Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« ceny G. Punto
Tie ceny sa nedajú jednoducho prepočítať, pozrite si talianske stánky Fiatu www.fiat.it a uvidíte,že cena starého Punta začína tiež nad 10t euro a rozdiel oproti grande je asi asi 1000 euro vo všetkých výbavách. Na Slovensku tipujem ceny okolo 330 -350 t na začiatok, potom to pôjde dole (skladovky). Fiat si nesmie dovoliť mať ceny vyššie, hlavne pre tie sprosté predsudky, aj keď Grande strčí do vačku Fábiu, Ibizu, Polo, 206 a spol. Jediná ozajstná konkurencia bude asi nové Clio. 8) -
« Re: Re: Re: Re:
Tak především je potřeba si uvědomit že Punto NENÍ rodinné auto a že to tady tak lidi berou, je italům fuk. To jen k tomu jak tady někdo chtěl 350l kufr, takže nohama na zem. Já osobně tyhle stesky nad kufrem nechápu, když jsem měl staré Punto, což bylo u mě auto s nejmenším kufrem co jsem měl, tak sem nikdy nepotřeboval větší. Je pravda, že jsme s přítelkyní na auto jen dva, ale rodina si koupí za pár korun někde v supermarketu rakev a je to vyřešené. Co se týká ceny, tak v IT stojí Punto Actual 11.080,- a výbavou +- odpovídá našemu Activu, který stojí bez slev 302.000,- tj. cca o 10% míň při hrubém přepočtu. Každý ale ví, že za takovou cenu by nebylo prodejné, takže jsou slevy. Já odhaduju reálnou cenu GP na cca 275.000,- za třídvéřko s posilovačem, ABS a dvouma air + nějaká ta elektrika. -
"-- skrytý --" 26.09.05 08:17
« Re: Re: Re:
420 000?No s Bohom a to si kto kúpi?Malé auto za 400 000?To musí vedieť aj lietať.Ideálne by bolo 320-350.
Tak teda nevim. Kdyz jsem ve foru o Puntu sdelil svuj nazor ze cena 320000 Kc (=cca 420000SK) je na male auto hodne ve srovnani s konkurenci, tak jsi mi rekl ze Grande Punto "...to je úplne iná liga. A tá cena sa mi zdá priateľná.A ver tomu že Grande Punto chytí za srdcia mnohých zákaznikov ako pred pár rokmi prvá generácia punta."
Tak teda nevim, mas trosku shizofrenni nazor :D -
"-- skrytý --" 25.09.05 23:15
« PG na IAA ve Frankfurtu...
Ten kufr je opravdu oproti 5D Stilu, kterým jezdím, docela malý. Seděl jsem ve všech Puntech co ve Frankfurtu měli, vepředu místa i pro moji obří postavu >:D dost, dozadu jsem nelez, tam nejezdím přeci :-!
Zkoušel jsem i Grande Punto sport, super autíčko, vyprávěli o něm super hostesky :), všechy plyně hovořili 3 jazyky, mimochodem spousta z nich asi Polky (stejně jako u stánku Škodovky).
Jinak na autosalonu mě zaujala i další auta - O2 RS, Audi Q7, Citroen C6, BMW M5 & 7 individual, 407 coupe, Peugeot 1007 a nový Civic. Vše jsem náležitě vyzkoušel, ohmatal a nafotil ;-)
Stilounek se projel, 1300km, spotřeba asi 7.1 l/100km (Stilo 5D 1.2, 5% město, 10% silnice, 85% dálnice), top speed 190km/h (3 lidi z kopce). :shock:
Ale zpět k Puntu. Exteriérově snad není co vytknout, jen jsem zvědavý, jak budou vypadat "běžná" auta, která budeme vídat v ČR -tedy často bez ALU atd. Grande Sport mělo sound system se subwoofrem vzadu, hrálo dobře (ale na BOSE to nemá :P ). V interéru musím pochválit výborné zpracování, a právě dostatek místa. Ohledně designu palubky - každý si musí udělat názor sám... -
« Re: Re:
420 000?No s Bohom a to si kto kúpi?Malé auto za 400 000?To musí vedieť aj lietať.Ideálne by bolo 320-350.No Fiat SR zase raz vyrúbal cenu.Napr jeden známy kúpi v septembri 2001 Stilo za 620 000 a ja v tedy Bravu za 420 000.A teraz Stilo sa dá kúpiť od 450 000.Ale určite tá cena GP padne,lebo to nikto nekúpi.270l?Chce to aspoň 300-350 l a začnem rozmýšľať o jeho kúpe.v našom Fiate som zistil že Croma by sa dala dohodnúť za 750 000,ešte 50 000 dole a bude to predajný hit.
Mám taký pocit že Fiat sa s takouto cenovou politikou nedostane ďaleko,najskôr k bankrotu.
P.S Nak si prepočítajú vtedy EÚ cenu keď budeme zarábať ako Nemci,angličania.síce v Blave je to o dosť lepšie. :D -
« Re:
kufor je maly..270l ak sa nemylim..a to v 3dv prevedeni. o 5d sa zatial nevie udaj.
muchy bude mat...a kedze je tak kopa elektroniky a stilo ma doteraz sem tam nejaky failrue,tak zodva roky to podla mna u punta GP potrva..inak cena na slovensku by podla nemenovaneho predajcu mala byt 420ooo,- co je ale podla mna prepocitane z euro a na slovenske pomery je neralna!!musi byt pod 400, inak na slovensku nema sancu.