Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
Zdravím všechny příznivce STILA. Dnes jsem ho přivezl domů a jsem nadčený. Mám 3D 1,2 80000Km 2002. Měl by jsem ale prosbu. Při akceleraci občas nepatrně propadává výkon. Nevím jestli je to způsobeno tím že vůz od jara stál (čekání na vyřízení dědictví) a je tam starý benzín a nebo potřebuje rozhejbat kosti:-), také s tím jezdil pán roku narození 1933. Odpoledne jsem do něhokoupil 10l Shellu ale pořád stejné. Nechám to skoro celé vyjet a uvidím. Jinak nevíte jestli vyšla kniha na opravy v češtině? Díky Michal -
"-- skrytý --" 02.12.05 19:18
« Re: Re: Re: ad Stilo.org
ja ti to reknu zadarmo :-)
stavalo se nam to taky a bylo to špatně ukostřená elektrika v motorovém prostoru, šroub, kterým se to mělo kostřit nebyl přivařený, ale jen tak lehce heftnutý a pak přebarvený lakem, takže to nebylo ani trochu vidět 8-s
Tak 2x do měsíce PPC hodil Engine Failure a hotovo dvacet. -
« Re: Re: ad Stilo.org
@ Autoholik
Odborník? Ti jsou v servise (teda měli by být).Já jsem uživatel,stejně jako ty uživatel Seika ;-) Stilo mám,neboj.Když tak hoď adresu,pošlu ti ofocený výrobní štítek >:D
No a kedze si taky odbornik,mohol by si mi laskavo povedat,aka je pricina vyskytu failed hlasok na BC? To je asi tak jedine,co som zatial nepochopil....a ty ako odbornik by si to mal urcite vediet!? Preco sa pri jazde po dialnici pri 160km/h zrazu zobrazi ABS,ESP,ASR failed a Engine fault? Nie pri startovani - to tu ma kazdy druhy - ale pri jazde! Treba zastavit a restartovat.....Tak sa ukaz 8) -
« Re: ad Stilo.org
@prag
z 3 prispevkov, ktore si napisal su vsetky urazajuce, osocujuce a kritizujuce...myslim, ze nema zmysel aby uz ktokolvek reagoval..kazdy si o tebe spravi mienku. ..je jasne, ze si odbornik na auta a Stila ako sa patri - fakt sa vyznas >:D ...podla mna stilo ani nemas, ale to je uz o inom ;-) -
"-- skrytý --" 01.12.05 08:49
« ABS/EBD ... failed
Ohledně těchto závad - také sem s tím měl problémy, vlastně téměř 2 roky, servis stále nevěděl co s tím.
Těsně před koncem záruky jsme to zkusil v jiném servisu, ten slíbil s tím něco udělat, přehrál firmware řídící jednotky Bosch (prý, alespoň to říkali), po 2 dnech v chladném vlhkém ránu opět Failedy...
Po týdnu tedy opět do servisu (zpět do původního) :-), kde objednali v rámci záruky novou říd. jednotku ABS Bosch - cena cca. 30 tisíc, už je to měsíc, a zatím vůbec nic, i když je zima. Myslím, že problém je vyřešen :-!
Ad. originál liďáky 15" na Stila - dělaly se, dají se občas i koupit u prodejců FIAT, nevím jestli ještě pořád, ale bývaly v nabídce orig. příslušenství.
@ tinomato: Jak už jsem říkal - pročíst fórum je trochu delší, ale rozhodně ti o Stilu řekne hodně. Že má spoustu malých problémů, které můžou někoho štvát, ale na druhou stranu, když je člověk skousne, nebo odstraní, tak je to auto, na které je (snad) spolehnutí.
Když si pročteš celé tohle fórum a porovnáš třeba s fórem na stejném serveru, které se týká P307, tak uvidíš, že je na tom Stilo ještě docela dobře :-)
A spotřeba 1.6 není zrovna uchvacující, vzhledem k výkonu je to dost :? -
Tomáš: jestli jsi jezdil po severní Itálii, tak tam těch Stil opravdu moc není.
Pokud se ti ztrácí výkon na klimě, stoprocentně vyměň pylový filtr, určitě bude zanesený.
Pokud se začnou objevovat chybově hlášky zkus dobít baterii, nebo startuj až po chvilce kdy máš zaplý klíček, až tam proběhnou ty kontroly, řada chybných hlášek je z toho důvodu, že dojde k poklesu napětí, já to tak dělám a nemám problém.
Klíče bohužel tolik stojí, ale zase už budou vybroušené vč. dálky, to se dá zkousnout, ne? Ale pokud vím, tak najít kódy k dálce je po zadání podvozku otázka asi pěti vteřin, chtít za to 800,- mě přijde jako darebáctví.
Originál liťáky mají na Stilu ET 43, máš to napsané v techničáku. -
"-- skrytý --" 01.12.05 07:23
« RE: Tomas Hrdina - hlášky pod +5
Ahoj.
měl jsem podobný problém. Mě zase při teplotě pod +5°C svítila kontrolka - žlutý trojúhelníček a na displeji se mi zobrazovalo "AVARIA ESP, ASR". Dlouho se s tím v servisu potýkali a až defakto po 14 měsících, kdy sehnali novou verzi software na komunikaci s autem zjistili závadu. Podle manuálu a "rodného listu" vozu jsem měl mít brzd. systém BOSCH 7, ale ve skutečnosti mám BOSCH 8. Jak toto zjistili, tak změnili i nastavení a od té doby - a to byly mrazy i pod -20°C je vše OK.
MH -
"-- skrytý --" 01.12.05 06:34
no dobre to meno som skomolil, ale stale cakat na skusenosti sso stilom a spotrebu, nik ho nema ? cena, no je to mozno preto viac lebo je na protiucet a po ukoncenom lizingu - tie stoja vecsinou viac
inac nasiel som aj za 300 tis. 1,9 JTD s paradnou vybavou , r,2001 ale 61 tis km (?) ale bude to asi dovoz a z toho mam obavy.
takze akoje to so stilom, v kvalite sa vyrovna napr. astre alebo focusu ? -
« ad Stilo.org
@ Autoholik
Asi tě zklamu,vím dobře,kdy jsi se zaregistroval a začal přispívat...ostatně může si to každý zjistit....10/03 (stejně tak Hocek). To už jsem měl,milej zlatej,Stilo půl roku,jak jsem už uvedl - chtělo by to lépe počítat ;-) To už jsem dávno probíral německé fórum (protože české bylo v podstatě mrtvé). Celkem jsi mě pobavil,že tu uvádíš zrovna Hocka,tvého úhlavního nepřítele,se kterým se hádáte s oblibou do krve >:D Akú tam máš funkciu? V podstatě žiadnu.Ó áno,môžeš mazať príspevky....Mimochodem,celkem tě žeru,ikdyž tvé příspěvky jsou vcelku dětsky naivní....ale aspoň jsi zapálený Fiaťák 8)