Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Re: Re: Re:
ta 1.9 má najeto 50000 tis.což na diesel neni moc myslim.....
Je taky pravda že jsem vždycky měl benzíňáky takže s dieslem nemám moc zkušeností.... ta spotřeba se mi taky moc líbí...má to jedinej háček-
ten diesel nemá klimu..to mě trošku odrazuje-jinak výbavu má slušnou....
ta 1.8 nebyla až zas tak hlučná...docela to šlo...... -
« Re: Re: Re: 1.6 16V - kolísaní otáček
randsi: kolisanie otacok na volnobehu ako ho popisujes som mal aj ja asi posledneho pol roka, mozno rok. Pred mesiacom mi v ramci servisnej prehlaidky na poziadanie vycistili skrtiacu klapku - bola zanesena karbonom - a odvtedy otacky na volnobehu zase pevne drzia. V servise vraveli, ze tieto zanesene skrtiace klapky mavaju hlavne (len) 1.6tky. -
"-- skrytý --" 14.11.05 10:26
« Re: Re: 1.6 16V - kolísaní otáček
Nevim, jestli je stara nebo mlada :-) R.v. 2003. Otacky litaji u zahrateho motoru cca od 600 - 1000 za min. Ta "dira" se projevuje asi tak, ze jedu treba na ctyrku asi sedestakou, tzn. motor ma neco nad 2000 ot. a najednou to na vterinku skubne, auto se jakoby pribrzdi... -
« Re: 1.6 16V - kolísaní otáček
Máš ještě starou 1.6? Otáčky mě mírně kolísají taky, je to způsobeno tím, že ŘJ se snaží na volnoběh dodávat co nejchudší směs, kvůli emisím a spotřebě no a občas to motoru nestačí tak otáčky poklesnou a pak zase vyletí nahoru, nicméně by to mělo být v nějakém velmi malém rozmezí a spíše u studeného motoru. Další důvod můžou být zapnuté různé spotřebiče a tím pádem zvýšený odpor alternátoru.
Co se týká té díry v plynu, nevím, co přesně myslíš... :?: -
« Re: Re: Re:
1.8 bývá hlučnější, kvůli variátoru, když ho nastartuješ studený, je to jak traktor, jinak motor se slušným zátahem a rozumnou spotřebou. Já bych ale dal přednost JTD, zatím jsem se nesetkal s tím, že by ten motor měl nějaký problém, nízká spotřeba, velký koruťák a tichý chod. Že píšeš ten přenos hluku mě překvapuje, kolik to má najeto? Nechybí tam nějaká izolace, buď na kapotě, nebo mezi motorem a kabinou? Mám taky zkušenost, že se motor výrazně uklidní po výměně oleje, ale to asi nebudeš vědět, kdy se dělala... -
« Bez nadpisu
ahoj,chci se jenom zeptat-chci si koupit mírně ojetý fiat stilo 5D
Momentálně se rozhoduji mezi 1.8 16V a 1.9JTD 85kw- v obouch variantách
jsem měl možnost se svízt- 1.9JTD mi přišla subjektivně že jede lépe-
myslím tim kultivovaně-dobrej zátah v nízkej otáčkach oproti 1.8 16V-
ale co mě docela zarazilo byl přenost hluku dieslu do interiéru-například
při stání na křižovatce........1.8 16V jsem neměl možnost vyzkoušet pořádně ve vyších otáčkách což myslím tento motor vyžaduje..
Nevim mezi kterou variantou se rozhodnout-oba motory jsou myslím zajímavé...diesel-spotřeba i tah motoru....1.8-dost silnej motor-možná trošku žíznivej.... díky za vaše případné rady -
"-- skrytý --" 07.11.05 16:58
« 3. brzdové světlo - montáž
Na nedělním STILO srazu v Praze jsem se ptal přímo odborníka (nevěděl přesně zda jsou tam LEDky nebo žárovky), ale upozorňoval na jednu záludnost: jak píše Ládík, ten plastový dekl na okně při demontáži velice rád praskne uprostřed. Jinak jsme se s ostatními shodli, že tam jsou LEDky (snad) :D -
"-- skrytý --" 07.11.05 04:17
« Bez nadpisu
vyjmou se uvedené šrouby od šňůrek plata a černý plast drží 4 šroubky.Dva po stranách a hlavně 2 inbus šrouby v prolisech černého plastu.Po jejich odmontování už je všechno záležitost plastových špuntíků naražených do příslušných dírek.Stačí trochu síly a plasty jsou venku.Při montáži se všechno zase narazí na příslušná místa a normálně to drží.(po první montáži,až se to bude dělat třikrát,ty špuntíky už bude třeba nahradit novými).
Bohužel,zda jsou tam žárovky nebo LED jsem si nevšiml.Pouze jsem lepil těsnící gumičku,která doléhá na bílý plast.Vzniklou dírou tam lítaly mušky a samozřejmě nemohly najít cestu zpátky,proto mi tam vznikl nehezký hřbitov. -
"-- skrytý --" 06.11.05 18:48
« Re: Re: Re: Re: 3. brzdove svetlo
Ja tusim, proc to neslo dolu - po vyjmuti sroubu, co zaroven drzi snurky zadniho plata, ten cerny plastovy ram zadniho okna drzi asi na nejakych prichytkach, a to velice pevne. Nechtel jsem se to proste pokouset. Nevsiml si tata, jestli tam byly zarovky nebo LEDky? -
"-- skrytý --" 05.11.05 20:23
« Re: Re: Re: 3. brzdove svetlo
@ rands: Táta to měl na 5D nedávno sundaný, rozebraný pomalu celý zadní dveře >:D
Do toho 3. brzdovýho světla totiž malou dírkou nalítaly mušky a jiná havěť, která tam pak uhynula...
Jestli chceš přesnější návod jak na to, tak se zeptám nebo ho sem pošlu ;-) -
"-- skrytý --" 01.11.05 18:19
« Re: Re: 3. brzdove svetlo
Noticka tam sice je, ale v prehledu zarovek, jsou proste zarovky. Uz jsem se pokousel k brzdovce dostat, ale nepodarilo se mi bezpecne odejmout vnitrni plastovy kryt okna, tak jsem toho radeji nechal... To jestli to jsou LED nebo zarovky, by slo take subjektivne zjistit podle reakcni doby na seslapnuti brzdoveho pedalu... -
"-- skrytý --" 01.11.05 17:55
« Re: 3. brzdove svetlo
Člověče, tak to fakt nevím, já se domníval, že jsou tam LEDky; v manuálu je u výměny 3. brzdového světla napsána noticka: přenechte opravu/výměnu autorizovanému servisu nebo něco na ten způsob. Pokud tam jsou žárovky, tak by stálo za to je nahradit LEDkama :D

Dynamic: na škrtící klapku jsem zapoměl, tam to asi bude...