Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Ubytek oleje
Vahovou zkousku, nevim, mozna, ale nemam na to cas, tak uvidim s cim prijdou. Koukal jsem na realnej stav oleje a podle me neubylo, je tam dost, takze cidlo, kdyz stoji z kopce hlasi maly tlak oleje, ale olej tam je. Je otazka co mi tam pri minule kontrole nalili, asi uz ho necham rovnou vymenit. -
"-- skrytý --" 22.11.05 09:44
« Re: Ubytek oleje
Nabidnou ti tzv. vahovou zkousku. Doleje se presna hmotnost oleje do motoru, pak spolu s technikem servisu pojedes nekam cca 200 km daleko, pak zpatky do servisu, kde se olej zcela vypusti a prevazi. Taky asi zalezi, je-li tve auto v zaruce. Chci jeste doplnit, ze se mi spotreba oleje ponekud snizila po pouziti cistici sady do motoru od Bishop's original. Zaroven ale jezdim v poslednich mesicich mene po dalnici, kterou fiatacky motor zjevne nemiluje. -
"-- skrytý --" 21.11.05 10:35
« Re:
Tak jasne, muze to byt mylny zaver. Ale predstavte si situaci, kdy porad dolivate olej, prijdete do servisu, kde vam tvrdi, ze to neni mozny, ze to musi byt OK a ejhle sedi tam chlapik, ktery ma u stejnyho motoru uz vybrus a olej mu to chlasta dal. Dotycny byl ale celkem v klidu, protoze to bylo sluzebni auto. Ale ja Stilouse koupil za svy a tu plnou syntetiku, co porad dolivam, taky platim. Ale mam smulu, norma je 0,4 kg na 1000 km. -
« Bez nadpisu
jen me zajimalo jak jsou na tom ostatni.
ja mam na mojej 1.6 momentalne 52.000km a o olej sa absolutne nestaram, za rok od poslednej servisnej prehliadky si nevzal (skoro) nic, mozno trosku klesla hladina, ale k min-ryske sa ani nepriblizila.
ale tym problemom s olejom verim, asi to bude kus od kusu, znama na P307SW 1.6 ma tiez vysoku spotrebu, kamos s leonom detto. -
"-- skrytý --" 20.11.05 11:16
« Re: 1.6 - ubytek oleje
Mně 1,6 taky bere celkem hodně olej (přes 2 litry mezi výměnami). Když jsem to reklamoval v servisu, zrovna tam seděl chlapík, který měl na 40.000 u 1,6 už dělaný výbrus (dolil mezi výměnami přes 4 litry) a i po této GO mu to lej stále chlastá. 1,6 je zřejmě dost nepovedený agregát... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo
...tak ta 1.8 16V ...už je v čoudu...( -autorizovanej dealer-drželi
jí nějakýmu známýmu šéfa toho servisu/prodejce...než sehnal peníze..
takže vím jistě že tady už si auto nekoupim ani nový s takovýmhle přístupem... :( -
« fiat stilo 1.9 JTD 85kw
ahoj..vlastníte někdo stilo 1.9JTD 85kw/115k 5D ...rád získám nějaké
vaše zkušenosti s tímto vozem......Díky
PS: původně jsem měl v plánu koupit ojeté stilo 1.8 16V...ale jak to
tak bývá nevyšlo to... :-(
A vím docela o jedné pěkné 1.9 JTD-tak bych potřeboval ještě pár
rad-zkušeností....než se rozhodnu... Díky -
« 1.6 - ubytek oleje
Mate nekdo zkusenost s ubytkem oleje na 1.6 Stilu? Mam najeto 50 000 km, posledni vymena oleje byla pred pul rokem (12 000 km). Jeste tak pred 3 mesici tam podle me bylo porad stejne (nikdy jsem od koupe nedoleval, pouze pravidelne vymeny) a dnes mi pocitac hlasil nizky tlak oleje. Tak jsem mrknul na merku a byla az uplne dole, tak jsem koupil litr a nalil ho tam a merka je asi jako pred tema 3. mesici. Pod autem nic netece, nemam dojem, ze bych ho nejak extremne ty 3 mesice honil (tedy jinak nez predtim) a presto mi ubyl litr oleje.