Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 24.04.06 19:06
« Re:
Kejml:
Jo, ten Bauhaus je dobrej. Tam jsem až nedošel. Ale vidím, že jsem s tím plechem na Stilo celkově dost mimo. Přesměruji se na ty liťáky.
Pravda je, že na cokoliv jiného by to nebyl problém. Fiat si tím zřejmě vynucuje od svých zákazníků, potažmo majitelů, vyšší estetické vnímání. ;-)
Díky za kontakt na Selenii. -
« Bez nadpisu
Jaký chceš obout gumy na ten plech: 205/55/16? Pochybuju, že vůbec někdo vyrábí plecháč 7 nebo 7,5 (nebo kolik to vlastně je). Když si koupíš jeté elektrony, zaplatíš možná míň, než za nové plechy. Taky sleduj Stilokluby a určitě se najde někdo, kdo si bude kupovat 17" a bude se chtít zbavit 16".
Selenia K zde: [odkaz]
P.S. na ty 16¨ plechy bys dal poklice z Bauhausu? ;-) -
"-- skrytý --" 21.04.06 19:52
« 16 kola
Lezu po těch prodejcích pneu a pokouším se marně najít ocelové ráfky 16 palců na Stilo MW. Nechce se mi dát ty prachy za lité ráfky, ty by byly k mání bez problému. Pokud by to mělo vliv na funkci, tak do toho půjdu, ale to se mi tak tedy nejeví. Je v tom nějaký rozdíl, v plechu a v litých, kromě vzhledu? A jestli jo, stojí to za ty prachy? Nejsou náchylnější na deformace?
Dají se někde sehnat plecháče v šestnáctkách?
Jinak je to pohoda, auto jezdí jedna radost. Nejradši bych někde splašil ještě Yelow 3D pro manželku - jak ho vidím, ztrácím vědomí :shock: . Ale není plac na parking :-( .
Ještě jsem nahlédl na stránky Selenia.it a ta doporučuje pro Stilo Selenii K - specifikace 5W40. To by se mi líbilo více, Selenia 20K má 10W40, jenže v nabídce Selenie ČR tento olej není. :'-( -
"-- skrytý --" 18.04.06 19:44
« Re: Re: Re: Re: Re: PP
Presne tak, je to prakticky k nicemu, ma to ukazovat do konce....jednou jsem v Německu na dálnici se Stilem zažil infarktovej stav, když jsem jel na - neviditelných 50 km - k nejlbižší pumpě a netušil jak na tom vlastně jsem....naštěstí jsem dojel a natankoval.... -
« Re: Re: Re: Re: PP
No myslim nejlepší by bylo, aby to fungovalo tak jak má. Range to Empty s nefunkčními posledními 50 km je de facto k ničemu.
Jaktože to umí Opel, viděl jsem to v Omeze MV6 a makalo to naprosto přesně. Po rozsvícení 0 km jsme ujeli cca 2km a šlus. Na posledních 50km podle počítače jsme s nohou lehkou jako pírko ujeli 53 km. -
« stilo 1,6mw
Možná je to ta kost. Pravou už mám vyměněnou. Měnili to při výměně oleje. Ale pokud ta kost nefunguje správně, tak dělá nějaké pazvuky? Někdy se to neozývá vůbec. I na nerovnostech nic. Pak zas naopak i na rovinách. Asi to dám tento týden do servisu. Sám si na to netroufám.
Ať vám to jezdí. 8) -
« stilo 1,6mw
to Beaver, rands:
dík za typy. :idea: Asi půjdu do těch Klebrů. Cena asi rozhodně. Nejsem teď moc při penězích.
A v poslední době se něco ozývá z přední nápravy. Auto jede rovně, volant neškube, ale sem tam nějaký pazvuk. Ani pořádně nením odkud to jde. Díval jsem se zespod, jak bylo auto na rampě, ale vše ok. Uvidíme.
Ať se všem daří. 8) -
"-- skrytý --" 09.04.06 14:25
« Nové pneu
@ r.c.
Mrkni na:
www.nejlevnejsipneu.cz/cz/info.php
www.e-pneu.cz
Těch nabídek je pochopitelně víc, ale s těmito mám velmi dobrou zkušenost, jak s cenou, tak se spolehlivostí.
Značku si vyber podle sebe, tady se na tebe sesype akorát záplava názorů proč zrovna TATO značka je ta správná. -
« stilo 1,6 mw
Zdravím ve spolek,
ztím motorem od oplu mi to leží v hlavě. Ještě jsem se na to ve fiatu nezeptal. Ale musím. A jak píše ladis, že by fiat nesplňoval emisní limity?
A chci se zepta na letní gumy. Budu kupovat všchny 4. Díval jsem se na www.rajpneu.cz To je obchod u nás na ostravsku. Vybírám mezi FERESTONE TZ 200 cena 2006,-/ DUNLOP SP 30 cena 2123,-/ BARUM BRILANTIS cena 1592,-/ DEBICA FURIO cena 1321,- Tu debiku mají v akce. Myslím, že super cena, co? Dejte typ.
R. 8) -
"-- skrytý --" 25.03.06 13:58
« Bez nadpisu
Beaver2000 & r.c. : Díky za info. S tím motorem 1.6 od opelu : Výměna místo motoru fiat nastala asi tak nějak koncem podzimu minulého roku, teď má v nabídce označení GM a výkon 77kW. Má sice vyšší výkon a točák a i menší spotřebu, ale jeho výkony nejsou nic moc ani v astře ani ve stilu. Důvodem výměny byla podle mě nutnost plnění emisí euro4. Teď v týdnu jsem se stavoval u dojáčka pro aktuální letáky ke stilu MW a ceník a už tam mají u 3D uvedeno u 1.4 16V zrychlení 0-100 14s (dříve bylo 12s) a u 1.6 16V (77kw opel) 12s. Asi u té 1.4 přidali aby to nevypadalo blbě, že 1.4 i 1.6 mají téměř stejné parametry.
Na stilo.org chodím poměrně často jako „nezávislý pozorovatel“ :*) :*) , dění kolem fiatu mě docela zajímá... :-!
Já tu 1.4 MW půjdu vyzkoušet. Myslím, že by pro mě byla nejvhodnější tak ta 1.6, najedu tak 20kkm/rok, teď to bude možná o něco víc, tak 25. Škoda že má fiat ty multijety o tolik dražší... 8-s
Ať vám to jezdí... -
"-- skrytý --" 25.03.06 09:56
« Bez nadpisu
@ ladis
Tady na café.cz vím akorát o jednom člověku (levap) s 1.8 MW, na stilo.org najdeš pár lidí s 1.8 (HAMIRO má 5D). Co vím, ani jeden si na spotřebu výrazně nestěžoval (s oběma se znám osobně) a 1.8 chválili i přes drobnosti s variátorem (oni sami ale ne).
Sám mám 1,4 MW a zatím velká spokojenost s autem, motorem, spotřebou i servisem. (Vyjma softu u digiklimy, to je *, pouze u 1,4). Za 10 měsíců najeto cca 14.000km se spotřebou kolem 7 litrů, což považuji za velký úspěch, 80% najeto v městském režimu, zbytek dálnice a I. třídy, olej za tu dobu vyměněm 2x (4.500km a 11.000km vždy Selénia 20K). Max. jsem z toho vymáčkl 2x 205km/h (6. speed/5.100rpm) na D1 Brno-Praha (CaB=9.2L/100km, Avg. speedB=141km/h, palivo Natural Shell95, pneu GoodYear UG7 185/65 R15, počasí sucho, téměř bezvětří, norm. hustota provozu, tři dospělí, bez bagáže, 22/2/06). Neměj obavy, že 1,4 je slabá. Jak motor překročí 3.200rpm, auto neskutečně ožije. Co mám kolegy s 1.6 motory jsou také spokojeni a o Opel-motoru nic nevědí (mají r.v. 2001-2003). Někteří by rádi 6. speed, ten je bomba na dálnici). Je to stále otevřená diskuze u GP 1,4 16V, někde je uvedeno 5, jinde 6 rychlostí.
Přeji šťastnou ruku při výběru.

Ať vám to jezdí.
p.s. všimli jste si jak v poslední době chváli FIAT. Naposledy tady na stránkách pozitívní kritika na nové motory. >:D