Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 20.04.05 10:42
« Re: Re: Re: matura
Aha, aktualizace, no to mě nenapadlo... Jak říkám, nemám kabel, vlastně jsem se ani nedíval, jaký má Stilo konektor pro přípojení examineru, asi tam bude nějaký paralelní, kdyby to byl sériový, tak to bude nějaký USBčko ;-) a dá se to udělat... -
« Re: Re: matura
Ona je samozdřejmě ta cena vyhnaná uměle, aby si to nemohla koupit každá olejnička z garáže, dost drahé jsou ale i aktualizace, které pravidelně chodí, takže i pokud jednou program už máš, tak bez těchto aktualizací je ti za chvilku k ničemu. Stejně jako celá řada přípravků, které nutí Fiat kupovat aut. servisy za vysoké ceny by se daly vyrobit podstatně levněji. Zase na druhou stranu je tím zajištěna určitá úroveň aut. servisů. tzn. že i když byla zrušena bloková vyjímka tak tu nebudou růst servisy jak houby po dešti, protože nedostaneš autorizaci bez hodně vysokých investic do vybavení servisu. -
"-- skrytý --" 20.04.05 09:09
« Re: matura
To r.c.: Maturitu udělám, já to tam nějak splácám, spíš nechci trojku >:D
jinak věk=19/20, Stilo bylo koupené v den mých osmnáctin...
Vím o tom tolik, protože dělám na stilo.org administrátora a procházím i anglická a německá fóra a už znám pár majitelů Stil :-!
to MH: Vyborne, my taky uz blikame, i s neoriginalem do Jablotronu, tam byl postup jiny...
to af: Examiner za 300 tisíc, no to je hodně. Viděl jsem ho někde prodávat v €, snad to vycházelo i o něco levněji (myslím na eBay).
Kazdopadne jsem presvedcen o tom, ze to zarizeni je drahe uplne zbytecne, protoze Examiner je jenom program, ktery je spusteny na pocitaci, v servisu vypada jako specialni vec, ale videl jsem ho nainstalovany i na nootebooku :-! Skoda, ze zatim nemam kabel na propojeni s autem 8-s I v tom softwaru, pokud neni pripojeny k PC, je ale videt, co tam jde vsechno delat... Ale jestli mas neco spolecneho s FIATem, tak to asi vis moc dobre... :D -
« Re: Blinkry při zavírání s DO
MH:
Prosim ta mozes este raz napisat svojimi slovami, ako treba postupovat pri aktivacii blikania. Mne to z toho posledneho popisu nebolo uplne jasne. Bol som v piatok vo Fiate v TN a elektrikar sa so mnou ani nechcel bavit na tuto temu, odfajcil ma s tym, ak nemam v aute original alram, tak mam iny board computer a nejde to ..
Ak mi napises ako na to, skusim si od neho ten examiner vydrankat a spravim si to sam a potom mu to ukazem >:-[] -
"-- skrytý --" 20.04.05 07:32
« Re: Re: sraz JH
Sorry, ještě append >:D
Ano, je to cca 10km od Jindřichova Hradce a kapacita je tak 20 - 30 STIL, pak už by byl problém s parkovištěm (to je na kraji lesa a v lese), jsou to přece velká auta 8). Chatiček je 25 po 4lůžkách. Kemp je mezi dvěma lesy na břehu rybníka, má vlastní osvěžovnu, hřiště velikosti tenisového kurtu (tenis, volej/nohej-bal), uprostřed kempu je travnaté náměstíčko se zakrslými borovicemi - 10m od nálevního pultu, dvě velká ohniště, dlouhé molo, lodičky, šlapadla, dokonce i dětské houpačky - můžete vzít celou rodinu, pokud ji máte a chcete sebou vzít, psi jsou povoleni bez problému. I kdyby bylo hnusné počasí, můžeme debatovat v nálevně, tam se vejdeme všichni. Spanilá jízda by se mohla jet celým JH 8) -
"-- skrytý --" 20.04.05 07:22
« Blinkry při zavírání s DO
Vážení kolegové, včera jsem byl v servisu a podle návodu, který zde byl uveřejněn mě zprovoznili blinkry při zavírání DO. Funguje to OK. Smůla je, že jsem to musel zaplatit, že to není standart, když nemám alarm.
Jinak musím potvrdit, že byli přesvědčeni že to nejde, tak jsem si vedle nich stoupl, četl uveřejněný návod a to bylo překvapení! Ani tomu nechtěli věřit. Tak jsem jim řekl, že by si občas měli číst také tyto stránky a nebo stránky na www.stilo.org a dozvěděli by se spoustu užitečných věcí.
Hodně kilometrů bez komplikací
MH -
"-- skrytý --" 20.04.05 07:00
« Re: sraz JH
to: r.c. & ALL
Vážení kolegové, ještě nejsem plnohodnotným Stilařem (jen Fiaťákem - Seico >:D ) až od 5/05 nebo 6/05 (pokud vše dobře dopadne), ale jestli fakt budete mít zájem, velmi rád se v záležitosti STILO meetu v JH budu angažovat. Předběžný termin (měsíc) bych nechal vybrat širokým forem (prosím NE květen :'-( z výše uvedeného důvodu), to bych asi nejel :'-( :'-( :'-( , ale ten červen by už šel >:D a podzim není už žádný problém.
Ať nám Fiaty jezdí 8) -
« sraz JH
to Beaver2000
Tak s tím srazem u JH (asi Jindřichův Hradec) si mě nadchl. To by byla paráda. Taková dovolená. Tak jak si to popsal, tak by jsem hned jel. Napište ostatní co vy na to? Akorát 10. 9. se žením >:D Tak na ten víkend by to nemuselo být. I když možná bych se moh uvolnit :idea:
to rands
o tom filtru mi říkali v servisu. Bylo to před rokem, takže dnes si to moc nepamatuji. Tak sorry. Ale 1000,- to je přeháňka. Možná ti chtěli umýt i celé auto?! -
« matura
to dunlop:
Ještě k tvé matuře. Jak si nebudeš vědět rady s nějakou otázkou, tak nahoď řeč o stilu. Snad bude učitel fanouškem fiatu. Myslím, že za dvě by to mohlo být, co?
Prosím tě a kolik máš vůbec roků? Máš už vůbec řidičák? :roll: Ber to s nadhledem. Jen, že už o fiatech asi hodně víš. -
« stilo 1,6 mw modrá metalíza
to wolf09
Zdravím. Číslo té modré barvy nevím. Podívám se zítra. Ale vizuélně je to tmavě modrá metalíza. Z dálky jak černá barva. Myslím, že je to jediná tm. modrá barva na stilech?! Mám už tam bohužel pár škrábanců od "kamarádů" >:-[]
Foto auta mám pouze na fotce. Ale moje polovička dostala od ježíška digitál, tak to zmáčknu a pochlubím se. -
-
« Srazy
Ahoj všichni,
po dlouhý době jsem mrknul, co se děje a mile mě překvapilo to setkání majitelů kráných Stil. Bohuže si svýho Stilečka moc neužiju, protože mám služební hnus :-( značky Škoda, ale takovej počet jsem nečekal. Vážně uvažuji o účasti na dalším setkání.
Docela by mě zajímalo, jestli taky proběhla spanilá jízda??? Aby si všichni ty nadrženci na německý auta uvědomili, co ty talošové dokážou vyrobit >:D .
Teď o víkendu jsem přezouval na letňáky a pořádně jsem si zaleštil. Ošetřil plastíky, pořádně vydrhnul velurový koberce a natříkal okna takovým tím, jak potom perfektně stéká voda a nemusí se moc používat stěrače. Takže autíčko je na sezónu připraveno :P .
Asi budu měnit zadní nárazník, nějakej chytrák mi do něj nacouval koulí a uvažuju o nastříkání tý černý mřížky mezi předníma světlama. Zatím jsem viděl pouze jednu takovou fotku a zdá se mi to super.
Co vy na to??????????????????
Blbý budou ty hnusný mouchy apod. -
"-- skrytý --" 18.04.05 13:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sraz Praha
to: 1,6dynamic
souhlas, já se jiným Fiatům nebráním, klidně se k nim i přidám pokud dostanu pozvání nebo to bude zřejmé z vyhlášení na webu. Přesto si myslím, že uspořádání STILO meetingu by byla skvělá :-! událost (netrvám na místě, které jsem navrhoval, je tam ale fakt nádherně :D). Můžeme to realizovat na různých místech v republice (ČR+SK, omlouvám se kolegům Slovákům, ale já nejradši používám výraz v republice, spousta kamarádů a polovička příbuzných na SK, ty dva ještě menší státečky vyhovují spíše obchodním bossům). Vzdálenosti nejsou až tak tragické a raději pojedu 600km na SK než 300km do D). Vždyť to můžeme udělat 1x v Čechách, 1x na Moravě a Slezsku a 1x na Slovensku. STILO je fakt vyjímečné auto ve všech variantách a stále je na našich silnicích SUPER :!: raritou, i když se jich teď prodává více, je jich furt zatraceně málo >:D Chce to jen mezi námi najít pár ještě větších nadšenců, kteří to celé zorganizují. Chápu dunlopa (i kolegy z SK), že je pro ně 1denní meet v Praze/Brně drahý špás, ráno tam a večer zpátky bez jistoty, že tam bude dost Stilařů. Taky by možná stálo za úvahu, vytvořit rubriku STILO meet, kde můžeme řešit tyhle příjemné problémy >:D . Teď momentálně probírám od konce celou tuto rubriku (abych něco pochytil a poznal trochu zdejší lidi), jsem na 50. straně a zatím se mi to líbí. Jsou zde opravdoví fandové, kteří když řeknou, že je to na h.... nebo je to skvělý, tak to sedí :!: . -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sraz Praha
-
"-- skrytý --" 18.04.05 11:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: sraz Praha
to: dunlop
tak to ti držím palce, já o svaťáku na nic nešáhl (teda nic moc) a odmaturoval jsem taky 8), žádný strachy, zvládne to každý :D. STILO meeting můžeme klidně řešit až potom. Předběžně bych navrhoval druhou půlku června, uvidíme. Pokud budeš chtít, můžeme se sejít po maturitě a začneme na tom dělat. Ten Wolfsburg je dost daleko (někde u Magdeburgu), nejakých 450km z Prahy, ale zase je to stejné jako z central SK do Prahy. Slováci se tady ale v pohodě domluví, tak jako my na SK, což já v D dost mizerně a English tam moc neprovozují :roll: .
Zlom vaz :!: 8) -
"-- skrytý --" 18.04.05 08:48
« Re: Re: Re: sraz Praha
když to auto je fakt vyjímečné
Tohle jsem si taky říkal, dokud jsem nepřijel v sobotu na meeting ;-)
Jo, akce na 2 dny jsou lepší. Příští taková dvoudenní akce bude rozhodně 28.-29.5. ve Wolfsburgu, zatím je přihlášeno asi 40 aut, převážně z Německa 8-s
Pokud by se nás dohodlo fakt hodně, třeba jako teď v Praze, tak by mělo cenu někam jet, ale ne kvůli 5 autům, jako minule (Brno) :) -
"-- skrytý --" 18.04.05 08:36
« Re: Re: sraz Praha
Dobré ráno,
neviděl bych to tak černě s těma prachama :shock: , taky je doma nepřehazujeme vidlema (dcera 14, dva psi a spousta koníčků). Myslím, že když bude STILO meet inzerován dostatečně dopředu a průběžně propagován (každý máme přece okénka >:D ) a bude mít nějaký program (tím myslím větší akci na so+ne= STILO jízda, prohlídka vozů a výměna názorů i zkušeností majitelů, nějaký ten sportík, večer rožnění+pivíčko event. vínečko, pohodové vyspání a po obědě parádní společný odjezd - aspoň pár km :-! - do domovů), tak se každý může připravit i finančně :roll: . Pokud by byl zájem o pomoc s organizací takového "výjezdu", vím o skvělém místě u JH. Nádherná příroda, rybník 30m od osvěžovny, která je přímo v kempu, ubytování v chatkách s kuchyňkou a lednicí, záchody+sprchy s teplou vodou solo budova, možnost sebou vzít děti i psy (lepší polovičky nevyjímaje) a cena za ubytování je mírná. Samozřejmě by se tam nedalo jet v plné sezoně, ale květen, červen, září i říjen, to by nebyl žádný velký problém. Chce to akorát zamluvit. S kempem máme jen ty nejlepší zkušenosti, 2x dovolená, 1x otevírání sezony, 1x oslava narozenin 8). Od Prahy cca 150 km, od Brna asi taky tak, pro kolegy od OS, z SK i D to vyjde nastejno, jestli PHA nebo JH. Když už se jede flák cesty, tak si to chce taky trochu užít :P . Bylo by škoda, kdyby se Stilaři měli scházet jen v Praze a jen na jeden den, když to auto je fakt vyjímečné :-! :!: :-! :!: :-! :!: a je nás málo (už mluvím/píšu jako Stilař, ale nemůžu se dočkat až ho budeme mít doma :D, manželka je taky velký fanoušek STILA) -
« Bez nadpisu
to: r.c.
Ahoj, byl jsem na meetingu a moc se mi libilo M@cicovo stilo v modre barve (246 Modra Pole) . Jakou mas barvu ? Sam mam MW a tak by me zajimalo, jak to vypada v modre. Kdyz jsme se rozhodovali pro auto, tak byla k dispozici bud modra metaliza nebo zelena metzliza, ale modrou nemeli v salonu, tak jsme radsi vzali zelenou, protoze jsem videli, jak to na aute vypada ? Mel bys fotku ? -
"-- skrytý --" 18.04.05 07:59
« NOVÉ VÝBAVY A MOTORY
Nebudu to psát jen k nám na fórum, napíšu to i sem >:D
Když se kouknete na fiat.cz, došlo ke změnám u 3D, 5D bude asi následovat. Zmizel Abarth 2.4 (to nechápu), nejvýkonnějším motorem je tedy asi 1.9MJet Schumacher Edition...
No víc najdete právě na stránkách FIATu nebo tady >:D
[odkaz] -
"-- skrytý --" 18.04.05 07:29
« Re: sraz Praha
Minulý sraz byl v Brně, aby to měli Slováci blíž z Bratislavy, nakonec se sjelo jen 5 aut. Kde bude příští, to záleží na tom, jak bude kdo ochotný jet daleko, já bych třeba do Brna nepřijel, jako studentovi mi přijde 1000,- za benzín docela dost :? -
« sraz Praha
Ahojte,
tak tiše závidím, že jsem v Praze nebyl. Foto vypadá super. Další sraz může být někde blíž moravy co? Vy z Čech se aspoň hezky projedete. A bližší informace budou na stránkách stilo.org? No na příštím srazu rozšířím řady MW a k tomu modrá barva. Teď převládala žlutá a stříbrná barva né?
Ať nám to jezdí. -
"-- skrytý --" 17.04.05 21:35
« Re: Re: Další fotky...
To Beaver2000: Máš asi na mysli boční deflektory, nebo jak se tomu říká. Už jsme to řešili na fóru. Dají se koupit originály (zeptej se u svého dealera :D) a trochu levnější neoriginály.
Víc informací u nás na fóru, tady ti taky někdo možná něco řekne... -
"-- skrytý --" 17.04.05 09:46
« Re: Fotky ze Zličína
No jasný, fotky pokoukejte, ale já jich udělal fakt málo, navíc jsou docela málo nasvětlený, musíme počkat, až jich přijde víc od kluků >:D
Nakonec nás bylo 17, což je úplně výborný, s takovou účastí jsme nepočítali... MW byly dokonce 2, to druhé už není na mých fotkách.
Nejlepší bylo, že jsme dokonce "ulovili" i jedno Stilo, které jelo kolem - a dá se říct, že všichni, kdo jeli na Zličíně nakupovat do Tesca nebo IKEi, tak docela hodně koukali, co se to tam na parkovišti děje >:D >:D >:D
Přijel jsem domů až někdy kolem 7.večer, a náš kolega z SK ještě déle, a kolega z Německa ještě nedojel 8) -
"-- skrytý --" 16.04.05 21:56
« Fotky ze Zličína
to: all
tak už jsem je konečně našel na [odkaz] :-! :-! :-! jen doufám, že se dunlop nebude na mě zlobit pro toto zveřejnění :*)
Fotky hezký, auta taky, dokonce i jedno MWčko :D, sporťáky i 5Dčka taky super. Doufám, že na další sraz už dorazíme se svým MWčkem 8)
Chtělo by to ještě nějaký malý pokec k účastníkům, autům i programu. -
"-- skrytý --" 16.04.05 21:29
« Re: Re: Re: silo 1,6 mw
Tak mně to taky nevyšlo :-( včera jsme měli meet s kámošema z vejšky po několika letech a dostal jsem se do postele až v 6h ráno no a kdy z postele to raději nebudu ani psát.. :-! Každopádně díky za pozvání i pro "nestilaře" :-) , je to milé. Těším se také na fotky, ty z posledního meetu v Brně jsem pečlivě prozkoumal, to abych, přestože teď jezdím fabkou, o stilu něco věděl a mohl být vpuštěn na sraz... :-! :-! . -
"-- skrytý --" 16.04.05 21:09
« STILO meeting
Zdravím všechny Stilaře,
jak dopadl meet :?: :-! Počasí bylo naprosto dokonalé, já celý den strávil po doktorech, nakonec mám lepší polovičku v nemocnici :'-( . Těšili jsme se oba dva na sraz, aspoň s prckem (Seico) se mrknout na pořádné Fiaty. Doufám, že brzy budou fotky >:D -
« Re: Stresni nosic
Předpokládám, že ten nosič bude stejný systém, jako má Idea - zeshora 4 šrouby do střechy, přes to krytka, která se šroubuje mezi střechou a nosičem. Vše na imbusy.
Já to montuju cca za 20 minut i s rakví, mám na to prťavej elektrickej šrobováček. Ten nosič ti chrání to, že je jen na Stilo (a možná jen 5D), takže zloděj by měl problém ho udat. Navíc, je to docela titěrné (alespoň u Idey) a představa, že bych to montoval někdy ve 2 ráno, mě docela děsí. Takže bych se nebál, že by ti to někdo kradl. Je možné tam dát šrouby s nestandardní hlavou - je tam blbě vidět, když to je na střeše přidělané a po hmatu těžko někdo pozná, jestli tam máš imbus, hvězdičku nebo křížovou hlavu. Jen bych se bál, že by mi vzteklý zloděj tím šroubovákem udělal díru do střechy :-( -
« Stresni nosic
Tak jsem dostal stresni nosic na Stilo 5 dveri. Original FIAT. Mam otazku, nekdo tu psal ze ho ma, myslim Vladaz. Sunadavate ho, nebojite se, ze ho nekdo slohne. Jaksi jsem zjistil, ze to nema zadny zamek. Sice se to docela poctive sroubuje na strechu a neni uplne snadny to demontovat, ale sikovnejsi clovek by to sundal do 10 minut. Nicmene montovat to neni zrovna zabava. Tak resim, jestli to ted pres leto, kdyz chci kola vozit skoro kazdy tyden sundavat a nebo ne. Nejde mi o spotrebu, hluk nic takoveho, jen mam strach aby mi to nekdo neslohnul. Navic se mi zda, ze to koncepcne neni udelano na moc castou montaz a demontaz. Zda se to i z pohledu manualu, kde se pise, ze pokud ho nebudete delsi dobu pouzivat, tak ho sundejte. Asi holt v civilizovane evrope nikoho nenapadne neco takoveho krast, ale u nas si nejsem jist. Co si o tom myslite? -
"-- skrytý --" 15.04.05 16:04
« Re: Re: silo 1,6 mw
Diváci, přesněji noví účastníci, jsou povolení, kdo přijede třeba Fábií a ví něco o Stilu, může s námi pokecat a zdrbneme Fábku :-!
Jinak ta fotka na news.auto.cz není z CZ meetingu, abyste si nemysleli :)))
Je to z Nemeckyho meetingu, ted nevim, kde to bylo presne...
No jak jsem uz nekde psal, ocekava se jen ze stilo.org asi 12 lidu, vetsina CZ, 1x Nemecko, 1x SK. Prijedou 3D,5D i MW >:D
Jinak k počtu Stilounů: je to dano tim, ze jich u nas moc nejezdi, kolegove z Portugalske casti stilo.org delaji meetingy pomalu kazdy mesic, a jezdi jich fakt dost... Viz foto:
[odkaz] :-! (prijelo i jedno Bravo a jeden nejakej prcek-fiat) :?
Jinak kdo přijedete, ozvěte se na číslo uvedené v článku na news.auto.cz, je to na Petra, hlavního organizátora. Začátek 12:00, konec neznámý, ale určitě nebudeme několik hodin na stejným místě, někam se pojede, takže kdo chcete přijet pozdějc, zavolejte potom, abyste se dozvěděli, kde jsme >:D -
"-- skrytý --" 15.04.05 01:04
« Re: silo 1,6 mw
To r.c. : Díky moc za snahu. Ale ono to asi tak bude (těch 1100kg). I když v propagačních materiálech má podle mě fiat už léta nesrovnalost u hmotností Stil - 3D,5D,MW: 1.4 (1090,1145,1235), 1.6 (1195,1250,1295), 1.8 (1240,1295,1385). Nesedí mi tam těch 1295kg u MW 1.6 a nebo je to špatně u všech ostatních ale to asi ne. :?: Ale přijde mi docela velký váhový rozdíl mezi 5D a MW, 90kg je docela dost.
To že má 3D stejnou hodnotu u bržděného přívěsu jako o 145 kg těžší MW je že se jim to asi nechtělo nějak nově homologovat, jinak fakt nevím... Jiné značky jsou na tom lepší. Blbý je že třeba u toho karavanu je pohotovostní třeba 1050kg což by bylo v pohodě, ale celková je uvedená 1300kg a i když jí stejně nedosáhnu, tak to táhnout nemůžu (prý). Ono by člověk asi mohl, ale v případě nehody si to asi pěkně odskáče... :(
Jinak přeju ať se Vám ten sraz v sobotu vydaří, pokud mě to vyjde přijedu se podívat a alespoň z dálky okouknout Vaše stroje. :-! :-! Teda jestli budou diváci (alespoň vzdálení) povoleni ... :?: :*) :*) -
« silo 1,6 mw
to ladis: s tím kolik utáhne 1,6 bych ti rád pomohl, ale nemůžu najít velký techničák :roll: Mám sice auto na lizu, ale měl bych mít aspoň kopii né? Našel jsem předávací protokol 8-s , záruční list zamykání zpátečky, podmínky leasingu, ale techničák v čudu. Teď jsem si vzpomněl, že mám ještě katalog, jak jsem kupoval auto a tam píšou, že 1,6 - max. hmot. bržděného přívěsu je 1100 kg. No nevím. Pokud s tím nebudeš jezdit často, tak asi v poho, ale při častější jízdě dostane motor asi zahul.
Záleží to na tobě.
Viděl jsem pozvánku na sraz do Prahy. Kde je vyfocena ta fotka? Vcelku hodně stiloušů.
Tak ať nám to jezdí. -
"-- skrytý --" 14.04.05 20:22
« Re: Re: Re: Re: Stilo 1.6 MW - maximální hmotnost bržděného
No mám zkušenosti pouze s normálním vozejkem naloženým tak na 500kg a 1.4 60k jako tažný auto a to vcelku šlo. S karavanem to bude asi jiný, je tam kromě váhy i větší čelní plocha tedy větší odpor vzduchu. Je jasný a ani se neočekává rychlost 150km/h, ale podle mě by se s tím mělo nechat těch 80-90km/h v pohodě jet – můj názor, proto se taky ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti. Taky pomatuju na doby, kdy soudruzi z NDR (nevím jestli neudělali někde chybu.. :-) ) tahali za trabanty karavany a jezdili s tím do jugošky k moři. Jasně že ty přívěsy neměli 1100kg, ale v poměru ke hmotnosti trabiho a jeho výkonu to bude možná obdobný....
A jestli má 1.6 MW ve velkém techničáku skutečně 1100kg jsem se stejně nedozvěděl... :? -
"-- skrytý --" 14.04.05 03:08
« Re: Re: Stilo 1.6 MW - maximální hmotnost bržděného přívěsu
Ví někdo jestli má ta 1.6 MW jen těch 1100kg? Počítám v budoucnu s karavanem a tak bych rád větší hmotnost - alespoň těch 1300kg. Vím, lepší by pro tohle byla nafta, ale cena je docela o dost větší... :-( . Zkoušel někdo tahat těch 1100kg za 1.6 tkou? Stačí na to ten motor výkonově?
Jinak zatím můj hlavní favorit pro nákup fiatu v Praze je Dojáček - doporučení od známého, který má od něj už třetího fiata a vcelku spokojenost. Nechá se domluvit i zajímavá cena. Ale osobně jsem tam nebyl, takže vstřícnost nemůžu posoudit. Příští týden je výstava v Letňanech, tak se tam chystám to okouknout - loni tam Dojáček vystavovoval, tak letos tam bude zřejmě také.... -
« nákup auta
Já kupoval auto u Fiat Nordex Havířov. A určitě, bych ho doporučil i ostatním. Také se nám dobře věnovali, šikovná paní >:D co mi auto nabízela. Auto předvedli, vypočítali nám leasing, vše vytiskli a pak už záleželo jen na nás. Akorát ta zkušební jízda. Ta nebyla. Ani mě to nenapadlo a je také ne. Tehdy jsem se rozhodoval mezi koktavkou (málo muziky za moc peněz, fokusem (hodně muziky, ale už byl dražší), peugotem 206 (ten byl moc malý, ale líbil se mojí polovičce), no a nakonec jsem byl ve fiatu a byl to kup na první pohled. I moje je teď ráda, že jsme se rozhodli pro stilo. Doufam, že nám jen bude sloužit, tak dobře, jako doposud. Jediné s čím mám problém, že mi stále svití "low fuel". Tak nevím jestli mám s tím jet do servisu nebo na benzinku :roll:
Ať vám to jezdí. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Klima
U IMOFY záleží na tom, s kým jednáš. Je tam chlap, který odpovídá tvému popisu, a ženská odhadem "85D", ale IMHO jiné kvality nemá. Osobně jsem auto kupoval u Dojáčka ve Svobodově. Oba pánové dost fundovaní, a když neví, nebojí se to přiznat, nemlží a zeptají se jinde (a odpověď poskytnou). IMOFA mi nabídla v podstatě jen slevu dovozce, nic víc, Dojáček nabídl slevu vyšší (nový vůz zadávaný do výroby).
Blbý je, že majitel chce vybudovat jeden velký autosalon a všechny 3 prodejny sloučit. A obávám se, že vedoucí ze Svobodovy nebude vedoucím i nadále. -
"-- skrytý --" 13.04.05 12:47
« Re: taky výstava se Stilem
to: dunlop & Desire Lu
fotky jsou skvělé, ta autíčka taky >:D . Ten osobní mobilní bar je jednička :-! Osobně považuji 3Dčko za velmi podařené auto, ale hlavně krásné :-! Holt Italové, marná sláva.
Srazu v sobotu bych se docela rád zúčastnil, ale MWčko budu mít až v květnu, takže nemám zatím nárok :(. 3Dčko je super, ale já musel upřednostnit zájmy celé rodiny, tak to bude MWčko, i tak jsem ale nadšen, je to rodinné auto, věřím však, že Itala v sobě nezapře a po zajetí se v něm projeví horká jižní krev >:D Všechny Stila mají styl :!: -
"-- skrytý --" 13.04.05 12:23
« Re: Re: Re: Re: Klima
to: ladis
pozor, ono se nedá zcela říct, že by se nám nevěnovali, ale ve srovnání s ostatními to Dojáček :-( projel na celé čáře (píši o prodejně u Slávie, ne o servisu).
Byl jsem v Kladně u Smažíka (12/2004) a také mi věnovali velkou pozornost, u jiných značek jakbysmet. FIAT IMOFA to ale vyhrál jak nabídkou, tak celkovým jednáním (co si tady budeme vykládat, v době, kdy je skutečná konkurence nejen mezi značkami, ale i mezi prodejci, je vystupování prodejce, ať je to osoba nebo firma, tou nejdůležitější věcí). Nepatřím k těm, kolem kterých musí prodejce skákat a dělat neuvěřitelné věcii, ALE :idea: dát zákaznikovi prostor k prohlídce (i u Dojáčka, ale to bylo tak asi vše) a potom se mu věnovat tak, že má pocit, že tady jsou skuteční profíci, kteří prodávají ta nejlepší auta a promluví se ním na úrovni a přitom lidsky, s tím, že je NEOBTĚŽUJE :!: odpovídat na všechny jeho otázky, ochotně mu vše ukázat a zakončit to třešničkou - zkušební jízdou, to považuji za opravdové prodejní umění, které dává lidem signál, že jsou na správném místě pro nákup toho správného auta. Znova opakuji: FIAT IMOFA toto vše dokonale předvedl a proto vyhrál :!: -
« Re: Stilo 1.6 MW - maximální hmotnost bržděného přívěsu
S těma hmotnostma přívěsů je to divočina, taky by mě zajímalo podle čeho se to bere, např. Ducato má pohotovostní cca 1750 a může táhnout 2 tuny, měl sem mercedesa který měl na kouli 1700kg, známému na to samé auto nechtěli dát víc než 1200, dokonce jsem viděl na stejném merglovi origo tažné a kráva na evideci mu tam napsal 750 kg, jen proto, že to bylo v origo něm.techničáku.U nového auta se s tím asi nic dělat nedá, ale ojetiny to má každá jinak a ani na technických jim to nepřijde divné. -
"-- skrytý --" 13.04.05 10:23
« Stilo 1.6 MW - maximální hmotnost bržděného přívěsu
V materiálech fiatu je u Stila 1.6 MW uváděna maximální hmotnost bržděného přívěsu 1100kg - není to chyba? Přijde mi to trochu málo na to kolik to auto váží, stejná hodnota je i u 3D a 5D. Neví někdo jak to je? Díky L. -
"-- skrytý --" 13.04.05 07:52
« Re: stilo 1,6 mw
To r.c.: To Stilo, co testovali tady, už předtím testovalo několik časopisů, Autosalon na Primě (mám to někde i nahraný), autorevue.cz a možná i další... Jo, celkem ho pochválili, jejich tradiční výtka k přeposilovanému řízení mě vůbec nevadí >:D
Jinak už to asi opravili v tom článku, teď tam je:
"S pětidveřovým Stilem jsme se potkali naposledy před čtvrtrokem, kdy testem prošel nejsilnější vznětový model Fiat Stilo 1.9 Multijet 16V (103 kW). Bezmála třičtvrtěmilionová částka, kterou by Fiat ..."
Některý FIATy jsou holt drahý, a to nejen Abarthy, znám i JTD za 900... -
"-- skrytý --" 13.04.05 07:50
« Re: Re: Klima
to: smile
díky za re:, z mé strany to byla spíš šprajcovní otázečka :*) , ale je to fajn, že lidé reagují i na takové maličkosti. S klimou se pomalu ale jistě sbližuji, MWčko mám až do dneška, prodejce jsem přemluvil na prodloužení neboť má lepší polovička získala sádru na nohu a do toho Seicenta jsem ji fakticky nedostal >:D Mimochodem nebyl to žádný velký problém (myslím tím toho prodejce), zvedl jsem mobil a zdvořile požádal o prodloužení zápůjčky a uvedl jsem důvod. Když jsme byli 2/2005 a 3/2005 u konkurenčního prodejce Fiat, připadali jsme si, jako kdybychom byli obtížný hmyz, který vlétl do prodejny. Sice nás nechali v pohodě prohlédnout auta, ale teprve na dotaz, zda by nám mohli věnovat nějakou pozornost a podat nějaké informace k vystavenému vozu se nám věnovali tak, že jsme dostali dva info materiály k MW a 5D (to jsem ještě uvažoval i o 5D) a info o leasingu i když jsme o něj zájem neměli. Při prohlídce vozu se zjistilo, že inzerovaná cena je stará 2 měsíce a k jinému modelu (tohle byl Active, cena byla pro Actual) :'-( O předváděcí jízdě nepadlo ani slovo. Byli jsme i u jiných značek (Ford, Seat, Mazda) a vždy nám byla věnována vysoká pozornost a nabídnuta předváděčka. Pak jsem dorazil k prodejci Fiat na P-4 a vše bylo úplně jinak. Dohodli jsme se během 20 minut na všem ohledně vybraného předváděcího vozu a bylo vymalováno >:D :!: -
« stilo 1,6 mw
Zdravím,
já na akci do Prahy nepřijedu, jsem z moravy, ale to by tolik nevadilo. Mám akci u babičky. Narozeniny. Tak jdu na vynikající oběd, pití, tralala...
to mbm: jednou mi také nevypínal ventilátor. Hned jsem jel do servisu. Okamžitě věděli, že jsou zajetelené nějaké kontakty. Ale už si přesně nepamatuji co to bylo za dráty. Nejsem si jisty jestli to nebyly od klimy. Já ji totiž nemám, ale dráty tam jsou vyvedeny. Ale byly špatně izolovány.
to dunlop: dík za info k stilo.org Ještě jsem se neregistroval, ale udělám to.
Četli už jste test stilo 3D 1,4 na našem serveru auto.cz? Vcelku ho chválí né? O jiných testech se to říct nedá >:-[] Akorát nerozumím té ceně, že auto z minulého testu 3D 1,2 stálo třičtvrtě milionu. To se asi spletli né? Nebo testovali dvě auta >:D .
Jinak ať vám auta jezdí bez poruch. Hlavně mbm. -
"-- skrytý --" 11.04.05 12:48
« Re: Klima
to: Smile
to tlačítko s hvězdičkou myslíš symbol vločky nebo je tam ještě jiné tlačítko s hvězdičkou :?:
Režim CITY: někdo tvrdí 45 km/h já jsem se dočetl o 60km/h a tak bych to bral, protože po této rychlosti řízení začne výrazně tuhnout. Na postrkování po Praze (i jiném městě či vesnici) a na parkování je to k nezaplacení (myslím, že to ocení hlavně ženy). Se Stilem mám oproti vám všem zatím mikroskopické zkušenusti (jen dobré) a info od kolegů tady z fóra. Je to skvělé, bohatá diskuze, při které se člověk dost dozví i pobaví >:D -
« Klima
Zdravím po dlouhé době všechny Stilaře!
Zklušenosti s automat.klimou mám, tak bych se rád podělil.
Po zapnutí klimatizace tlačítkem AUTO - naskočí režim FULL AUTO, kdy systém sám vše reguluje, člověk nastaví pouze požadovanou teplotu. Pokud v této fázi zmáčku tlačítko s hvězdičkou (spínač kompresoru klimy), deaktivuje se kompresor klimy a systém běží v režimu AUTO - ale, bez klimy. Topí. I chladí, ale pouze do výše (níže) venkovní teploty. Já osobně systém nikdy nevypínám, takže pouze když se oteplí a chci "vyrábět zimu" přepnu do FULL AUTO.
Trochu zvlátní zkušenosti mám s vnitřní cirkulací vzduchu, která v režimu FULL AUTO sama reguluje dle znečištění venkovního vzduchu otevírání a zavírání nasávání čerstvého vzduchu do kabiny. Při režimu AUTO (bez komp.klimy) to funguje nějak zvláštně a zpomaleně.
Jinak se mi zdá, že režim CITY vypíná snad kolem 60 km/h. Do města je to fakt vychytávka, ale jinak bych účinek posilovače výrazně snížil. -
"-- skrytý --" 11.04.05 10:28
« Re: Re: Report: víkend se Stilem 1,4 Active MW 6speed
to Af:
stejně, ta hláška by měla zmizet i když je CITY ON a rychlost je vyšší než těch 45 km/h, ale s tím asi nic nenadělám.
Tu klimu se ještě musím naučit pořádně ovládat, ale to přijde časem. Jasně, auto je předváděčka, ale zatím jsem s tím najezdil (jako jedna osoba asi nejvíc km já) a pokud bude platit to, co je dohodnuto s prodejcem (a myslím, že není nutno o tom pochybovat), tak je to super auto za super peníze. :D -
« Re: Report: víkend se Stilem 1,4 Active MW 6speed
Takže jestli jsem to dobře pochopil tak kupuješ nějakou předváděčku? CITY při aktivaci tlačítka svítí pořád, protože když zpomalíš, tak zase naběhne, myslím, že ta hranice je cca 45 km/h.
Na automatické klimě mě osobně vadí to, že při každém zapnutí pokaždé spouští kompresor, takže když topím, tak ho musím vypínat. takže to spíš používám jako ruční topení s displejem :D -
"-- skrytý --" 10.04.05 17:43
« Report: víkend se Stilem 1,4 Active MW 6speed
Zdravím všechny stilaře,
měl jsem na víkend půjčené 1,4 Active MW r.v. 1/2005 (šedá crono 698), zde je slíbený report.
Vůz měl najeto asi 700km.
Najel jsem cca 200km, polovina po Praze, zbytek silnice a dálnice.
Pátek: vyřizování různých věcí po Praze, žádný náklad, 2 osoby, cca 50km.
Sobota: nákup ve Carrefouru - 30 balíků vod a běžný týdenní nákup, 3 osoby, cca 30km.
Neděle: odvoz dcery na taneční soutěž, žádný náklad, 5 osob, 40km dálnice, 40km silnice, zbytek město.
Styl jízdy: po Praze velmi lehká noha, silnice max. 100km/h, dálnice max. 140km/h.(od 90 výš 6st. a opět lehká noha)
Celková spotřeba: 7,6l/100km
Subj. dojmy:
+ pohodlí, prostornost, skladnost
+ velmi dobrý výhled ven (kdosi to srovnával s Octavií a tvrdil něco o ponorce Fiat :roll: )
+ dualdrive režim CITY při parkování
+ dobrá akustika
+ přehlednost budíků, kontrolek i ovládání
+ klidné, decentní chování vozu bez ohledu na rychlost a povrch vozovky
+ dvouzonová klima SUPER
- velmi rychlé znečištění prahů i boků vozu
- na můj vkus příliš světlé čalounění
- nezvykle dlouhý krok plynového pedálu (proti Unu i Seicentu)
- vnitřní přikrytí kufru je pouze měkká roletka
- poměrně nevýrazné zobrazení stavu km
- hláška CITY (pokud je zapnuto) svítí i při rychlostech nad 60km/h, kdy je CITY aut. vypnut
Přímo tento vůz mám zamluvený (složena záloha) a budu kupovat letos v květnu.
Jsem nadšen (i rodinka) >:D a těším se jako malej kluk, jen doufám, že nebudu mít smůlu jako kolega mbe. -
« Servis
Nevim co je pravda, udajne nemohli prijit na to proc servo nejde a po vycisteni tech kontaktu do nabehlo. Zachovali se hodne solidne, nauctovali mi jen nejaky cistidlo za 92 korun, jinak nic. Jedna se o Autotyp, Praha 9, byvali Vavrinec. Mam jenom obavu, aby se zase nepodelal ten ventilator a znovu mi to nevybilo baterku. Pak by bylo asi v pytli to cidlo, na zaklade ktereho se to spousti. Fakt je, ze elektronika je bolest Stila, takze je mozne ze to je ten duvod. Fakt nevim. -
« Bez nadpisu
Ahojte kejmle,okolí Pha nevím,znám PANA SERVISMENA v LIBERCI( z Prahy kousek)fa.AUTO VASKA- servis italských vozidel,má examiner Bosch a dají se synem dohromady snad vše!!!
P.S. pan Vaska FIATEM žije(tak jako celá jejich rodina)
Dotaz : je nutné ,když je auto v záruce jezdit do oficiálního servisu?
Prý ne. -
« Shrnuti
Taky si myslim, ze je to spis problem nejakeho spinace a ne elektroniky. Kazdopadne me vic desi to, ze nejde to servo. Zatim nevedi proc. At uz to dopadne jakkoli, vystup zcela jiste bude zmena servisu. Je mi divny, ze se tenhle problem zrovna nahodou objevil potom, co se v aute rejpali kvuli klime, zaroven take uvazuju to opravit a prodat. Zatim nevim, co bych si koupil jineho, ale asi vim, co uz by to nebylo. -
« motor vetraku
mbe: tak to mas fakt smolu, ten motor vetraku na chladici sa ale asi nezapina cez computer ale priamo cez bimetalove cidlo na chladici. S tymto cidlom som mal problem este na mojom prvom Fiate 125P, pred nejakymi 20 rokmi, v casoch komunizmu sa nahradne dielce na poliakov vobec nedali zohnat, tak som si to prerobil na vypinac. Inac ta suciastka stoji tipujem 200 korun ;-) Vela zdaru a nech sa to uz "vychyta"