Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
CuoreNesportívo 23.07.05 14:00
« Re: Re: měření spotřeby
Palubní počítač ukazuje pouze do dojezdu 50km, pak "---". To mám odzkoušené nesčetněkrát,naposledy včera.Jakmile naskočily "čárky",začal jsem odpočítávat km,ujel jsem cca 30km,takže v nádrži zbylo cirka palivo na 20km.Na Shellu jsem po okraj dotankoval 56,8 litrů.Ručička už byla na červeném bodu,tedy ještě pod červeným polem a tedy v "death point" jak tomu říkám.Mám 146 JTD (původně 115...). Už se mi ale taky v Německu stalo,že jsem byl pod tímto bodem a to mě už fuckt obléval pot,protože jsem prošvihl poslední pumpu a další byla snad 50km daleko.Nabral jsem tehdy 57,7 litrů :roll:
Jinak ale souhlasím,že moc šťastné řešení to není,kdyby to ukazovalo dejme tomu do 20km dojezdu,byl bych mnohem radši.Takto po naskočení "čárek" okamžitě zneklidním >:-[] -
"-- skrytý --" 21.07.05 21:14
« Re: Ještě jednou k měření spotřeby
O el. pumlu vůbec nejde! Prostě při docházení paliva se do válců (třeba jen některých) dostává málo paliva, příliš chudou směs zapalování nedokáže zapálit, nespálená pak odejde do výfuku a tam při "dávce tepla" z ještě funkčního válce buď exploduje nebo odhoří na mřížce katalyzátoru. Exploze ("střelba do výfuku") dokáže zničit nejen kat, ale i část výfukového systému, odhoření nespálené směsi na mřížce katu vede k jejímu lokálnímu přehřátí a tím rovněž k závažnému poškození. Zde však záleží hlavně na době působení.
PS: Došel mi benzín v rychlosti 200 km/h a "plném kotli". Při té ráně do výfuku jsem se málem vymázl, jak jsem se lekl: jako kdyby pod autem někdo odpálil nálož. Odnesla to "jen" nějaká přepážka ve výfukovém systému, jelikož výfuk měl od té doby jiný zvuk. Kat tam v daném momentě (naštěstí) nebyl... -
"-- skrytý --" 21.07.05 20:24
« Ještě jednou k měření spotřeby
Nechci být rejpavej >:D , ale řekl bych, že všechna auta po roce '94 už mají el. čerpadla a problém s katalyzátorem bych taky neviděl tak černě, nikdy se vám nestalo, že vám motor chcípnul, nehledě na to, že katalyzátor ohrožuje navalení nespáleného paliva a když není benzín nemá se tam co navalit. Metoda, kterou jsem uvedl je sice trochu krkolomná, ale za to 100% spolehlivá a stačí ji provést jednou za rok :D. Dělám to tak víc jak 20 let a ještě jsem s tím neměl jediný problém, ani u aut bez el. pumpy. -
« Re: Re: Re: Re: dotaz na SK
a je u vas niekede blizko hranic vrakac, kde maju nejake to seicento, pripadne aj viac???ma nejake vrakovisko web???ak by bolo nieco pri hraniciach,tak by som mozno niekedy zbehol..ci uz kvoli tej suciastke co som ja zhanal, alebo este volaco co by sa zislo.. -
« Re: Re: dotaz na SK
to af:
sklamem ta :-( pri BA su asi tri vrakoviska...dve z nich som navstivil minuly tyzden so snahou zohnat suciastku na este predpotopne hydraulicke sklapanie svetiel...felicia ma pokial viem rovnaku tu cast (ktoru potrebujem) ako Seicento...ani len to som nezohnal na nasich uzasnych vrakovyskach :x bud nemali vobec, alebo mi chceli predat cely ten mechanizmus za tolko ako stoji novy v skodovke...a to o ochote majitelov vrakovisk ani nehovorim...Seicento nemaju nikde na vrakaci...ziadne :roll: jedinez fiata co som tam videl bolo predne svetlo na Doblo >:D
PS: toto su teda jedine vrakoviska co tu mame v blizkosti..ziadne special s Fiatmi tu nie je...v CZ snad mate nieco take?????? :?: :?: -
"-- skrytý --" 21.07.05 12:25
« Re: měření spotřeby
To : r.c.
Dík za pochvalu :*) . Škoda jen, že jsi před posledním načerpáním paliva neujel ještě alespoň 7 km, abych se dověděl, jak se Ti na dispeji Tvého auta zobrazila dojezdová vzdálenost, která by v tomto okamžiku byla nižžší, než oněch magických 50 km.... :'-( .
Wimpi -
« zdravím
to Wimpi
díky za postřehy, :roll: dobře se to četlo. :idea:
Co se týká spotřeby, řídím se počítačem. Tem mi ukazuje průměr po 63 tis km 6,9l Mám 1,6 mw 70% město, 50% jsem naložený.
Kilometry, které mi zbývají ujet do konce nádrže, ukazují i když už svítí rezerva. Zkoušel jsem to nedobrovolně předevčírem. Ukazatel byl skoro na konci červeného pole, ale počítač ukazoval 56 km. Jel jsem, ale jak šnek. :*)
A s tím zkoušením spotřeby na prázdnou nádrž, tak to bych moc neriskoval. Je to i přímo v návodu. Hrozí poškození katalyzátoru a mám pocit i vstřikování. Ale to nevím jistě. :idea:
Ať nám to jezdí za málo. -
« Re: Re : Měření spotřeby
hmm, zaujimave...podla mna ale pod 50km ukazuje..nie som si isty, ale raz, ked sme mali fakt prazdu nadrz, tak pisalo nejakych 30-40km....ale fakt som si nie isty, takze ma neberte za slovo!!v kazdom pripade je hlupost, ze to prestane ukazovat po rozsvieteni rezervy, nakolko ta rezerva je na Stile cca 8 a mozno aj viac litrov a to ti pri kludnej jazde staci na 150km !!! a vtedy este Range to empty rozhodne ukazuje!!je teda otazka, ci je minumum tych 50km, alebo este menej.... :?: -
"-- skrytý --" 19.07.05 15:38
« Re : Měření spotřeby
Mám dotaz - při zobrazení počtu kilometrů, zbývajících do vyčerpání zásoby paliva na palubním displeji (Range to empty) to u mého auta zobrazí nejmenší hodnotu 50 km a pak už jen ---" ---. tedy NIC.
Měří Vám to taky tak ? Já toto nepovažuji za příliš šťastné a uvítal bych, že právě v okamžicích, kdy se zásoba paliva tenčí, budu osituaci informován více, než kdy jindy.
Když jsem tuhle jel s Octavií, tuším že u ní to zobrazuje dojezdovou vzdálenost po 5 km až do nuly....
Dík, Wimpi -
« Re: Re: Měření spotřeby
To Mitsi: Né každej diesel se nesmí vyjet do poslední kapky. Já jsem díky své zaneprázdněnosti už párkrát ignoroval informaci o dojezdu i hladové oko a dojel jsem naftu do polsední mrtě. Naštěstí se znám a vozík sebou kanistr. Po dolití 5litů z náhradního kanistru jsem po třech otočeních klíčkem zase pelášil dál.

Bohužel na celé dálnici nebyly v noci otevřené benzínky 8-s a tak jsem nabral až u nás doma, kdy bylo v nádrži právě dojezd kolem 40km ;-) Jestli ukazoval počítač dojezd 40 nebo čárky, to už jsem nezjišťoval, ale mám pocit, že ukazoval opravdový dojezd (ale sledoval jsem to na navigaci v sekci Trip, která taky tyhle údaje ukazuje, na displej mezi budíky se nedívám..).