Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 05.09.06 10:30
« Malý Ratmírov - změna termínu o jeden den > 23. 9. - 24.
Musím zde oznámit malou změnu termínu, došlo k posunu o jeden den.
Vzhledem k tomu, že nebyl projeven zájem o památky v okolí ani v Praze bude rozumější posunout termín konání na:
sobota 23. září - neděle 24. září
a příjezd bude v sobotu do 12 hodin, to by měli stihnout všichni. Když někdo přijede později, také se nic nestane.
Počasí má dlouhodobou předpověď na září vcelku příznivou, takže by mohlo být i hezké počasí. -
Mr.Murphy_ 04.09.06 22:38
« zdravím... :-)
Tak jsem se vrátil z 15-ti denní dovolené na Korsice. Po tak klikatých a úzkých cestách si asi dlouho zase nezajezdím.... Každopádně Stilo šlapalo jako hodinky - cesta Praha->Livorno - průměrná rychlost 100km/h (kleslo to zajížďkou do Pisy a taky cca 80km úsekem mimo dálnici v okoli Insbrucku), celk. délka cca 1150km, průměrná spotřeba přesně 6l (4 lidi, plný kufr, rakev). Velká pohoda a spokojenost (určitě hodně pomohla ta žárovka za 900 :-! .... Kdyby se sem daly vkládat fotky, tož mám jednu fotku Stila v horách - úplný kýč >:D -
No s km to může být tak, že auto salon má možnost jednou vymazat celkový najetý km.Já jsem kupoval nového Fiata,kterého mi převezli z jiné pobočky.Ten přejezd byl 90km.On ten prodejce ty km vymazal a řekl,že to jde udělat jednou.Aby to nemělo nalítané 10 000km,vymažou to a ještě uvádí,že zaruku to má do konce nějakého data,které je už fuč.To ten blbec si myslí že někomu prodá 2 roky staré auto a řekne že to má záruku ještě 2měsíce.Kdyby prodávál jetý auto tak na to musí dát 1/2rokuzáruku a tady se chce z toho vyvléci jen zbytkem Fiaťácke záruky? -
"-- skrytý --" 30.08.06 11:10
« FIAT meet - Malý Ratmírov - 22. - 23. 9. 06
@ ALL FIAT
Na závěr letní sezóny vás všechny zvu do Relax Campu Slunečnice mezi Malým Ratmírovem a Vlčicemi u Jindřichova Hradce ve dnech 22. 9. a 23. 9. Na programu jsou pouze tři body:
1) sejít se v přírodě
2) dobře se najíst a napít mezi svými
3) vše opět zdokumentovat a předat si zkušenosti i historky o našich miláčcích
Ubytování zajištěno v chatičkách, večerní a noční program - opékání, rožnění, grilování všeho, co si kdo přiveze, pití - 11° točené pivo a nealko v místní "pitevně" po dobu naší potřeby. V případě nepříznivého počasí se dá grilovat v "pitevně" (resp. tam se bude sedět v teple a vybraný jedinec bude před pitevnou, ale v přístřeší hlídat gril). Ostatní program záleží na počasí a chuti účastníků.
Místo naleznete na www.mapy.cz nebo www.bumball.wz.cz/images/mapka_.gif -
"-- skrytý --" 28.08.06 11:50
« Auto.cz
Už to vypadá jako ohraná písnička. Fiat prakticky s každou generací usiluje o změny v problematických partiích konstrukce, výroby nebo kvality svých vozů, ale zatím nikdy nepřivedl na trh vyloženě ideální výrobek. Pokrok je však zřejmý.
Toto je úvod k objektivnímu hodnocení Stila jako možného nákupu ojetiny. Splozeno na Auto.cz.
Znalosti pana Ondřeje Láníka o problematických partiích výroby ve Fiatu budou jistě bezbřehé. Také bych se rád dozvěděl cokoliv o jakémkoliv vyloženě ideálním výrobku na automobilovém trhu. :roll: :roll: :roll: -
« tohle mě zdravě provokuje
Se změnou zaměstnání jsem musel odevzdat MW JTD a je mi po něm smutno. Navíc podpořeno nepříliš úspěšným nákupem ojetiny. A teď jsem našel tohle:
&Prodejce=&ID=&akt=1&pocet_zobr=20&order… /> 1akce=&trida=&znacka=FIAT&typ=&cenanase=… /> =&odpocet=&palivo=diesel&searchtyp=predv… /> searchback=vse&way_back=search.php
Kdyby to neseplo, tak je to Stilo MW JTD MJ 104kW Dynamic za 445.000,- nové. Jedinou mouchu co jsem našel je to, že je to na SPZ a záruka je jen do 11/06. -
« stilo 1,6 mw
Zdravím ve spolek. Právě jsem se vrátil z dovolené. Užívám si posledního dne volna. Pak na to vletím. Myslím na práci.
to Ruzenka: jeli jsme úplně stejně. Nová Bystrica, pak vpravo Belá-Kubíková. Kousek před Těrchovou. Výšlapy, gril, pitíčko... a návrat.
Jel jsem tam R kangem, ale musel jsem se jeden den vrátit do práce a pak už jsem jel stiloušem. Šlapal, jak hodinky. Musím ho jen naleštit. Jó a překročil jsem 100 tis km. To znamená výměna oleje, rovodových řemenů ... a hlavně výdaj peněz. :x
Ať vám to jezdí. -
"-- skrytý --" 22.08.06 00:14
Levý silentblok zadní nápravy mi měnili v rámci záruky u Dojáčka v prosinci. Ovšem už tehy mně připravovali na výměnu celé zadní nápravy, protože samostatné silentbloky se prý přestaly dodávat. V očekávání nápravy z Turína ale přišla zpráva, že samostatné silentbloky se budou dodávat i nadále a skutečně nakonec poslali nový samostatný silentblok.
Toť moje zkušenost, která Ti ale asi mnoho nepřidá. -
"-- skrytý --" 22.08.06 00:11
« Re: Dotazek
Tak na podobný "prípad" som už odpovedal aj na auto.sk. NIE je to pravda, že treba vymeniť všetko. Skúšajú to aj u nás v SR v podaktorých servisoch. Nemám MW ale 5d a silenbloky som si dal vymeniť v pohode. Vo Fiate servis informačná cena 5000,- Sk, v neznačkovom servise 1500,- Sk za prácu. Ale aj vo Fiat servise v pohode vymenia len silenbloky a nie celý zadok. Teda aspoň u nás v PD. Takže, keď to ide v PD, musí to ísť všade. Netreba sa dať. -
"-- skrytý --" 21.08.06 21:05
« Re: Dotazek
Mam dojem, ze tady, prip. na www.stilo.org kdosi psal, ze mu na zadku silentbloky v servisu menili. Zkus ta fora projit a dej pak urcite zpravu, jaka je realita. Event. bych zkusil jinou servisni organizaci - jsou mezi nima skutecne propastne rozdily. -
"-- skrytý --" 21.08.06 20:36
« Dotazek
Zdravim vsechny. Mam takovy mensi, ale dost zavazny dotazek. Dnes jsem se vratil z dovoleny a pri ceste zpatky se mi zdalo, ze mi nejak hodne boucha zadni kolo. Nedalo mi to a zajel jsem do servisu, kde mi oznamili, ze mam v prcicich synenblok....Kdyz mi sdelili, ze kvuli teto male soucastce sem usi kupovat cela nova naprava za 25000, malem to se mnou seklo. Proto se ptam, jestli s timhle mate nekdo zkusenost, poradte prosim. A jestli je opradu nutne, kvuli teto male soucastce kupovat celou napravu. Mam Stilo MW.. Diky >:D -
"-- skrytý --" 17.08.06 13:50
@ Kamil & r.c.
Bohužel, se zpátečkou a jejím kontaktem nemám žádnou zkušenost. Ani přesně nevím, zda jde jenom řídící signál do BC a odtud je couvačka spínaná nebo ten kontakt spíná rovnou světla :*) Možná na EPER stránkách něco najdeš, ale poslední dobou mi nějak nefungují :-( Chtělo by to el. schéma Stila :!: -
"-- skrytý --" 16.08.06 20:07
to r.c.:
;-) já lidi ráda překvapuju! O tom obchodě vím, protože jsem si přečetla celou historii fóra, tak si pamatuju, žes tam o tom psal. Ale žes změnil pole působnosti jsem nevěděla, škoda. Tu cestu vrchem myslíš kudy? My jeli přes Čadcu, Kysucké Nové Mesto a pak na Novou Bystrici a právě tam přes vrchy byla ta hrozná cesta, kdy plakalo Stilo i já. Ještě před dvěma roky byla celkem ok, ale nyní :shock: Takže tuto cestu rozhodně nedoporučuju, tím údolím to bylo daleko lepší. I když ty máš na mysli asi spíš cestu vrchem přes Malou Fatru. No v každém případě vám přeju pohodovou cestu i dovolenou. Nevím jak na Slovensku, ale u nás už houby začínají růst, takže hurá na ně! -
« stilo 1,6mw
ti Ruzenka: tys mě překvapila. Odkud víš, že máme v Tescu obchod se svíčkami? I když teď se dívám, že píšeš o Havířovu. Máme obchod v Karviné v Tescu. V Havířové jsme měli také, ale nějak jsme se nepohodli, tak nám před 2 léty Praha neprodloužila smlouvu. Nyní tam, ale vzali nějakou jinou firmu se svíčkami.
Na Slovensko jedeme vrchem. Teď tu nemám mapu. Máme chatu kousek od Těrchové. V Bělé. Tak jsem zvědav.
Jo a mám modré MW.
to Kubas: Já bych si šel na tu cenu za výměnu žárovky stěžovat. Já mám na faktuře čás výměny 20 min. Hod. sazba 450. Tak kde nabrali těch 550? To vytahovali i motor?
to kamil: se světlama zpátečky nemám problém, tak ti nemůžu poradit. Možná by mohl Baever, jak tady bude. -
"-- skrytý --" 16.08.06 15:37
Maník se nechal pěkně napálit, u Dojáčka se dá koupit celá sada náhradních žárovek a pojistek tuším za 200...
BTW mi jejich prodejce před koupí Stila sliboval vyměňování předních žárovek zdarma, už se těším na jejich obličeje, až to nastane >:D -
« Re: Re: Re: žárovky - pro pobavení :-)
no ja uz mam s modrymi lampami nejake tie skusenosti ... v zime a snehu neni nic lepsie ... ale ked zacne prsat ... to potom ma clovek pocit ze ide na parkovacky ( moja honda pouziva H4 takze stretavacky a dialkove v jednom ). Takze od jednej jesene pouzivam vyhradne "silver" verzie :) -
« Re: žárovky - pro pobavení :-)
ale aky typ !!! H? 1,3,4,7 .... pomooooc pomozte
a ja to spacham sam, kedze som zistil ze v servise kam chodil foter stoji 1h 750 SKK bez DPH ( co je 900 SKK / h ) a mne nepripada vobec smiesne ... na chalupe vlezem do motora a kym to nevymenim nevylezem .... -
Mr.Murphy_ 15.08.06 15:00
« žárovky - pro pobavení :-)
vzhledem k tomu, že zítra jedu na dovolenou a nemám vůbec čas to řešit, tak jsem tu jednu žárovku v potkávačkách nechal vyměnit u Dojáčka. Žárovka: 400 s DPH, práce 550 s DPH. Při těchto cenách už mě ani nepřekvapilo, že jim automat na kafe nevrací drobné :-) No ale nechci tady plakat a pomlouvat autorizovaný servis, měl jsem si to sehnat jinde... Každopádně než budete měnit žárovku, trošku si dopředu ověřte ceny :idea: -
"-- skrytý --" 13.08.06 23:50
« Spínač zpátečky Stilo MW
Nevíte náhodou někdo,kde se spínač světel zpátečky nachází?Proč já musím mít na každém autě,které si koupím,zvláštní závady.ˇFabia,Focus,Laguna / a to byl nový model /.Na každém autě je něco.To si člověk nevybere.Tak díky za radu.Kamil-Liberec. -
"-- skrytý --" 13.08.06 10:12
« Re: Re: olej
to r.c.:
kolem Malé Fatry jsme se vraceli z Roháčů do Beskyd. Tam jsme jeli "zkratkou" přes Oravu, ale jeden úsek cesty byl v tak nehorázném stavu, že Stilo jen plakalo - a co teprve já... Hrůza, samá díra, bláto a neskutečné stoupání...Takže zpět přes Dolný Kubín na Martin a Žilinu do Čadce. Celou dobu údolím kolem toku Oravy, Váhu a Kysuce. Krásná cesta, slušný provoz, spotřeba těch 6,5.
Máš v Havířově v Tescu stále obchod se svíčkama? Byla jsem se tam podívat, takové jsem snad ještě nikde neviděla, jednu jsem si koupila na památku, ale prodávala mi ji nějaká postarší paní. Nicméně před Tescem jsem viděla jedno MWéčko tmavé barvy (kola snad 16 -17") a jedno 3D červené barvy. Nevím, jestli to MW bylo tvoje.
Zpět domů z dovolené cesta po dálnici (pokud se té hrůze dá říkat dálnice), plně naložené auto - pět osob, z toho 3 dospělí a 2 téměř muži >:D a Stilo šlapalo jak hodinky, žádný problém s výkonem, jakékoliv stoupání zvládá jedna radost, i s tím plným naložením jede jedna báseň ;-) -
« Re: olej
těžko říct, jaký olej tam máš. Z výroby to jde se selenií, ale v servisu (i značkovém) ti můžou dát něco jiného. Mě to hned při první garančce vyměnili za castrol.
to Ruzenka: příští týden jedeme také na Slovensko (Malá Fatra). Doufám, že vyjde počasí a rostou houby. :shock:
A co se týká mlhovek, tak je používám pouze v mlze. Normálně svítím potkávačkami. -
"-- skrytý --" 12.08.06 20:05
Ahojky, tak vás všechny zase po týdnu zdravím, právě jsme se vrátili z dovolené. Byli jsme v Beskydech a odtud se tak různě podívali i do Západních Tater a do Polska. Stilo je super, krásně nás všude dovezlo a občas jsme i potkali nějakého toho bratříčka, ale moc jich k vidění skutečně není. Zato kdyby mi někdo dal pětku za každé auto zn. Škoda (od těch nejstarších až po nejnovější), tak je ze mně boháč... Velmi mě také potěšilo, když jsme někde u Dolného Kubína potkali auto s SPZ našeho domovského okresu, to fakt překvapí. Jinak v Tatrách bylo Čechů pomalu víc než Slováků, ale Jihočeši se moc nevidí (a se Stilem už vůbec ne :P ) -
"-- skrytý --" 11.08.06 19:24
« mlhovky přes den
Trochu se tu rozproudila debata ohledně mlhovek. Samozřejmě je používám při denní jízdě s obrysovkama a bez potkávaček a dálkových :D
Ad. oslnění - mlhovky ve Stilu jsou umístěné velmi nevhodně pro funkci mlhovek (na rozdíl od Bravy apod.) a proto je jejich optika zaměřena směrem k vozovce pod dosti velkým úhlem (svítí z výšky cca do 10m před vůz - oslnění od mlhovek u Stila a ve dne je tedy téměř nemožné (pokud protijedoucí nesedí ve Velorexu). Rozhodně víc oslníš potkávačkama, když jsi naložený a nesklopíš je.
Ad. vyhláška - nechci se tady přít, sám to nevím přesně, ale zatím nevím o jednoznačném výkladu, zda při denním svícení musí být použita potkávací světla. Z praxe - potkal jsem od 1. 7. každodenně mnoho hlídek policajtů a bez problémů, byl jsem i zastaven (kontrola dokladů) a bez připomínek.
Resumé: u Stila při denním svícení použití mlhovek zatím nepovažuji za porušení předpisů, o oslnění nemůže být ani řeči (vyzkoušeno se sousedem s Nissanem Almerou), jediný otazník je vyšší ohřev malého prostoru => nižší životnost žárovky a možné popraskání čirého "skla" světel. Dojem souseda = mlhovky Stila svítí jako malé potkávačky nebo velké obrysovky.
Toto jsou současné (mé) zkušenosti a názory. Pokud někdo naleznete přesnou specifikaci světel pro denní svícení (tím myslím, že jsou definovány konkrátní typy světel, kterými se musí svítit), hoďte to sem nebo dejte link.
@ pepec
domnívám se, že bys výrazně změnil slova i názory po setkání s "piloty", kteří svítí ve dne dálkovými světly :D -
« Re: @ PEPEC
Ja som kludny, a rozhodne hmlovky svietia inak ako stretavacky. Oni totiz maju svietit inam, a preto je vo vyhlaske povedane ze sa maju pouzivat len v znizenej viditelnosti. Ono to tam fakt neni len tak napisane. A tym ze by som hmlovkosvieticov trestal som myslem viac menej globalne. To je presne take iste odovodnenie ako keby som ja jazdil s dialkovymi, lebo s nimi vidim lepsie. Ako by si sa k tomu postavil ? -
Mr.Murphy_ 11.08.06 13:13
« @ PEPEC
Než se rozčílíš, tak si uvědom, že Stilo má mlhovky integrované ve světlech, takže když jedeš proti mě, tak dle mého názoru ani nepoznáš, že jedu na mlhovky.... Nemám ale vyzkoušeno, jestli ty integrované mlhovky oslňují víc nebo míň než běžná světla, rád se nechám poučit... :idea: Hlavně v klidu! -
« Re: start se světly
bez urazky, ale za takyto pristup by som vrazdil
a) vyhlaska definuje pouzitie hmloviek
b) super su lacnejsie, lahsie pristupne a ze oslnujem protiiducich vodicov mi je ukradnute. dakujem, zakony dzungle patria na cesty.
Koniec rozhorcenej casti postu.
Mal som Bravu, a vskutku neviem ze by som menili ziarovky za ten cas co som ju mal. a to som svietil ( stretavacimi :!: ) furt. Btw ono na to je urcite nejaka finta :-) kuknem fotrovi do stila a poreferujem. V mojom civicu je na to tiez taka finta, a malo miesta .... ale s drobnymi skrabancami to uz teraz zvladam vymenit aj v -10 pod 5 minut obe ziarovky. Menim ich naraz, aby svietili rovnako intenzivne, a pri cene 200 SKK za kus si myslim ze moja bezpecnost za tych usetrenych par korun nestoji. -
« žárovky
v servisu mi nedoporučovali startovat se zapnutými světly, právě kvůli životnosti žárovek. Mě, ale odešly žárovky po 2 létech (cca 45tis km.) Skoro obě současně. Teď startuji bez světel, tak uvidíme. Jaké mám žárovky, tak to nevím.
p.s. nemáte problém se stilo.org? -
"-- skrytý --" 10.08.06 18:08
« start se světly
Osobně si myslím, že startování se světly žárovkám až tak moc nevadí, spíš to vadí baterii, což v zimním období způsobí markantní pokles napětí a následné "failure message" od ABS, ESP apod., které někteří z nás důvěrně znají. Sám používám svícení mlhovkama. H1 jsou cenově podstatně levnější a údajně je k nim snadnější přístup :roll: (zatím jsem neměl to "štěstí" vyměňovat žárovku ve Stilounovi). -
"-- skrytý --" 10.08.06 16:31
« Re: Re: Re: Re: žárovky
Startování se světly samozřejmě radostně využívám, ale nevím jakou radost to dělá těm žárovkám? Zaznamenal někdo kratší životnost?
S Bravou jsem tak startoval běžně a žárovky vydržely 4 roky.
Cena 1000 byla za obě - odešly najednou. I tak je to bestiální. -
"-- skrytý --" 10.08.06 06:37
« RE. žárovky
Já měnil žárovku zatím jednou a to v servisu. Chtěli za to 80,- Kč, takže jsem si zhodnotil situaci, že se to za tuto cenu oplatí, měli to za 10 minut i s přistavením, než se s tím párat kolik hodin, odřít si ruky, ulomit nějaká perka atd. Příště jedu opět do servisu. S 1000,- to bylo nemravné, ani se mi tomu nechce věřit.
MH -
"-- skrytý --" 09.08.06 10:29
« Re: Re: Re: žárovky
Fiat ma vyhodu, ze startuje se zapnutymi svetly - pokud chces prejit na mlhovky, znamena to pro tebe pri rozjezdu jeden ukon navic, sice trivialni, ale muze se stat, ze zapomenes a muze prijit sankce od organu. Dalsi vec, ktere jsem si vsiml, je, ze se svetlomet pri pouzivani mlhovky dost zahriva (mensi prostor v okoli zdroje), coz ma vliv jak na zivotnost zarovky, tak i paraboly samotne. Vymena mlhove H1 musi byt naproste harakiri spojene s buhvi cim...
ZHRUBA DO MESICE PREDSTAVIM NOVOU KONSTRUKCI DENNIHO SVICENI U STILA, TAKZE VYDRZTE. VERIM, ZE TO BUDE STAT ZA TO... -
Mr.Murphy_ 08.08.06 19:50
« žárovky
ahoj všichni, mám triviální dotaz - měníte na Stilu žárovky do potkávacích světel sami nebo v servisu? A kolik to tak v servisu stojí? A pak jsem ještě někde četl, že když má auto mlhovky integrované ve světlech (což Stilo má), tak je dobré jezdit na parkovačky a mlhovky - že prý to policajti nepoznají a člověk nemá tolik starostí s výměnami žárovek.... co vy na to??? -
"-- skrytý --" 05.08.06 09:41
« Spojka
Neměnil jste někdo na Stilo 1,9 JTD MW spojku?Na kolik ta legrace přijde?Mám tam vůli .Řadí to bez problémů,ale zbírá už od podlahy.Je to nepříjemné.Dovezl jsem si ho z D a jinak je vše ok.Už ho mám po 10 dnech postavené i na značkách.Ještě sháním měnič cd.Nevíte,jaký typ/model tam pasuje?Nebo možná bude lepší koupit cd přehrávač.Kazeťák je už out.Kdyby někdo sháněl kazeťák do Stila,tak je k mání.Díky za info!! :D
chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte o nějakým přípravku s kterým sundáte skvrny od asfaltu z auta dolů. Díky moc.
:roll: