Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9JTD
oboje jsou 5D....kombajn by byl lepší z hlediska rodinky-dítě ,hafan...
Jenže je to zase za jiný peníze a to pětidvířko zatim myslim postačí..
Je fakt že já moc nenajezdim a myslim že i ta 1.8 se dá udržet v relativně
slušný spotřebě....jediný co je mazec je to obutí 205/16 R55-obout to
teď na zimu-žádná levná záležitost.....mě se moc líbyl ten diesel jak jede
i v nízkejch otáčkách ale pro moje potřeby bude asi lepší ta 1.8... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9JTD ?
Pokud najedeš takhle málo, ber tu 1.8, vyjde to v údržbě i v pojistce na lepší peníze, které ve spotřebě oproti JTD asi stejně neprojedeš a máš lepší výbavu, mimochodem, ještě jsi nenapsal, jaká to je karoserie 3,5 nebo Multivagon? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9JTD ?
koukal jsem ..tohle autíčko má servisku prvního majitele-je to
prodávaný od autorizovanýho dealera ( majitel si bral nový auto na protiůčet) takže i cena je hodně slušná a je vidět že se o to staral.....
Já klimu v autě nikdy neměl....a až na pár dnů v létě mi to nevadilo..
ale když už chce člověk do toho vrazit prachy....
já mám teď punto II a jelikož mám malý dítě tak už nám je puňták
malej a přece jenom je to 1.2 a když potřebuješ od někud zmizet....
no neni to ono... taky je důležitej fakt že momentálně nenajezdim
víc jak 15000km za rok..... -
« Re: Re: Re: Re:
ta 1.9 má najeto 50000 tis.což na diesel neni moc myslim.....
Je taky pravda že jsem vždycky měl benzíňáky takže s dieslem nemám moc zkušeností.... ta spotřeba se mi taky moc líbí...má to jedinej háček-
ten diesel nemá klimu..to mě trošku odrazuje-jinak výbavu má slušnou....
ta 1.8 nebyla až zas tak hlučná...docela to šlo...... -
« Re: Re: Re: 1.6 16V - kolísaní otáček
randsi: kolisanie otacok na volnobehu ako ho popisujes som mal aj ja asi posledneho pol roka, mozno rok. Pred mesiacom mi v ramci servisnej prehlaidky na poziadanie vycistili skrtiacu klapku - bola zanesena karbonom - a odvtedy otacky na volnobehu zase pevne drzia. V servise vraveli, ze tieto zanesene skrtiace klapky mavaju hlavne (len) 1.6tky. -
"-- skrytý --" 14.11.05 10:26
« Re: Re: 1.6 16V - kolísaní otáček
Nevim, jestli je stara nebo mlada :-) R.v. 2003. Otacky litaji u zahrateho motoru cca od 600 - 1000 za min. Ta "dira" se projevuje asi tak, ze jedu treba na ctyrku asi sedestakou, tzn. motor ma neco nad 2000 ot. a najednou to na vterinku skubne, auto se jakoby pribrzdi... -
« Re: 1.6 16V - kolísaní otáček
Máš ještě starou 1.6? Otáčky mě mírně kolísají taky, je to způsobeno tím, že ŘJ se snaží na volnoběh dodávat co nejchudší směs, kvůli emisím a spotřebě no a občas to motoru nestačí tak otáčky poklesnou a pak zase vyletí nahoru, nicméně by to mělo být v nějakém velmi malém rozmezí a spíše u studeného motoru. Další důvod můžou být zapnuté různé spotřebiče a tím pádem zvýšený odpor alternátoru.
Co se týká té díry v plynu, nevím, co přesně myslíš... :?: -
« Re: Re: Re:
1.8 bývá hlučnější, kvůli variátoru, když ho nastartuješ studený, je to jak traktor, jinak motor se slušným zátahem a rozumnou spotřebou. Já bych ale dal přednost JTD, zatím jsem se nesetkal s tím, že by ten motor měl nějaký problém, nízká spotřeba, velký koruťák a tichý chod. Že píšeš ten přenos hluku mě překvapuje, kolik to má najeto? Nechybí tam nějaká izolace, buď na kapotě, nebo mezi motorem a kabinou? Mám taky zkušenost, že se motor výrazně uklidní po výměně oleje, ale to asi nebudeš vědět, kdy se dělala... -
« Bez nadpisu
ahoj,chci se jenom zeptat-chci si koupit mírně ojetý fiat stilo 5D
Momentálně se rozhoduji mezi 1.8 16V a 1.9JTD 85kw- v obouch variantách
jsem měl možnost se svízt- 1.9JTD mi přišla subjektivně že jede lépe-
myslím tim kultivovaně-dobrej zátah v nízkej otáčkach oproti 1.8 16V-
ale co mě docela zarazilo byl přenost hluku dieslu do interiéru-například
při stání na křižovatce........1.8 16V jsem neměl možnost vyzkoušet pořádně ve vyších otáčkách což myslím tento motor vyžaduje..
Nevim mezi kterou variantou se rozhodnout-oba motory jsou myslím zajímavé...diesel-spotřeba i tah motoru....1.8-dost silnej motor-možná trošku žíznivej.... díky za vaše případné rady
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
viac na [odkaz]