Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 06.02.06 07:49
@ Jojko
Pokud zvolíš Stilo 1,4 16V MW 6speed a jak jsi psal, že je to auto pro 5-člennou rodinu, tak zvolíš optimální vůz. Je opravdu velmi prostorný, dobře vybavený s dostatečným výkonem i na takovou "krabici". Nemusíš mít obavu, že je to pomalé auto. Ve 120 na VI. stupeň se dá v pohodě podřadit na III. stupeň a je to raketa, i těch 200 z toho vymáčkneš za příhodných podmínek >:D MWčko mám 3/4 roku, najeto 12.500km a naprostá spokojenost, je to pohodové rodinné auto. Mohu jen potvrdit LOPATova slova. -
"-- skrytý --" 05.02.06 12:07
Aby bolo jasné. Je nemám predesudky voči fiatu. Poznám ľudí, čo majú Brvo a bez problémov. Len by som chcel vybrať čo najlepšie. Zmenilo sa v Stile niečo od kedy sa vyrába. A teraz ma celkom zaujal aj megan sedan. Po starej oktavke sa uz ani neobzrem. Stilo je na tom podstatne lepšie, aspoň pre mňa. Celkom príjemný dizajn, výkonnejší motor, a aj vnútro je podstatne príjemnejšie pokaždej stránke. Ešte si musím oťuknúť ten megan sedan 1,4. -
"-- skrytý --" 05.02.06 10:24
Nevím, jaké problémy by měly být se šestistupňovou převodovkou. Mám ji na starším motoru 1.2 16V, taky ve Stilu, pokud se nemýlím, převodovka je stejná.
Ta 6tka je tam opravdu jen navíc, na snížení paliva mimo město/na dálnici, na 5tku mi to ve 100km/h točí asi 2900 ot., na šestku ještě o nějakých 300-400 míň.
Prvních 5 stupňů je teda i tak dost dlouhých. Jel jsem s Golfem IV 1.6 5speed, kde byl právě kvůli vysokým otáčkám ve velkých rychlostech obrovský hluk - nad 190km/h to nešlo vydržet. Oproti tomu ve Stilu 1.2 6speed se dá bez problémů udržovat cestovní rychlost 180km/h a i ve 200km/h jsme se slyšeli, když jsme si povídali...
Myslím že převodovka je jedním z kladů auta...
To, že ti na nějakém jiném fóru doporučují majitelé jiných značek všechno jiné než FIATa, je běžná věc. Naopak, zeptáš-li se na nějakém FIAT fóru, 90% přispívajících bude tvrdit, že nikdy neměli s FIATem (resp. Stilem) žádné problémy, a pokud ano, byly to maličkosti, které se časem vyřešily.... -
"-- skrytý --" 05.02.06 10:13
Mám Stilo MW 1,4 16V - 6 rychlostí. Zatím jsem nezaznamenal žádný problém, nebo rozdíl v řazení ve městě od jiných vozů (např. OII). Ono také na "šestku" se nejezdí 60km/hod, i když to jde a jede to. "Šestka" je tam pro větší rychlosti a především ustálenou jízdu (nepotřebuješ na to šlapat, razantně předjíždět, většinou po rovině, mírné kopečky atd.). Pokud potřebuješ akcelerovat podřadíš na 5 a jedeš jak drak >:D . -
"-- skrytý --" 04.02.06 22:47
« Stilo versus Octavia I
Potreboval by som radu. Chcel by som si kúpiť auto cca 480 tis Sk. Zatiaľ sa rozhodujem medzi Stilom Family 1,4 a škodou Octavia Tour 1,6 (je to ten starší model). Taktiež sa obzarám po Renolte Mégan II. sedan. No neviem sa rozhodnúť. Zatiaľ mám najlepší dojem zo Stila. Ročne najazdím cca 10 tis km, sme 5 členná rodina a osobne jazdím kľudne a piánko. Môžete poradiť. Vďaka -
« Re: Re: Motory Opel...
Euro3 a Euro4 - v Idee mám 1.4 16v, který se podle zemí dodává buď jako Euro3, nebo jako Euro4. V návodu mají obě verze popsaný kód, podle kterého se pozná, jestli se jedná o Euro3 nebo Euro4. Pro Rakousko mají dokonce nějakou jinou verzi (s jiným výkonem). -
« Volant - centrovani
Tenhle "problem" mam u Stila prakticky od zacatku. Nekolikrat mi v servisu delali srovnani pricky volantu, chvili to bylo OK a pak jsem to mel zase mirne posunuty. Nejlepsi je, ze se mi subjektivne zda, ze se to meni a to pootoceni neni vzdy stejny. Vzdy mam ale volant natocen malinko doprava, nikdy doleva. Nikdy jsem se nedobral zadneho vysledku, protoze nekolikrat jsem to mel malinko pootoceny a v servisu tvrdili ze je to OK. Divne je, ze mi prijde, ze se to meni. Result je, ze nevim.

jo jo, určitě mě to zajímá, budu vděčný. Prodejce sám mi nedokázal přesně říct jestli Euro3 nebo Euro4. >:D >:D :D