Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Re: Ceny garancek
Nu pozor, pozor, ten spodek mi nestrikali celej. Jenom sem v Chorvacku vzal pri parkovani v miste pod ridicem vo obrubnik a sedrel az na kov izolaci, co tam vede. Technik povidal, ze to zastrikal gumoasfaltem a este nejakym pajslem, ale celkove slo o praci v rozsahu cca 10x25 cm:) Samozrejme za nejakou castku, myslim ze nejakych 300 si za to vzali. -
« Re: Ceny garancek
Nejde len o cenu garancky, aj ked neviem preco by som mal platit viac ako cesi. Ide mi hlavne o to, ze s Trencinom nie som 100% spokojny. Napriklad na opakovany dotaz na opravu nateru podvozku, mi bolo povedane ze to sa nerobi (fido-vi to v Prahe urobili). Alebo na dotaz, ci mi v ramci prehliadky nedoplnia napln v klime, mi povedal ze to sa nerobi, ze po 3 rokoch sa to vymeni komplet, pritom zo stilo.org viem, ze nemcurom to doplnaju. Potom mi cosi povrzava (jemne rezonuje) teraz vo volante, ked je este auto studene, ked sa auto rozkuri je klud, ked som to zmienil v servise, nejavili zaujem .. zase je fakt, ze sa sami od seba pytali na geometriu, alebo zodieranie pneumatik, ale s tymto ja problem nemam.
A potom v U.Brode mam este aj iny dovod na zastavku. ;-) -
« Garancka
Takovou sumu za "pouhou" vymenu zakladnich veci, co se na aute meni pri garanckach? Podezrely. Kde sis to nechaval delat? Ja jim rek, ze auto setrim, preci jen 10K za rok neni zadna laace, a sme se dohodli napriklad, ze pylovej filtr jenom profoukne (verim tomu, ze se ho ani nedotk:)), ale za tejden se chystam se na ty filtry podivat vlastnorucne. Jeste prijit na to, jestli se k tomu amater jako ja vubec nejak kloudne dostane, aby se podival. -
« Garancka po roce
Mimochodem - byl sem na garancce prave vcera u poDojacka a sem o 4100 lehci, uh. Ale mohl sem pocitat i viac, jak sem tu cetl ty predchozi debaty. Rekli si to za olej, filtry, promazani vrzajicich okynek, utazeni povrzkavajicich dveri, promazani obou os, vycisteni zadnich brzd (hluboce povrzavaly pro jemnym popojizdeni na brzde na semafooru napr.), zalatani jebnuty izolace na spodu auta vo obrubnik a namontovani novejch zasterek. Huh. No, uvidime, do kolika tejdnu se to vsecko znova rozvrzaa:) -
« Re: Studeny start + i u 1,2 motoru:)
Musim rict, ze to neni vec jenom motoru 1,6 a dalsich. Litam si na 1,2 motoru a reknu vam, ze kdyz to v chladu nastartuju, tak si pripadam, jako ze jezdim na dieselu, jako nejakej Ford Transit:) Samozrejme po chvili se zvuk srovna, ale ta prvotni zatuhlost dela fakt zajimavej sound:) -
"-- skrytý --" 15.11.04 13:18
« Re: Re: Motor 1,6 za studena
Ikdyz necham bezet motor naprazdno treba i nekolik minut, stejne to auto minimalne 1 km naprosto netahne. Dnes bylo rano minus 2 a malem jsem ani nevyjel na hlavni silnici, protoze to bylo do kopce. Je to dost neprijemny... -
« Re: Poškrábaný lak u zadních prahů
Max: predne zasterky nepomahaju, ja ich na aute mam .. nepomohli. Ale ak mas nastavce prahov, malo by to byt v pohode, nie ? Inac tie folie su dost drahe, ja uz mam prelepene cele prahy plus spodky dveri plus zadny blatnik na tom kritickom mieste a vyslo to okolo 4000 Skk.
Fiat predava original folie na zadny prah, blatnik, ale su uzke mal som ich, ale uz su prec a prelepil som to poriadne .. -
« Re: Re: Poškrábaný lak u zadních prahů
TO 1.6 dynamic:podobný problém som mal na Punte II, po prvej zime som mal doslova "rozstrielaný" lak na zadnom blatníku pred kolesom, pritom na iných Puntách som si to nevšimol. Teraz mám Stilo 3D, podprahové lišty a nechcel by som aby došlo k niečomu podobnému /predajca vo Fiate ma tentokrát upozornil na uvedený problém/. Pomôžu napr. zásterky v predu ? /vyzerá to však hrozne/. Predávajú sa aj originálne ochranné fólie? Koľko stojí cca nalepenie uvedených fólii. ďakujem -
« Studeny start
Tohle mam taky, ale je to fakt jen kdyz nastartuju a hned jedu, kdyz treba necham motor 20 vterin bezet, pak uz je to OK. Ptal jsem se v servisu a rikal, ze je to normalni, mlel cosi o tom, ze chvili trva nez se elektronika prizpusobi teplote nasavaneho vzduchu. Doporucoval chvilku nechat motor bezet a pak vyrazit. -
« Re: Poškrábaný lak u zadních prahů
Ta folia je hruba a elasticka, nema to nic spolocne s izolepou alebo beznou reklamnou foliou. Mal som tam tesne po prelakovani prahov asi 10 dni aj beznu reklamnu foliu (sedu :-)) a ked som ju daval dole uz bola na viacerych miestach prederavena. Tam na mojej stranke je aj par linkov, na stranky 3M a jednej bratislavskej firmy co tie folie aj lepi. -
"-- skrytý --" 11.11.04 17:11
« Motor 1,6 za studena
Mam nejake problemy se startovanim a rozjezdy u studeneho motoru, kdy jsou teploty kolem nuly. Jako by to vubec nemazalo, ikdyz je v tom plna syntetika. Na prvnich desitkach metru se motor dusi, naprosto netahne. U zadneho jineho moderniha auta, co jsem mel, jsem nic takoveho nepozoroval. -
« Re: Poškrábaný lak u zadních prahů
Trpia tymto uplne VSETKY Stila, ale nielen Stila, je to problem aj Megane, Scenic, Avensis, MB E Klasse .. Citroen Berlingo, proste staci aby ten prah mal plochu na ktorej tie kamienky mozu pristavat. Renault seriovo uz v predajni ma vsetky Megany a Sceniky s prelepenymi prahmi.
Pozri sem ako to treba urobit, tie folie od Fiatu co sa daju kupit ako prislusenstvo su nedostatocne, su prilis uzke, mal som ich minulu zimu a na jar boli prahy obite po krajoch tych folii.
Ja mam sice 205 gumy, ale co si vsimam Stila na parkoviskach tak aj tie so 195 to maju obite, otazka je ako bude vypadat Stilo tvojeho sefa na jar .. -
« Poškrábaný lak u zadních prahů
Vím že poničený lak na zadních prazích je problém který bych měl u stila očekávat. Má to spojitost se šířkou pneumatik? Můj šéf má kombíka, pneumatiky široké 195 a prahy má ok. Máte poťukané prahy u pneumatik 195 a nebo jen 205ky? Jo a komby, hatbacky a nebo kupé? (kupuji si právě 1,4 kupé tak abych věděl co mě řeká) :shock: -
"-- skrytý --" 10.11.04 18:25
« Re: Re: Re: 1,6mwe - ladis
To MH: Jo tak to vypadá stejně jako ta 1.6, onehdá zde někdo psal, že poměrně malý rozdíl ve zrychlení z 0 na 100 mezi 1.6 a 1.8 je dán tím, že 1.8 má lehčí převody a k dosažení 100km/h tam je už potřeba zařadit 3-ku. Máš 3D,5D,MW? Jak jsi na tom se spotřebou?
To kejml: Jo diesely točí mnohem míň, také jsem kdysi měl... Škoda že je u fiatu tak velký cenový rozdíl mezi benzínem a naftou. U benzinek je už mezi tím rozdíl minimální nebo vůbec a ten kdo nenajezdí ročně pár desítek tisíc km, tak se mu to nevyplatí. Ale třeba ten MultiJet 1.9 16V to musí být fakt parádní svezení. Další nesporná výhoda nafty je, že když se s tím člověk někde vyválí, tak neuhoří... :-)
To mfilip: Tuším, že máš O1, že? Tam hodně zapracuje turbo (krouťák) a tak lze otáčky takhle ponížit... Myslím, že 1.8T je dobrý motor, když člověk jezdí na pohodu, tak rozumná spotřeba a když se zase chce trochu svést a nebo potřebuje výkon tak stačí sešlápnou plyn (ale pak to tam zase teče 8-s ). Škoda že jí nedávají do O2, 2.0 FSI není plnohodnotná náhrada ten "tah" tam bude chybět a jsem hodně zvědavej na zkušenosti majitelů s tímhle motorem. -
Adyn 08.11.04 09:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1,6mwe
Hoši moc se omlouvám, když jsem psal ten rádoby vtipný příspěvek s možnými variantami a-d, nebo e, už ani nevím, tak jsem se samozřejmě dopustil úplného nesmyslu se změnou otáček vs. změnou rychlosti působením změny rozměru kol. Je to samozřejmě blbost a hned další přispěvatel to odhalil. Kupodivu se však na toto téma rozproudila diskuze, která nemůže vést k žádnému rozumnému konci, než tomu že jsem *. Což tímto přiznávám a prosím o ukončení neplodné diskuze.
Nakonec jen poznamenávám, že pokud si někdo chcete vypočítat skutečnou rychlost podle otáček nemůžete počítat s prostým geometrickým obvodem kola, nýbrž s tzv. "odvaleným obvodem" který je nižší (u mého rozměru 187 vs. 181 centimetrů). -
"-- skrytý --" 05.11.04 17:38
« Re: Re: Re: Re: Re: 1,6mwe
ladis: Ano, při sjetých gumách musíš "pro stejnou rychlost" více točit motor. Jenže tohle platí pouze ve vztahu k reálné rychlosti, nikoli vůči tomu, co ti ukazuje rychloměr. Tam je to totiž vztaženo k údaji otáčkoměru vždy stejné!
PS: Abstrahuji od případů "chiptuningu rychloměru nebo otáčkoměru" či "záběhu" některého z těchto dvou měřáků... -
"-- skrytý --" 05.11.04 17:06
« Re: naco olej? :)
U většiny aut je kontrolka na olej kontrolkou tlaku oleje a pokud tedy olejové čerpadlo má odkud olej nasát a vytvoří potřebný tlak tak je to OK. Problém by mohl být s chlazením – olej jak tam všude protéká tam mimo mazání též odebírá teplo a když ho tam je málo tak se tam musí prohnat častěji a tolik se dole ve vaně nezchladí... :-)
Když se rozsvítí kontrolka na olej tak to už může zavánět průšvihem... :'-( -
"-- skrytý --" 05.11.04 16:53
« Re: Re: Re: Re: 1,6mwe
No nevím jak je tomu u Stila, ale u aut běžně bývá snímání rychlosti podle „výstupních“ (jak se točí kola) otáček z převodovky/rozvodovky. Tudíž pokud se mi sjedou gumy, tak sice na stejné otáčky motoru pojedu v reálu o něco pomaleji (je menší obvod kola) ale ukazatel rychlosti bude ukazovat více než ten reál (tedy tu původní hodnotu před sjetím pneu), protože si to bere z těch „výstupních“ otáček rozvodovky a ty musí být při stejných otáčkách motoru, zařazeném stejném rychlostním stupni a neprokluzující spojce přeci stejné, ne? Pokud by se ovšem rychlost snímala nějak jinak a tedy přesněji tak tam to samozřejmě rozdíl dát může, ale bylo by to asi naopak – sjedu gumy – mám meší obvod kola a tudíž pro stejnou rychlost musím více točit motor.... ;-)
Pánové opravte mě pokud nesouhlasíte :-! :-! .
Ještě mě napadá, jestli má Stilo tak chytrou elektriku jak se píše tak jestli se tam v ŘJ nenastavuje i průměr ráfku a pokud nové jezdilo na 15“ a pak byly dokoupeny elektrony 17“ tak to třeba v servisu nastavili...tedy větší kolo, větší obvod a tudíž menší otáčky pro stejnou rychlost.... Ale ty gumy mají zas jiný profil a ten rozdíl v obvodu není zas takový, no nevím... :?: -
« Re: Re: Re: 1,6mwe
ono opotrebenim pneumatik o 6mm moze dosjt ku skresleniu cca 2-3%. Zalezi od rozmeru kola. Na 165/70/13 to bude slusny rozdiel, ale pri 195/65/15 to 3% nepresiahne a to by sedelo 4000-3%=3880 ot. Takze realne to je. Spotreba tiez 8.5-3%-zabehnutie a sme na 7.8l. Sedi to :) -
matuS 05.11.04 15:30
« naco olej? :)
som tu uz pred casom pisal ze kolega kupil stilo 1.8
no, prejazdil niekolko tisic km, isiel na vymenu oleja a ej- z auta vytieklo iba 1.5 litra oleja....
takze evidentne jazdil cely cas bez oleja.
motor, zda sa, ze je v poriadku, jazdi stale tak isto, s tou istou (dobrou) spotrebou....nechapem. ale co nechapem viac je preco nesvietila kontrolka oleja.... -
"-- skrytý --" 05.11.04 13:17
« Re: Re: 1,6mwe
No táákkk klucíí... >:D >:D Osobně bych to tipoval za d) nebo za e), tedy nové nastavení nebo SW pro otáčkoměr/rychloměr a nebo ten špatný odečet. Jiné pneu (nebo ojetí) by nemělo mít vliv na poměr mezi tím co ukazuje otáčkoměr a rychloměr (rychlost bude snímána podle otáček kola), jiná věc by byla, kdyby se rychlost měřila „externě“ třeba jiným autem....
Je tu mimo jiné nějaký majitel 1.8 ? Kolik to točí při 130km/h jemu? Údajně by ta 1.8 měla točit víc jak 1.6 ...
To ROOOM: Kup si raději nové pneu, u pneu z druhé ruky nevíš co má za sebou a guma je to co tě drží na silnici. Může mít prasklý kord aj. a hned to nepoznáš a způsobí ti to třeba jiné problémy na autu a další výdaje a ta otázka bezpečnosti je asi nejdůležitější.... Podívej se po internetových obchodech na pneu, mají tam vcelku dobré ceny. -
Adyn 05.11.04 11:47
« Re: 1,6mwe
Že se snižuje po záběhu spotřeba je zcela normální a v pořádku. Zcela podivné však je, že uvádíš, že ti při stejné rychlosti jinak točí motor - konkrétně: u nového při 140 km/h jsi uváděl 4.000 rpm a u zajetého při stejných 140 km/h je to 3.800 rpm :?: :?: :?:
Vzhledem k tomu, že je při jízdě motor přes spojku, prevodovku, rozvodovku pevně spojen s koly není možné aby se měnily převodové poměry. Jediná možná vysvětlení jsou ta co jsem popsal dříve :roll: -
Adyn 05.11.04 08:38
« Re: stilo 1,6 mw
Tobě není divné že se ti změnily po zajetí převodové poměry? To by znamenalo, že se stalo něco následujícího:
a) změnil se ti počet zubů v převodovce (min. na pátý stupeň)
b) ve vyšších rychlostech ti přestala prokluzovat spojka, resp. hnací kola
c) výrazně se ti změnil rozměr pneumatik
d) změnila se přestnost rychloměru, či otáčkoměru
e) špatně ses podíval.
Co si myslíš ty, že se stalo? -
« stilo 1,6 mw
Ziaden chiptunning ja bezne jazdim okolo 140 km (cca 4000 ot) na zaciatku bola spotreba 8,5 l /100km teraz ma pri 140km (cc 3750 3800 ot) a spotreba je 7,8l ked som isiel na dlhu trasu spravil som na plnu nadrz asi 780 km pri rychlosti 110 - 130 km pri 2 ludoch a plny kufor (ktory je dost velky javascript:emoticon(':D')
Very Happy ) -
"-- skrytý --" 04.11.04 19:57
« Re: Re: stilomw 1,6
No já tomu možná nerozumím, ale jak je možné, že po nějaké době klesnou otáčky při stejné rychlosti vozu a při zařazeném stejném rychlostním stupni? 8-s Ojetí pneu se takto hodně určitě neprojeví a stejně je asi rychlost snímána z otáček v převodovce... Leda že by byl zpočátku špatně nastavený otáčkoměr a při nějaké servisní prohlídce jej "zkalibrovali"...
Jaká byla spotřeba u nového auta a nakolik klesla po zajetí? Jak je to s akcelerací když jsou v autě 4lidi a bagáž? Jinak Stilo MW je mi také hodně sympatické. Přeju hodně spokojených km. -
« Re: stilomw 1,6
ja toto auticko vyuzivam uz cca 1rok aj 5 mes. zatial velmi spokojny bez poruch asi jeden z mala teda bola jedna vymena tesnenia na zadnych dverach ale nic ine (porucha bola iba v tom ze som musel trochu viac tresnut z kuf. dverami aby sa zatvorili) a co sa tyka otacok pri novom motore pri 130 cc 3800 teraz po najazdenych cc 26tis pri 130km cc 3400 - 3500 aj spotreba uz klesla tomu som asi najviac potesil inac vrele odporucam dobre auto z dobrou vybavou a perfekt cenou. -
Heeelp ...
Mám problém s klima. Naplněno, drží půl dne, ráno bez plynu. Kontrolní barva ukázala únik - spraveno, situace se opakuje už potřetí - sakra kde to utíká a proč se to neobjevuje hned ??? Klima je dvouzónová, Stilo 1.6. Díky.o neobjevuje hned ??? Klima je dvouzónová, Stilo 1.6. Díky. -
"-- skrytý --" 04.11.04 13:16
« Re: Re: Sky window
To 1.6 Dynamic: Díky za odkaz, ale němčina pro mě není to pravé ořechové... :-( . Na stilo.org také dost často zavítám a „sosám“ informace. Mně to střešní okýnko také přijde hodně geniální, mám tím pádem vlastně i takové kabrio (když potřebuju, v létě to musí být supr svezení) a vlastně platím jen jedno auto (povinné ručení, havarijka, údržba ...). Uvidím příští rok podle financí... Líbí se mi i 3D, ale budu zřejmě „potřebovat“ větší prostor :(. Myslím, že teď ta 3D 95k 1.4 ACTIVE s 6-ti kvaltem je s tou slevou 80tis. fakt supr nabídka. Velmi dobrá výbava, nové technologie, bezpečnost a nízké provozní náklady. Škoda těch 18ccm ohledně povinného ručení... :(, ale to už je jen detail. Ale do toho MW to chce nejméně tu 1.6 je už o dost těžší, podle příspěvků tady s tím tento motor už docela hýbe.
U té prodloužené záruky je dobré, že si to může člověk i přikupovat postupně podle potřeb a jen za rozdíl ceny. Nevím jestli je v tom zahrnuta kompletní garance, nebo to má nějaké omezení? Mám teď fabku a ten rok po skončení záruky postupně odešla spojka (válec – je z umělé hmoty!, doufám, že to v rámci úspor nezačnou dávat i na brzdu), pak čidlo na teplotu, ramínka ve stabilizátoru.... Tak možná pro to se mi ta prodloužená záruka tak líbí :). Nevím kolik by mě to stálo, kdybych byl zrovna někde v cizině u moře. Ale zas na druhou stranu abych jen nehaněl tak po odchytání tohoto byl pak zase vcelku klid.
Ono je fakt, že koupit nový model dříve jak po roce od zahájení prodeje je hodně velké riziko. (mám kámoše co dělal SW pro nějaké stroje ve škodovce a tak mi povídal zkazky o montážní lince..., ale asi to bude všude stejný). -
To auto sem nedávno viděl, stojí zbořené už asi půl roku na dvoře servisu a neteče do toho ani teď co je střecha do rohlíku.Žádnou připomínku k funkčnosti sem neslyšel. Slevy jsou teď super, myslím že 80k, na prodlouženou záruku sem se taky díval, na Stilo pět let a 150.000 km to stojí 42.250,- což taky není málo, ale podle mých info jsou momentální Stila už dost vychytaný a žádné průsery nehrozí. To s našim autem z první śérie jsme si užili, ale žádná hrůza, beru to jako daň za to, že sem měl skladovku za dobrou cenu a první Stilo na okrese :D -
« Re: Sky window
tu su nejake odpovede k teme Sky window, ale po nemecky. Pisu tam ze kvalita je dobra (vyrobca je webasto) a ked to funguje ako ma nie su s tym ziadne problemy (hlucnost, tesnost..) Ale je to ako kazde Sky window nachylne na problemy, zmienovali MB A Classe, tam to vraj robilo dost casto problemy
Jedno strieborne 5 dv. Stilo tu v Trencine to ma a vyzera to genialne, ked som ho v lete videl ako si jazdi po meste s otvorenou strechou, musel som mu zavidiet .. -
"-- skrytý --" 03.11.04 19:31
Díky za příspěvek, je fakt že je to docela dost money navíc, to už je na zvážení lepší motor nebo další výbava...vím. Zatím zjišťuju co nejvíc info. Nové auto mě čeká až tak příští rok, Stilo MW je horký kandidát, asi před 4 lety jsem měl Tipo a přes jeho stáří byla vcelku spokojenost.
Fungovalo mu to střešní okénko spolehlivě? Neteklo třeba dovnitř (jak tady člověk třeba čte o bazénu v kufru)? Fiat dává teď vcelku příjemné slevy, tak snad příští rok také nějaké slevy budou.. Taky se mi líbí možnost něco si připlatit a mít delší záruku až 5 let (Komfort Plus), teda jestli jsem to dobře pochopil...? -
Skywindow měl jeden známý na třídvéřku ( měl, protože ho pěkně trefil a je bez auta... ) a dá se s tím jezdit s otevřeným tak do cca 100 km/h, pak už to dělá randál, ovládání je super, el. roletka, otevírání po lamelách... Ale vzhledem k tomu, že to stojí 35.000,- což je docela dost, tak bych to hodně zvažoval. Já osobně sem tohle léto trošku uletěl a za 40k sem si koupil starého escorta cabrio, kterého sem zase teď na podzim za skoro ty samé prachy prodal a léto sem si pěkně užil :D -
"-- skrytý --" 03.11.04 03:09
« Sky window
Nemáte někdo na svém Stilu sky window? Jaké jsou zkušenosti - ovládání, spolehlivost, jak v zimě, co trvalé parkování bez garáže, co jízda s otevřenou střechou atp. Je to docela velká díra ve střeše, ale v létě to může být fajn....
Docela dobrý odkaz na prohlídku MW je :
Lze si prolézt MW v 3D zobrazení, otáčení, hejbání, přidávání výbavy včetně otvírání a zavírání dveří, oken i sky window. Fakt docela dobrý... -
« Servis Dojáček
Podle mých zkušeností je spíš lepší než horší, jeho kvalita však není standardní - tu je to OK (např. lakování mojí Bravy), tu je to průser (lakování tátova Punta). To ostatně teď slouží v servisu jedné paní, takže U seřadiště je vidět, jak také může lakování dopadnout - červené Punto I 3dv., pravý zadní blatník).
Fakt je ten, že kdykoliv udělali chybu, vždy ji přiznali. Ve srovnání s ostatními pražskými servisy (+ Jičín, jinde jsem nebyl) vypadají dobře. -
« Re: Re: 1.9JTD 16V (=1.9CDTi) hezky zacvici i s novou Vectro
Na obrázku se mi design nový Vectry Caravan moc nelibil, ale v reálu je to docela zajímavý, robusní auto.
Jsem zvědav, zda Opel dokáže dotáhnout do úspěšného konce úpravu 1.9JTD 16V na 1.9CDTi/155kW (dvě turba - malé a velké - v sérii). Pokud se jim to povede a ten motor bude mít slušnou životnost, tak to bude slušnej počin. -
« Re: 1.9JTD 16V (=1.9CDTi) hezky zacvici i s novou Vectrou Ca
Obávám se, že se najde spousta lidí, kteří mají rádi koncernovou kvalitu, dílenské zpracování, TDI PD a podobné hovadiny. Navíc je nová Vectra designově zajímavá (mírně řečeno) a to jí kupců taky moc nepřidá. -
« 1.9JTD 16V (=1.9CDTi) hezky zacvici i s novou Vectrou Carav.
Vezl me vcera kamos ve sve nove sluzebni Vectre Caravan 1.9CDTi/110kW. Auto jako krava (rozvor 2,83 m, delka 4,82 m, poh. hmotnost 1700 kg), ale ten motor s tim cvicil skoro jako moje starsi 2.4JTD s Mareou WE (ta ale vazi jen 1430 kg).
A taky ma (ta 1.9) velice tichy a kultivovany chod (to moje 2.4 JTD je nastesti slyset vic - a je co poslouchat :o). Takze bych rekl, ze Vectra s timhle motorem bude davat Passatum TDI dost na *.
Predtim mel predchozi generaci Vectry C. s 2.2DTI - to ovsem byl uz podle zvuku neskodny trakturek. -
"-- skrytý --" 26.10.04 12:13
« Re: Prava predni potkavacka
Ahoj, pravou přední jsem si za 10 minut vyměnil sám. Už umím i levou - k tomu potřebuji najít vhodný zvedák celého auta - ze spodu auta je místo na celou jednu ruku nebo užší dvě. Když si to na pravé nacvičíš, tak levá jde sama. Hlavně to nedávej do servisu, kde neví, že nejlepší se levá strana dělá na zvednutém autě. Jsou schopni sundat nárazník, vymontovat celý světlomet a ty to bude vše platit. Možná bych zkusil koupit nějaké lepší žárovky nebo originál, protože když se ti podaří zhasnout motor s rozsvícenými světly a pak ihned nastartovat, tak dost trpí a praskají - H7. -
« Re: náprava
Zadní silentbloky mám vyměněné ( měl jsem jednu z prvních sérií, kde byla konstrukční vada na silentblocích zadní nápravy ) a od té doby je klid. Co se týká uložení předních ramen, tak mi to někdy na jaře začalo vrzat a nikdo nebyl schopný to vyřešit. Nasral jsem se a namazal to obyčejnou vodo vzdornou vazelinou. Je to už cca 7 měsíců a už se to neozvalo. -
« Re: Re: Re: Dojáček
Fakt, že jeden z mála případů (jestli ne jedinej), kdy jsem byl dost nespokojenej s Dojačkem, byla situace, kdy jsem na ně časově tlačil.
To když nám měnili oboje levé dveře u Tempry (do manželky najel na parkovišti taxikář) a na nějakej materiál týden nebo dva čekali, pak jsem to auto už na víkend potřebaval a tak jsem na onoho technika telefonicky tlačil. Dopadlo to tak, že něco uvnitř LP dveří špatně uchytili (při zavírání tam něco bouchalo) a museli to za týden znovu rozdělat. A taky se mi moc nelíbilo, jak nalepili boční černé lišty. -
« Re: Re: Dojáček
2 Pavel_KR5: Už jsem trochu vychladnul, ale nemůžu s Tebou ve všem souhlasit. Pan Štěpánek mě osobně slíbil, že oprava bude na počkání a že se mi budou věnovat hned jak dorazím mezi 9:00 - 10:00. Na otázku, jak to dlouho bude trvat, řekl do 20 minut. Druhý den z toho nesplnil vůbec nic. A dneska jsem si všimnul, že jak šroubovákem vylamovali ovládání okna, pěkně to okolo dojebali. Asi to dělal učeň nebo co. -
« Zvetseny forum otevren
rozsahla zmena na nejvetsim STILO FORUM www.stilo.org je konecne provedena.
>:D
nyni mate v CZ/SK verzi 8 RUBRIK do ketrych muzete psat vase prispevky.
uvidite i hodne fotek z posledniho STILO MEETINGU na strahove a doctete se hodne jinych zajimavosti o stilu.
:-!
takze se tam hned kouknete, primy link je tady:
nebo si zapamatujte www.stilo.org
PS: muj stilo JTD 115 ma uz 90.000 km najeto - je skoro 3 roky stary a nema porad zadnou poruchu.
pozdravy PHARAO -
« Re: náprava
Mal som, a zrejme budem mať tento problém aj neskôr. Najprv mi silenbloky tiež premazávali, čo pomohlo tak na 1-2 mesiace. Keď som bol viac neodbytný tak zo servisných technikov vyliezlo, že problém sa dá vyriešiť len výmenou silenblokov na zadnej náprave a výmenou celých ramien na prednej náprave, lebo tam sú silenbloky nalisované. Pred dvomi mesiacmi mi ich komplet vymenili. Doteraz bol pokoj, no v týchto chladnejších dňoch začína vŕzgot opäť. Mám aj iný problém. Z palubovky (niekde v strede) v chladnejšom počasí vychádza klepotavý hluk. Je závislý od otáčok motora a nerovností vozovky. Trvá to len dovtededy, kým sa interiér nezohreje na určitú teplotu. potom to prestane. Niekdo tu už o niečom podobnom písal. Ak ste už podobný problém mali a podarilo sa vám ho odstrániť napíšte ako.
1,8 MV 05/2003 - 23 tis. km. -
« Re: Dojáček
to Kejml: No, jestli muzou lidi od Dojacka za to, ze ti 3 mesice nechodi el. ovladani praveho zpetneho zrcatka (a pritom jde o opravu na 1 hod), tak jsou *. Pokud ne, tak je * nekdo jiny.
To, ze tvoje manzelka cekala pul hodiny, nez se ji venoval technik, je bud jeji vina (ze si o to nerekla) nebo je to "vinou" toho, ze tam bylo moc zakazniku. Coz se mi nekdy stane taky (a pritom v tom celkem umim chodit a vicemene vsechny techniky znam) a v dane situaci s tim tezko neco delat (leda postrilet ony zakazniky co prisli prede mnou ;-).
A ze rozebrani dveri, vymena jednotky a slozeni trva 1 hodinu? Ja bych takovou opravu na pockani bral - vetsinou tam auto nechavam den nebo dva a tim padem ztratim o hodne vic cestovatnim MHD.
Takze nevim proc se cilis. Ja k nim uz par let jezdim - napred s Temprou s vecma, ktery v mensich autodilnach neumeli a ted se vsim u novejsi Marey a jsem v cca 9/10 pripadu spokojen. Zvladnou toho hodne a zrovna prijimaci technici (Dostal, Stepanek, Janacek ...) jsou velice prijemni a fundovani. Alespon takovou mam ja zkusenost.
Ted jsem tam mel zase po roce Mareu na servis po 60.000 km a vyslo to super - naprosto bez cekani. Jindy tam ale (hl. po ranu) musim cekat i pres pul hodiny. Ale nadavat jim kvuli tomu do * nebo osnovat plany na demolici jejich celisti - no to mi pripada dost ujety. Cau. Zkus frote rucniky :o) -
« Re: náprava
Zdravím, mám podobný problém, vržou mi nápravy při přejezdu nerovností, hlavně v zatáčkách (parkoviště atp.). Auto je 5dv., 49 tkm, 03/2003. Budu to řešit při "zimní prohlídce" spolu s pravým zadním bezp. pásem - na boku je rozedřený něčím uvnitř v navíjecím mechanismu :? -
« náprava
Pánové, nemáte někdo zkušenosti s povrzáváním šířícím se někde od zadní nápravy a občas i zepředu z PPN, které se ozve když se auto naklání napříč, např. při vjezdu a výjezdu z kruhového objezdu, nebo když zatáčím na odbočku a dojde k tomu, že se nejdříve náprava odlehčí a pak zase zatíží? Auto má najeto jenom 40 tis. km, je 3dv. a jezdím většinou sám. Už jsem to jednou reklamoval, a že prý nastřikali silikonem silentbloky či co, ale po měsíci to začalo dělat znova. Nemáte s touto nepříjemností někdo zkušnosti. Auto není z nulté série, r.v. 04/2002. Dík. -
« Dojáček
Opět se mi potvrdilo, že u Dojáčka jsou kok@ti. Od prvního dne mi nefungovalo el. ovládání pravého zrcátka. Od 21.7. do dneška 20.10. Technik Štěpánek slíbil, že to bude na počkání sparveno (výměna řídící jednotky ve dveřích). Poslal jsem tam manželku a to byla jejich klika, protože bych jim rozbil držku. Čekala půl hodiny než si jí někdo všimnul a pak hodinu " na počkání". Jste někdo z Prahy spokojen někde jinde?
uz na mne pomalu v autosalonu ceka moje Stilo.
Jedina vec ktera mne trosicku mrzi je to ze jsem si musel vzit autoradio s cd :shock: (kupuji auto v akci) a pritom posloucham mp3ky.
Jake cd menice se daji k origo autoradiu pripojit? Jdou i menice s mp3? nebo ta mp3 se da do radia nejak dodelat? Diky -jsem vdecen za kazdou kapku nadeje ze to pude....