leveho kola....no, zacne zase prset a vubec bych se nedivil, kdyby tam akvarium bylo znova...uvidime. operka neprisla, zavolaji az prijde....pp dvere dle meho VUBEC nespasovali, vypada to UPLNE stejne jako predtim.Tvrzeni, ze s tim uz nic nejde delat...no nevim, stale je tam temer 1 cm vyskovy rozdil mezi listama u pp a pz dveri.... kdybych to auto nepotreboval, tak bych ho proste neprevzal. stejne tam pojedu behem par dni znova, az jim, doufam, prijde konecne ta operka. Tohle bude beh na dlouhou trat.... :roll: -
"-- skrytý --" 20.10.04 15:40
« Re: Re: loketni operka
jo, jinak ta operka dodatecne stoji 3.500 i s montazi, ukecal jsem Dojacka aby to bylo v ramci slevy, + koberce, defend lock a tak...
podotykam, ze o ty operce vedeli od ty doby, co to auto bylo objednany, tedy koncem srpna.....2 mesice nejsou schopny dodat tu posranou operku, pry ze neni zrovna v tom latkovym desenu co mam potahy....se musim smat... -
"-- skrytý --" 20.10.04 15:36
« Re: loketni operka
Jde to. Mam 1.6 Active 5dv. + "par" ptakovinek navic, jako 2zonova klima, CD misto kazety, parkovaci asistent...+ operka.
Jen takova perlicka - prave me volali od Dojacka, ze ac mi predevcirem poslali mail, ze operka konecne dorazi z Italie dneska, tak ze jeste tedy nedorazila.....auto jsem tam mel 2 dny kvuli tomu, ze mela byt dnes....to znamena, ze az dorazi, tak tam pojedu znova.... :'-(
dneska jdu pro to auto a jsem zvedavej co udelali s "drobnostma", ktery jsem reklamoval - akvarium v kufru, slicovani par plastu vevnit, slicovani pp dveri....ehhh -
« loketni operka
Vojto, onehda jsem se ptal na moznost dodelani loketni operky a bylo mi u Vavrince receno, ze to nelze. Tobe Dojacek nabidl moznost dodatecneho dodelani? Kolik to stoji? Mas nejake blizsi detaily, nebo jsem jenom zmatenej a neco mi uniklo :-) Dik za info. -
« Re: Akvárium v kufru.
Kdyz jsem to pred 2 roky kupoval, tak to melo na tachaku zhruba 20 tisic km (mozna to melo najeto vic a stocili to, ale o moc asi ne - rok a pul stary auto, ktery jeste nejakou dobu stalo kvuli oprave bouracky). No a ja najezdim rocne cca 20 tisic. Sakumprask 60.000 km. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Akvárium v kufru.
Cau Adyne. Jezdi to hezky - po tuningu to sice obcas ponekud zakouri :-( (doufam, ze moje dalsi auto bude mit PPS filtr) ale tech 110 kW a 370 Nm je proklate prijemnejch.
Ted se chystam na servis po 60.000 a STK, tak snad to bude OK. Co se mi posledni dobou zda divny, je nadmerna citlivost ABS. Hlavne po prejeti nerovnosti. Fakt, ze vibrace od predni napravy jsou pro Mareu typicke, ale ted je to asi nejaky vyraznejsi - estli mi neodchazeji tlumice (?). Mely by na to narok - kombinace tezkeho motoru a kvalitnich prazskych vozovek je pro tlumice dost narocna. -
« Re: Re: Re: Akvárium v kufru.
Zatim kupuju jen ojetinky (posledne Marea WE 2.4JTD = milacek :-) a ve svem nechutne rozsahlem seznam kontrol auta pred koupi mam i "projeti myckou". Vidim, ze by to clovek mel snad delat i pri koupi novyho :-(((
I kdyz nektery typy netesnosti by to asi nezachytilo. Drzim palce, at ti to Dojacci opravi. -
"-- skrytý --" 18.10.04 10:23
« Re: Re: Akvárium v kufru.
Bouraný snad ne proboha....naopak jsem cekal, az bude vyrobený v Itálii...tohle snad Dojáček nepraktikuje....
Ten rozdíl v lícování dveří vyfotim, to bude asi nejlepsi...Horní lišta u zadních a předních dveří i pryž u spodních těsnění oken prostě nesedí tak přesně jako na straně u řidiče...jedna je výš a druhá níž...
Jinak akvárium v kufru měl např. i sám technik od Dojáčka (nebudu jmenovat) a zatékalo tam otvory nad zadními brzdovými světly....zítra jdu do servisu k Dojáčkovi, takže pak budu informovat... -
« Re: Akvárium v kufru.
Ahoj Vojto ! To s tou vodou tu uz niekto mal, tusim to tieklo cez tu listu SPZ, s tou opierkou potrebujes len trpezlivost, Dojacek to (snad) urobi,
Ale co ma uplne dorazilo, je to s tymi dverami. 1.5cm rozdiel medzi dverami je sila. Mozes to blizsie popisat ? Kde a ako to vyzera ? Tak ma napada, ci to auto nebolo burane .. -
"-- skrytý --" 15.10.04 16:19
« Akvárium v kufru.
Nuže přátelé, je to tady: Stilo 5dv, sáří - v provozu od 4/10/04, najeto přes 1000 km. Dneska obstojně pršelo, jezdil jsem, otevřu kufr a....kobereček na rezervou prochcanej, v lavoru pod rezervou tak cenťák vody, vercaj i rezerva naprosto vlhký. Jdu k Dojáčkovi do servisu příští tejden. Jinak říkali, pane, ano víme o tom, to Stila občas dělají....
Vím, že tady o tom již někdo psal....takže tento problém vesele přetrvává. Jo a taky mi fest nelícujou přední pravý dveře. Lište mezi pp a pz dveřma dobrej cenťák a půl, možná dva rozdíl. Na straně u řidiče ok...Jinak jsem si tam nechal dát loketní opěrku, kterou mi doteď nebyli schopný namontovat, jelikož Dojáčkovi nepřišla v tom dezénu potahovým co mám v autě......
Začínám to auto fakt milovat. Já tušil, že to nebude nuda, ale takovej nástup jsem fakt nečekal! -
"-- skrytý --" 12.10.04 07:59
« Re: Re: Re: havarie - Fiat Stilo MW
Ahoj, tak mám první informaci, že Stilo je na odpis - údajně škoda větší než 350 t. Kč. Protože však řidič co se otáčel na dálnici, si nic nepamatuje a jeho spolujezdec ještě v den havárie zemřel, tak to vidím na dlouho, než budu vybírat nový auto. -
"-- skrytý --" 06.10.04 09:59
« Re: Stilo MW - havarie
Upřímnou soustrast, všiml jsem si toho Stila MW ve zprávách a říkal jsem si, ježišmarjá červený Stilo (sám jsem si od Dojáčka totiž toto pondělí přivezl červený Stilo 5dv...)
Taky radím - ne odpis, oprava oprava - pokud je to na leasing. -
« Re: Re: Prohlidka 2 roky
No já mám sice Bravu ale ten filtr mi taky kdesi nabízeli za cca 8 kg. Pak jsem šel za kamarádem olejářem a on mi sehnal palivovej + olejovej + vzduchovej + pylovej vše dohromady taky za 800 (od firmy Clean). To znamená, že na tom musí mít dost nehorázný vývary :-( S tím olejem to bude bude něco podobnýho. Kdysi mi v autosalonu Fiatu říkali, že je ze cca 60 % živí servis a vlastní prodej aut jen z těch zbývajících 40%. -
« Prohlidka 2 roky
Bylo to u byvaleho Vavrince v Praze, nyni Autotyp. Ten HELIX je taky plna syntetika. Neptali se me a dali mi ho tam, i kdyz uprimne, ani mi to nevadi, olej je to jedine co muzu tomu motoru doprat. Jinak ten pylovej prej MUSELI vymenit, no preziju to :-) -
"-- skrytý --" 16.09.04 10:56
« Autorádio a externí zdroj hudby přes redukční kazetu
Ahoj, zkoušel jsem ve svém Stilu vložit do rádia redukční kazetu, abych mohl přehrávat hudbu ze svého MP3 přehrávače a nic. Vyzkoušel jsem dva výrobce, ale ani jeden se nechytal.
Máte někdo jiné zkušenosti? -
Adyn 15.09.04 16:27
« Re: Prohlidka 2 roky
Pylový filtr stojí cca kolem té tisícovky(vč. DPH). V solidním servise se tě ptají, jestli ho opravdu chceš měnit i za tu cenu. Pokud nejste někdo alergik, tak se na to vykašlete. Cena oleje mě taky překvapila. To sis přál něco extra spešl nebo ti ho tam vrzli sami? Já jsem kdysi experimentoval s Castrolem a pak jsem se vrátil k Selenii a všecko v nejlepší pohodě a za dobré ceny... -
« Prohlidka 2 roky
Tak mam po dvoulete prohlidce, najeto 29500km. Stalo to 5300 s DPH. Docela darda. Olej byl asi za 480 / litr, nejakej HELIX ultra nevim co, filtr to klimy asi 800,- pak pylovej filtr a dalsi filtry, material celkem asi 3500,- no a sve si ukousl na DPH taky soudruh Spidla, teda vlastne Gross, ale hreje me, ze to mysli uprimne. -
« 1.8 Stilo
1.8l motor sa dodava len vo vybave DYNAMIC, tato ma seriovo aut.klimu, velurove potahy, 16' alu disky, 205/55 gumy, 6 x airbag, ESP, CD radio, laktovu a bedrovu opierku, posuvatelne zadne lavice, stolik na zadnej strane spolujazdcovho operadla ...
ESP sa nikdy vypinat nedalo, len ASR sa dalo (ale uz sa asi neda) -
« Re: ZKUŠENOSTI S AUTOSERVISEM DOJÁČEK + osta
Já mám s Dojáčkem dobrý zkušenosti. Jezdíval jsem tam s Temprou se složitějšíma závadama a teď tam jezdím s Mareou. Co obzvláště oceňuji je schopnost najít složitější závady (např. v elektroinstalaci), značné zkušenosti s Fiaty (takže leccos je jim jasné dřív než dojdeme k autu) a slušný chování k zákazníkům (alespoň co jsem zažil nebo viděl). Takže jsem rád, že v Praze jsou.
Byl jsem u nich snad 20x a pokud si dobře pamatuji, tak jen jednou nebo dvakrát to nebylo úplně v pořádku. Jednou, když mi opravovali dveře po lehký bouračce tak tam nechali nějaký "mouchy" (ovšem to jsem způsobil částečně já, protože jsem spěchal a tlačil na ně aby to už už bylo hotový). A pak když jsem chtěl nechat vyměnit těsnění pod hlavou 1.9TD, tak jsem si je nevybral, protože při tom nedělali (nedělají ?) tlakovou zkoušku hlavy. -
Adyn 01.09.04 07:46
« Re: ZKUŠENOSTI S AUTOSERVISEM DOJÁČEK + ostatním
Já když dávám auto k Dojáčkovi, tak ho vždycky celé obejdou a kdejaký škrábaneček zapíší do protokolu, takže s tím předáním ťuknutého auta to už asi někdy zažili...
Jinak jsem s nima spokojen, poprvé jsem tam byl, když se mi ulomil čep v pantu na dveřích (první větší závada na mé Marey a vcelku kuriozní). Doporučil mi je můj domovský servis v Brně a byl jsem s nimi hned napoprvé spokojen. Ten díl (ocelový trn v průměru cca 10mm) se vůbec jako náhradní díl nedodává, tak hoši nelenili a vytlačili ten čep z jiných dveří (prý nového náhradního dílu, ale poškozeného) a mě ho tam narazili. Celá ta legrace včetně sundání dveří a jejich nasazení apod. mě vyšla na něco přes sedm stovek. Ve faktuře byla vyúčtována jen práce a žádné díly. Takže od té doby tam jezdím na prohlídky a vždy bylo vše OK. A to je ještě prudím s reklamacemi typu, že po geometrii je volant o půl stupně mimo ideální polohu - opraveno s omluvou... -
« Stilo - cena?
Ahoj lidi, jenom ze zajmu, za jakou cenu myslite ze by se dalo strelit 5dv Stilo Active, modra metaliza, provoz od 09/02, tedy presne dva roky, najeto 29000 km, servisovano, prvni majitel, vybava: 6x airbag, ABS, ASR, MSR, brzdovy asistent, orig. radio na kazetu + 5CD changer, 6x repro, posuvna zadni lavice, manualni klima, predni okna v elektrice, central atd.....? Celkem by me zajimala soucasna realna prodejni cena. Auto nebourano, servisovano. MBE -
"-- skrytý --" 31.08.04 12:10
« Re: Re: Re: Re: ZKUŠENOSTI S AUTOSERVISEM DOJÁČEK + ostatním
Bohužel s Dojáčkem spokojený nejsem. Dokážou udělat jen základní servisní úkony. Reklamované vady, nad kterými je třeba přemýšlet, přejdou bez povšimnutí, ani se neobtěžují sdělit stanovisko. Taky přebírání a předávání auta je katastrofa. Nebyl by problém jim předat ťuklý auto a žádat náhradu škody, protože ho při přebírání nikdo nekontroluje. Kvůli reklamaci opravy tam ještě jednou musím, pak už to riskovat nebudu. -
« Re: Re: Re: ZKUŠENOSTI S AUTOSERVISEM DOJÁČEK + ostatními se
Nákup u Dojáčka je OK. Nejlepší je prodejna na Výtoni, speciálně vedoucí Karel Huleš. Je ochotnej a dá se s ním mluvit. S Bravem k Dojáčkovi do servisu do Vršovic nejezdím, mám garážistu. S novým Stilem jsem tam byl jednou se záruční opravou a taky OK. Dříve s Bravem tam byli celkem v klidu, ale trochu dlouhý lokte. Než jsem to vychytal, tak jsem byl nespokojenej. Jakmile jsem trval na půjčení náhradního auta, když bez upozornění přetáhli dobu opravy, srovnalo se to. -
"-- skrytý --" 28.08.04 18:15
« Re: ZKUŠENOSTI S AUTOSERVISEM DOJÁČEK + ostatními servisy Fi
Kvalitu servisu posoudit nemohu, vím že hodně aut jezdí zakoupených a servisovaných právě u Dojáčka, každopádně jsem tam jednou byl s kamarádem pro jeho Stilo a měli tam vyšší ceny za hodinovou práci (asi o 80Kč / hod), ale to bude spíš tím, že já servisuju daleko od Prahy (proto to mám levnější). -
"-- skrytý --" 27.08.04 23:09
« ZKUŠENOSTI S AUTOSERVISEM DOJÁČEK + ostatními servisy Fiat
Chci se zeptat, jaké máte kdo zkušenosti s autoservisem Dojáček, případně jaký autoservis na Fiat doporučujete navštívit, tzn. kvalita, rychlost, seriózní a profesionální jednání a práce... slyšel jsem hlášky, že při předání auta do servisu vám vymění (asi dle jejich potřeby) vaše dobré díly za jejich méně dobré, aniž by majitel něco poznal. To by byl vrchol a do takového servisu bych rozhodně nechtěl své auto dát! Ne náhodou zmiňuji právě servis Dojáček. Máte tedy nějaké zkušenosti? -
« Re: Chip JTD 115
Mám přečipovaný motor od ATX ( Kerscher ). Parametry by měly být 107 kW / 320 Nm. Nebyl jsem na brzdě, takže nevím, jestli je to skutečnost. Každopádně je to celkem poznat. Čipoval jsem, když jsem měl najeto cca 8000 km ( teď mám 55 000 ). Ve Fiatu by to asi nijak nepoznali, raději jsem jim to řekl sám, aby mi nepřehráli nový firmware do ŘJ. Nedělali s tím žádný problém. -
"-- skrytý --" 18.08.04 20:42
« Re: Barva palubky + interier Stilo 5dv
Zkus koupit nějakou skladovku, verze 2003 měly celou černou palubku i černý čalounění, pokud se nepletu... Jenom ta nová 2004 má světlej spodek palubky a podle mě je to dost nepraktický... Jiný provedení se snad už ani nedělá :'-( -
"-- skrytý --" 17.08.04 12:02
« Barva palubky + interier Stilo 5dv
Dostavam rozporuplne info ohledne barvy palubky. Moc se mi nelibi dvoubarevna palubka u 5dv verze. Preferoval bych celou cernou + tmavej interier jako u 3dv. Jeden dealer rika, ze u 5dv je mozna pouze dvoubarevna varianta - cerna a vespod "bezova, svetla" a nekdo rika, ze je i u 5dv varianty moznost cele cerne palubky + tmavy interier....
Mate nekdo 5dv verzi s tmavou celou palubkou?
Dik. -
« 1.6 super cena
Vcera jsem videl u byvaleho Vavrince v Praze cervene 5d. Stilo 1.6 Active, myslim i s manualni klimou za 360 000,- To je podle me super cena. Taky tam meli peknyho Multiwagoona v JTD (115k) asi za 460 000,- Akorat nevim co to bylo za vybavu. Hodne dobry. -
« autorádio
1.2 16V 11/2001 už ma nebaví rátať vady na aute, pred týždňom sa mi pokazilo autorádio. Vo fiate ho vymieňajú kus za kus len v záruke a po záruke si má káždý poradiť sám.Aparatúra je v návode ospevovaná ako super kvalita. Nikde Vám to nezoberú do opravovni ,lebo nieje to žiadna značka. >:-[] A môžte si vo fiate vybrať tú ich predraženú kvalitu >:-[] Budem si musieť vo fiate kúpiť špeciálny šuflík a kúpiť si normálne rádio !!!