Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 30.06.05 18:22
« FM modulátor instalace
@ xko
posílal jsem ti SZ, ale nevím, zda to došlo. Proto ještě jednou tady a také pro všechny neelektrikáře:
FM modulátor má napájecí kablík, který má z jedné strany konektor (do modulátoru) a z druhé strany dva drátky (červený = plus 12V, bílý = kostra vozu 0V). Pokud chceš napájet modulátor ze zásuvky autozapalovače potřebuješ autokonektor = vidlice kabelová, autozapalovač = to je přesný název, doporučuji typ K320 (14,- Kč) a koupíš ho v GM elektronic, Praha 8, Sokolovská 32, je to u Karlínského viaduktu cca 100m od metra Florenc směr Vysočany. Na umístění modulátoru tedy napájecí kabel nemá vliv, potřebuješ ho vždy, pokud nepoužiješ baterky 2 kusy 1,5V AAA vložené do modulátoru. Při pájení pozor na zkratování (bílý x červený), červený připájet na středový kolík a bílý na druhý kontakt na obvodu vidlice (nutno vidlici rozebrat >:D , připájet a zase složit).
Zásuvka zapalovače je pod napětím pouze při zapnutém zapalování.
Propojovací kablík modulátoru a přehrávače (není součástí modulátoru) koupíš v GM nebo každém marketu. Je to z obou stran sameček jack 3,5mm stereo) délka kablíku libovolná, jakou budeš potřebovat.
Postup při instalaci:
1 zastrčit vidlici do zásuvky zapalovače
2 druhý konec napájecího kabelu zastrčit do zásuvky modulátoru
3 zapnout zapalování klíčkem ve spínací skřínce
4 zapnout modulátor (na boku ON) = svítí červená kontrolka modulátoru
5 jestli nesvítí červená na modulátoru je chyba v kabelu
6 na modulátoru nastavit frekvenci A
7 na rádiu naladit 88,7MHz
8 propojit modulátor kablíkem s libovolným přehrávačem
9 nastavit hlasitost na přehrávači asi tak do 3/4 a Play
10 z repro Stilouše se ozve to, co je v přehrávači
Přeji mnoho zábavy, kdyby něco, pošli mail, ten mi dá zprávu na mobil a budu reagovat podstatně rychleji >:D
ciao 8) -
"-- skrytý --" 29.06.05 17:35
« Re: Re: Re: modulator ve Stilu
šel jsem se teď podívat do auta, ale nic jsem nenašel, žádný typový štítek, NIC :'-( Vydrž do večera, kouknu se doma na dodák (jestli ho najdu >:D )
Na fotce z meetu je celkem dobře vidět, takže to poznáš podle oka :-)
ciao 8) -
"-- skrytý --" 29.06.05 17:24
« Re: Re: Re: modulator ve Stilu
To ti chválím, já jsem původně chtěl to, co máš ty (ještě jsem neměl Stilouše), ale debata s prodejcem a technikem v servisu mě přesvědčila o nutnosti změnit názor. Jinak s ním mám jen ty nejlepší zkušenosti 8)
Měli by ho mít, je tam ještě jeden za asi 1450 Kč, ten má 4 kanály, ale není tak hezký >:D a hlavně nemá ten kablík na připojení do zapalovače. Jo, v obou jsou interní napájení 3V 2x 1,5V AAA). Na napájecí kablík k modulátoru musíš připájet autokonektor (v GM koupíš, řekni, že chceš konektor do zásuvky autozapalovače). ČERVENÝ drát na středový kolík => to je plus 12V palubní sítě, BÍLÝ drát na ten kovový zbytek => to je kostra vozu. Pozor na zkrat, vyhodíš si pojistku tuším 10A. Hodně zdaru, pokud budeš potřebovat pomoc, ozvi se na můj mail.
ciao 8) -
"-- skrytý --" 29.06.05 17:05
« Re: modulator ve Stilu
POZOR !!!!
modulátor, který já doporučuji, jsem zakoupil u Stualarm za 1281,- Kč a je to autonomní FM mikrovysílač => není potřeba jej vkládat do cesty mezi anténu a antenní vstupní konektor rádia (modulátor mám jej položený na palubní desce - zatím). FM modulátor, o kterém asi píšeš, je uvnitř to samé, jenže to musiš právě zapojit do cesty mezi anténu a přijímač. Není třeba se obávat nějakého přehazování nebo přepínání, FM signál z anteny prochází skrz modulátor bez útlumu, to je v pohodě.
Doporučuji:
1) pokud máš po záruce vozu a jsi alespoň trochu manuálně zručný namontuj FM modulátor dle návodu. Pokud není přiložen, pošli mi mail, vyřešíme to mimo forum.
2) pokud máš ještě Stilouše v záruce zajdi k prodejci (nevím kdo to je - pokud je to Stualarm v Praze na Bohdalci, pak to nebude problém) a vyměň ho za FM modulátor - vysílač. Poznáš to tak, že má pouze dva konektory, napájecí (jako u discmanu napáječ) a signální (jack 3,5mm - jako u discmanů sluchátka). Nebo ať ti vrátí peníze, snad to půjde. Můžeš říct, že chceš FM modulátor - vysílač.
Ten můj modulátor jsem našel u jediného prodejce - STUALARM.
Na fografii je na stilo.org v některé galerii z meetu v Bratislvě 18/06/05
Pokud jsi z Prahy, můžeme to vyřešit tento pátek společně. -
« modulator ve Stilu
to Beaver2000
potreboval bych poradit, poridil jsem modulator dle tveho navodu, ale zjistil jsem, ze je ho nutne pripojit do anteny v autoradiu (aspon to tak je v popisu), coz znamena, ze budu muset zasahovat do vnitrni instalace auta (nebo to jde nejak jinak?). V kazdem pripade se obavam, ze i kdybych to udelal, ze pak budu muset hrat normalni radio pres diskmana, pze jinak bych musel furt prehazovat pripojeni mezi modulatorem a antenou... -
"-- skrytý --" 27.06.05 08:45
« SERVIS
Je to neuvěřitelné. Přesto, že si už rok a půl vesele povrzávám, když jsem přijel se zadní nápravou do servisu tak ani ťuk. Zkušební jízda se servismanem po všech možných i nemožných nerovnostech proběhla v luxusním tichu. Přesto Imofa nestrčila hlavu do písku. Prolezli obě nápravy a zjistili povolené tyče na přední nápravě, čímž odstranili občasný tlukot na nerovnostech - přísahal bych, že to jde od zadní nápravy. Při zpáteční cestě už jsem zase na přejezdech vesele povrzával.
Nevadí, zopáknu si to někdy v září.
Mám ale ještě jednu mouchu, která se občas objeví a je poměrně nepříjemná. Při prudší akceleraci na 2 a 3 to někdy cukne asi kolem 2000 ot. Jednou, dvakrát a okamžitě se zase chytne. To se děje občas, myslím, že by to mohlo být i nekvalitním palivem i když se podezřelým benzinkám obloukem vyhýbám.
Naopak při brždění motorem se při poklesu otáček cca na 2100 ot. ozývají zvuky, které nejsou nijak výrazné a těžko se dají k něčemu přirovnat, je to takové přerušované hučení, které při dalším poklesu otáček zase mizí. Žádné jiné příznaky, žádné chvění, nic.
Examiner nic podezřelého neobjevil. -
"-- skrytý --" 22.06.05 18:04
« QUESTION FOR AF, EXCLUSIVE
(toto je copy z vedlejší diskuze 8-s )
to: AF
myslíš, že by v servisu dokázali examinerem nastavit sklápění pravého zrcátka při zpátečce i u verzí bez el. předních sedadel :?: :?: :?:
Samozřejmě, dotaz je i pro ostatní, když víte, dejte vědět, díky 8) -
"-- skrytý --" 22.06.05 08:29
« Re: to Rands
Asi pred 7 lety u pumpy Safranka ve Stodulkach (Pha-5). Vzal jsem toho tehdy 3 baleni, protze je to super vec, nikde jinde jsem to uz nevidel, ale fakt je ze jsem se po tom nepidil. Myslim, ze podobne muze ale poslouzit hustsi mazivo ve spreji na retezy horskych kol nebo motorek. -
« to Rands
A kde si koupil tu syntetickou vazelínu. Já bych jí vyzkoušel na dveře. Po umytí vržou. Postupně to přestane, ale je to ostudy. Nemůžu to ničím vychytat.
Všem ostatním co byli v Brat. Tiše závidím, ale slavil jsem narozky. Grilované masíčko, bečka, sluníčko ... super garden party do jedné ráno. A mimo soutěž. Hned druhý den jsme se šli podívat na cyklistické závody a tam byl doplňkový závod pro diváky. Byla vytyčena slalomová trať, šrot kolo a kdo to projede nejrychleji. Hádejte, kdo byl vítěz? :roll: Jo a další třicítka byla doma >:D
Ať nám to jezdí. -
"-- skrytý --" 21.06.05 13:58
« Re: Re: RE: strecha po kroupech + komfortplus (rozsirena gar
@xko
jo jsem to já jak zamlada :roll: >:D
11/7 vezu Stilo do servisu, pak az se vratim z dovoleny jsem zvedavej co z nej chlapci od Dojacka udelali....dost lidi me zrazovalo, ze Dojacek lak neumi a ze mi to tam zprasej. I to je mozny...
Maj auto pojisteny, takze me to bude stat spoluucast 5%. Odhadovane náklady servisem cca 80.000 (vymena strechy, kufr, oprava zbylych casti kastle, celolak). Uvidime... -
« Re: RE: strecha po kroupech + komfortplus (rozsirena garance
nejsem :-) teda nastesti co jsem si od nej precetl...
nase auto je v celku v poho - na prvni pohled si toho clovek nevsimne, az kdyz o tom vi (jako ja) nebo to zacne hledat.
Na stilo.org jsem nasel adresu firmy, kde prej to opravej bez lakovani
Smichove, nadrazni 4, Fa.autosklo Praha,Areal CSAD -
"-- skrytý --" 21.06.05 13:40
« Re: Re: Vrzání podvozku
Zdar. Myslim, ze neni duvod nic fotit. Paceni = snaha vytvorit nakratko dutinku, do ktere zatece olej, a to v gumove podlozce bez tvarove pameti :-) Auto vrzalo na pricnych nerovnostech prakticky od 20.000 a ted mam 56.000. Otazkou je, co s gumovymi bloky udela za cas to mazivo, zrejme je nalepta :-( Je to proste dan za luxusni tichou jizdu. -
« strecha po kroupech + komfortplus (rozsirena garance)
Zdravím,
chtel bych se zeptat jestli nemate nekdo zkusenost s opravou po kroupech. Jak se prehnala smrst pres Prahu (asi 3 tejdny zpatky) tak nam na aute zustaly dulky :-( nastesti lak neni poskozenej ale je videt, ze nam to do strechy pekne bubnovalo... Zajimavy je, ze ostatni auta v ulici to tak pobity nemely....
Nevite jestli se s tim da neco delat? nejak to vyrovnat?
PS koukal jsem nahodou na stranky fiatu
a na [odkaz]
je cenik rozsireny garance - to kryti je stejny jako u garance pri koupi vozidla? -
"-- skrytý --" 20.06.05 13:12
« Re: Vrzání podvozku
to: rands
vypadá to, že to bude dobrá rada. To vrzání se objevuje hlavně po zimě???
Jak vypadá "vypáčení šroubovákem" :?: nerad bych provedl zásah abych potom přišel o záruku. Mám MW měsíc a najeto 3500km, zatím nic, ale kdyby se vrzání ozvalo, budu vědět co a jak, dík. Můžeš mi poslat na mail fotku toho zadního tlumiče? -
-
"-- skrytý --" 20.06.05 00:10
« Meet v Bratislavě 18.6.05
to: ALL
Ahoj Stilaři,
byli jsme na srazu Stil v Blavě a bylo to SUPER. Velká škoda, že jste se nezúčastnili. Skvělá organizace i program, báječní kolegové, výborné předávání zkušeností atd. Není to jen o autech (to ovšem především >:D ), je to o poznání lidí z fóra, posedět a pokecat si, jednoduše osobní kontakt.
Chci tady poděkovat autoholikovi za organizaci a velké díky assbestovi a M@cicovi za skvělé stickers, moc se líbily a budily pozornost.
Když může Pharao ujet 800km z D, tak tady z CZ do BA to není žádný velký problém :-!
Vřele doporučuji navštívit fórum na stilo.org
ciao -
"-- skrytý --" 17.06.05 17:08
« Vrzání podvozku
Zdravím všechny. Už mi to neustálé povrzávání podvozku, se kterým si servis nevěděl rady, opravdu začalo vadit, tak jsem zkusil nasledující: Odšrouboval jsem matice horního uchycení tlumičů, sundal široké podložky a do dutiny nastříkal syntetickou vazelínu ve spreji. Je to zvláštní tekuté mazivo s výbornou vzlínavostí, které cca za 15 minut zatuhne. Auto jsem projel a od předku se už nic neozývalo, zadek byl slyšet stále. Uchycení zadních tlumičů jsem zevnitř auta prostříkal WD a to do štěrbiny, která vznikne páčením šroubováku - to uchycení se mi totiž rozebírat nechtělo. Po 500 km to zatím nevrzlo... -
« Re: stilo 1.2 16V 2001 92 000km hláška Airbag stop failure
jsem tu nově, zdravím všecky.
To je bolest např. i u Opel Astra. Problém je ve štekru pod sedadlem. Řešení je buď nějaká lepší fixace, aby při posunu sedadla nedošlo ke krátkodobému rozpojení (pak v počítači nějaký čas visí ta hláška), nebo ho vyřadit a natvrdo to sletovat. Ten konektor je tam v podstatě z nouze (kvůli montáži sedadla při výrobě), aby kabel nemuseli vkuse táhnout od čidel v sedačce až kdesi k řídící jednotce. Já jsem u Stila (3D, 6xABG) zvolil letování a od té doby je pokoj. -
« Re: airbag failure
Chyba je na 99.9% v niektorom oranzovom konektore, bud pod sedadom (bocny airbag) alebo vzadu v kufri pod bocnym calunenim (hlavovy airbag). Presne ktory konektor to je, zistis az z examineru. Problem je ze tieto oranzove konekty su z makkeho plastu a casom ten spoj uz nema dostatocnu pevnost. Airbagy su podobne ako alarm stale periodicky monitorovane a tak pocitac odhali vaklavy kontakt.
Vraj pomaha, ked sa ten konektor stiahne takym tym plastovym pasikom so zubkami, neviem ako sa to vola.
Ja som to uz tiez mal 2x. Vzdy to bol konektor pod sedadlom spolujazdca. Prestriekali mi to cistiacim sprejom, zacvakli a bol zase pokoj. -
« stilo 1.2 16V 2001 92 000km hláška Airbag stop failure
:evil: Už ma zasa otravuje táto hláška ! Po roku od novoty sa začala prvý krát objavovať hláška, čistili kontakty v zástrčkách , chvíľku bol relatívny pokoj , neskôr sa to opakovalo až mi vymenili celý sedák u spolujazdca.Zasa bol pokoj necelé dva roky pokoj a teraz nadskočím na nejakej jame hláška sa zapne neskôr zhasne a tak dookola. Rozoberal som zásuvky pod sedadlami a nič >:-[] Včera som bol objednaný do servisu a akurát som tam hlášku nemal a dnes ju tam mám ! Ešte že nemám tých airbagov 8 ale iba 6. Asi by mi stačili aj dva :*) Má stým niekto nejaké skúsenosti ? Ináč auto jazdí OK. -
"-- skrytý --" 15.06.05 10:07
« Pokus o krádež Stila...
Tak už je to tady: i Fiaty se začínají krást! Mé sestře se o víkendu pokusili ukrást Stilo 1,6 MW v uzamčené garáži, kde je to jinak úplně nejlacinější auto ze všech v dané garáži parkujících. A zřejmě šlo o krádež na objednávku. Naštěstí ty byl "jen pokus", zatím... -
« Bez nadpisu
to Dunlop: mě se ta cena zdá podezřele nízká. Za takovou cenu je to těžce lukrativní. Když vidíš, jaký totálky se tahají a jak se pak pěkně prodají, tak tohle by byla opravdu hračka. A nebo si vem zůstatkovou cenu, když si to někdo vezme na ND - jenom té elektroniky (všechny ŘJ OK, čidla, ...) - tak na tom musí mít pořádnej vývar. -
"-- skrytý --" 14.06.05 14:59
« Re: Abarth už není ke koupi...
Já si myslím, že to byla velmi výhodná nabídka, s tím Abarthem, jenže se za celou dobu nepodařilo majitele kontaktovat ani po telefonu, ani e-mailem, takže jsem prostě nevěděl, co tomu přesně je...
Jinak souhlasím, že asi nebylo nutné kupovat nový motor, ale já s v tomhle vůbec, ale vůbec nevyznám 8-s >:D :? -
"-- skrytý --" 14.06.05 14:01
« To r.c., wolff, af
Abarth je nejlepší verze Stila, na našem trhu byla až donedávna dodávána pouze s motorem 2.4 20V, v tomto případě s automatickou převodovkou Selespeed s možností ručního řazení...
Co tomu motoru je, to právě nevíme, v inzerátu je napsáno "bohužel porucha motoru".
To af: SPZ... Ono to auto totiž stojí v Německu, skoro u nizozemských hranic, takže docela daleko, musí se kalkulovat ještě s dopravou.. :-( Ale jinak je na dokladech, prostě auto, napsáno u něj "úplně v pořádku včetně selespeed, bohužel porucha motoru".
Dle mého kamaráda, který zná tamější podmínky, stojí hodina ve FIAT servisu v Německu asi 80 !!! EUR, takže se tam absolutně nechtějí nic opravovat...
Cena za vůz je tedy stále 1500 EUR... :-! včetně německé 16% MSWT nebo jak se to značí :roll:
No a když někdo bude chtít víc info, a nebude sám schopen si ten inzerát najít, napiště mi privátní zprávu >:D
P.S: výbava : Abarth + vše myslitelné extra :P (prý, ale už jen podle fotky auta je poznat, že tomu něco chybí - nemá xenony - nejsou ostřikovače, nemá boční lišty, má jen 16" kola,... ) -
« to Dunlop
ten plast v kufru mám podřený dost. Ale řešení není zatím žádné. Jizvy nejsou hluboké, ale je jich hodně. Plast v kufru mám černý, tak je to samá bílá jizva.
A prosím tě, možná to bude znít legračně co je to Abarth? Výbava?
to MW16:
na servis tlač. Jestli ti končí záruka za šest měsícu, tak to uteče raz dva.
Ať ti to dobře dopadne. -
-
"-- skrytý --" 11.06.05 17:30
« Re: zadní n.
Stilo mám od roku 2003, najeto 27000 km. Čekal jsem jestli to vrzání čas nevyléčí, ale teď už je jasné, že to lepší nebude.
Předtím UNO - ojeté, řádně vyskákané. Potom nová Brava 1.4, prodal jsem jí po šesti letech a 100.000 km. Bez závady, pouze běžná údržba a radostné zážitky, ale potřeboval jsem větší. Doufám, že Stilo vychytám v záruce a poté od něj samozřejmě očekávám totéž.
Díky za informace, po akci dám vědět reakce servisu. -
"-- skrytý --" 10.06.05 19:27
« cena motoru?
Nevíte někdo, kolik může stát takovej komplet novej motor ? (nejlíp do Abartha 2.4 20V :-! ). Alespoň řádově.... Aby to nebylo dražší než koupit celý nový auto... :x Převodovka, řídící jednotka, všechno je OK, jen motor je KO 8-s
O tom, že se měnila zadní náprava, už jsem taky slyšel. Nechal bych si to zaprotokolovat, že s tím byl problém ještě v záruce, protože pak to musej vyřešit, ne ? >:D
No a když se to neodstraní ani po třetím promazání, tak chtěj vrátit prachy za auto >:D (no myslim že by to asi neudělali...) :x -
« zadní n.
Kolik máte najeto a ze kterého roku je vaše auto?
Na to vrzání zadní nápravy je prý nějaký servisní pokyn. Mají tam dát nějaké kovové kroužky k silentblokům, a když to nepomůže, pak se prý mění celá náprava, což (není-li auto v záruce), je cca 30 tis. Kč. Takže se nenechte a trvejte na odstranění, nebo dopadnete jako já, co nebyl důsledný a auto má po zaruce a dělá mi to občas dosud.
Jo, a dejte vědět, jak jste dopadli a co vše na tom servis dělal ! -
"-- skrytý --" 09.06.05 23:14
« Bez nadpisu
Prosím o radu. Mám Stilo MW 1.6 a problém s vrzající a nyní už i tupé rány vyluzující zadní nápravou. Auto je ještě 6 měsíců v garančce a nerad bych podstupoval proceduru všelijakého promazávání a oddalování řešení problému. Nemáte zkušenosti se servisem, pokud možno ve středních Čechách, kde tuto závadu vyřeší rychle a radikálně?
Kromě této, jak jsem zjistil staré bolesti Stila, s MW musím konstatovat maximální spokojenost. -
"-- skrytý --" 09.06.05 14:09
« Re: Re: Re: Re: MP3 ve Stilu
to: rands
Určitě narážíš na kvalitu HiFi a vyšší. CD kvalita to rozhodně není, ale FM vysílání taky není v CD kvalitě. A pokud přehráváš MP3 s bitrate 128kbps, tak tam rozdíl není žádný, ať to hraju z playeru přímo nebo přes modulátor. Toto jsem navrhoval jako laciné a jednoduché řešení připojení stereo čehokoli k internímu rádiu ve Stilu, aniž bych musel zasahovat do instalace vozu. Má to i tu výhodu, že pokud jedou dvě a více spřátelená Stila, tak jim můžeš nabídnout svůj kanál (má to dosah po drobné úpravě cca 80m) >:D -
"-- skrytý --" 09.06.05 10:59
« To r.c. a plast v kufru..
Plast v kufru mám poškrábaný taky docela dost, ale nějak to neřeším, je to v kufru, není to vidět, a navíc auto je spotřební věc, i když je to Stilo >:D :-!
Nevím ale, jak máš ten škrábanec hluboký, já moc ne, ale zase jich tam mám víc -
« stilo 1,6 mw
to Beaver2000
souhlasím s tvým hodnocením k čemu má sloužit stilo mw. I já mám rád klidnou a bezpečnou jízdu. Moc rychlá jízda z toho mám trochu ztrach. Respektive ty naše cesty na to nejsou. Na nich se nedá jezdit rychle a ještě bezpečně.
Malý problém. Vezl jsem sklo v kufru a špatně jsem ho uchytil. Odřelo mi plast na dveřích kufru. Je to vcelku hodně poškrábané. Co na to použít? Dá se to nějak zahladit. Poraďte. Dík.
Ať nám to jezdí. -
"-- skrytý --" 06.06.05 21:46
« MP3 ve Stilu
Je to už nějaký čas, co jsem tady prezentoval možnost přehrávání MP3 i ve Stilu, které to ve výbavě nemá. Řešení je několik, já zvolil metodu nejmenšího odporu. Toto řešení jsem zvolil z několika důvodů:
1) je odzkoušené na profesionální bázi (dálkové autobusy)
2) umožňuje připojit libovolný analogový stereo audio zdroj = discman, walkman, changer, MP3player USB, PC i video
3) snadná montáž i obsluha
4) relativně nízká cena
Jedná se o FM modulátor se stereo vstupem jack 3,5mm. FM modulátor je vestavěn do malé celkem vkusné krabičky, kterou položíte na palubní desku a dáte ON (indikováno drobnou červenou ledkou). Do vstupu připojíte jeden konec propojovacího kabelu, jeho druhý konec zasunete do výstupu např. sluchátek discmana, na kterém dáte PLAY (samozřejmě, že je v něm vložen disk). Na rádiu, které má snad každé Stilo (originál nebo dodatečná montáž), naladíte v pásmu FM frekvenci A=88,7 nebo B=89,1MHz (záleží na obsazenosti tohoto kanálu stanicemi v dosahu přijímače, podle toho ji zvolíte přepínačem na FM modulátoru) a pak už jenom poslucháte a posloucháte. Napájení FM modulátoru je interní 3V (2x 1,5V AAA baterie) nebo externí 12V z palubní sítě (většinou zásuvka zapalovače).
Vyzkoušel jsem obě frekvence v Praze a okolí, vše OK, naprostá spokojenost. MP3 formát může tedy poslouchat každý i když nemá CD s MP3. FM modulátor jsem pořídil u firmy www.stualarm.cz na těchto stránkách se sice neobjeví jako obrázek, ale pouze jako položka, cena je 1281,- Kč s DPH, mají ještě jeden asi za 1450,-Kč s DPH, ten má 4 volitené frekvence, je o něco větší, ne tak hezký a je bez napájecího kabelu. Info vám poskytnou mailem, pro Pražáky - sídlí na Bohdalci v jedné vilce na tou pitomou křižovatkou k STK. -
"-- skrytý --" 06.06.05 08:44
« Re: Mitsi a MWčko jeho sestry
Vždyť já to taky tak beru! Ostatně si ho koupila na mé doporučení. Jen mi je ho líto: předtím jezdila s automatem a dodnes jaksi nepochopila, k čemu že to má spojku - neumíte si představit, jaký záhul ten agregát dostává... -
"-- skrytý --" 06.06.05 08:14
« Mitsi a MWčko jeho sestry
to: Mitsi
tvůj report nepostrádá objektivitu, ALE!!!
Mnoho záleží na účelu za jakým je auto pořizováno. Z toho, co se dalo vyčíst o tvé sestře a MW, bych soudil, že chtěla velké pohodlné auto za rozumné peníze. MW rozhodně není "sporťák" na závodní jízdu. Je to auto, které je určeno pro rodinu nebo podnikatele, kterým vyhovuje malý velký vůz. Po necelých 7.000 km se nesmíš divit (divím se, že zrovna tebe toto udivuje), že motor je v horním pásmu tupý, není zajetý "odborníkem". Ženské, ve většině případů skutečně motory podtáčí, nemají tu naší agresivitu a bohatě jim stačí, že to jede.
Ruční brzda: je to stejné jako výše uvedeno, toto auto není určeno pro závodní dráhu nebo kaskadérské představení, je pro lidi, kteří auto potřebují pro každodenní činnost jako spolehlivého dopravního parťáka.
Pneumatiky: nevím, jak výrobce určuje dodavatele pneu, já mám na MWčku Dunlopky a spokojenost, že jsou Bridgestonky "hlučné" nemohu posoudit, ale domnívám se, že při stylu jízdy tvé sestry to nebude zase až tak velký problém.
Hlučnost agregátu: mohu dát pouze subjektivní hodnocení u svého MWčka. Zhruba do 130km/h uvnitř vozu o motoru nevím, začíná být citelně slyšet až kolem 150km/h. Při točení motoru při rozjezdu nebo podřazení zvuk motoru naopak vítám.
Posilovač řízení: opět subjektivní hodnocení, mě dualdrive plně vyhovuje jak na dálnici, běžné silnici i ve městě (režim CITY je super). CITY určitě tvá sestra oceňuje.
Resumé: mnoho záleží na tom, kdo auto posuzuje a z jakého hlediska. Tebe, který preferuješ více než sportovní jízdu, tento vůz nemůže absolutně oslovit. Mě, který už z toho vyrostl, mám rád pohodlí, bezpečí, prostornost pro sebe, spolucestující a psy, svižnou ne ostrou jízdu, tak toto auto oslovuje velice kladně. 8)
Append: vyzkoušej si fábku combi a pak napiš něco o tuposti v horním pásmu otáček :P -
"-- skrytý --" 05.06.05 23:43
« Stilo po dvou letech
Takže tady je ta zpráva o Stilu mé sestry (1,6 MW, najeto 6700 km):
- proč si někdo kupuje nové auto, aby s ním za 2 roky najezdil necelých 7 tis. km (?!);
- motor v horním pásmu otáček absolutně tupý (podtáčí, jezdí jako ženská, tj. všechno naopak...), naopak si libuje "dole" a částečně i ve "středu";
- na pětku při 140-145 točí 4 tis., což je docela dost;
- "nahoře" je agregát poměrně hlučný, což ale úspěšně maskuje velice dobré utlumení (je to opak úplný Mitsubishi - agregát nahoře velmi tichý, ale žádné utlumení - z motorového prostoru do kabiny prolne každý pazvuk - vč. např. cvaknutí spojky kompresoru klimy, u Fiatu jsou pazvuky slyšet jen při otevřených předních bočních oknech);
- orig. letní pneu Bridgestone jsou velmi hlučné a celkově "nepohodlné", v zatáčkách a na brzdách ovšem OK;
- na řízení je znát "nepřirozenost" elektrohydraulického posilovače, tj. lze snadno identifikovat moment, kdy začne pracovat (všeobecně ten systém nemám rád...), ale na rozdíl od jiných aut se s ním u Fiatu po překročení meze adheze pneu "nemusím prát" (jako např. u Hondy Civic) a režim City je naprosto super;
- jízdní vlastnosti OK, brzdy (až na účinek ruční brzdy - pro smykování na suchu nepoužitelná...) OK, řazení OK, ovládání OK, ergonomie (až na naprosto debilně/nedosažitelně umístěnou páku posunu sedačky) OK, za výhled z vozu a prostornost interiéru a kufru dávám jedničku s hvězdičkou;
- závady/nedostatky žádné (jak by také - po necelých 7 tis. km).
Závěr: za ty peníze naprosto super auto, pro milovníky "dobrého svezení" ovšem motor postrádá "štávu v hodním pásmu otáček" (ale věřím, že bych ho "vycvičil"). Osobně bych si dopřál "lepší pneu" - teď však nehovořím o změně rozměru, jelikož 195/65x15 považuji za optimální kompromis. -
"-- skrytý --" 04.06.05 18:54
« Re:
No jasně: věc má sloužit a ne být pouze na parádu! Poté, co jsem děsně toužil po "pořádné elektrické střeše" a konečně si ji (dokonce opakovaně) dopřál (v obou případech jaksi "navíc" - byla v ceně výbavy, kterou bych koupil tak jako tak i bez střechy), jsem dospěl k názoru, že je to něco, co nepotřebuji, protože to jaksi nelze moc používat. A to jsem v té době žil v hornaté zemi s krásnými výhledy (právě tou staženou střechou) na okolní velikány...
PS: Docela mne baví lidé, kteří jsou stále ještě schopni stavět na roveň klimu a střechu. Dokonce můj kolega měl možnost koupit za tytéž peníze stejné nové auto buď s klimou, nebo se střechou. Zvolil střechu, jelikož se to manželce moc líbilo. Nakonec měnil auto právě proto, že mu (resp. především jeho manželce) chyběla klima! -
"-- skrytý --" 04.06.05 12:41
« Bez nadpisu
to: af
Asi máš pravdu, moc účelné to okno není, když máš klimu a za parádu je to dost peněz, raději ALU >:D . Já to viděl na Passatu kombi, dvě okna za sebou a vypadalo to dobře.
to: Mitsi
nejsem zdaleka tak velký odborník na auta jako ty nebo i někteří další, ale je mi jasné, že střecha z výroby se Sky Window nebo Dome má jiné konstrukční řešení než plná střecha. Nevím, jak jsou tam polohovány výztuhy nebo příčky, proto jsem se obrátil přímo na Webasto (někdo mi to tady doporučoval). Vadí mi, že nedokázali říct na rovinu, že budou muset řezat příčky či výztuhy (měl jsem za to, že by se event. mohli trefit mezi), samotné technické a fyzické řešení problému firmou mě zase až tak nepálilo. Je to podobné, jako by se mě někdo zeptal na zásah do PC a já mu odpověděl, že jasně, že na to mám atest i záruky, ale že je nutný brutální zásah do střev PC a že se tím prakticky ztrácí záruka původního výrobce, to zamlč/žím.
Resumé:
žádné/á okna do střechy, Mwčko je hezké i tak. Ty ALU mu budou slušet víc. Díky všem za názory. -
"-- skrytý --" 04.06.05 09:55
« Re:
Jak už napsal af: Střecha auta, které je z výroby vybaveno elektricky ovládaným střešním oknem, je VŽDY úplně jiná. NIKDY se nejedná pouze o vyříznutou díru v rovném plechu střechu. Kdybys to někdy viděl rozdělané, ihned pochopíš, že tohle mudí udělat lis, resp. raznice střešního dílu ve fabrice a NIKDY to NIKDO nedodělá (tedy pořádně) dodatečně! -
« Poruchy
Co sa týka poruchovosti, tak som sa špecialne pri garančnej prehliadke s mojim 3D Stilom informoval v servise /Autovalusek/, kde mi povedali, že nemajú so Stilami žiadne väčšie problémy. Je to také isté auto ako ktorékoľvek iné, ani lepšie ani horšie, jediné čo by som mu vytkol sú niektoré kvalitatívne nedotiahnuté detaily v interiéry, čo by už taliani konečne mohli robiť lepšie. Ja som žiadne problémy zatiaľ nemal. -
« Bez nadpisu
Poradím ti jedno, neřeš to, stejně máš klimu, ne? Ona otevřená střecha je pěkný zážitek, ale je to spíš masírka, než extra důležitá věc. Já jsem si loni koupil Escorta cabrio jen tak pro radost, protože sem to od mládí chtěl vyzkoušet, jaké to je, na konci léta jsem ho prodal a nijak mě to nechybí, klima je lepší, zvlášť na popojíždění po městě kdy ti peče na hlavu slunce, nic moc. Pokud by byla možnost si to objednat do výroby a neškudlil bys každou korunu, tak řeknu jo, kup to, ale nějak to složitě dodělávat s různýma rizikama, nevím, nevím... A pravda je, že u moderních aut, se už moc nepočítá s doděláváním stř. oken, a je taky pravda, že střecha pro šíbr je upně jiná, než obyč. střecha, má jinak výztuhy apod. takže můj závěr, kašli na to... -
"-- skrytý --" 03.06.05 21:20
« Re: Re: Re: sky window
to: af
obrátil jsem se přímo na Webasto ČR s dotazem možnosti montáže jednoho nebo dvou střšních oken na MWčko. Položil jsem rovnou otázku na záruky, ceny všeho a zda je to montáž "pouze vyříznout díru do střechy" nebo " i řezání výztuh". Dostal jsem dost vyhýbavou odpověď, cituji:
Dobrý den
Bohužel,jak jsem uvedl v seznamu oken na Váš vůz,dvojokno nelze
namontovat.Jinak všechna naše okna mají atest a montáže jsou
schváleny.Bezpečnostní rám nutný k montáži na Váš vůz stojí
2797Kč+Dph.Používá se pro zesílení střechy při použití střešního okna. Montáž oken provádějí naše proškolené servisy a jejich seznam najdete na našich web.stranách.
S pozdravem
Milan Bouček
Webasto Thermo Czech Republic s.r.o.
Na Strži 35/1373
14000 Praha 4
Česká republika
Tel.+420 241 045 450-7
Fax.+420 241 045 458
E-mail- webasto.cz@telecom.cz
To zmiňované dvojokno bylo mnou zamýšlené druhé okno nad zadními sedadly. Bezpečnostní rám není v ceníku (to až na druhý dotaz). Tak stále nevím jestli se musí řezat nějaká výztuha nebo se trefí mezi ně??? A jak je to s elektrikou stropních světel? Pokud někdo něco víte, napište, díky. -
« Re: Re: sky window
Já sem jezdil se sky window na třídveřáku a je to bomba, do 100 km/h naprosto v pohodě, pak se to začne ozývat, ale na tak velké rychlosti to stejně není, při ježdění po městě paráda. Místo bez problémů, mám 190 cm, ale v třídvéřku se sedí níž, takže jak u 5dv nevím. -
"-- skrytý --" 02.06.05 13:07
« Re: Re: Střešní okno/a na MW
(cit.) "Na druhou stranu jsem potkal Bravy s dodatečně přidělaným oknem, co s tou výztuží dělali, nevím."
- Prostě ji vyřízli! Vcelku běžné zvěrstvo. A jestliže už někdo řekne, že "to nejde", pak bych ho měl za velice férového člověka.
Kromě toho bych si střešní okno nenechal domontovávat, i "kdyby to šlo". Měl jsem totiž několik aut (s originál elektricky ovládanými střešními okny) a prakticky nikdy jsem je nepoužíval: v zimě je to k ničemu, při rychlé jízdě se s otevřeným stejně nedá jezdit, v létě praží člověku na hlavu a když se použije vnitřní roletka, tak to pak nemusím mít... Nikdy mi ale do auta neteklo, nikdy to nemlátilo, ale mírně zvýšená hladina hluku byla od střešního okna vždy znát (zvláště pak v zimě s rakví na střeše).
PS: Nejvíc mne naštvalo, když jsem si jednou potřeboval během noční jízdy zdřímnout a usnul jsem s vyklopeným (nikoli odsunutým střešním oknem): do auta mi tudy nalezla snad všechna hmyzí havěť, co na tom odpočívadle byla! -
« Re: Střešní okno/a na MW
Já jsem obdobně kupoval Bravu a když jsem se ptal, jestli by bylo možné dodělat střešní okno, tak v servise tvrdili, že to nejde - tam, kde by to okno bylo, je u Bravy výztuž střechy. A že Bravy s oknem z výroby mají zcela jinou střechu.
Na druhou stranu jsem potkal Bravy s dodatečně přidělaným oknem, co s tou výztuží dělali, nevím. -
« Bez nadpisu
wollf:
to nie, vyskovo som niekde asi v polovici, islo by to aj vyssie, ale to by som sa uz naozaj dotykal strechy.
beaver:
na stilo.org v nemeckej casti som cital, ze WEBASTO je schopny domontovat stresne okno aj dodatocne, ale uz to nie je ten super 5 lamelovy typ specialne pre Stilo, ale nejake univerzalne okno, ktore ma tusim 2 alebo 3 segmenty.
pozri webasto.de -
"-- skrytý --" 02.06.05 11:32
« Střešní okno/a na MW
Když už je zde řeč o Sky Window, máte někdo zkušenost s dodatečnou montáží střešního okna nebo oken na Stilu nebo Stilu MW? Kupoval jsem předváděčku, tam SW nebylo, moc jsem o něj ale stál. Poraďte nebo se podělte se zkušenostma s "vikýřema na parohy" >:D Na Stilu jsem ani jedno ještě neviděl na Pandě je Sky Dome senzační.
Ať nám Stila jezdí 8)
Za cas napisu postrehy jak nam to funguje, ale verim ti ze bez problemu :-) jeste jednou dik