Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

22.11.05  11:59

« Re: Ubytek oleje

Jo v zaruce uz neni, mam neco pres 3 roky.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.05  11:58

« Ubytek oleje

Vahovou zkousku, nevim, mozna, ale nemam na to cas, tak uvidim s cim prijdou. Koukal jsem na realnej stav oleje a podle me neubylo, je tam dost, takze cidlo, kdyz stoji z kopce hlasi maly tlak oleje, ale olej tam je. Je otazka co mi tam pri minule kontrole nalili, asi uz ho necham rovnou vymenit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.05  09:44

« Re: Ubytek oleje

Nabidnou ti tzv. vahovou zkousku. Doleje se presna hmotnost oleje do motoru, pak spolu s technikem servisu pojedes nekam cca 200 km daleko, pak zpatky do servisu, kde se olej zcela vypusti a prevazi. Taky asi zalezi, je-li tve auto v zaruce. Chci jeste doplnit, ze se mi spotreba oleje ponekud snizila po pouziti cistici sady do motoru od Bishop's original. Zaroven ale jezdim v poslednich mesicich mene po dalnici, kterou fiatacky motor zjevne nemiluje.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.05  09:00

« Ubytek oleje

Tak po doliti litru oleje minuly tyden dnes rano pri startu zase hlaska nizky tlak oleje. Auto stalo trochu z kopce, po znovunastartovani nic pocitac nehlasil. Za chvili mrknu kolik tam toho oleje je, ale asi se objednam do servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  23:01

« 1.6 16v...

... jsem měl 6 let v Bravě s automatem, najeto od 20t do 100t km, za tu dobu jsem měl jediný problém - odešel jeden ze vstřikovačů. Olej nebylo nutné za celou dobu řešit...
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  19:48

« Olej u 1.6

1.6 16v není určitě špatný motor, spíš naopak - to, že některý bere víc oleje je záležitostí jednotlivých kusů. Výbrus po 40 tkm. je myslím naprosto vyjímečná záležitost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.05  10:35

« Re:

Tak jasne, muze to byt mylny zaver. Ale predstavte si situaci, kdy porad dolivate olej, prijdete do servisu, kde vam tvrdi, ze to neni mozny, ze to musi byt OK a ejhle sedi tam chlapik, ktery ma u stejnyho motoru uz vybrus a olej mu to chlasta dal. Dotycny byl ale celkem v klidu, protoze to bylo sluzebni auto. Ale ja Stilouse koupil za svy a tu plnou syntetiku, co porad dolivam, taky platim. Ale mam smulu, norma je 0,4 kg na 1000 km.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  09:57

« Bez nadpisu

jen me zajimalo jak jsou na tom ostatni.
    ja mam na mojej 1.6 momentalne 52.000km a o olej sa absolutne nestaram, za rok od poslednej servisnej prehliadky si nevzal (skoro) nic, mozno trosku klesla hladina, ale k min-ryske sa ani nepriblizila.
    ale tym problemom s olejom verim, asi to bude kus od kusu, znama na P307SW 1.6 ma tiez vysoku spotrebu, kamos s leonom detto.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  08:49

« Ubytek oleje

Rands> to je zajimavy, 1.6 se vyrabi dost dlouho a ze by byly takove problemy treba na Brave? Me to do ted nevzalo ani kapku, az ted, najeto okolo 50 000km. No uvidim, jen me zajimalo jak jsou na tom ostatni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.05  11:16

« Re: 1.6 - ubytek oleje

Mně 1,6 taky bere celkem hodně olej (přes 2 litry mezi výměnami). Když jsem to reklamoval v servisu, zrovna tam seděl chlapík, který měl na 40.000 u 1,6 už dělaný výbrus (dolil mezi výměnami přes 4 litry) a i po této GO mu to lej stále chlastá. 1,6 je zřejmě dost nepovedený agregát...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.05  22:09

« Re:

.....jo byl to ten jmenovaný servis/prodejna.. :(
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.05  17:01

« Re: Zkušenosti s 1.9 JTD

Nejvíc majitelů 1.9 JTD najdeš na www.stilo.org
    Jinak, majitel servisu kam jezdím, na něm má najeto 130 tis.km jen s výměnami spotř.materiálu ...před tím měl GOLF IV.
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.05  17:00

« Bez nadpisu

[odkaz]
    celkom pozotívne slová o fiate
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 19.11.05  16:00

« Bez nadpisu

Nebyla to náhodou Imofa? Jednu 1.8 v modrý barvě jsem tam viděl. Měla najeto jen asi 50t.km.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.05  15:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo

...tak ta 1.8 16V ...už je v čoudu...( -autorizovanej dealer-drželi
    jí nějakýmu známýmu šéfa toho servisu/prodejce...než sehnal peníze..
    takže vím jistě že tady už si auto nekoupim ani nový s takovýmhle přístupem... :(
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.05  15:11

« fiat stilo 1.9 JTD 85kw

ahoj..vlastníte někdo stilo 1.9JTD 85kw/115k 5D ...rád získám nějaké
    vaše zkušenosti s tímto vozem......Díky

PS: původně jsem měl v plánu koupit ojeté stilo 1.8 16V...ale jak to
    tak bývá nevyšlo to... :-(

A vím docela o jedné pěkné 1.9 JTD-tak bych potřeboval ještě pár
    rad-zkušeností....než se rozhodnu... Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  22:20

« Re: Re: Úbytek oleje...

vubec bych se tim netrapil (pokud nemas nejaky extra ridky olej)
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  21:24

« Re: Úbytek oleje...

1.6 MW nám bere olej podobně a najeto má asi 56 tis.
    Dle manuálu je max přípustná spotřeba oleje asi 0.4 l/1000 km. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:01

« Kolisani

Ke kolisani, me to delalo take a vycisteni skrtici klapky problem odstranilo.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:00

« 1.6 - ubytek oleje

Mate nekdo zkusenost s ubytkem oleje na 1.6 Stilu? Mam najeto 50 000 km, posledni vymena oleje byla pred pul rokem (12 000 km). Jeste tak pred 3 mesici tam podle me bylo porad stejne (nikdy jsem od koupe nedoleval, pouze pravidelne vymeny) a dnes mi pocitac hlasil nizky tlak oleje. Tak jsem mrknul na merku a byla az uplne dole, tak jsem koupil litr a nalil ho tam a merka je asi jako pred tema 3. mesici. Pod autem nic netece, nemam dojem, ze bych ho nejak extremne ty 3 mesice honil (tedy jinak nez predtim) a presto mi ubyl litr oleje.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…