Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 08.04.05 12:18
« Re: Nejasnosti v poctu sroubu u alu-kol na Fiat
to: Fido
moc díky za promtní info o discích. Sláva, jsou 4x98. Tvou zprávu jsem četl už včera, no, nedostal jsem se k odpovědi až dnes.
to: Martinac
máš fakt smůlu na auto, já měl tři Fiaty a ty problémy, co jsem s nima měl byly dány stářím vozu (viz níže 4/2005), nikoliv jeho dílenským zpracováním, téměř vše se mi podařilo opravit doma nebo v garáži kamaráda.
to: all
Ráno jsem si byl půjčit Stilo MW u prodejce, trochu jsem se projel, no super. Mám ho na celý víkend, v neděli večer se ozvu s reportem.
Zdar všem Fiatům. >:D -
"-- skrytý --" 08.04.05 12:07
« Re: to martinac
Pacička, která drží víko v kufru, taky praskla. V servisu včera objednána nová, stojí myslím 31,-, takže to se dá skousnout >:D
Problémy s elektronikou mají auta s 1.2kou (spousta z nich) a potom občas nějaké jiné, snad jen 1.6, u nich je to ale závažnější - ty chyby nejen ukazují, ale dokonce něco i nefunguje.
Docela se nedivím, že má Stilo takové problémy s elektronikou. Z výpisu z examineru můžete zjistit, co všechno řídící jednotka hlídá - hladiny oleje, benzínu, opotřebení brzdových destiček....
Mně například včera v servisu stahovali z paměti závady za poslední půlrok a zjistili, že párkrát byly problémy s osvětlením zapalovače :D -
« Shrnuti
No ja jsem svym zpusobem byl spokojen. Auto je 2,5 roku stary. Nic zasadne nevrze, interier je prijemne tichy,velmi spokojenej jsem s motorem, ktery ma prijemny chod, slusne jede a moc nezere. Ale ty neustale trable s klimou a dalsima drobnostma hrozne otravujou zivot. -
« Bez nadpisu
Já mám pocit, že po 3 letech se to mé Stilo 3D začíná pomalu "rozpadat". Začíná více povrzávat interiér, bouchá plastový kryt kufru, urval jsem díky blbé ergonomii paciček jedno zasouvátko toho krytu kufru, vrže zadní náprava atd. Ještě že mám zatím úplný pokoj od chybových hlášení elektroniky (snad jako jediný, jak to tady čtu) a auto pořád vypadá dobře. Jen je škoda, že nemohu přímo porovnat kvalitu Stila s odpovídající konkurencí jiných značek, abych věděl jestli je to stejné i jinde nebo ne... -
JTF 07.04.05 21:20
« MBE
Lituju tě, máš s tím autem opravdu pech. Problém si myslím že je hlavně na straně servisu, protože neumí servisovat elektroniku, kterou je Stilo nabitý. Jednu věc opraví a další problémy "vyrobí". Chápu že se toho chceš zbavit. Já měl na Fiaty zatím štěstí. 3x Tipo,Regata,Punto,Marea SW(doposud). -
« Dalsi problem
Tak jsem dnes rano odvezl auto ze servisu kvuli te klime. Dojel jsem do prace a vecer kdyz jsem prisel k autu, tak auto bez elektriky. Pokus pres startovaci kabely byl uspesny, nicmene jsem zjistil, ze baterii vybil neustale se tocici ventilator na motoru. Problem je, ze po nastartovani nejde servo (steering wheel failed) a take motor je v nouzovem rezimu (engine failed). Dojel jsem s tim par kilometru do servisu, kde jsem to vecer postavil na parkoviste. Rano tam jdu. Uprimne reknu, ze uz je toho na muj vkus ponekud prilis. Navic jsem se pred tydnem vratil z dlouhe cesty v zahranici a potkat me to tam tak to by bylo veselo. Auto je po zaruce, takze uvidim co to zase bude. Nikdy me nenechal ve stychu az ted. Najeto necelych 40 tisic kilometru. Uvazuju o oprave a naslednem prodeji. Pokud to udelam, tak FIAT moje nove auto urcite nebude. -
"-- skrytý --" 07.04.05 16:38
« Re: Re: rameno je v ...
Taky byla dnes jarní prohlídka >:D
Geometrie srovnána, byla -1 (rovnaná už asi počtvrtý - 15 tisíc najeto)
Žádný nový software nahrán nebyl, i když se něco podobného požadovalo, ale hlavní servisák do toho viditelně vidí dost dobře. Blinkry budou blikat příští tejden, i s neoriginálním otevíráním Jablotron :D -
CuoreNesportívo 07.04.05 15:45
« Re: rameno je v ...
Mam najeto nachlup stejne jako ty,dnes jsem byl na jarni prohlidce,krome jineho jsem nechal promerit geometrii (neustale me v servisu upozornovali na sjete pneu) a misto 0,6 jsem mel 1,35 stupne nebo co to bylo za jednotky,coz je opravdu velky rozdil...
A taky jsem trval na nahrani noveho softu do ridici jednotky,coz by melo zabezpecit lepsi komunikaci mezi cidly a RJ 8) -
« rameno je v ...
Tak jsem dnes musel jet do servisu protože se sjely u Stila přední gumy a budu muset měnit pravé rameno, že prý je kulový čep v ... a vypláznu jen za to rameno bratru kolem 6 tisic. Zdá se mi, že s 48 tis. najeto a lehkým motorem (1.2) je to docela brzo... -
« Nejasnosti v poctu sroubu u alu-kol na Fiat
Tak preposilam to, co mi prislo z Fiatu na dotaz, jak to tedy vlastne je, ze Fiat ma 4 srouby na kolech a inetovy konfiguratory vzdy ukazuji sroubu 5. Odpoved zni proste:
Rozteč šroubů na Stilu je opravdu 4 x 98.
Konfigurátory na internetových stánkách poskytnou pouze vzhled disků na
autě, kvůli jednoduchosti je však pro každý design kola v systému
uložen pouze jeden obrázek, bez ohledu na počet šroubů a jejich rozteč.
Takze, damy a panove, vesele prezouvejte:) -
-
"-- skrytý --" 06.04.05 18:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů
to: Fido
díky, doufám, že už se to konečně vyřeší, budu netrpělivě čekat na RE: >:D
to: Petrumr
myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jist. No, já na to MW nebudu moc koukat shora (i když tu možnost mám), ale mé lepší polovičce se ta barva moc líbí. >:D Já osobně preferuji pohodlí při jízdě a prostornost vozu. Máme dvě pudliny (královský a trpaslík), tak si dovedete představit, jak to vypadalo v tom Seicentu (více pudlů než lidí). Všude nás ale spolehlivě dovezlo a nikdy nezklamalo (ani při stěhování) >:D prostě super Šmudlík. -
"-- skrytý --" 06.04.05 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" n
to: Fido & Dunlop
stále my není jasné, která ta kola (4x98 or 5x98) jsou vlastně standard pro Stilo. Na Fiatu kromě velkých (Multipla, Ulysse apod) bylo a je 4x98. V konfigurátoru Alessio mě vždy vyšel rozměr 4x98, ale s obrázkem disku s 5 dírama. Jak jsem psal, viděl jsem Stilo 3D se 17" a mělo 5 šroubů. Fakt nevím, co si mám myslet. 1,6 dynamic psal, že jsou na Stilu 4x98. Stilo teprve budu kupovat, teď mám Seicento, už se na něj těším jako malej kluk, bude to 1,4 MW Active výbava navíc: sedadlo spolujezdce jako stoleček a "duhová" silver, nevím proč tomu říkají duhová, ale budiž. Nebude to sice stíhačka, ale solidní dopravák (to víš, po tom Seicu). Kdosi tady vzpomínal blinkry spojené se zamykáním, prodejce přislíbil, že to budu mít připravené, rovněž geometrii předních kol. Tak jsem zvědav.
to: elektrony
chlazení brzdového systému bych s elektronama (jedno kolik paprsků) nijak zvlášť neřešil. Určitě tam bude proudit minimálně stejně vzduchu jak s plecháčema a odvod tepla je daleko lepší. Nevidím v tom problém.
Vzhled Stila nepochybně zvednou, jízdní vlastnosti také, ale určitě ne ve městě a ani na našich mnohých silnicích (dálnici s její kvalitou povrchu nevyjímaje) se využijí opravdu málo. A na zimu bych určitě nedával širší než 195, takže mi vyjdou 15". Pokud mají skutečně Stila MW 4x98, tak jdu do 15" (možná kompromis 16", jak psala Petruzska). >:D -
"-- skrytý --" 06.04.05 17:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů
To fido: Divný, že se ti to automaticky neautorizovalo, kliknul jsi správně na ten odkaz v tom mailu a zobrazilo se ti okno, že nyní jsi plnohodnotným členem a že můžeš přispívat ? Já to teď zkoušel, se znovu zaregistrovat, a úplně bez problémů.
To Lumpy: No, při registraci jsi zadal adresu "něco"@ll.cz, což nevím, jestli je tvoje... Pokud jo, doufám, že jsem nevyzradil něco tajnýho :*) Jestli s tím chceš pomoct, napiš tady ještě... Je u tebe tady napsaný "User awaiting email confirmation" - že to čeká na potvrzení tím e-mailem.... -
"-- skrytý --" 06.04.05 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů&
To fido: Tak já nevím čím to je, ale nějak tam blbne ta dvoustupňová registrace. Teď jsem se na tebe díval v nastavení, a byls tam pořád ještě jako "awaiting authorization", tak jsem tě autorizoval já manuálně, najednou ses objevil v Seznamu nových členů, a teď by ti to mohlo jít... Zkus to. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" n
Textove tam mam pouze tohle:
Avatars are small graphics that are displayed under your username whenever you post.
(tady mam bily pole, kde ma byt avatar a klikaci punťyk uz zaskrtnutej. Jinou volbu tam nemam.) Do not use an avatar.
Note: if you have a custom avatar selecting this option will delete it.
A dole button "ulozit zmeny" a "vynulovat pole". Nic vic, zadna moznost nahrani avataaaru. -
"-- skrytý --" 06.04.05 16:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" na op
To fido: To se myslím tady někdo divil těm 4x98. Ona je to i výhoda, kola 4x98 se na moc aut nedávaj, snad jen na starý favority >:D takže ti je jen tak neukradnou.
Ohledně toho avataru: User CP, Edit Avatar, a teď tam kde máš "Do not use avatar" tak hned pod tím je možnost, jak si tam nahrát vlastní, a ještě pod tím tlačítka Save, ne ? Nebo to tak nemáš ?
L u m p y : Kouknu se na to, tobě vůbec mail nepřišel? Jakej nick? -
« Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" na opotře
Dvoufazova reg. neni prob., to uz mam za sebou:) cestinu taky nastavenou, jen u avataru mam pouze moznost "Do not use an avatar" a zadnou jinou moznost, jak nahrat minipicture.
Ty 17" do mesta bych se bal rovnez kvuli kradezim. Na druhou stranu si - mozna naivne - chci poridit nejdriv nejaky autoalarm s naklonovym/otresovym senzorem a az pak elektrony. Jestli nekdo muzete doporucit znacku/typ, jaky jsou dobry, budu rad:))
Ba co vic, trochu nerozumim tomu, co psal negdo na stilo.org, ze ma Stilo atypicke 4x98, pricemz veskera doporucena kola (dle ruznych automatickych konfiguratoru na webu) prave pro Stilo tam vrazi kola s 5 sroubama. Nebude v tom prob? -
"-- skrytý --" 06.04.05 15:36
« Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" na opotřebení
To fido: To jsou pěkný kola... 17" se do města opravdu moc nehodí, nejenom kvůli tomu, že by to mělo špatnej vliv na auto, ale fakt to hodně drncá a musíš si dávat pozor, aby jsi s autem něco neudělal.
Stilo.org: Avatar, a všechny věci kolem jdou změnit. Teď jsem se díval do posledních uživatelů - řekl bych, že jsi nedokončil registraci. Kvůli ochraně před spamem, různými vyhledávacími BOTy a podobně je registrace dvoufázová, tj. zaregistruješ se, a pak ti přijde autorizační e-mail, ve kterým je link, na který klikneš a je to :-) .
Potom je to nahoře User CP (control panel), pokud už máš češtinu tak "Nastavení uživatele". Čestina jde ale nastavit pro registrované právě jen v User CP, takže předpokládám, že jedeš pořád English :) -
« Re: Re: Vliv profilu "elektronů" na opotřebení kol
No schvalne se podivej na posledniho zaregistrovanyho uzivatele na stilo.org >:D , musel sem to prubnout:) Zaroven hsme s nazorem na litaky stejna krevni skupina, koukal sem na fotogalerie uzivatelu, abych se podival jeste na fotky a pripadne si zmenil muj zaverecny verdikt co se vzhledu alu tyce, a co nevidim - typek ma presne to, co planuju ja - [odkaz] . Kdyz se podivas na [odkaz] , na alukola, na firmu MAK, tak typ Matrix je muj favorit. Puvodne sem planoval 17", ale pujdu asi na 16", protoze co sem se z ruznych for docetl, tak od 17" a vys uz se razantne horsi jizdni vlastnosti v mestskem provozu (z 90 % muj pripad), jakoze hrboly atd. Zaroven se chci vejit do cca 24.000 i s pneu, coz je hodne na tesno. Uvazoval jsem o zachovalych bazarovych pneu ci pres inzerat, ale to je jeste uvaha v pocatcich.
Btw. na stilo.org jsem nenasel moznost nejakyho nastaveni vlastniho uctu, avatar a ostatni vychystavky. But jsem spatne koukal nebo to tam vazne neni? -
"-- skrytý --" 06.04.05 14:52
« Re: Vliv profilu "elektronů" na opotřebení kol
To fido: Ohledně tvé otázky - netuším. To s tím odvětráváním mě napadlo jako první, i když při té rychlosti se tam třeba ten vzduch ani pořádně nedostane - stejný efekt, jako když jedete rychle vlakem a máte otevřené okýnko (nevětrá to, jenom dělá hluk). O těch nečistotách - nejvíce nečistot, co tam je, je stejně z brzdovejch destiček :)
Jsem pro 5ti paprskové disky :)
ohledně Stilo.org : Ať chodí každý kam chce, musel jsem ale někoho natáhnout "na svůj píseček" >:D Stilo.org taky kdysi bývalo fórum tohoto typu, pak se přešlo na "přehlednější" (subjektivní dojem)... 8) -
« Vliv profilu "elektronů" na opotřebení kol
A ted jedna kontrolni otazka:)) Co si myslite o tom, jaky je rozdil na opotrebeni brzd a vseho zarizeni vprostred kola pri ruznych designech alu-disku? Napr. rozdil mezi 5ramenym uzkym profilem, ba az skoro dratovym vypletem a nejakymi plnejsimi ci vice "zakrytymi" disky? Vyhoda odvetravani brzd je samozrejma, ale co necistoty?
2 DUNLOP: forum na stilo.org jest ok, je to vec zvyku, pro uzivatele, ktery je zvykly si sednout k auto.cz a procist si pohodlne nekonecny odstavec temat je preskakovani mezi thready zprvu zmatek. Ae vetsina for je ve stylu stilo.org:) Prijde mi, ze tady je to vice utulne, volne plynouci diskuse, kdezto tam je to jakoby "zadat thread, napsat problem, vyresit, zapomenout". Ja vim, je to subjektivni:) -
« Manualni klima
Tak jsem to dal do servisu a dnes prisli s tim, ze okruh byl prazdny, kdyz ho napustili, tak nezjistili zadnou netesnost. Tak to teda fakt nevim, asi jsem si to vypustil sam Blby je, ze nevim jak ted postupovat, nezbyva nez cekat, jestli se to zase neobjevi :'-( Jak byste postupovali vy? -
"-- skrytý --" 06.04.05 08:09
« Re: stilo.org
To r.c. : www.stilo.org (respektive www.f-i-a-t.com ) je mezinárodní projekt skupinky lidí okolo Stila. Hlavní rozdíl je právě v uspořádání celého fóra. Mně připadá právě cafe.auto.cz méně přehledné, protože se tady debatuje o spoustě věcí najednou, a často člověk neví, kdo na co reagoval. Naopak na našem serveru (jsem jedním z administrátorů, jediným CZ/SK adminem) je všechno rozdělené do THREADŮ, neboli témat, kde se vždy probírá jen ta jedna aktuální věc, a hlavně tato témata zůstávají v historii, tedy když přijde někdo nový, může si pročítat to, co ho zajímá. Naopak, když přijde někdo sem, tak si musí pročíst naprosto všechno.
Další rozdíl je ve větší privátnosti stilo.org - kromě diskuze o autech občas mluvíme i o životě (samozřejmě v tématu "Jiná témata" >:D ), takže se známe docela osobně, děláme meetingy a podobně.
Včera jsem začal s překladem ovládání celého fóra, než upravím link v mém podpisu pod čarou, tak použijte [URL=[odkaz] Je to odkaz přímo do CZ části fóra, tam vám to bude třeba bližší, a ovládání už je taky částečně v češtině.
Jinak si myslím, že lidí tam chodí dost, asi tak jako sem, osobně prohlížím obě fóra, abych byl vzdělaný 8) -
« stilo 1,6 mw
Uf, tak jsem dočetl všechny staré příspěvky.
tu dunlop: dík za info k Brnu. A ještě tě prosím o nějaké informace k serveru stilo. org. Máš to vždy v záhlaví zprávy. Už jsem se tam několikrát díval, ale zdá se mi to nějak nepřehledné :shock: Diskutuje tam více lidí než tady? Tady se mi to zdá takové jednodušší.
A ještě k těm starším názorům. Často se psalo o špatné geometrii u nových aut. Já měl to samé. Geometrii mi pak dělali znovu při 3 000 km a pak ještě jednou při 10 000 km. Samozřejmě jsem si to vždy zaplatil. :x
Teď mám 63 tis. a zatím vše ok.
A žárovky H7, tak ty mi už také praskly 2x u řidiče a 2x u spolujezdce.
Dva krát jsem to usmlouval na záruku.
Jinak auto šlape, jak hodinky.
Ať to fičí i vám. -
"-- skrytý --" 05.04.05 07:01
« Re: meeting v Brně
Meeting v Brně byl nakonec částečně zrušen, kvůli povodním a s tím související ochranou majetku (odpadli 2 členové), 2 členové z Německa potom řekli, že se jim nevyplatí jet takovou dálku kvůli pár autům. Takže nakonec 5 aut, a co je překvapivé - 4x5D a jen 1x3D >:D >:D
Jinak 16.4. je meeting v Praze na Zličíně, kdo chcete přijet, pokoukat auta a pokecat o problémech 8-s tak se přihlaste na stilo.org ...
DUNLOP -
« stolo 1,6 mw
Zdravím ve spolek,
tak jsem se vrátil z teplých krajin a jdu hned za vámi. Tak co nového? Byla slezina v Brně? Jaké to bylo? Hned se podívám na starší příspěvky jestli o tom něco nepíšete >:D Auto už jsem byl projet. Paráda.
Chystám se koupit letní pneu. Co doporučujete? Nějaký střed. Žádné závodění. Tak dejte typ.
Zatím zdarec, jdu číst staré příspěvky. -
"-- skrytý --" 04.04.05 20:56
« Re: Re: Re: Re: disky na Stilo MW
to: Dunlop
jsem zde nováček, teprve budu kupovat Stilo MW, ale to 3Dčko jsem viděl na vlastní oči a ještě jsem se majitelky ptal na rozměr kol, potvrdila 17". Ty disky měly 5 šroubů.
to: all
je to možná troufalost, ale neví někdo, kde nebo jak sehnat schema el. instalace od Stila MW. Je fakt, že je nabité elektronikou, ale za pokus by to stálo, aspoň vědět co a kudy vede, event. barva kabelu. V Unu i Seicentu jsem měl pár el. vychytávek a rád bych je použil i v MW. -
"-- skrytý --" 04.04.05 19:38
« Re: Re: disky na Stilo MW
Ahoj,
díky za info k Alu diskům. Já ty 17" viděl na 3D u prodejce a fakt super, ale měly 5 šroubů nebo to byla jen fasáda a šrouby byly pod ní. Přakvapilo mě to, že na Stilu jsou disky 4x98 i když u Fiata je to standard. No, jsem zase o něco chytřejší.
Ještě jednou díky. :D -
"-- skrytý --" 04.04.05 18:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola
Aha, to je zajímavé... Nicméně třeba na 17" na Stilo zase tolik nevydělávají, slyšel jsem i o hodně levných nových kolech (snad za 2 a půl jedno - asi nějaká skladovka, co se potřebovala prodat). Jenže pak jsou na to drahé gumy. Jinak když jsem jel právě se Stilem na 17", tak mi to nepřišlo. Pravda, jezdil jsem s tím jen pár set kilometrů v Německu po dálnici, ne po nějakých okreskách, ale zase jsem si vyzkoušel, jak se chovají při vysokých rychlostech (gumy jsou až do 300 >:D )
Jinak věřím, že když dávali na Golfa IV osmnáctky, tak že už byly dost velký 8) -
"-- skrytý --" 04.04.05 17:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a p
Ale neví, resp. ví toto: Ptal jsem se onehdy šéftechnika přes jednu nejmenovanou značku u jedné velké nejmenované obchodní společnosti (s auty), proč cpou na tak malé auto tak velká kola (široké, extrémně nízkoprofilové gumy na nádherných hliníkáčích), když se to chová jak motokára (bohužel), tj. vůbec se s tím nedá jezdit rovně. Odpověď zněla, že si to žádá trh/zákazník a že se takto vybavené auto mnohem lépe prodává. Byl upřímný. On ty varinaty s různým obutím samozřejmě důvěrně znal a přesně věděl, že právě na těch "nejpříplatkovějších" kolech se to chová bezkonkurenčně nejhůř. Inu, opět schizofrenie trhu: ten si totiž nežádá to, co je dobré, ale co se líbí, resp. na čem se dá nejvíce vydělat... -
"-- skrytý --" 04.04.05 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu
to Mitsi: Jo, to zní rozumně. Stejně v tom ale nevidím problém, když prostě jednou FIAT nabízí 17" (mimochodem, stejně jako to dělá většina ostatních výrobců aut této třídy), tak asi ví, co dělá. -
« Hagusy
Tak jsem objednal original stresni nosic i s drzaky na kolo za 7000 komplet vsectne DPH. Ptal jsem se na original elektrony a rikali 4 kola za 18 litru s dani, na coz ted nemam, takze az pristi rok na jare. Nechal jsem je resit tu klimu, tak jsem zvedav s cim prijdou. -
"-- skrytý --" 04.04.05 16:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vl
"Co vlastne vidis jako problem velkych kol? Jejich sirku nebo vysku?"
Moje odpověď:
1. Neodpruženou hmotu.
2. Neadekvátní postavení gum vůči vozovce v rámci celé kinematiky zavěšení kol (pokud na šikoké gumy není podvozek vyloženě stavěn).
3. Narušení parametru zvaného "poloměr rejdu", tedy opět pokud podvozek není na široké gumy stavěn - z hlediska tohoto parametru totiž dost dobře nelze postavit podvozek na úzké a současně na široké gumy! -
"-- skrytý --" 04.04.05 15:31
« ohledne bederni operky
Jak tady tak vidím, že diskutujete o kvalitách sedadel Stila, tak napište vždycky i konkrétní model auta. Vím o tom, že je těch sedadel hodně druhů. Některé se dělají i s nastavitelnou bederní opěrkou (sám si rád hraju na místě spolujezdce s jejím elektrickým ovládáním >:D ), některé bez, jiná sedadla jsou v 3D, jiná v 5D, liší se to modelovým rokem i výbavou. A na konec bych mohl zmínit sportovní sedačky prodávané za příplatek do 3D (u Abarthu v sérii). -
"-- skrytý --" 04.04.05 15:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vliv n
to Mitsi: jo, o podvozku to je taky. A o pneu. Dobře, ustupuju, tohle nebudu řešit. Stejně si ale myslím, že Stilo je na 17" stavěné, když je to napsané v technickém průkazu, dodávají se jako OFICIÁLNÍ příslušenství a jsou ve standardu k top-verzím...
mimochodem, jestli argumentujes tim, te F1 maji jen 13" kola, myslim, ze chapes, ze tady vubec nejde o velikost rafku (15"-17"), ale naopak o to, kolik zbyde na pneu. A F1 maji pneu docela nizke... Naopak nektere druhy traktoru maji pneu vysoke :-!
Co vlastne vidis jako problem velkych kol? Jejich sirku nebo vysku? -
"-- skrytý --" 04.04.05 13:13
« disky na Stilo MW
Zdravím všechny stilaře,
v květnu '05 budu kupovat svůj čtvrtý Fiat a bude to konečně velký Fiat Stilo MW (1. 600D 70 000km já najel zhruba stejně tolik a kromě koroze kastle a výměny levého závěsu zadního kola a generálky dynama super auto, 2. UNO 86 120 000km já najel cca 40 000km a opět pouze koroze kastle a z vlastní blbosti nucená výměna pravé poloosy opět super auto, 3. Seicento SX zatím najeto 40 000km a kromě utržené plácačky vůbec nic, jenom benzín, olej a kapalina do ostřikovačů, do chladiče jsem za 3 roky dolil půl litru kapaliny, jsem se značkou FIAT naprosto spokojen). Tolik k Fiatu jako značce.
Chci na MW koupit ALU kola 15" (četl jsem zde několik příspěvků a pro mé ježdění bohatě vyhoví 15") ALE, ať jsem hledal na Internetu (např. [odkaz] konfigurátor alu kol ALESSIO) sebevíc, nikde jsem nenašel jaký typ (počet šroubů a průměr kružnice šroubů) je na Stilo vhodný. Buď mi vyjel celkový výběr 15" disků nebo mi vyjel disk 15" 4x98, což si myslím, že je blbost. Podle toho, co jsem viděl, tak jsou 5 šroubové. Určitě víte, které tam patří.
Až budu mít MW, stanu se pravidelným účastníkem debat.
Díky za pomoc. -
Lubos.1 04.04.05 10:12
« Re: report 40.000km
Mne prave tie sedacky v Stilo liezli poriadne na nervy. Stacila 50 km cesta a bol som ako dolamany. Nechapem, ako moze niekto navrhnut sedacky s dierou miesto bedrovej opierky. V mieste kde konci sedak a zacina operadlo je nieco ako diera. Strasne. Mal som na 3 dni pozicane 3dv. zlte Stilo. 1.8, 17" kolesa, otvaracia cela strecha.
Motor usiel, na 1.8 sa mi zdal trosku slaby a dost zravy. Super design + farba , dost ludi sa otacalo :)
Az na tie sedacky slusny voz. -
« report 40.000km
Tento vikend je to tak daleko, 40.000km na tachometri prekrocenych. Takze je cas na kratku sumarizaciu. Auto ma 2 a pol roka (11/2002), model Dynamic. Spotreba 6.4l az 7.1l (leto, zima). Na Stile sa mi paci obrovsky vnutorny priestor (najvacsi v triede), interier je vo verzii Dynamic velmi pekny, mam velurove sedacky, povysavane a umyte auto vyzera stale ako nove, lak sa ligoce a interier vonia.
Poruchy:
Zahmlievalo sa mi zadne prave svetlo, v ramci prvej servisnej prehliadky na poziadanie pretesnene, odvtedy bez problemov.
Za cely ten cas sa objavilo asi 5 falosnych hlasok, ktore okamzite zase zmizli (vzdy "loose connection atd..") - rovno som ich pustil z hlavy.
Musel som dva krat vyhladat servis mimo plan (Airbag failure), vzdy bol na vine oranzovy konektor pod sedadlom spolujazdca (tipujem vyroba SIEMENS), oprava trvala zadazdym asi 10 minut, konektor v servise rozpojili, nastriekali kontaktnym sprejom a zase zacvakli, po com hlasenie poruchy airbagu zmizlo.
Na aute je vsetko v orginalnom stave, okrem sviecok, obidvoch prednych H7 ziaroviek (odisli tuto zimu, mesiac po sebe) a filtrov nebolo nic menene.
K pozitivam radim:
- tichy a pruzny motor
- super komfortne cestovanie, idealne auto na dlhe cesty
- velky priestor
- vynikajuce sedacky
K negativam:
- "nemecky" design prednej masky
- nachylnost na kamienky (musel som nechat striekat podbehy), potom prelepit specialnou foliou
- ten oranzovy konektor
V lete mam 16'' 205/55 DUNLOP a v zime 15'' 195/65 MATADOR a musim dat za pravdu Dunlopovi, rozdiel je citit v prospech 16'', sice je auto tvrdsie, ale v zatackach sa "citim" istejsie na tych 16''. -
"-- skrytý --" 04.04.05 08:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vliv na po
To dunlop: Skutečnost, že se tam ty 17-ky vejdou, ještě neznamená, že je to "na ně stavěné", resp. že s nimi bude mít daný vůz lepší jízdní vlastnosti. Osobně jsem se projel s pár auty (Stylo mezi nimi ale bohužel nebylo) s "nejmenšími" a také s "největšími" (samozřejmě povolenými) koly, a tak v 80% případů to bylo právě na těch největších hrozné.
Konstatování, že (cit.) "bál bych se projíždět dálniční zatáčku ve 220km/h na patnáctkách", se mohu tak akorát zasmát... To totiž není o kolech, ale o podvozku!!!
PS: F1 jezdí na 13-kách! -
"-- skrytý --" 03.04.05 23:03
« Bez nadpisu
Origoš nosič zavazadel na Stilo jsem pořídil při koupi nového vozu za 5600 kaček bez DPH /tedy plus 19 procent/. Jinej bych nekupoval, tento vypadá dobře a nezpůsobuje při jízdě velký hluk, takže ho můžeš nechat na voze celej rok. Taky k tomu mám i držák na lyže, který se k nosiči velmi snadno přidělá. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vliv na podběhy a
Jo tak to mam asi smulu, Lucembursko je zase flak cesty:)) Ale pripadne, myslis, ze kdybych se rozhodl do neceho podobneho jit, ze bychom to mohli spolu poreshit? Pripadne se kontaktovat atd? Mozna lepsi znat alespon castecne "nekoho od nekoho", nezli oslovovat tuningovou firmu zcela nahodne. -
« Hagusy
Zdar lidi, mate nekdo zkusenosti s nejakym stresnim nosicem na Stilo 5dveri? Potrebuju vozit kolo a resim jakym zpusobem. Bud nejaky stresni nosic, nebo mozna to, co se dodelava, aby se kola vozili vzadu pripevnene k zadku auta. Netusite co stoji nejaky originalni, pripadne znackovy stresni nosic? Jak vozite kola? Diky -
"-- skrytý --" 03.04.05 12:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vliv na podběh
Mitsi: Jistě, to je pravda. Ale Stilo je na 17" stavěné, jsou zapsané v technickém průkaze, dají se dokoupit jako příslušenství...
A co se týká jízdních vlastností, sám mám ALU 15" a když sem jel s autem na ALU 17", bylo to trošku o něčem jiném... Chápu, že pro toho, kdo jezdí normálně, podle našich předpisů, je to jedno, ale bál bych se projíždět dálniční zatáčku ve 220km/h na patnáctkách :-!
Platí to, co jsem napsal dole - do ČR bych bral jako optimální velikost 16" ;-)
Mimochodem, pokud si přiobjednáte k autu z výroby 17" kola, dostanete jiná jen ta kola, žádné větší brzdové kotouče, jiné odpružení nebo tak se nekoná... -
"-- skrytý --" 03.04.05 10:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vliv na podběhy a
Montáž výrazně širších kol (teď hovořím o kompletu ráfek / pneumatika) v porovnání s tím, na co byl ten pozvozek stavěn, přináší bez dodatečných úprav podvozku (změny pružin, tlumičů, nastavení geometrie a nejlépe konstrukční úpravy) VŽDY podstatné zhoršení jízdních vlastností: auto nedrží stopu, je extrémně citlivé na nerovnosti vozovky (teď nehovořím o komfortu), vyjeté koleje, boční vítr, řízení je nekorektní atd. Kromě toho nestíhají brzdy (v důsledku mnohem větších neodpružených hmot ztrácí pneu kontakt s vozovkou; hmotnost vozu se rozkládá na mnohem větší styčnou plochu pneu / vozovka, tudíž se dostává mimo rozsah vhodného plošného zatížení, gumy a prvky zavěšení kol se mnohem rychleji opotřebovávají, extrémně rostě hlučnost, ztrácí se komfort, zvyšuje se spotřeba a zhoršuje dynamika, zvláště u slabších motorů.
Závěr: Kromě estetického hlediska neshledávám VŮBEC žádné plus!
PS: Nejzásadnější, nejjednodušší a současně nejlacinější změnu jízdních vlastností k lepšímu přináší výběr vhodných pneu!!! -
"-- skrytý --" 02.04.05 20:19
« Re: Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vliv na podběhy a blat
Předpokládáš špatně >:D Stříbrný Stilo (1.9 JTD 115 + chip) je německý, žlutý (2.4 20V) je lucemburský. Co jsem s ním mluvil, tak si všechno na autě dělá sám, pracuje v tuningový firmě, a do Stila je celkem blázen :)
Jinak 1.2 je super motor 8) -
« Re: Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vliv na podběhy a blatníky
Yeah, Abarth, tak to ta vnejsi uprava k motorizaci sedi:) Ja se osobne pasuju na tezkotonazniho tuzéra, nikoli tunera, pac v mym kanarovi dejcha 1,2 sípátko:)))))))) Ale mam pocit, ze na zabiti se staci i tech 192 kmph, co z toho vyrazim na dalnici. Tak at aspon potom litaj hodne daleko i nejaky ty pekny spojlery. Ten tvuj kamos to kridlo sehnal v CR bo si ho nechaval dotahnout z ciziny? Pripadne za jakou cenu ho dostal? Ja prave uvazoval o dovozu, fakticky vzato je tuten tvuj kamos prvni Cech (predpokladam), na jehoz aute to vidim. -
"-- skrytý --" 02.04.05 13:04
« Re: Re: Re: ALU kola a pneu - vliv na podběhy a blatníky
17" pneu po Praze - bez snizeni to asi pujde, ale na kostkach / tramvajovejch kolejich musis jet pomalejc, ja si myslim ze do Prahy jsou 16" idealni kompromis.
Jinak ten žluťásek je 2.4 20V Abarth 8)...
[URL=[odkaz] máš detail zadního nárazníku a toho spoileru, je to fakt extrémně snížený... -
« Re: Re: ALU kola a pneu - vliv na podběhy a blatníky
Dikess za tvuj nazor, tunit snizovanim zatim nebudu, ale musim rict, ze tvuj kamos se zlutaskem mi mluvi ze srdce, co se ostatniho tuningu tyce - presne tohle kridlo na zadek taky chystam osadit:)) Jinac myslim, ze kdyz se k tem alu 17" da nejaky hodne mekky nezavodni pneu, nemusi to ani na tech 17" zase az tak mlatit treba po Praze na dlažkách i jinde, co myslis? -
"-- skrytý --" 02.04.05 10:39
« Re: ALU kola a pneu - vliv na podběhy a blatníky
No já myslím, že by velikost ráfků (15"-17") neměla mít vliv na velikost celého obvodu kola (včetně pneu) - o co je větší ráfek, o to máš zase nižší pneu.
Jinak by to nedávalo smysl, kdyby se změnil obvod kola, špatně by se počítala rychlost, ujeté km...
Jestli máš na mysli problémy s tím, že 17" jsou širší, že by se tam nemusely vejít, je to taky v pohodě. Stilo má velké rezervy. Pokud plánuješ ještě více "tunit" a snížit trochu auto jiným pérováním >:D (výborná věc), ta tam by mohly být už problémy, ale to by to muselo být extrémní...
TADY
je odkaz na obrázek, kde vidíte Stila dvou kamarádů - jedno má 17" (originál FIAT) a snížení o 35mm, druhé má 18" (neoriginál) a snížení ještě mnohem větší. A taky jezdí... 8)
(mimochodem, v tom žlutým na 18tkách už to docela drncá) -
« ALU kola a pneu - vliv na podběhy a blatníky
Stilokamaraadi, chtel bych se vas zeptat ohledne meho planu osadit brouka vetsimi, konkretne 17" alu koly. Jde mi o to, zda kdyz na to narazim pneumatiky s doporucenymi parametry 225/45 R17, zda kdyz do toho sedneme treba 4 lidi nebo 3 lidi s bagazi, jestli si pri vetsim zataceni ci propruzeni nevorvu podbehy a blatniky.
Zaroven pokud byste s tim meli zkusenosti, jake zmeny maji sirsi a vetsi kola na jizdni vlastnosti vozu, charakteristika jizdy, spotreba atd? Dikess za odpoved. -
"-- skrytý --" 30.03.05 08:29
« Re:
to Jacek: Bohužel pokud bys chtěl jet do stejného servisu, asi tě zklamu, ten člověk je z Lucemburska, v neděli jsem se tam za ním byl podívat. Sám nevím, co je to za servis, ale vím že je v LUX.
To MH: Ohledně xenonů: než odpoví levapd, tak ti i já můžu prozradit, že on si za xenony připlatil při objednávání nového MW, už má druhé. Co jsem slyšel, tak s přídavným zabudováním xenonů do Stila je více problémů - každé auto s xenony (nejen Stilo) musí mít zároveň ostřikovače světel (což nemá každé Stilo) a Stilo s xenony má také automatickou regulaci sklonu světlometů. Je to tedy složitější než jen vyměnit světlomety.
Nicméně vím, že existují firmy, které auta předělávají na xenony, ale je to spíš myslím v podobě nějakých přídavných světel. -
"-- skrytý --" 30.03.05 08:10
« RE: Xenony
Vážený kolego, také velmi vážně uvažuji za výměnu normálních světel za xenonové. Píšete, že jste si připlatil. Mám tomu rozumět, že kupujete nové auto? Tam je příplatková cena tuším 25 000 Kč, tomu bych rozuměl. Mě by ale zajímalo, zda je vyměňujete a zde by mě zajímala cena.
Díky MH -
« tlumiče
Zdravím všechny příznivce Stil, jsem z malého města, kde celkem jezdí 3 Stila a dvěma z nich praskly pružiny u tlumiče. S hrůzou čekám, kdy to dojde na mě. Jednomu to pěkně rozpáralo pneu, bylo by zajímavé, kdyby se to stalo na dálnici. Samozřejmě těsně po záruce při cca 35000 km. Mě za měsíc končí, tak jsem zvědav. Jaké máte zkušenosti? Jinak nedám na Fiátka dopustit až na otlučené prahy, ale to je bolest všech. -
« Re: Blinkry blikají
Buďte zdráv,drtikole v této chvíli řeším lehce nepříjemnou záležitost se spotřebou oleje.V této chvíli mám najeto cca.9000km a už jsem doléval 3.5l oleje.Od posledního dolití na 7235km - 9153km 1.5l :shock: .Na můj vkus to je hodně.V manuálu se píše ,že max.spotřeba je 400g na 1000km!!
Pěkná hovadina, neb.olej vlastně nikdy nevyměním- pouze dolévám.Jo mám 1.4 z 10/04.Tak Stilaři co s tím ?
Dle mého soudu je to nenormální stav.
Pište,diskutujte -
"-- skrytý --" 29.03.05 08:10
« Re:
Ahoj, už jsem to tu v létě psal. Nejlépe se přední žárovky před řidičem mění na zvednutém voze. Ze spodu je tam přístup i na dvě ruce. Jen ten zvedák jaksi není všude k dispozici. Takto to dělají i v servisech. A proto jsem si nyní připlatil za xenony.