Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Motor 1.6
Motor 1.6 torque už skončil před nějakým časem a to kvůli neplnění norem Euro 4. Místo toho se teď dodává motor GM s výkonem 105 PS a ten Euro 4 plní.
Co se týká Sedici, info mám zatím jen z italských webů, on se trh v ČR momentálně orientuje na GP a ostatní jde stranou. Mimochodem, premiéra v salonech a dny otevřených dveří startují 26-tého ledna.
Ale osobně se mi to nějak extra nelíbí, uvidíme naživo a nemyslím teď designově, to docela ujde, ale spíš tou koncepcí, já jsem totiž k těmto SUV docela skeptický a protože mám doma starší japonský klasický OFF-ROAD tak mě tyhle pseudo terénní auta k srdci nějak nepřirostla, ale možná je to demencí majitelů různých Tusconů, Sorent a podobných, kterých jsou naráz plná města a všichni si hrajou na drsné offrouďáky... -
« Ubytek oleje
Servis tvrdi, ze tam mam prave tu Selenii 20K. No pristi tyden uvidim.
Co se nastupce Stila tyce, zatim neresim, mam jine priority (rodina atd), takze pokud se nerozpadne, jeste si ho urcite 2 - 3 roky necham, ale pokud bude neco noveho a budou penize, tak Croma je horky favorit. Z ne FIAT by to ted asi byla Mazda 5, Honda FRV, pripadne Mazda 6. -
« co po Stile ?
Pani uz rozmyslate co kupit po Stile ? Mojim favoritom je momentalne Sedici, uvidime ake budu ceny a vnutorny priestor. Nevies nieco af-e ?
Druhym horucim kandidatom by mohlo byt Stilo II ale tu si este musime pockat, trosku este uvazujem aj nad Cromou.
Auto pouzivam sukromne, ako rodinny kocar. -
JTF 22.11.05 22:18
« Bez nadpisu
Já měl Mareu 1.6 16V(r.v.2001), stejný motor jako máš ve Stilu. Používal jsem olej Selenia 20K(10W40) a naprostá spokojenost. Nerad bych rozpoutal diskuzi, který olej je nej, ale předtím jsem tam měl Shell Helix 5W40 a taky to nějaký olej sežralo, cca 1l na 10000. Se Selenii byla spotřeba oleje neměřitelná. -
« Ubytek oleje
No nejde jen o PP, protoze jsem tam skutecne toho oleje mel za 3 mesice o litr mene. Ale ted to byla jen hlaska PP. Nicmene nikdy mi to nedelalo a tohle je poprve, coz je s podivem. Spis si rikam co mi to tam ten servis nalil za olej. Myslim kvalitu a kategorii a preventivne ho radsi necham celej vymenit za nejakej slusnej, tedy pokud budu novemu servisu verit a budu sledovat jeho hladinu. -
"-- skrytý --" 22.11.05 14:56
« Re: Re: Ubytek oleje
Tak jestli jde je o hlaseni PP, ze je nizky tlak oleje, tak se mi zda, ze to je bezny jev. Mne to dela pri startovani v kopci, ale i v prudsich, zpravidla pravotocivych zatackach - z toho pro me plyne, ze Stilo je uzpusobene prevazne pro provoz po rovine, pouze s mirnymi nebo jeste lepe levotocivymi zatackami >:D -
« Ubytek oleje
Vahovou zkousku, nevim, mozna, ale nemam na to cas, tak uvidim s cim prijdou. Koukal jsem na realnej stav oleje a podle me neubylo, je tam dost, takze cidlo, kdyz stoji z kopce hlasi maly tlak oleje, ale olej tam je. Je otazka co mi tam pri minule kontrole nalili, asi uz ho necham rovnou vymenit. -
"-- skrytý --" 22.11.05 09:44
« Re: Ubytek oleje
Nabidnou ti tzv. vahovou zkousku. Doleje se presna hmotnost oleje do motoru, pak spolu s technikem servisu pojedes nekam cca 200 km daleko, pak zpatky do servisu, kde se olej zcela vypusti a prevazi. Taky asi zalezi, je-li tve auto v zaruce. Chci jeste doplnit, ze se mi spotreba oleje ponekud snizila po pouziti cistici sady do motoru od Bishop's original. Zaroven ale jezdim v poslednich mesicich mene po dalnici, kterou fiatacky motor zjevne nemiluje. -
"-- skrytý --" 21.11.05 10:35
« Re:
Tak jasne, muze to byt mylny zaver. Ale predstavte si situaci, kdy porad dolivate olej, prijdete do servisu, kde vam tvrdi, ze to neni mozny, ze to musi byt OK a ejhle sedi tam chlapik, ktery ma u stejnyho motoru uz vybrus a olej mu to chlasta dal. Dotycny byl ale celkem v klidu, protoze to bylo sluzebni auto. Ale ja Stilouse koupil za svy a tu plnou syntetiku, co porad dolivam, taky platim. Ale mam smulu, norma je 0,4 kg na 1000 km. -
« Bez nadpisu
jen me zajimalo jak jsou na tom ostatni.
ja mam na mojej 1.6 momentalne 52.000km a o olej sa absolutne nestaram, za rok od poslednej servisnej prehliadky si nevzal (skoro) nic, mozno trosku klesla hladina, ale k min-ryske sa ani nepriblizila.
ale tym problemom s olejom verim, asi to bude kus od kusu, znama na P307SW 1.6 ma tiez vysoku spotrebu, kamos s leonom detto.