Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

27.03.05  22:30

« žiarovky - výmeny

Stilo 1.2 16V mám už od 11/2001 doteraz, najazdených poctivých 88 000km. Jazdené v lete, zime no proste takmer každý deň.Sumárum vypálených žiaroviek:
    1.Po 2 rokoch H7 pred šoférom.
    2.Po 3 rokoch H7 pred spolujazcom a zadná jednovláknová stretávacia.
    3.Po 1 roku a 4 mesiacoch už po výmene, zase menená H7 na šoférovej strane.
    Každý musí posúdiť sám či je to veľa alebo málo :shock: .Svietim aj v lete,žiarovky som si menil sám >:D , ale ten prístup v predu je dosť mizerný >:-[] .

26.03.05  20:39

tak ludia, po roku a pol dosluzila H7-cka na spolujazdcovej strane...Stilo je nas prvy Fiat za 9 rokov, ktoremu dosluzila predna ziarovka...nevydrzala moc dlho :roll:
    inak som myslel, ze sa na to vy.... a dam to do servisu, ale nevedel som ci sa na to vztahuje zaruka alebo nie a chcel som to "zazit" ked kazdy na to nadava :shock:
    trvalo mi to dooost dlho, ale uspesne som to zvladol :-! pristup je ale aj na spolujazdcovej strane dost mizerny..musel som odsrobovat nadrz na ostrekovac, odpojit kable a veeelmi sa snazit. najhorsie je nasadit spat ten umelohmotny kryt..fujto!
    ale inak STILO 4ever 8)

24.03.05  18:39

« Re: Re: Re: RE: Adaptivní tempomat

Z osobní zkušenosti vím, že na fiat.cz nemusí být přesné informace. Je lepší se zeptat u dealera, co ten den jde opravdu objednat. Např. Dualogic u Fiatu Idea chyběl v českém konfigurátoru snad půl roku.

"-- skrytý --" 24.03.05  18:18

« Re: Re: RE: Adaptivní tempomat

Adaptivni tempomat opravdu zmizel z nabidky! Ted jsem overoval na fiat.cz. Skoda...

"-- skrytý --" 24.03.05  17:52

« Re: RE: Adaptivní tempomat

Ano, za 10 tisíc je pouze klasický tempomat.
    Adaptivní tempomat se dodával snad jen k první sérii Abarthů, tedy někdy do konce 2001.
    Mimochodem, prototypy Stila měly spoustu vychytávek, které se do finálního auta nedotaly. Třeba elektrické nastavování polohy volantu :D

foto matuS

matuS 24.03.05  15:04

v dunaute sme kupili a servisovali 166. nikdy to nebolo nic moc, privetivi tiez neboli, a ked som bol s technikom na skusobnej jazde a pocas zastavovania na cervenej tam zacal pchat P za brutalneho skripania zubov, tak som sa usvedcil ze tam nieje vsetko OK.
    ale opticky tuning vedia spravit pekny a davaju na auta velke zlavy.

"-- skrytý --" 24.03.05  14:59

« Re: Kompresor klimy..

Nikoliv. Bezi i v AUTO rezimu, ale da se v nem vypnout tlacitkem s vlockou.

"-- skrytý --" 24.03.05  13:12

« Kompresor klimy..

No musim to jeste trochu upravit. Kompresor bezi porad pouze pokud je klima na "full auto" . Teda aspon u automaticky to tak je.

"-- skrytý --" 24.03.05  09:53

« Re: Re: Re: Manualni klima

MBE ma pravdu, kompresor nebezi, pokud teplotni cidlo v zrcatku nameri min nez 4 st. a opacne: bezi vzdy, pokud je zapnuty ovladanim klimy a teplota je vyssi nez 4 st. - takhle je to ve Stilu proste navrzeno. Overeno vlastni zkusenosti s timhle autem i informacemi z Fiatu. Kdyz jsem mel auto nove take jsem to povazoval za zavadu, ale byl jsem vyveden z omylu.

24.03.05  09:46

« Re: Re: Re: Manualni klima

Taky myslim, ze to je kravina.
    Kazdopadne ta klima opet nefunguje, takze ocekavam martyrium s FIATem.

"-- skrytý --" 24.03.05  09:22

« Re: Re: Manualni klima

Cit: "Navic dodam, ze dle prijimaciho technika v servisu, se klima nespusti pri teplote pod 4 stupne celsia a tento udaj se bere z cidla na na zrcatku a nikoliv z motoru, tedy je jedno jestli si v kolone nebo ne."
    Tak tohle je samozřejmě dokonalý nesmysl! Pro to, zda kompresor spustí či ne, je rozhodujici skupenství chlad. média, resp. jeho tlak v různých větvích chlad. systému, nikoli nějaké čidlo teploty v zrcátku! Jinak ta teplota 4 st. C platí, pochopitelně pokud nastoupíš do auta stojícího za této teploty venku.

24.03.05  09:03

« Re: Manualni klima

Navic dodam, ze dle prijimaciho technika v servisu, se klima nespusti pri teplote pod 4 stupne celsia a tento udaj se bere z cidla na na zrcatku a nikoliv z motoru, tedy je jedno jestli si v kolone nebo ne. Nevim jestli je to pravda, ale podle me je to blbost, protoze pak by nemelo smysl v manualu psat, ze je treba v zimnim obdobi klimu jednou za mesic aspon na 10 minut pustit.

24.03.05  08:58

« Manualni klima

Mitsi> ja jsem samozrejme manual cetl a pokud uz tim chces argumentovat, tak v mem je napsano, ze se ma spoustet alespon jednou za mesic na 10 minut, coz delam. Nevim co je s tim tentokrat, ale minule byl problem, ze uteklo vsechno chladici medium pres nejake netesnosti, ne problem s kompresorem (coz jsem take v puvodnim prispevku psal), takze asi tak.

24.03.05  08:44

verim...bez "pchania sa niekam" povazujem Dunauto za najlepsi servis..lenze je to hrozne od ruky :-( v Grife mam znamych..ale vyzera to tak, ze ich musim natlacit, aby to skusili s tym examinerom :)

24.03.05  08:40

« Re: Re: Re: blikanie smeroviek

Za budol som nic som neplatitl a nic som neukazoval ma tam poznali som od nich kupoval auto. >:D Podla mna tam maju naj servis na Fiat bol som v BA uz Griffe , Autotyp - e ale v DS je to o niecom inom poznam viacej ludi z BA , ktory tam chodia.

24.03.05  08:37

« Re: Re: Re: blikanie smeroviek

Kopce sa = lyze :D

"-- skrytý --" 24.03.05  07:05

« RE: Adaptivní tempomat

Za těch 10 000Kč není adaptivní tempomat, ale jen klasický. Pokud vím, tak se adaptivní zatím nedodává, nebo alespoň o tom nevím. Já mám jen klasiku - připlácel jsem těch 10 000 Kč.
    MH

"-- skrytý --" 24.03.05  01:00

« Adaptivní tempomat

Akorát jsem si stáhnul reklamní video na Stilo a je tam mimo jiné i radar cruise control - skutečně má Stilo za příplatek 10kKč adaptivní tempomat? Tedy sleduje vozidlo přede mnou a řídí rychlost? Myslel jsem, že jsou tyto sytémy jen v luxusních autech za hodně peněz.... :?:

24.03.05  00:34

Máš pravdu, že si za to účtují prachy. Idea ale má v návodu jasně uvedeno, že blikat při zamykání auta má, takže když to chtěli zaplatit, tak jsem to chtěl reklamovat jako závadu. Tak jsme se velmi rychle dohodli, že těch 500 Kč za 5minutovou práci mi účtovat nebudou.
    Nevidím totiž důvod, proč by koncový zákazník měl platit za rozpor mezi manuálem k autu a interním předpisem, jak se má auto připravit pro zákazníka.

23.03.05  22:45

« Re: Re: blikanie smeroviek

ist na kopce??co zavodis ci co? :?:
    ozaj a bol si pri tom,ked ti tie blinkre robili?platil si za to?a chceli od teba tu karticku?
    ten minimeeting-to si myslel to brno s ludmi zo stilo.org???ci jak?tam bolo super..fotky su tu:

23.03.05  22:20

« Re: blikanie smeroviek

Ide to aktivovat ja som si to nechal v Dunajskej Strede tiez na zaciatku tvrdili ,ze to nejde ale som im povedal ,ze to ide cez examiner a tak sa na to pozreli a bolo blika a blika >:D
    Apropo chcel som sa zucastnit na mini stretku ale ist na kopce je prednejsie. :D

23.03.05  21:15

tak dik!na buduci tyzden idem so stilom tak ci tak do servisu - nefunguje mi deadlock-manualne, takze sa rovno spytaj aj na ten postup-ci su schopny to podla toho spravit :shock:
    inak myslis, ze to je nejaka chyba??ked napise ze to nejde a aktivuje to...

23.03.05  20:55

« Re: Re: Re: Re: Manualni klima

Oki, kdyz myslis.
    P.S.: Nejsem prase a po Praze se snazim autem jezsit co nejmene, ci vubec! Diky MDH to neni ani moc treba.

"-- skrytý --" 23.03.05  20:42

« Re: Re: Re: Manualni klima

No a co? Kolik myslíš, že je stupňů v motorovém prostoru při popojíždění v pražských kolonách třeba při takových -10? Zkus si za této situace pustit klimu a uvidíš, že poběží, byť kompresor natlakuje v tomto případě systém velmi rychle, takže poběží krátce a bude spínat ve větších intervalech. K promazání systému to ovšem bohatě stačí.

23.03.05  19:34

« Re: Re: Manualni klima

Mitsi: Opravdu? U oktavistickyho manualu pisi, ze klima funguje pouze pri teplotach nad 5°C... .

23.03.05  19:34

Tak já to teda vykecám, v examineru v odstavci zabezpečení dáte aktivovat signalizaci blinkrů. Finta je v tom, že u většiny aut, to napíše, že to nejde, vy musíte ale pokračovat dál a znova to potvrdit, pak už to napíše že je to aktivováno, nebo opět, že to nejde, ale už je to spuštěné, takže dvakrát aktivovat, pak ukončit práci, odpojit examiner a jede to... :)

23.03.05  19:12

« RE:Blinkry blikají...

Mohu potvrdit, už před delší dobou mi to v AF Centru v Ostravě nastavili
    v podstatě na počkání. :D

"-- skrytý --" 23.03.05  18:49

« Re: Manualni klima

Příště si raději napřed přečti manuál k autu! Možná se tam dočteš např. to, že pokud s autem jezdíš i v zimě, pak bys měl alespoň jednou za týden tak min. na 5 min. klimu pustit - to aby se promazaly vnitřnosti kompresoru jeho stálou olejovou nápní (výjimkou jsou samozřejmě mrazy a parkování venku, kdy holt kompresor nesepne). Pokud tak v zimě nečiníš, tak se potom na jaře nediv!

23.03.05  18:07

« Manualni klima

Jak uz jsem psal, mam 1.6 5dveri, active, manualni klima, rok 2002. Uz loni mi po zime prestala fungovat klima, menili nejaky cerpadlo ci ja nevim co a trvalo 2 mesice nez dodali dil. Pres leto OK, ted po zime mam zase dojem, ze klima nefunguje. Je to subjektivni, zapnu ji, motor na volnobeh a otacky neudelaji nic. Vzhledem k tomu, ze je venku cca 10 stupnu nelze rozdil poznat ani podle foukajiciho vzduchu, ale mam ten dojem, ze uz zase nechodi. Problem je, ze uz jsem mimo zaruku, ale pritom jsem stejny problem resil loni v kvetnu, tak jsem zvedav jestli to nechodi, jak se k tomu postavi FIAT. Kdybych vedel, ze u nich je klima na jeden rok, tak si koupim jine auto. Meli jste nekdo podobny problem? Loni neco odeslo a uteklo vsechno chladivo. Napred menili jen hadici, pak cely vymenik ci co. Jsem nadmiru vytocenej a sere me, ze kazdej rok budu resit pred letem zprovozneni klimatizace. Dalsi vec jsou samozrejme prachy. Omlouvam se za ten vylev, ale jsem fakt vytocenej. Mate nekdo nejaky tip jak spolehlive poznat, ze manualni klima opravdu jede. Za par tydnu bude teplo a zda se, ze jsem si klimu koupil zbytecne.

23.03.05  17:06

« Blinkry blikají ....

A pokud to servisy v čechách nezvládnou, tak přijeďte na moravu do AUTO ZLÍN (Zlín), VENCAR (Staré Město), AUTO ROLNÝ (Prostějov) a tam Vám to udělají na počkání...... holt, na moravě na to maj, protože to znaj :D

23.03.05  17:02

« Blinkry blikají....

Už jsem to tady lidi psal jednou. Je úplně jedno, jak máte staré STILA, nebo jakou výbavu máte.
    Blikání jde nastavit pomocí examineru a to zcela jednoduše. Jen málo mechaniků, natož prodejců to ví !!!
    Fakt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…

23.03.05  14:52

Já si právě nejsem jistý, jestli to můžu vykecat, aby mě v mém servisu nezabili, oni si za to totiž účtují prachy.

23.03.05  14:41

Finta je ovšem v tom, že to ne všechny servisy umí, je na to totiž finta
    Mozem potvrdit, pouceny z tohoto fora som to ziadal v mojom servise uz pred jeden a pol rokom a auto mi vratili s tym, ze to skusali a nejde to.
    Takze AF-e aka finta je na to ? :idea:

23.03.05  13:12

hmm, ale vies povedat nejak konkretnejsie??s cim mam nabehnut do grifu? >:D ako ich mam presvedcit? :x
    alebo myslis, ze pochopia, ked im poviem, ze na to treba kodovaciu karticku??..ja viem, je to prkotina, ale je to fakt prakticke...ved cez den nevidis lampicku,ci zhasla alebo nie...

23.03.05  13:06

« blinkry

Takže jak jsem zjistil blikání jde aktivovat skutečně u všech aut, dělá se to přes examiner a musíte mít code kartu. Finta je ovšem v tom, že to ne všechny servisy umí, je na to totiž finta, viděl jsem to na vlastni oči.

"-- skrytý --" 23.03.05  11:47

« Re: Re: Re:

To levapd: Můžeš porovnat MW 1.8 s MW 1.6 (ten ACTIVE byla 1.6,že?). Zajímal by mě rozdíl v dynamice, spotřeba, hlučnost atp... Díky. Přeju ať nová 1.8 slouží k plné spokojenosti. 8)

23.03.05  08:26

hmm. a mas auto bez alarmu?!lebo vsade sa vyhovaraju,ze to ide len pokial mas origo alarm...vies mi povedat stranu v tej prirucke??zbehnem do fiatu a pozrem si to v nejakom novom modeli a potom som zvedavy,jak sa zatvari ten mechanik :*) :shock:

"-- skrytý --" 23.03.05  07:44

Ahoj, jsem již podruhé majitelem Stila MW. První r.v. 2002 (Active) a druhé 2005 (Dynamic) u obou je možné aktivovat směrové světla při zamykání a odemykání. Dokonce o tom píší i v návodu (aspoň v tom, který mám teď).

22.03.05  16:16

hehe, to je sranda..prave sa cez mail hadam s niekym z autotypu-nejaky "odbornik" predajca a presvedcam ho,ze to ide.
    on si ale stoji za svojim, ze ludia z fora sa nevyznaju a nepresli ziadnym skolenim...tak som ho sprdol,nech sa ukludni a ide si to do sevisu vyskusat!ze ked to vedia v cechach,preco by to neslo aj u nas :P ..uvidim,co odpise-ci odpise :D

22.03.05  15:17

Ahojte a k těm blikačům.Zprovoznění se děje přes examiner.Jak a co nastavují ,to bohužel nevím ,ale JDE TO NASTAVIT !!!!!
    Ať nám Fiat jezdí a BLIKÁ :D

22.03.05  14:41

« Re: Re: Re: drčení

ano. par minut cuka nieco v pristrojovke...kym sa nezohreje. neni to ziadna porucha, ale bezny jav fyziky...
    ..netreba s tym utekat do servisu >:D

22.03.05  14:17

« Re: Re: drčení

Mne zase cez zimu vychádzali pazvuky z palubovky, ale len pokial sa vyhrial inetriér mal to ešte niekto? Asi to tiež nie je normálne, pritom je to rel. nové auto 6/2004.

"-- skrytý --" 22.03.05  13:24

« Re:blinkry....

Ty blinkry na 99,9% jdou aktivovat. Me na mem MW taky tvrdili, ze to nejde. viz me prispevky pod jinym nickem na stilo.org ;-) Musi se to delat na examineru.

22.03.05  10:59

« to DRTIKOL

zdar.pocuj, vies presnejsie povedat k tym blinkrom??ked som to hovoril priamo mechanikovi, ktory vo fiate montuje alarmy tak na mna cumel, ze co od neho chcem...zevraj sa to neda.je mi jasne, ze prt vie, ale ako mu mam povedat, nech to zapne??to blikanie bez alarmu??je nejaky postup??alebo ako ho mam presvedcit, ze sa to da??
    diiik.

"-- skrytý --" 21.03.05  11:45

« Re: Re: Re: drčení

Taky jsem si myslel, že mi začal klepat stropní tapecírunk, ale byla to plastová láhev s colou v držáku nápojů..., což jsem odhalil, až když jsem ji dopil a vyhodil!

"-- skrytý --" 21.03.05  11:02

« Re: Re: drčení

Taky jsem mel pocit, ze mi zacala drncet palubka, ale pak se ukazalo, ze zvuk vydava uvolneny plast u prave predni sedacky. Chystam se to prichytit silokonem ve spare mezi dvema plastovymi dily. Takze pozor, v kabine se zvuky siri dost zvlastne a mnohdy tezke skutecne misto urcit.

21.03.05  08:34

« Re: drčení

vladaza:
    ja nic take nemam a nejake pazvuky urcite nie su typicke pre ziadne auto. Tipoval by som ze mas zle nasadeny stresny tapacir. Skoc s tym do servisu.

21.03.05  08:26

« Re: Rozjizdeni

Tak jen dodam, ze jsem volal do Autotypu a prej tam meli tenhle problem a byla to spojka. Mam po zaruce, ale asi po roce mi celou spojku menili. Jestli je v pytli tak to sem teda dost nasranej.

21.03.05  08:17

« Rozjizdeni

Mam 3 roky 1.6 active a najeto cca 35000 km. Mam problem pri rozjizdeni. Kdyz se rozjizdim jen s lehkym plynem (tim padem pomalu) tak se mi kola jakoby nedrzi na silnici ozvou se z predku auta takove rany, jako kdyby kola prokluzovaly. Tezko se to vysvetluje, ale zvlastni je, ze to dela jen nekdy, zejmena se mi zda, kdyz je auto studeny a taky podle povrchu. Fakt nevim. Podeziram gumy (mam zimni Barumy, nic moc, to vim), ale mam obavu, aby to nebylo neco jineho. Treba nejake spatne uchyceni ulozeni motoru, ze kdyz pridam malo plynu pri rozjezu, tak to proste takhle zaboucha. Nebo neco jineho. Jak rikam, dela to nekdy, hlavne za studena. Kdyz je motor na volnobeh a pridam trochu plynu, tak je to OK. Jeste by to mohlo mit nejakou souvislost pred spojkou. Ma nekdo tuseni co by to mohlo byt?

"-- skrytý --" 21.03.05  07:06

« Dotaz na CD navigace

Zdravím Stilaře,
    mám dotaz, zda někdo z Vás nemá a nebo o někom neví, kdo má v autě originální navigaci ConnectNav+ a hlavně CD s mapou ČR :!: . Již ji nabízí na stránkách Navteq, ale není mi zřejmý jeho obsah, jak hustá je tam síť silnic, měst a obcí. Zatím se jeví, že tam je jen dálnice a maximálně krajská města.
    Tedy ještě jednou. Neví někdo něco bližšího o tomto CD? :?: Po dotazu u importéra ČR se mi jeví, že jej nemají ani tam, aby bylo možno si jej odzkoušet, než našinec vyhodí min. 5000 Kč za jeho koupi.
    Předem děkuji za odpovědi.
    MH

"-- skrytý --" 20.03.05  13:34

Přátelé, ještě jednou se dovolím zeptat - v interiéru se mi ozývá drčení - čím horší vozovka / např. kostky-dlažba/ a vyšší rychlost / nad 120 i na zcela solidní cestě/, tím je akustický vjem intenzivnější. Původ tuším někde od palubní desky, případně od stropního svítidla vpředu či od vnitřního zpětného zrcátka. Jsou ty pazvuky pro STILO typické nebo je to moje specialita. Byl bych moc rád, kdyby někdo zareagoval. Děkuji. Doplňující dotaz - má cenu investovat do hliníkových disků nebo je to jenom otázka vizuální a pro jízdu zcela nepodstatná. Má někdo nějaké konkrétní srovnání z vlastní zkušenosti - AL konta Ocel? Přivítám i nějaký konkrétní tip na případnou koupi. A opět moc děkuji.

19.03.05  10:36

« Re: Sjíždění pneu ...

Oprava, začaly se sjíždět přední pneu, hi, ty " úřední " pneu byl pěkný
    překlep. Ahoj !

19.03.05  10:34

« Sjíždění pneu ...

Zdravím všechny, mám Stilo 3D od 03/2002 a asi po půl roce se začaly
    sjíždět úřední pneu. Jezdím do AF Centra v Ostravě a obě přední pneu
    my tehdy byly bez " drsnosti " vyměněny za nové v rámci záruky.
    Přeji hodně šťastných kilometrů. >:D

"-- skrytý --" 18.03.05  18:42

« světlá opěrka

mno, mam stilo od 10/04. 5 dv, světlý interiér. po lehčích manevrech jsem docílil dodatečnou montáž SVĚTLÉ látkové loketní opěrky. látka není úplně identická, ale ladí. je z předešlé modelové řady....

18.03.05  16:04

Já znám jeden případ, kdy FIAT zaplatil polovinu nových pneu, protože zákazník byl drsný...

18.03.05  16:01

« AF

AF : ty darebáku. Už vím, kdo jsi >:-[]

18.03.05  15:29

« Kola se sjíždí a sjíždí.....

Petr Blaha : opět mi nezbývá nic jiného, než souhlasit s mím kolegou AF >:D
    Je pravdou, že STILA, u kterých se při předprodejním servisu neprovedla geometrie, trpí nerovnoměrným opotřebením pneumatik na přední nápravě. U aut, na kterých se provedla je vše OK.
    Každopádně tvému kolegovi poraď, až půjde na výměnu zimních pneu za letní, ať si nechá udělat i geometrii a vše by mělo být vpořádku.
    Ostatním doporučuji, ať si toto sjíždění pravidelně kontrolují.Pokud je auto v záruce a pneumatiky se sjedou, nikdo Vám je nevymění, protože jste nekontrolovali jejich opotřebení :!:

18.03.05  14:12

petr blaha: sjíždění kol je u Stil častým problémem a většinou stačí ji u nového auta jednou seřídit a je to v pohodě, pokud není, tak seřídit znova.

18.03.05  14:10

Drtikol: mám něco společného.... :D

"-- skrytý --" 18.03.05  13:55

to drtikol:Mam dotaz, kolega nema PC tak se ptam za nej.Ma Stilo MW 1,9 JTD r.v.2004 a po ujeti cca.7000km, mel velmi sjete vnitrky pneu prednich kol.Mel to v servisu a tam rekli, ze byla spatna geometrie jiz z tovarny.Servis ji seridil, dal zadni kola dopredu a on jezdil dal.No, ale ted po dalsich cca.8000km, se mu zda, ze se to zase sjizdi.Setkal si se, s timto problemem?Diky

18.03.05  13:46

« AF

AF : Zdarec, jak tak sleduji, tak máš dobrý přehled o nových modelech. Máš něco společného s touto automobilkou, nebo seš pečlivej čtenář internetových stránek ? :?:
    Na NEW PUNTO se už taky moc těším, protože ten design je fakt skvělý !!!

foto matuS

matuS 18.03.05  13:20

mam jedno auto s uplne ciernym interierom a jedno s bezovym, tak hadaj ktore sa lahsie uspini?
    samozrejme to s tym ciernym.
    na ciernej vidis kazdu spinku, to auto by bolo treba vysavat kazdy den (pokial sa neprezuvas :-) )
    na bezovom nieje spinu tak vidno, len po zime je to horsie ked sa na topanky lepi bahno pri odmeku ako teraz, ale staci to dat do cistiacej firmy a za 1500sk to ocistia tak, ze to vyzera ako nove.

"-- skrytý --" 18.03.05  12:00

To af & drtikol: Díky za info. Škoda že nebude 4x4 :(. Jinak plánované znovuzavedení tmavého interiéru je velmi dobrá zpráva. Ten světlý se mi moc nelíbí (pravda viděl jsem ho jen na fotkách), loni na výstavě jsem seděl v MW ve tmavém interiéru a bylo to podle mě mnohem lepší a také asi praktičtější….
    Bezpečnost: Loni tu byl příspěvek od někoho, jehož manželka zrušila StiloMW při čelním nárazu na D1 – a nic se jí nestalo, kromě boule či tak nějak. Byl tam i odkaz na fotky, narazila do otáčejícího se Peugeota 205 a co zbylo z něj to byl fakt šrot. Musela to být asi pořádná prda, ale Stilo to ustálo a řidiče(čku) uchránilo. Jinak ty lidi co se otáčejí na dálnici a takto nesmyslně hazardují s životy ostatních bych nechal zavřít až zčernaj…
    Taky mám v záložkách odkaz na cash test u ADAC:
    [odkaz]%231
    Jinak to MW Dynamic 1.9 115k za 500tis. mě docela láká, ale zase můj roční proběh je cca 20tis. km tak to vidím spíš na benzín a jestli bude v létě tmavý interiér a nějaký zvýhodňující paket, tak to mé současné rozhodnutí pro Stilo MW asi jen podpoří…:)

18.03.05  10:27

Pokud já vím, tak Uproad bude pouze v naftě, z toho se právě odvíjí subjektivně vysoká cena. Na náš trh by mělo přijít Stilo Schumacher + nějaké akční modely, např Stilo Family což bude MW s nějakým zvýhodněným paketem výbavy.
    Co se týká té pevnosti, spíš nechápu, proč nebyl dosud proveden test EURONCAP ( doufám, že sem to napsal dobře ).
    Kuliga je škoda, měl sem ho rád, ale pokud do tebe vrazí vlak, tak většinou neumíráš kvůli povrchovým zraněním od deformujícího se auta, ale uthnou se ti vnitřní orgány od toho příčného zrychlení, aspoň tak sem to slyšel.
    Jinak z novinek FIATu se nejvíc těším na nové Punto, dle mého názoru bomba, ještě by měl letos přijít akční model Pandy ALESSI, taková barevná šílenost.

18.03.05  09:53

« Bezpečnost

Také jsem Vám ještě chtěl říct, že sedíte v neskutečně pevných autech.
    Když jsme rovnali první havarované STILO na stolici, nechtěli jsme věřit tomu, když se místo plechů ohýbalo rameno stolice. Museli jsme na něj vařit výztuhy, aby to bylo OK :shock:
    Přesto ani toto bezpečné auto nepomohlo Kuligovi (polský jezdec rally), kterého smetl na přejezdu vlak a z auta už neodešel živ :(

18.03.05  09:39

« že by STILO 4x4 ???

LADIS : Když lidi viděli první fotky STILA UPROAD, tak mi nechtěli uvěřit, že to je pouze dvoukolka. Přesvědčovali mě, že to auto viděli na fotkách, že o něm četli atd. Pravdou však je (jak píše af), že to auto má opravdu poháněna pouze přední kola. O výrobě STILA s pohonem všech kol se neuvažuje. Každopádně nevím o tom, že by se toto zvýšené STILO nemělo k nám dovážet. Je pravda, že dealeři o něj moc nestojí, ale myslím si, že se na našem trhu přeci jen objeví (jen spekuluji). Pokud se toto auto na našem trhu objeví, mělo by ve výbavě ACTIVE stát o cca 40tis. více, než stojí klasický ACTIV. Jen nevím, zda půjde pořídit v kombinaci s benzínovým motorem (AR 156 SW Q4 se s benzíňákem nedělá).
    Interiér : tmavý interiér se bude dělat, ale přesně nevím kdy (snad do léta). >:D
    Slevy na automodulu : ceny některých aut jsou tam opravdu hodně nízké. Stilo, o kterém jsi se zmiňoval je slevněno o 131tis. Pokud je to auto někdy z počátku loňského roku, je tato sleva celkem reálná. Na STILA MW 1,6 Active tak vysokou slevu určitě nedostaneš, protože se nestává, že by dlouho někde stály.
    Nejčerstvější informace je ta, že na všechny skladové STILA běží akce ve výši 68.900,- :P
    Stilo MW 1,9 JTD 115k Dynamic se v roce 2005 už nevyráběl. Proto si myslím, že tam nemá být rok výroby 2005, ale 2004.

18.03.05  08:16

Stilo Uproad bude, ale ne na našem trhu, cena vycházela nějak nad 7 kil, tak to dealeři nechtěli, navíc to je jen předokolka. Taky vím o jednom Dynamiku MW 115 JTD s ještě nějakou nadvýbavou za cca 510, slevněn ze 640, podle supr kauf, interier má tmavý. Na 1.6 Active taková sleva určitě nebude, ty auta nejsou tak drahé a nestane se, že by zůstaly viset na skladě. Teoreticky Dynamic 115 z roku 2005 není, je to ale celkem jedno, při přihlášení ti napíšou datum registrace, ne rok výroby. S varovnou signalizací pásů si poradil kamarád co má Doblo velmi lehce, na vrakáči si nechal ustřihnout sponu pásů, tu zaklapl do zámku a je po problému, mě to u Stila jen svítí, tak to neřeším :D

"-- skrytý --" 18.03.05  02:13

« Stilo Uproad

To Drtikol: Když jsi přímo od zdroje měl bych pár dotázků:
    Bude Stilo Uproad a bude mít 4x4? Případně alespoň orientačně za kolik?
    Neuvažuje se, že by se MW zase dělalo s tmavým interiérem? Na automodul.com je nabídka MW Dynamic 1.9 JTD 115k zlevněno z 624 tis. na 493 tis. r.v.2004, takže asi skladovka někdy z počátku roku 2004 (pak už byl Dynamic s Multijetem 140k) a to bude mít asi i ten tmavý interiér? Nechá se sehnat ještě nějaká skladovka s takovouto výraznou slevou s tmavým interiérem v MW 1.6 Active? Jinak je tam i u jednoho auta MW Dynamic 1.9 JTD 115k a rok výroby 2005, tak nevím jestli je to překlep a nebo se sem potají dováží i 115k verze v této výbavě….?
    Ať to všem jezdí. L.

17.03.05  22:37

« Re: IDEA

Ano, roletka je debilní - na druhou stranu je to zatím jediná věc, která mě vadí. Dobrý systém má podle mě to, co je v Twingu - plato, které visí na dveřích. Jo, a pak značení jednotlivých dílů střešního nosiče z toho dělá docela hlavolam. Návod k autu obsahuje některé nesmysly (očividně je český překlad z německého návodu). Jo, a tvar řadicí páky u manuálu není optimální, tlačí do ruky (ale to nás s dualogicem nechává chladnými:-)
    Čekal jsem třeba větší citlivost na boční vítr (přijde mi ale lepší než byla Brava), větší hluk a spotřebu.
    Jen by mě zajímalo, jestli lze upravit pár drobností - intervaly na stěrače (hlavně na ten zadní), nastavit citlivost úpravy hlasitosti rádia podle rychlosti auta, definovat si vlastní režim na aut. klimatizaci, apod.

17.03.05  22:10

« Zapni se, nejsi připoutaný, zapni se .....

Vladaza : To slavné pípání při nezapnutých pásech je pro nás (co se nepoutáme) ten nejotravnější zvuk, který jsem kdy slyšel :-(
    Tímto doplňkem vybavili zatím IDEU a poslední STILA. Bohužel to nejde ani vypnout a ani nějak ztlumit. Snad by to šlo leda násilnou cestou :-)
    Já to řeším třema způsoby :
    1. pás spolujezdce zapnu do řidičova pásu
    2. vydržím cca 4 minuty a ono to dá pokoj
    3. připoutám se :*)
    To jsou teda fundované rady, že :D

17.03.05  21:57

« IDEA

Viktore. Nejprve bych ti chtěl popřát hodně spokojenosti s IDEOU, protože si myslím, že jde o naprosto skvělé auto (nedělám reklamu). ;-)
    Idea je stále ještě poměrně mladé auto, na které se stále rozšiřuje nabídka doplňků, ale dodnes jsem nenarazil na žádný, který by mě nějak uchvátil. Nepočítám do toho věci jako jsou např.nosiče atd.
    Každopádně bych továrně k tomuto autu popřál, aby vymyslela jinou roletku do kufru, než je ta debilní, kterou asi máš i ty. :x

"-- skrytý --" 17.03.05  21:34

Pro DRTIKOL - využívám, že jsi profík a zeptám se ještě na jednu ptákovinu - dá se vypnout varovná signalizace při nezapnutém pásu řidiče? V manuálu jsem to nenašel. Dík.

"-- skrytý --" 17.03.05  21:29

Myslím, že jsem v docela fundované společnosti a proto bych položil drobný dotaz do fora - jak jste spokojeni se zpracováním interieru? Konkrétně se mi neustále ozývá drnčení někde od stropní lampičky nad přední řadou sedadel. Abych nepřeháněl při rychlosti do cca 110 na hladké vozovce se to moc neprojevuje, ale jinak je zvuk docela obtěžující. V servisu lampičku zkoušeli vyladit / v Prostějově/, ale zatím bez úspěchu. Taky se mi moc nelíbí lícování plastů kolem středového tunelu. Jasně, jsou to prkotiny, ale...Auto je koupeno v prosinci 2004 a má cca 2500 km, to jen pro pořádek.

17.03.05  21:25

Já sem až tak nepatřím, ale co bys doporučil pro Ideu?

17.03.05  20:36

Mno,až tak znalý věci nejsem :shock:
    Každopádně co budu vědět tak poradím a co nebudu vědět, tak si nechám poradit :?:
    Co Vám mohu na začátek doporučit ?
    Hodně lidí jsem nalákal na dodatečnou montáž loketní opěrky. Když se tam namontuje tak vypadá jako by tam byla už z továrny a přitom montáž je celkem jednoduchá. A cena ? Bez montáže cca 3.200 Kč. Fakt vypadá dobře a na delší štreky to je pohodová věc...
    Jediný problém je u nejnovějších STIL se světlým interiérem. Opěrky se v tomto barevném odstínu zatím nevyrábí (co nevidět ale budou).

"-- skrytý --" 17.03.05  20:04

« Re: Blinkry blikají

Ahoj, vítám tě tady a jsem rád, že máme mezi sebou takového znalého člověka :)
    *** visit www.stilo.org ( diskuzní forum ) ***

17.03.05  17:32

« Blinkry blikají

Zdarec STILAŘI,
    toto je můj první příspěvek do této diskuze. Proto bych Vám chtěl poděkovat za tuto možnost a hlavně za Vaše příspěvky.
    Jsem prodejce fiatů a díky tomuto se snad dozvím, co trápí naše zákazníky.
    K problému blikání blinkrů. Je úplně jedno, jestli bylo auto vyrobeno v roce 2001. nebo 2004. Díky examineru jde blikání při otevírání a zavírání nastavit u Všech !!!
    >:D

17.03.05  16:14

Mimochodem, máte někdo tempomat? Mám s ním pořád nějaké problémy, při jízdě na tempomat když auto jede z kopce a mělo by jako brzdit, tak mi to vyhodí chybu a tempomat vypadne, do kopce nebo po rovině je to OK.

17.03.05  16:12

smile: kdo nevěří ať tam běží >:D Jak sem napsal, já spotřebu neřeším. První kusy motorů 1.6 měly delší stálý převod, pak se to upravovalo, nevím kdy přesně, je to línější na rozjezd, ale větší maximálka a při vyšších rychlostech to tolik netočí.

"-- skrytý --" 17.03.05  15:42

« Re: Spotřeby

Ohledně těch převodovek : Také jsem slyšel, že existují 2 různé verze 1.6, které se dávaly do Stila, jsou jinak zpřevodované, myslím že právě ta první měla větší spotřebu. Více o tom taky nevím