Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 03.08.05 11:21
« Re: Re: Přední ramena?
To : rands
Mně měnili v přední nápravě tyče stabilizátoru při 78 000 km. Závada se projevovala (kovovým) klepáním při přejezdu nerovností a při propružení.
Ačkoli bylo auto ještě v záruce, na záruku mi to neuznali, neboť prý Fiat vzhledem ke špatnému stavu našich silnic a dálnic dává na tyto díly v nápravách záruku pouze na ujetí 20 000 km. Toto mi bylo sděleno v autorizovaném fiatím servisu v Písku.
PS.: nejezdíš náhodou často po D1 ? To je myslím nejlepší vibrátor, na kterém si můžeš nápravu v krátkém termínu docela dobře zmrtvit. (Hlavně , že musíme platit dálniční známky - kampak ty peníze asi padají ?).
Wimpi -
« Re: Re: Re: To : af & O2.
Není to OI ale OII a šestikvalt to nemá... A co se týká přesnosti tachometru, sou na tom všechny auta stejně, taky nikde neříkám, že jde o reálnou rychlost. Ale o to v principu nejde, jde o ten pocit, když jedu ve Stilu tachometrových ( máš radost? >:D ) 180, je to pro to auto uplně v pohodě, má i rezervu na zrychlení a v OII sem prostě ten dojem neměl, ale jak sem psal, prezentuju jen své pocity, nemíním o nich nikoho přesvědčovat... -
« Re: Re: To : af & O2.
af: no preto, lebo to auto s tym motorom m maximalku za 190km/h :-) a az tam niekde sa az blizi k 6000 ot. Fiaty mju tusim standartne dlhsiu V a zda sa aj nepresny tachometer. Nemas presny udaj od vyrobcu, aka rychlost pripada pri V na 1000ot. ? Ozaj, neala ta OI s 1.6 FSI nahodou 6-stupnovu prevodovku ? Teraz nerypem, len sa pytam -
"-- skrytý --" 02.08.05 16:20
« Re: To : af & O2.
Nejsou - nebo lépe řečeno - nepřipadají mi nijak významně hlučné. Ale nemohu to objektivně s ničím porovnat. K tomu bych potřeboval na stejném autě jiné gumy. Pak bych dokázal posoudit, jestli jsou hlučnější nebo ne. Obecně mám ale následující zkušenost - čím širší gumy, tím hlučnější. To je myslím si hlavní činitel, který ovlivňuje akustický hluk od pneumatik. Měkost/tvrdost směsi a dezén si myslím už nejsou tolik významné (teda pokud zrovna nejedeme po nějakém autokrosovém drapáku....).
W. -
"-- skrytý --" 02.08.05 15:40
« To : af & O2.
Zdar Afe!
Gumy Bridgestone Turanza, které jsi měl navlečeny při své zkušební jízdě na Octavii 2, vůbec nejsou špatné gumy. Dokonce jsou to velmi dobré gumy. V loňském roce při strovnávacích testech letních pneumatik (konalo se to v Německu - už si nepamatuju tu firmu, co testovala, ale je to oficiální a specializovaná instituce, všemožně uznávaná) dopadla v konkurenci všech ostatních renomovaných výrobců TURANZA na druhém místě. Pro zajímavost zvítězily gumy od fy Pirelli, bohužel si zase nepamatuju ten typ. Tyhle pirelácké gumy byly ve všech posuzovaných kategoriích daleko vpředu před ostatními, avšak propadly ve valivém odporu (což má za následek vyšší spotřebu za jízdy). Přesto, v součtu všech posuzovaných parametrů jim to stačilo na vítězství. Druhé v celkovém pořadí byly Bridgestone Turanza - tyto pneumatiky měly vyrovnané výsledky ve všech testovaných parametrech. Proto jsem do nich šel, navlékl na nohy svého stilátko a teď už si jen vesele chrochtám : Vrrrn, VRRRRRN !!!!! :P
zdraví Wimpi. -
« Re: Re: Re: Re: Re:
Miro: ne, přesným údajem si jistý nejsem, každopádně to při stejné rychlosti točí o dost víc než Stilo 1.6 a to se mi nelíbilo. Navíc taková ta pohoda při vyšších rychlostech, že prostě nemám pocit, že auto mele z posledního mi u OII s tímto motorem výrazně chyběla.
Autoholik: podsvícení je zelené, modré má tuším golf -
« Re: Re: Re: Re:
jedine, co sa mi na tom radiu paci je mozno ten dispej-ze je vacsi to mas recht a potom este modre podsvietenie..inak sa mi zda dost improvizacia, ze funkcie k tlacitkam pise displej a nie samotne tlacika...neboj, poznam ten VW koncern typ radii. u mna je skratka Stilove radio viac štílové :-! ci uz vhodnejsim desingom k zvysku intereiru alebo aj co sa tyka funkcnosti a prehladnosti ovladania...tot moj nazor. O2 s prepacenim celkovo odsudzuem..priapada mi ako taky maly tlsty pitbull.je to stale v podstate mensie auto ale je nafuknute, tie hrube stpiky vsetky + zadok vyzera jak tuk..nekamenujte ma, mne to tak pripada...stara O1 bola lepsia..ale skodovky aj tak rozumnymi argumentami nikto nekupi...su to len zaslepeni ludia. :roll: -
« Re: Re: Re:
Nemluvím o funkčnosti, nebo ovládání, ale je to rádio na pohled pěkné, velký displej, kolem dokola tlačítka jejichž funkce se ti objevuje přímo na displeji, chce to vidět, líbilo se mi, ani zvuk nebyl špatný.
Denní svícení octávka umí tak, že po nastavení ti svítí světla i ve dne při každém startu i při vypnutém vypínači, nejde k tomu osvícení palubky, jen tlumené světla. Nevýhodu vidím v tom, že nepohasínají při startu. -
« Re: Re:
ehm...sorry, teraz asi blba otazka: ale co je denne svietenie???viem ze hella niecom takom pracuje - ze to budu svetla prisposobene na stale svietenie ci co, ale O 2 ich predsa nemoze mat?! :shock: alebo ste misleli daco ine??
jooo a k peknemu radiu..podla mna na Stilacke radio sa ziadne nechyta. Stilacke sa do stila fest hodi..ten velke otacacie tlacidlo v strede je cool a aj celkove "stvarnenie" O2 sa v tomto nechyta...rovnako ani ziaden VW :!: -
« Bez nadpisu
Moje stručný zkušenosti s OII: když opomenu pseudo retro design á la 90.léta (to je asi subjektivní, protože jsem zažil lidi, co se jim OII líbí 8-s ) tak mě rozlítila "ergonomie" interiéru. Uznávám, že 194 cm neměří každej, ale takhle ignorovat velkou část populace... sezení v OII patří k tomu nejhoršímu ze současné produkce - kraťoučký sedáky, nepochopitelnej tunel, polohy ovladačů,... to auto mi prostě nesedlo už při sednutí. Nešťastný řešení interiéru auto jako celek totálně degraduje. -
« Re:
No, jde o moje subjektivní názory, takže to neber nijak smrtelně, ale v první řadě ergonomie a posaz za volantem je dost tragický, včetně mizerného vystupování a nastupování, vysloveně špatná sedadla, tvrdé, krátký sedák, naprosto nelogické rádio a pal. PC, tady přiznávám, že by mohla být chyba ve mě, že jsem to neměl nastudované, ale dávám přednost tomu, že na všechno přijdu intuitivně, což se tady nestalo. Při vyšších rachlostech velký hluk od podvozkum, obuty Bridgestone Turanza, nemám zkušenost, možná je to těma pneu. Klima manuál se dala jen obtížně nastavit, musel sem to pořád vypínat a zapínat.No a největší zklamání byl motor 1.6 FSI a jeho zpřevodování. Motor funguje tak od 4000 nahoru a to ještě nijak výrazně, zpřevodování celkem do pomala, jestli si dobře vzpomínám, tak při cca 6000 ot to jelo jen 175 s výrazným hlukem no a pak ta spotřeba.... Na dálnici při 130 - 140 sem se nedostal pod 9/l mimo město s velmi lehkou nohou, kde jsem se hodně hlídal pak cca 7. Najeto bylo 10.000km, takže zajeto bylo.