Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Re: Re: nové fiaty
wow..no diky za ochotu..takto asi kaslem nato. nema zmysel to odnekial tahat...chystam sa to vyriesit manualne-dam tam srob s maticou a ked budem mat plne auto tak manualne to nastavim...co uz.ale dik za ochotu, fak by to bolo na dlhe lakte s nejasnym vysledkom.. :roll:
PS: ty ako s tou prevodovkou??tu ti doviezli?co ta to vyslo?? -
« Re: Re: nové fiaty
autoholik: tak bohužel seičo na vraku nemají, museli by to přivézt z I, ale neví kolik by to stálo a byl sem upozorněn, že stará seiča 900 sou tam většinou v mizerném stavu a nezaručuje funkčnost sklápění světel, ale ty potřebuješ jen nějakou část, tak by to snad mělo být OK. Problém byde ale asi v ceně, pro tebe je to drobnost, ale on to někdo musí na tom vraku vymontovat, očistit, přivézt sem, tak to zvaž... Já sem kdysi chtěl taky přivézt jen nějakou blbinu na Alfu ( byl to nějaký nápis co mají jen talijáni ) a když sem se dozvěděl co zato, tak mě to přešlo. -
« nové fiaty
Tak fiat to začíná s novinkami pěkně rozjíždět. >:-[] To nové punto vypadá velmi hezky co? Zajimavé je i to suv. Uvidíme až k tomu bude více informací:
to Beaver 2000:
k tomu srazu. Chci se zůčastnit, ale mám v tu dobu dva týdny do svatby. Tak nevím. :roll: Časově to už nezvládám teď. Možná se přijedu uklidnit tam. Uvidíme. :shock:
A´t nám to jezdí. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz na SK
no potreboval by som ak by to bolo lacnejsie ako u nas cely ten mechanizmus funkcny na hydraulicke sklapanie svetiel na Seiku 0,9 (r.v 99 - mali to len tie prve typy). a ak nie cele, aspon tu ciernu suciastku, ktora je vlastne spoj od tej hadicky, co privadza tu kvapalinu ku svetlu. trci z toho taky srob...asi som to dost zlozito popisal,ale cierna suciastka pri svetle je len jedna, do ktorej ide hadicka >:D
joo, len pre info..v Bratislave by odo mna pytali za material+pracu cca 4500 Sk!!!!z toho 4000 je material!!takze s pytam len orientacne..neviem nakolko by sa mi to podarilo spojazdnit...ono som to spojazdnil,ale bolo to prasknute,takze to znova vytieklo...radsej si na STK priplatim, ako dat tolko za nove... :roll: -
"-- skrytý --" 24.07.05 21:14
« BUMBALL2005 Stilo sraz 26. 8. - 28. 8. 2005
Vážení Stilaři,
chci vás všechny pozvat na STILOvou akci BUMBALL2005, kterou pořádáme ve dnech 26. až 28. srpna v Relax Campu Slunečnice Malý Ratmírov u Jindřichova Hradce, Jižní Čechy. Veškeré podrobnosti naleznete na www.bumball.wz.cz
Podrobnosti o přípravách a diskuzi o celé akci naleznete na www.stilo.org
Pozvání je samozřejmě určeno i pro rodinné příslušníky, mazlíčky, přátele i příznivce vozů FIAT STILO
Posílat dotazy nebo se přihlásit můžete na beaver2000@centrum.cz
Těšíme se na vás >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 23.07.05 16:08
« Bez nadpisu
Já když jsem naposledy jel s JTD 115 @ 145 :), tak do bylo z meetingu z Bratislavy, a už před Brnem začala svítit žlutá kontrolka nenažranosti >:D
Bohužel na celé dálnici nebyly v noci otevřené benzínky 8-s a tak jsem nabral až u nás doma, kdy bylo v nádrži právě dojezd kolem 40km ;-) Jestli ukazoval počítač dojezd 40 nebo čárky, to už jsem nezjišťoval, ale mám pocit, že ukazoval opravdový dojezd (ale sledoval jsem to na navigaci v sekci Trip, která taky tyhle údaje ukazuje, na displej mezi budíky se nedívám..). -
CuoreNesportívo 23.07.05 14:00
« Re: Re: měření spotřeby
Palubní počítač ukazuje pouze do dojezdu 50km, pak "---". To mám odzkoušené nesčetněkrát,naposledy včera.Jakmile naskočily "čárky",začal jsem odpočítávat km,ujel jsem cca 30km,takže v nádrži zbylo cirka palivo na 20km.Na Shellu jsem po okraj dotankoval 56,8 litrů.Ručička už byla na červeném bodu,tedy ještě pod červeným polem a tedy v "death point" jak tomu říkám.Mám 146 JTD (původně 115...). Už se mi ale taky v Německu stalo,že jsem byl pod tímto bodem a to mě už fuckt obléval pot,protože jsem prošvihl poslední pumpu a další byla snad 50km daleko.Nabral jsem tehdy 57,7 litrů :roll:
Jinak ale souhlasím,že moc šťastné řešení to není,kdyby to ukazovalo dejme tomu do 20km dojezdu,byl bych mnohem radši.Takto po naskočení "čárek" okamžitě zneklidním >:-[] -
"-- skrytý --" 21.07.05 21:14
« Re: Ještě jednou k měření spotřeby
O el. pumlu vůbec nejde! Prostě při docházení paliva se do válců (třeba jen některých) dostává málo paliva, příliš chudou směs zapalování nedokáže zapálit, nespálená pak odejde do výfuku a tam při "dávce tepla" z ještě funkčního válce buď exploduje nebo odhoří na mřížce katalyzátoru. Exploze ("střelba do výfuku") dokáže zničit nejen kat, ale i část výfukového systému, odhoření nespálené směsi na mřížce katu vede k jejímu lokálnímu přehřátí a tím rovněž k závažnému poškození. Zde však záleží hlavně na době působení.
PS: Došel mi benzín v rychlosti 200 km/h a "plném kotli". Při té ráně do výfuku jsem se málem vymázl, jak jsem se lekl: jako kdyby pod autem někdo odpálil nálož. Odnesla to "jen" nějaká přepážka ve výfukovém systému, jelikož výfuk měl od té doby jiný zvuk. Kat tam v daném momentě (naštěstí) nebyl... -
"-- skrytý --" 21.07.05 20:24
« Ještě jednou k měření spotřeby
Nechci být rejpavej >:D , ale řekl bych, že všechna auta po roce '94 už mají el. čerpadla a problém s katalyzátorem bych taky neviděl tak černě, nikdy se vám nestalo, že vám motor chcípnul, nehledě na to, že katalyzátor ohrožuje navalení nespáleného paliva a když není benzín nemá se tam co navalit. Metoda, kterou jsem uvedl je sice trochu krkolomná, ale za to 100% spolehlivá a stačí ji provést jednou za rok :D. Dělám to tak víc jak 20 let a ještě jsem s tím neměl jediný problém, ani u aut bez el. pumpy. -
« Re: Re: Re: Re: dotaz na SK
a je u vas niekede blizko hranic vrakac, kde maju nejake to seicento, pripadne aj viac???ma nejake vrakovisko web???ak by bolo nieco pri hraniciach,tak by som mozno niekedy zbehol..ci uz kvoli tej suciastke co som ja zhanal, alebo este volaco co by sa zislo.. -
« Re: Re: dotaz na SK
to af:
sklamem ta :-( pri BA su asi tri vrakoviska...dve z nich som navstivil minuly tyzden so snahou zohnat suciastku na este predpotopne hydraulicke sklapanie svetiel...felicia ma pokial viem rovnaku tu cast (ktoru potrebujem) ako Seicento...ani len to som nezohnal na nasich uzasnych vrakovyskach :x bud nemali vobec, alebo mi chceli predat cely ten mechanizmus za tolko ako stoji novy v skodovke...a to o ochote majitelov vrakovisk ani nehovorim...Seicento nemaju nikde na vrakaci...ziadne :roll: jedinez fiata co som tam videl bolo predne svetlo na Doblo >:D
PS: toto su teda jedine vrakoviska co tu mame v blizkosti..ziadne special s Fiatmi tu nie je...v CZ snad mate nieco take?????? :?: :?: -
"-- skrytý --" 21.07.05 12:25
« Re: měření spotřeby
To : r.c.
Dík za pochvalu :*) . Škoda jen, že jsi před posledním načerpáním paliva neujel ještě alespoň 7 km, abych se dověděl, jak se Ti na dispeji Tvého auta zobrazila dojezdová vzdálenost, která by v tomto okamžiku byla nižžší, než oněch magických 50 km.... :'-( .
Wimpi