Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

13.11.05  20:29

« Bez nadpisu

ahoj,chci se jenom zeptat-chci si koupit mírně ojetý fiat stilo 5D
    Momentálně se rozhoduji mezi 1.8 16V a 1.9JTD 85kw- v obouch variantách
    jsem měl možnost se svízt- 1.9JTD mi přišla subjektivně že jede lépe-
    myslím tim kultivovaně-dobrej zátah v nízkej otáčkach oproti 1.8 16V-
    ale co mě docela zarazilo byl přenost hluku dieslu do interiéru-například
    při stání na křižovatce........1.8 16V jsem neměl možnost vyzkoušet pořádně ve vyších otáčkách což myslím tento motor vyžaduje..
    Nevim mezi kterou variantou se rozhodnout-oba motory jsou myslím zajímavé...diesel-spotřeba i tah motoru....1.8-dost silnej motor-možná trošku žíznivej.... díky za vaše případné rady
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.05  10:01

« Disky na zimu na Stilo.

Nechcete někdo levně plechové disky (4x) na zimáky? Jety jednu zimní sezonu na Stilu. U Fiatu jsem zůstal ale rozměrově se mě už nehodí. Mailto:mikulast@iol.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.05  19:51

« Re: 3. brzdové světlo - montáž

OK, dokud se tedy neozve nekdo, ze mu nesviti cast 3. brzdoveho svetla, povazujme to za osazeni LED a radsi se v nehrabejme! >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.05  16:58

« 3. brzdové světlo - montáž

Na nedělním STILO srazu v Praze jsem se ptal přímo odborníka (nevěděl přesně zda jsou tam LEDky nebo žárovky), ale upozorňoval na jednu záludnost: jak píše Ládík, ten plastový dekl na okně při demontáži velice rád praskne uprostřed. Jinak jsme se s ostatními shodli, že tam jsou LEDky (snad) :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.05  04:17

« Bez nadpisu

vyjmou se uvedené šrouby od šňůrek plata a černý plast drží 4 šroubky.Dva po stranách a hlavně 2 inbus šrouby v prolisech černého plastu.Po jejich odmontování už je všechno záležitost plastových špuntíků naražených do příslušných dírek.Stačí trochu síly a plasty jsou venku.Při montáži se všechno zase narazí na příslušná místa a normálně to drží.(po první montáži,až se to bude dělat třikrát,ty špuntíky už bude třeba nahradit novými).
    Bohužel,zda jsou tam žárovky nebo LED jsem si nevšiml.Pouze jsem lepil těsnící gumičku,která doléhá na bílý plast.Vzniklou dírou tam lítaly mušky a samozřejmě nemohly najít cestu zpátky,proto mi tam vznikl nehezký hřbitov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.05  18:48

« Re: Re: Re: Re: 3. brzdove svetlo

Ja tusim, proc to neslo dolu - po vyjmuti sroubu, co zaroven drzi snurky zadniho plata, ten cerny plastovy ram zadniho okna drzi asi na nejakych prichytkach, a to velice pevne. Nechtel jsem se to proste pokouset. Nevsiml si tata, jestli tam byly zarovky nebo LEDky?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.05  20:23

« Re: Re: Re: 3. brzdove svetlo

@ rands: Táta to měl na 5D nedávno sundaný, rozebraný pomalu celý zadní dveře >:D
    Do toho 3. brzdovýho světla totiž malou dírkou nalítaly mušky a jiná havěť, která tam pak uhynula...
    Jestli chceš přesnější návod jak na to, tak se zeptám nebo ho sem pošlu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.05  18:19

« Re: Re: 3. brzdove svetlo

Noticka tam sice je, ale v prehledu zarovek, jsou proste zarovky. Uz jsem se pokousel k brzdovce dostat, ale nepodarilo se mi bezpecne odejmout vnitrni plastovy kryt okna, tak jsem toho radeji nechal... To jestli to jsou LED nebo zarovky, by slo take subjektivne zjistit podle reakcni doby na seslapnuti brzdoveho pedalu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.05  17:55

« Re: 3. brzdove svetlo

Člověče, tak to fakt nevím, já se domníval, že jsou tam LEDky; v manuálu je u výměny 3. brzdového světla napsána noticka: přenechte opravu/výměnu autorizovanému servisu nebo něco na ten způsob. Pokud tam jsou žárovky, tak by stálo za to je nahradit LEDkama :D
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.05  15:08

« Winter Meeting Strahov

Primo diskuze ohledne toho meetingu :
    Meeting Strahov
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.05  09:22

« Winter meeting v Praze

Ahoj, kdo nemáte zprávy z stilo.org, tak 5.11.2005 od 11:00 se nás pár (cca osm) "stilařů" sjede v Praze na Strahově. Další jsou vítaní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.05  10:18

« 3. brzdove svetlo

Kdyz uz jsme zde probirali tema osvetleni, chci zeptat, jestli nekdo z vas uz menil zarovicku ve 3. brzdovem svetle. Ja tedy ne. Pamatuji se, ze u Octavie ty zarovky po dvou letech zacaly postupne odchazet, tak jsem je take nahradil LED a byl pokoj. U Laguny tam byly LED jiz vyroby. Zajimave je, ze plexi kryt zarovicek u Stila je ciry. Maji tedy ty zarovky cerveny filtr?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  17:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Souhlas, běžné LEDky mají malý světelný výkon, vyzařovací úhel je diskutabilní, no nic. Existují white LED se slušným světelným výkonem i úhlem (cca od 30 do 550 Kč za kus) Dají se použít do zadních obrysovek (pokud mají červené plexi), do blinkrů (oranžové plexi), event. do couvaček. Máš pravdu, dávat můstek na "sufitku" je zbytečnost, prostě ji dáš obráceně >:D . "Bajonetky" do 21W má už ale smysl vybavit diodovým můstkem, aby byla zajištěna universálnost. Končím, až budu mít něco konkrétního dám vědět i tady.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  17:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Ano, obycejnou zarovku, ve ktere je pouze wolframove vlakno, lze vlozit do kontaktu libovolne, na polarite nezalezi. LED je dioda, kde polovodivy prechod pri pruchodu proudu emituje svetlo. Kazda dioda ma anodu a katodu a proud ji proteka jen jednim smerem. Cili, pred vlozenim onoho tisteneho spoje jsem musel u prislusnych kontaktu v aute zjistit polaritu, abych LED diody zapajel spravne. Co se tyce bajonetovych zarovek, fakt jsem nezjistoval, jestli maji vsechny na "pecce" +, ale predpokladam, ze ano. Nicmene LED do bajonetu stejne neplanuju, nemelo by to smysl. Bezne LEDky vyzaruji pod malym uhlem, nebylo by to ono.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:53

« Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Dík za info ohledně odporu. Otočením "sufitky" je míněno to, že je možné ji vložit do patice libovolně. Pro mnohé lidi je elektrika "tabu" a nemají žádný přehled. Stále vedeme s kamarády na tomto poli výzkum a první co jsme řešili, byla právě možnost libovolného připojení napětí na "žárovku". U "sufitky" to má řešení, když nesvítí, tak ji dáš obráceně, ale co u "bajonetky" :?: Není zdaleka pravdou, že je u všech aut mínus na obalu a plus na "pecce". Přitom vůbec nezáleží jestli je ukostřeno mínus nebo plus (u starších aut). Nechci totu fórum zaplácnout jenom tímto problémem, pokud máš zájem o detailnější debatu, tak beaver2000(zavináč)centrum(tečka)cz
    Ať nám to jezdí a svítí 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:34

« Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

S 330 ohmy na me jednou pocitac pisknul pri studenem startu = kolem 5 st.. Baterka mela tedy nizsi napeti, odporem prochazel nizsi proud a uz to bylo. Radeji jsem proto snizil odpor, tim padem je proud tekouci obvodem vyssi a PC je zatim v klidu. Samozrejme netusim, jak se to bude chovat pri minus 20. Flajzarovi LEDky nade vsi pochybnost zadny odpor v sobe nemaji, budou proste v serii, pri jejich instalaci by se musely odporem premostit - to uz mi fakt prijde jednodussi zapajet do svitilny ten tisteny spoj, kde je vse pohromade. Nevim, co je mineno obracenim sufitek. LED jsou samozrejme polarizovane, neni jedno jakym smerem se zapoji...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:28

« Re: Re: Osvetleni SPZ

Když jsi tady už vypočítal náklady, tak jsem se konečně dostal ke katalogu Flajzar a tam jsem našel sufitky s 4x white LEDkama za 82,-Kč s DPH za kus. Z uvedeného obrázku ale není poznat, zda mají v sobě odpor a zda je možné je dát obráceně (ale s největší pravděpodobností obrátit půjdou, nevím) >:D
    Ještě bych prosil, uveď jak jsi dospěl k té či oné hodnotě odporu (prve 330ohmů a nyní 240ohmů), Ty tvé sufitky lze obrátit :?: , díky za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:27

« Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Tak to fakt nevim. Ja mam orezly i dalsi spojovaci material - napr. si pri kazdem tankovani vsimnu 3 rezatych imbusu, co drzi vicko nadrze. Na predni kapote je od kaminku poskozeny lak a take ta mista rezavi. Auto bylo vyrobeno 05/2003, jezdim celorocne...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.05  15:23

« Re: Re: Osvetleni SPZ

Fakt vsem doporucuju, aby co nejdrive zkontrolovali stav 4 vrutu, ktere drzi svitidla v zadnim viku. Pokud budou jeste pohyblive, vymente je za jine
    randsi ja som menil ziarovku na SPZ asi pred mesiacom a nemal som najmensi problem. Zhrdzavena bola len hlavicka toho srobu, zavity mal v poriadku. Mam Stilo 11/2002
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:10

« Re: Osvetleni SPZ

1. Fakt vsem doporucuju, aby co nejdrive zkontrolovali stav 4 vrutu, ktere drzi svitidla v zadnim viku. Pokud budou jeste pohyblive, vymente je za jine, nebot jejich pozink /bohuzel i dalsich dilu na Fiatu/ je velmi nekvalitni.
    2. Naklady na vymenu: 8x bila LED (8x13= 104 Kc), 4 odpor 120 ohm (20 Kc), univerzalni tisteny spoj (50 Kc), transparentni silikon, cca 1 hodina prace
    3. Na plastovem tele svitidla je nalepene plastove testeni, ktere jsem teplem odlepil a hahradil celoplosne silikonem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…