Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Re: Re: Re: Re: mw1,6
To je jedno, jaký je to model. Pokud je ASR součástí výbavy, je na tunelu vedle tlačítka CITY tlačítko ASR. Není-li tlačítko ASR přítomno, nemá auto ASR. ABS Bosch 5.7 mělo i v základní verzi funkci ASR, novější Bosch 8.0 ji má jen v kombinaci s ESP. -
CuoreNesportívo 10.02.06 10:05
« Re: mw1,6
ASP systém neznám, znám jen ESP a ASR,chtělo by to aspoň správně opsat 8-s Zřejmě píšeš o protiprokluzu,tedy ASR - ten je dobrý na rovné cestě.Pokud zapadneš nebo potřebuješ projet větší vrstvu sněhu,je lepší ho vypnout (určitě pokud nasadíš řetězy),jinak samozřejmě nejdřív přibrzdí prokluzující hnací kolo a pak začne event.ubírat výkon - proto je třeba trochu více přidat plyn,ať má z čeho ubírat a nedusí se...
Jel jsem nedávno do prudšího kopce,byl nucen zastavit na uježděném sněhu sypnutém škvárou - ASR On,bez šance.Trochu jsem couvl na tvrdší sníh ke krajnici,pomalým pouštěním spojky se gumy "chytly" a bylo vyhráno.Tím chci říct,že je třeba taky používat mozek,ne jen tupě spoléhat na elektroniku! Když vletíš do zatáčky na sněhu 120, nepomůže ti ani jinak skvělé ESP 8) -
« mw1,6
Ctěl bych znát vaši reakci na systém ASP teď v zimních podminkách. Jak napadl ten sníh, tak ho mám pořád vypuntý. Nejde se s tím rozjet. Pořád ubírá výkon a jak je nějaký malý kopec, tak to hned chcípne. Nebo to mám nějak špatně nastavené. Pneu mám nové firestone. Tam by problém neměl být. -
« Re:
No tak prevodovky boli trochu upravené.
Vítanou novinkou již základních modelů Stila jsou šestistupňové manuální převodovky. Proti motoru 1.2 16V byl změněn čtvrtý (z 1,21 na 1,12) a šestý převod (z 0,765 na 0,77)
1,4 16v
Zdvihový objem (ccm): 1368
Nejvyšší výkon (kW / ot/min): 70 / 5800
Nejvyšší toč. moment (Nm / ot/min): 128 / 4500
1,2 16v
Zdvihový objem (ccm):1242
Nejvyšší výkon (kW / ot/min):60/5500
Nejvyšší toč. moment (Nm / ot/min): 113/ 4250 -
mezek 09.02.06 16:43
« Bez nadpisu
Jak tady čtu srovnávání motorů... Chtěl bych upozornit, že je jedno, jestli má 1,2 85 k, 1,4 90 k... On výkon je sice hezká věc, ale /jednoduše řečeno/ má vliv jen na rychlost. Na to, aby auto "solidně" jelo je potřeba točivý moment. Takže dám příklad - když bude 1,2 s 80 k. a 130 Nm a 1,4 s 90 k. a 120 Nm, tak ta 1,2 na tom bude lépe. Nedocílí stejné max. rychlosti jako ta 1,4 /se stejnou převodovkou/, ale bude mít lepší zrychlení a pružnost. -
"-- skrytý --" 09.02.06 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Stilo versus Octavia I
To jo, je to velký rozdíl, musím přiznat, že první jízda Stilem, první dojmy byly pro mne velkým překvapením - vysoký posez atd. Všechno jinak, ale obé má něco do sebe. Bravička byla taková lehoučká, roztomilá ...
Výbava minimální, šest let se švihadly a bez problému. -
"-- skrytý --" 09.02.06 14:50
« Re: Re: Re: Stilo versus Octavia I
Jizdni vlastnosti, komfort, vybava, design hovori pro Stilo. Na druhou stranu musim objektivne priznat, ze Octavia I bylo nejspolehlivejsi auto, co jsem kdy mel.
Jistě, nechci to zlehčovat, ale já jsem měl nejspolehlivější povoz kolo značky Favorit. ABS, ESP, 16V, 4xkotouče, PP, okna + zrc v el. - ani jsem o tom nevěděl. Celých 20 let. A jezdil jsem na Gambrinus, ale to vyjde cca stejně, tedy za litr.
Podobně jsem básnil o Bravě, ale je pravda, že nic z toho, ani spousta dalších špeků kterými je Stilo prošpikováno, v ní prostě nebylo. Kde nic není tam se prostě nic nepose.e. I když je pravda že právě u škodovky kdysi nebylo jisté ani to . A není to tak dávno. ;-)
Ale fakt nechci naštvat - vím o co jde, četl jsem celé fórum. -
« stilo 1,6 mw
Všechny zdravím,
po dlouhé odmlce jsem se vrátil na toto forum. Důvod, proč jsem ho teď nenavštěvoval, je neznámý.
:shock: Ale k autu. Mám ho, v dubnu budou 3 roky, najeto 96 tis. Auto šlape ok. Bohužel mám bouraný zadek. :'-( Manželka přehledla prý sloupek v trávě. Byl to, ale sloup od telekomu >:D Stalo se to v září den před svatbou. Pak jsme slavili, pak byly svátky a hodně práce (vyrábím svíčky). Oprava byla naplánována na leden, ale teď čekám až poleví mrazy. No a mezi tím vším ještě do mě nacouval otec. A to zas do přední části. 8-s Když se daří tak se daří. Jsou do jen trochu pokřivené plechy, ale ocenili škodu skoro za 100 tis. Běs. Máme sice havarijní, ale spoluúčast 10000+musíme zaplatit dph. A to se vyplatí.
>:-[] Ale jinak auto jezdí super. Spotřeba 7,5l.
Tak to jen tak na okraj.
Zatím se mějte a ať se daří. -
"-- skrytý --" 06.02.06 15:21
« Bez nadpisu
Bol sopm si dnes obzreť toho megana a aj focusa. Megan vyzera z vnútra neprívetivo. Focus výborne, a le tá cena. Takže ostanem asi pri tom stile. Čím je daný taký veľký výkon toho stila 1,4 16V, keď pri svojom objeme má výkon ako iné značky s motorom 1,6 (napr. aj focus alebo megan). Nie kje to na úkor životnosti motoru. Myslým tým len benzínové motory.