Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 21.09.05 19:41
« Re :Crash testy/bezpecnost a kupa auta
Davore, prosím Tě, mohl bys mi podrobněji a přesněji sdělit z jakého důvodu jsi úplně zavrhl Stilo ? Co je mi známo, tak výsledky bariérových zkoušek nejsou u Stila vůbec nijak špatné - jsou v dané kategirii přibližně nadprůměrné. Nabouraných Stil není k vidění mnoho, neboť jich u nás mnoho nejezdí. Ale zhruba před rokem tady v tomto fóru kolovala fotodokumentace z dálniční srážky čelní Stila MW s nějakým menším autem, tuším, že to byl Peugeot 106, či něco takového. Výsledek byl následující : Peugeot, či jemu podobné vozidlo na HADRY, Stilo mírně nahrbené,, čumák zmačkaný. Zatímco pasažéři Peugeotu, či vozidla jemu podobného byli odvezeni v rakvích, řidička Stila vystoupila otevíratelnými dveřmi pouze s naraženou nohou a odřeninami o airbagů. Tak nevím .... ale tahle nějak to tenkrát bylo.
Díky, Wimpi. -
"-- skrytý --" 21.09.05 15:38
« Crash testy/bezpecnost a kupa auta
Nemyslim si, ze by crashtesty neboli rozhodujuce u ludi pri vybere auta (ale presne to budu vediet ludia co robia v mrketingu;-) ). Ved preto bracho kupil zene volvo (kedze jazdi aj s detmi) a kvoli vysledkom crashtestov som ja stilo uz takmer uplne zavrhol, i ked sa mi velmi pacila vybava.
Ono asi clovek zacne pozerat na crashtesty az ked si on alebo niekto jeho blyzky prezije/neprezije nejaku nehodu.
Napr. pre mna je bezpecnost na prvom mieste potom spolahlivost a az potom cena a vybava. Aby bolo jasne definujem si financnu hranicu a v jej okoli vyberam auto (aby si niekto nemyslel ze mam penazi ako maku)... -
mezek 19.09.05 09:25
« Bez nadpisu
S poklesem ceny to je nalevačku...
Koupil jsem Punto v dubnu 2003 za 285000,-. Původní cena 333000,-. Teď se nové pohybují na nějakých 230000 - 250000,- a ještě k tomu přijde koncem roku Grande Punto. Což asi ještě sníží cenu Punta II. Kdybych chtěl jít na jaře do nového auta, za kolik asi stávající Punto prodám? 3 roky staré s nějakými 30000 - 35000 km.? Něco kolem 130000 až 150000,- Kč. Iluze si nedělám, počítám ještě s menší částkou. Ale nenadávám a neřeším to. Když koupíte mobil za 10000,-, za kolik ho prodáte po roce? PC za 40000,- /můj případ,koupil jsem ho před rokem/ prodáte po roce za 10000,-. Za dva roky za odvoz... Takhle to je s každým spotřebním zbožím.
Na bezpečnost auta dnes už kouká každý rozumný člověk. Kupoval jsem auto pro rodinu a nechci o ní jen tak přijít. Proto jsem koukal na crash testy. Jenže nejsou 4* u malého auta stejné, jako 4* u střední třídy. Taky tvrzení, že off-roady a SUV jsou bezpečnější trochu pokulhává. Jednak vyšší hmotnost je při jakémkoliv nárazu nebezpečná - vzpomeňte na fyziku,kinetická energie roste se "čtvercem" rychlosti - a záleží taky na konstrukci /např.Punto II má 4* a stejný počet bodů jako Fabia a je přitom o 200 kg. lehčí/. Ideální auto by bylo jako F-1 - lehké a z kevlaru, všude samý airbag.
K bezpečnosti patří i jízdní vlastnosti a třeba zmiňovaná Dacia /nemám ale osobní zkušenost/ byla v testech dost kritizovaná za vlastnosti v krizové situaci. /Taky krásy moc nepobrala :o) a mám dojem, že hatchback je praktičtější než sedan nebo liftback/. -
« Re:
gogo: díky za odpověď, je vidět, že máš rozumný přístup, nechtěl jsem znevažovat tvou volbu, jen mě zajímalo uvažování někoho, kdo to koupil. Pokud uvažuješ o prodeji za 7 - 10 let, není ten propad důležitý, to uznávám, já bych teda touto cestou nešel, ale to je moje věc, jsem rád, že jsi o tom něco řekl, přeju hodně spokojenosti. -
« Bez nadpisu
Na investování peněz existují daleko lepší a sofistikovanější nástroje, než je koupě nového a následný prodej ojetého auta. Já se pohybuju v kategorii vozů "social edition" s požadavkem na to, že se mi tam vejde čtyřčlenná rodina s hromadou věcí - takže co pak zbyde: Fabka HB, Getz, Panda, Punto a spol. - malé kufry, Fabka kombi/sedan - drahé (i když teď v akci ten sedan za 250.000 by stál za úvahu), Lada - nelíbí se mi design a všechny kousky, které jsem viděl, byly katastrofálně dílensky zpracované (zlatej Logan), zbývá Thalia a Logan. Thalia má sice objemově stejný kufr, ale hůř přístupný, a vevnitř je mi malá a nepohodlná (subjektivně), navíc byla o 20 tisíc dražší a ani se mi tolik nelíbí. Nehledě na to, že si myslím, že Dacia snad tolik nebude lákat zloděje... Já se na auto dívám asi jako na sedačku do obýváku: musím na něho mít, musí mi být pohodlné, musím se v něm dobře cítit a musí se mi líbit (a to vše za souhlasu manželky :D) O tom, za kolik auto za 5-7-10 let prodám, jsem nepřemýšlel. Až se začne rozpadat, tak ho nějak za něco prodám a použiju to jako základ další akontace.
UŽ SE VÁM TADY NEBUDU MOTAT, JÁ JSEM FAKT PŮVODNĚ JEN "VTIPNĚ" REAGOVAL NA TU HLÁŠKU O BEZPEČNOSTI A DACII. K DACII NIKOHO NEPŘEMLOUVÁM (podle mě je to auto pro sociálky s malýma dětma - moje žena je již sedmým rokem na mateřské, kdyby byly doma platy dva, tak mířím výš -, pro důchodce a pro živnostníky, kterejm je jedno, že to za pár let obouchaj někde po stavbách), FIATŮM FANDÍM A MIZIM. -
« Re:
U nás ABS povinné není, ale jinak s těma off-roadama, a teď nemyslím sráče typu X5, Sorento apod., ale staré poctivé rámové offroady, tam to s tou bezpečností tak moc slavné není, někde sem četl, že tyhle auta nemají moc deformačních zón na karoserii, pravě proto, že mají rám který tu kastli drží a s tou bezpečností to tam tak slavné není. -
Lubos.1 12.09.05 14:54
« Re: Re:
Tie off-roady a SUVcka vacsinou bezpecnejsie su, uz len kvoli vacsej svetlej vyske a vacsej hmoznosti. Samozrejme pri naraze do pevnej prekazky to je viac menej jedno, ale pri strete dvoch aut, z toho jedno napr. nizsej strednej triedy a druhe nejake SUV bude posadka SUV vo vyhode. -
« Re:
by si sa divil kolko ludi zaujima hned po cene aj crashtest a bezpecnost!! ak nato nepozeras ty, to je tvoja vec. ja jazdim seicentom (okrem ineho) ktore ma len jednu *. keby som vsak mal rodinu a vozil v aute viac ludi, asi dost popremyslam nad niecim bezpecnejsim.
joo..taka poznamka.co si myslis, preco si vsetci prachaci kupuju velke off-roady??lebo si MYSLIA (ale nie je to zdaleka pravda), ze su ovela bezpecnejsie ako mensie..hlavne preto to kupuju svojim zenam, ktore take auto nezvladaju..ale to uz je ina debata.
takze na bezpecnost ludia pozeraju..a cim dalej, tym viac aj u malych aut!!!casy sa menia, pocet airbagov je pre ludi zaujimavy, ABS v standarde je pre nich samozrejmost. :!: -
« Bez nadpisu
to je samzrejme blbost ...co vravis ty! Volva su cenovo trosku inde, takze sa ich predaj neda porovnavat s napr Fiatom...a co sa tyka renaultu, tak renaultu sa dari viac ako dobre v predaji..na SK je daleko pred Fiatom. takze neviem o com hovoris. Clio, Megane, Thalia je na kazdom kroku..a ak si vsimas ich reklamy, tak kazda z nich je podlozena ich bezpecnostou .- zdoraznuju vysledky v NCAP. -
« Bez nadpisu
nove Punto ma bravurny crash test!!! Je to dalsi super argument pre predaj tohto auticka :-! verim, ze poriadne ozivi tuto triedu a ze konkurencia nebude stihat >:D
co sa tyka Stila, tak to je na trhu uz takmer 4r...a 4* v crash teste je pri tomto veku myslim viac ako dobre. Ked si to porovnas s predchodcom-Bravou, ktora mala 2*.
Neviem teda, ci sa ti 4* pri 4 rocnom aute zdaju malo, alebo ako si prisiel nato, ze je to dost spatné.. :?:

"The dual stage airbags, belt pretensioners and load limiters worked well with the strong, stable body. But the driver dummy recorded high loads at its chest."
Cize je tam riziko zranenia hrudnika. Dalej sa spomina aj zvysene riziko zranenia noh. Samozrejme nepochybujem, ze je to velmi bezpecne auto, ale v danej kategori su auta aj s daleko lepsim vysledkom. Nuz ale mozno budem nakoniec pri kupe auta prehlasovany :-(
Inak bolo by velmi zle ak by ta 106ka bola po zrazke na tom lepsie ako to Stilo.