Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Re: ENGINE FAULT
Poprvé se to stalo připbližně někdy před týdnem když jsem měl skoro prázdnou nádrž, otáčky také kolísaly. Když jsem pak bral benzít tak jsem přidal vebofin(proti vodě v nádrži). Otáčky uplně v pohodě a porucha také zmizela. Teď už tam zase nemám skoro žádný benzín a je to tady. Tak to tedy vypadá na bordel z těch zbytků nádrže ale otáčky už drží!? Díky! Jak se prosím čistí ta kladka? -
« Re: ENGINE FAULT
Ak sa silou mocou nechystas do serivsu, jazdi dalej, podla mna sa chyba po cca 500km sama "vymaze".
Podla mojich info tuto chybu sposobuje zanesena skrtiaca klapka. A malo by to postihovat prave len 1.6 a 1.2 - ostatne motorizacie nie. Ale s tou 1.2 nie som si na 100% isty. Mas aj ine sprievodne prejavy zanesenej skrtiacej klpaky ? Prejavuje sa to aj kolisanim otacok na volnobehu. -
« EGINE FAULT
Přátelé zdravím.
Pravě jsem byl odvést přítelkyni na vlak a cestou se mi rosvítila hláška EGINE FAULT - italsky Avaria Motore a zůstala svítit kontrolka motoru. Opětovný start ale nic se nezměnilo. V návodu jsem se toho moc nedozvěděl. Co si mám pod tím představit a jak se toho zbavit. Díky -
« chladici kapalina motoru
Potreboval bych radu, kdyz startujeme ted uz pokazde vyskoci hlaska - prekrocena max. teplota chladici kapaliny motoru - vypnem motor, znovu nastartujem a je to ok. Divny je, ze baterka vypada ok - zadny dalsi hlasky nic - a stav kapaliny je mezi min/max (na rovine pred nastartovanim). V listopadu nam menily celou ridici jednotku a vse fungovalo az dosud ok. Tahle chyba je ted poslednich 14 dnu. Zazili jste nekdy neco podobnyho? -
CuoreNesportívo 23.02.06 10:51
« Re: Re: "Loose connection"
@ Patrikos
Dík za radu,zkusím jim to navrhnout ;-)
@ Beaver
Servismani seřídili vůli na čidle pedálu,jelikož jsme se shodli na tom,že to naskočilo většinou při jemném sešlápnutí brzd.pedálu,prý to může zajiskřit a tím pádem zkratovat - nastane ABS,ESP,ASR failure. Engine failure - no tam pročistili nějakou trysku nebo co,tuším to mělo spojitost s nasávaným vzduchem.Je fakt,že od oteplení se nevyskytlo prozatím nic,tj, už i cca 4 dny před návštěvou servisu....PS:zase mají přijít mrazy,zahulíme,uvidíme >:D -
"-- skrytý --" 20.02.06 19:46
« Failure message
@ L u m p y
Tak to jsi stastny clovek,ackoli mam nejnovejsi Bosch jednotku (cca pred Vanoci),mesic byl klid a ted to haze oblibene failury znova,a jeste intenzivneji...nejlepe vsechny naraz,tj.ABS,ASR,ESP, k tomu i Engine, tak kolem 2500tis otacek (nafta) a cirka na 2s,kdy ale citelne klesne vykon.Pri predjizdeni neocenitelne.
Já mám ve výbavě pouze ABS+EBD. ASR a ESP nebo MSR tam nemám a podle toho, co se tady i na stilo.org psalo a píše, nijak toho nelituji. Netrvrdím, že jezdím pomalu a opatrně, ale za těch 13.000km jsem se ještě nedostal do situace, že by mi tyto elektronické pomůcky byly něco platné. ABS jsem "zažil" pouze jednou (ťuk, ťuk, ťuk), dítě mi vběhlo se psem do cesty, a to jsem za ABS-ko děkoval všem svatým, protože jsem je nádherně objel i na té sračce, co byla na silnici. Engine fault = to je fakt radost, zatím jsem neměl (ťuk, ťuk, ťuk); co na to umělci v servisu :?: -
CuoreNesportívo 20.02.06 11:22
« "Loose connection"
@ Beaver
Tak to jsi stastny clovek,ackoli mam nejnovejsi Bosch jednotku (cca pred Vanoci),mesic byl klid a ted to haze oblibene failury znova,a jeste intenzivneji...nejlepe vsechny naraz,tj.ABS,ASR,ESP, k tomu i Engine, tak kolem 2500tis otacek (nafta) a cirka na 2s,kdy ale citelne klesne vykon.Pri predjizdeni neocenitelne. -
« 1,6mw
Jak jsme boural stilo? :roll:
Měl jsem den před svatbou a manželka vezla dorty do restaurace. Špatně odbočila, chtěla se otočit, no a při couvání byl v trávě schován sloupek. Nakonec se ukázalo, že je to sloup od telecomu. :shock:
No a jak jsem následně stál u rodičů, tak do mě nacouval můj tatík. Ten mi pochroumal předek. :'-( Jak se daří, tak se daří. Jsou to jen trochu pokřivené plechy. Ale nebudu, tak jezdit né?
Ať se daří. -
"-- skrytý --" 16.02.06 20:29
« @ r.c. a fotky Sedici
A cos prováděl, že Stilo takhle dopadlo, to muselo být dost tvrdé :'-(
Na stilo.org klidně přijď, rádi tě tam uvidíme (přečteme). Tady je to fajn, ale občas to znepřehlední debatéři a pak se tady táhnou dvě tři důležité debaty přes sebe a do toho vpadne třeba nějaký šťoural a vede zasvěcené kecy typu "neslicované díly" apod., to je jediná věc, která mi tady vadí, jinak OK.
btw. vyluxoval jsem jedny italské stránky s fotkama Sedici. Nevím, kam to zařadit, tak nechám odkaz tady. Je to exe soubor a obsahuje 60 fotek Sedici.
www.bumball.wz.cz/images/Sedici/sedici.e… -
« stilo 1,6 mw
to Beaver 2000
dík za odpo. Myslel jsem si to. Budu se tam také muset častěji podívat. Ale jak píšeš je to o zvyku. :shock: Chvíli bude trvat než se tam vyznám. :-!
Moje stilo je v servisu. Mám ho bourané, :-( , tak mi mění poškozené části. Zadní dveře, oba světla, levý blatník a nárazník. Doufám, že vše bude ok. Jde to sice z hav. pojiš., ale mám spoluúčast 10 tis a plus budu platit dph, protože je to auto na firmu. Škoda odhadnuta na 70 tis. A to se vyplatí. >:-[]
Ať se daří. :idea: -
"-- skrytý --" 16.02.06 11:55
« @ r.c.
to Beaver2000
kde jste se všichni poděli? Jste na stilo org? Nemůžu tomu servru přijít na chuť. Je to moc rozčleněno. Samé odkazy, moc otázek, moc odpovědí a nejde se v tom vyznat.
Máš pravdu, přešli jsme na stilo.org. Důvod byl jednoduchý, tak jako tobě vyhovuje více café.auto.cz, tak nám více vyhovuje stilo.org. Je to věc názoru. Občas sem zavítám, Dunlop, tuším, sem taky někdy zajde. Někdo se tady rozčiloval, že zde zanecháváme jen odkazy na stilo.org, že to sem nenapíšeme přímo. Osobně si myslím, že zanechávání odkazů je výhodnější, při dnešních IT technologiích je to naopak dobrá věc. A pak, psát jednu a tu samou věc třeba 3x je nesmysl. Také zde byly poznámky, že jsme uzavřená sekta, TO JE NESMYSL. Každý fiaťák je tam vítán a téměř vždy se najde někdo, kdo nováčkovi pomůže nebo poradí, protože příchod je většinou provázen nějakým problémem s miláčkem. Zůstávám i zde, café jsem nezatratil, doufám, že i vy mi zachováte přízeň, rád si vás všechny přečtu.
Uff, hawk, končím :D