Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 09.02.06  16:43

« Bez nadpisu

Jak tady čtu srovnávání motorů... Chtěl bych upozornit, že je jedno, jestli má 1,2 85 k, 1,4 90 k... On výkon je sice hezká věc, ale /jednoduše řečeno/ má vliv jen na rychlost. Na to, aby auto "solidně" jelo je potřeba točivý moment. Takže dám příklad - když bude 1,2 s 80 k. a 130 Nm a 1,4 s 90 k. a 120 Nm, tak ta 1,2 na tom bude lépe. Nedocílí stejné max. rychlosti jako ta 1,4 /se stejnou převodovkou/, ale bude mít lepší zrychlení a pružnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  16:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stilo versus Octavia I

Presne tak.Brava nemala toĺko elektroniky ako Stilo.Ale bravácky dizajn je oveľa lepší ako dizajn stila
    Ad:
    [odkaz]
    Pozrel som si tú diskusiu Stilo vs Octavia.A sa začínam hanbiť že som Slovák.Toĺko zakomplexovaných ľudí som ešte nevidel.Je mi zle.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.06  16:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Stilo versus Octavia I

To jo, je to velký rozdíl, musím přiznat, že první jízda Stilem, první dojmy byly pro mne velkým překvapením - vysoký posez atd. Všechno jinak, ale obé má něco do sebe. Bravička byla taková lehoučká, roztomilá ...
    Výbava minimální, šest let se švihadly a bez problému.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.06  15:45

« Re: Re: Re: Re: Stilo versus Octavia I

No tak Brava a Stilo je dosť veľký rozdiel
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.06  14:50

« Re: Re: Re: Stilo versus Octavia I

Jizdni vlastnosti, komfort, vybava, design hovori pro Stilo. Na druhou stranu musim objektivne priznat, ze Octavia I bylo nejspolehlivejsi auto, co jsem kdy mel.
    Jistě, nechci to zlehčovat, ale já jsem měl nejspolehlivější povoz kolo značky Favorit. ABS, ESP, 16V, 4xkotouče, PP, okna + zrc v el. - ani jsem o tom nevěděl. Celých 20 let. A jezdil jsem na Gambrinus, ale to vyjde cca stejně, tedy za litr.
    Podobně jsem básnil o Bravě, ale je pravda, že nic z toho, ani spousta dalších špeků kterými je Stilo prošpikováno, v ní prostě nebylo. Kde nic není tam se prostě nic nepose.e. I když je pravda že právě u škodovky kdysi nebylo jisté ani to . A není to tak dávno. ;-)
    Ale fakt nechci naštvat - vím o co jde, četl jsem celé fórum.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.06  18:39

« stilo 1,6 mw

Všechny zdravím,
    po dlouhé odmlce jsem se vrátil na toto forum. Důvod, proč jsem ho teď nenavštěvoval, je neznámý.
    :shock: Ale k autu. Mám ho, v dubnu budou 3 roky, najeto 96 tis. Auto šlape ok. Bohužel mám bouraný zadek. :'-( Manželka přehledla prý sloupek v trávě. Byl to, ale sloup od telekomu >:D Stalo se to v září den před svatbou. Pak jsme slavili, pak byly svátky a hodně práce (vyrábím svíčky). Oprava byla naplánována na leden, ale teď čekám až poleví mrazy. No a mezi tím vším ještě do mě nacouval otec. A to zas do přední části. 8-s Když se daří tak se daří. Jsou do jen trochu pokřivené plechy, ale ocenili škodu skoro za 100 tis. Běs. Máme sice havarijní, ale spoluúčast 10000+musíme zaplatit dph. A to se vyplatí.
    >:-[] Ale jinak auto jezdí super. Spotřeba 7,5l.
    Tak to jen tak na okraj.
    Zatím se mějte a ať se daří.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.06  17:13

« Re:

No 1,4 je takmer nový motor.Ten výkon nie je až taký veľký.Už 1,2 16v mala 80 koní,pri Punte Mk I až 85 koní.Fiat robí jedny z najlepšie motorry na svete.Ford renault môže len o takých motoroch snívať.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.06  16:20

« Re: Emise ve velkém TP

No tak mi napiš, co máš v tom řádku EHS napsané.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  15:21

« Bez nadpisu

Bol sopm si dnes obzreť toho megana a aj focusa. Megan vyzera z vnútra neprívetivo. Focus výborne, a le tá cena. Takže ostanem asi pri tom stile. Čím je daný taký veľký výkon toho stila 1,4 16V, keď pri svojom objeme má výkon ako iné značky s motorom 1,6 (napr. aj focus alebo megan). Nie kje to na úkor životnosti motoru. Myslým tým len benzínové motory.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  10:58

« Emise ve velkém TP

@ af
    jo jo, určitě mě to zajímá, budu vděčný. Prodejce sám mi nedokázal přesně říct jestli Euro3 nebo Euro4. >:D >:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.06  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Motory Opel...

O emisní normě informuje řádek 17 ve velkém TP, směrnice EHS, ale je nutno to rozkódovat podle tabulky, tu někde mám, takže pokud to někoho zajímá, tak se mu na to mrknu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  07:49

« Bez nadpisu

@ Jojko
    Pokud zvolíš Stilo 1,4 16V MW 6speed a jak jsi psal, že je to auto pro 5-člennou rodinu, tak zvolíš optimální vůz. Je opravdu velmi prostorný, dobře vybavený s dostatečným výkonem i na takovou "krabici". Nemusíš mít obavu, že je to pomalé auto. Ve 120 na VI. stupeň se dá v pohodě podřadit na III. stupeň a je to raketa, i těch 200 z toho vymáčkneš za příhodných podmínek >:D MWčko mám 3/4 roku, najeto 12.500km a naprostá spokojenost, je to pohodové rodinné auto. Mohu jen potvrdit LOPATova slova.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.06  12:43

« Bez nadpisu

na renaulda se vyprdni mam to z vlastnich zkusenosti je vo verk . a co se tyce stila je to tak o 70 % lepsi nez je bravo a jeste sou moc pekny ale bravo je taky konik
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  12:07

« Bez nadpisu

Aby bolo jasné. Je nemám predesudky voči fiatu. Poznám ľudí, čo majú Brvo a bez problémov. Len by som chcel vybrať čo najlepšie. Zmenilo sa v Stile niečo od kedy sa vyrába. A teraz ma celkom zaujal aj megan sedan. Po starej oktavke sa uz ani neobzrem. Stilo je na tom podstatne lepšie, aspoň pre mňa. Celkom príjemný dizajn, výkonnejší motor, a aj vnútro je podstatne príjemnejšie pokaždej stránke. Ešte si musím oťuknúť ten megan sedan 1,4.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  11:42

« Bez nadpisu

A čo poviete na nový renaul Mégane sedan 1,4
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  11:08

« Re: Re: Stilo versus Octavia I

Jizdni vlastnosti, komfort, vybava, design hovori pro Stilo. Na druhou stranu musim objektivne priznat, ze Octavia I bylo nejspolehlivejsi auto, co jsem kdy mel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  10:24

« Bez nadpisu

Nevím, jaké problémy by měly být se šestistupňovou převodovkou. Mám ji na starším motoru 1.2 16V, taky ve Stilu, pokud se nemýlím, převodovka je stejná.
    Ta 6tka je tam opravdu jen navíc, na snížení paliva mimo město/na dálnici, na 5tku mi to ve 100km/h točí asi 2900 ot., na šestku ještě o nějakých 300-400 míň.
    Prvních 5 stupňů je teda i tak dost dlouhých. Jel jsem s Golfem IV 1.6 5speed, kde byl právě kvůli vysokým otáčkám ve velkých rychlostech obrovský hluk - nad 190km/h to nešlo vydržet. Oproti tomu ve Stilu 1.2 6speed se dá bez problémů udržovat cestovní rychlost 180km/h a i ve 200km/h jsme se slyšeli, když jsme si povídali...
    Myslím že převodovka je jedním z kladů auta...
    To, že ti na nějakém jiném fóru doporučují majitelé jiných značek všechno jiné než FIATa, je běžná věc. Naopak, zeptáš-li se na nějakém FIAT fóru, 90% přispívajících bude tvrdit, že nikdy neměli s FIATem (resp. Stilem) žádné problémy, a pokud ano, byly to maličkosti, které se časem vyřešily....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  10:13

« Bez nadpisu

Mám Stilo MW 1,4 16V - 6 rychlostí. Zatím jsem nezaznamenal žádný problém, nebo rozdíl v řazení ve městě od jiných vozů (např. OII). Ono také na "šestku" se nejezdí 60km/hod, i když to jde a jede to. "Šestka" je tam pro větší rychlosti a především ustálenou jízdu (nepotřebuješ na to šlapat, razantně předjíždět, většinou po rovině, mírné kopečky atd.). Pokud potřebuješ akcelerovat podřadíš na 5 a jedeš jak drak >:D .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  08:55

« Bez nadpisu

Cenovo je pre mňa dostupná iba 1,4. Takže iný model by som voliť nemohol. Na stránke [odkaz] mi doporučujú všetko možné okrem FIATa. Že vraj jazdenie po meste s tou 6 stupňovou prevodovkou je hrozné. Aké máš s týmto skúsenosti. Vďaka za reakciu.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.06  23:16

« Re: Stilo versus Octavia I

Kľudne choj do Stila.Ja som tiež volil Stilo,ale 1,6 16v.zatiaľ spokojnosť.Človek kým nejde 140 km/h tak má pocit že stojí. :-) 1,4 16v je najlepším kompromisom medzi spotrebou a výkonom.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…