Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: 1.6 16v stilo mw
cvo se týče tý váhy tak sem měl podobný problém i u bravy se stejnym motorem , po všech diagnostikách a různých přeměřování sem zjistil to že když se vypucuje okolo škrtící klapky mastnota tak se může spoustu věcí dát do pořádku ale to nefunguje u všech u některejch púřípadů se musí vyměnit váha -
"-- skrytý --" 05.05.06 11:04
« 1.6 16v stilo mw
Dobrý den,jsem majitelem stila mw 1.6.Narazil jsem na toto fofum ze zvědevosti a musím říct ,že jsou tady velmi zajímavé příspěvky a zkušenosti,které nelze získat jinde a proto jsou k nezaplacení.
Mám stilo 1.6 mw najeto 18000km, dva roky,spotřeba,slušná město 7.8l,kombinovaná 7.1-7.4,dálnice lehkou nohou 6.8l.Apsolvoval jsem chorvacko tam za6.7l a zpět 7.3l ve třeh osobách.Olej mám od výměny k výměně.
Co se týče problému,tak zatím jen jeden a to nedávný:
Jedu po dálnici 100km,chci přidat plyn a zničehož nic motor nešel za plynem,ale strácel otáčky,tak jsem skusil podřadit jestli se chytne ,ale nic.Zajel jsem ke straně,ještě jsem zkusil rozjest na dvojku a nic .Auto zhaslo,rosvítili jse kontrolky,jako pri startovaní.
Zustal jse zcela zděšen,co se děje.pak jsem zkusil nastartovat .Povedlo se.
Vservisu nic nenašli,ani to nebilo v paměti.Tak jsem odjel ???
Mluvil jsem s kamarády,mohla by to byt chyba vzduchové váhy???
Prosím všechny kteří mají nějake rady a nápady ozvěte se nebo to dejte na forum.
Děkuji všem kdo přispíva do fóra,je skvělé si přečíst co se děje.
Dík -
"-- skrytý --" 02.05.06 13:35
« BUMBALL2006 - 23. 6. až 25. 6. 06 Bojnice, SK
Uplynulo skoro 3/4roku od Bumball2005 a je to tady zase >:D >:D >:D
Všichni příznivci a fandové značky FIAT jsou srdečně zváni na akci
BUMBALL2006 - 23. 6. až 25. 6. 06
do Bojnic u Prievidze, SK
Veškeré informace a podrobnosti naleznete na
www.bumball.wz.cz
v sekci INFO Bumball2006 Bojnice.
Pod ochrannými křídly www.stilo.org a www.go4cars.org -
« stilo 1,6 mw
Zdravím ve spolek. Připojuji se, že počítač měří dojezd jen do 50 km. Pak lépe zajet na pumpu. Jinak můj kombík je ok. Akorát nemám vyměněné letní pneu. :*) Ale už to dávám dohromady. Mám nové i zimní, tak ať je nezničím.
Ať vám to jezdí.
p.s. všimli jste si jak v poslední době chváli FIAT. Naposledy tady na stránkách pozitívní kritika na nové motory. >:D -
"-- skrytý --" 24.04.06 19:06
Kejml:
Jo, ten Bauhaus je dobrej. Tam jsem až nedošel. Ale vidím, že jsem s tím plechem na Stilo celkově dost mimo. Přesměruji se na ty liťáky.
Pravda je, že na cokoliv jiného by to nebyl problém. Fiat si tím zřejmě vynucuje od svých zákazníků, potažmo majitelů, vyšší estetické vnímání. ;-)
Díky za kontakt na Selenii. -
Jaký chceš obout gumy na ten plech: 205/55/16? Pochybuju, že vůbec někdo vyrábí plecháč 7 nebo 7,5 (nebo kolik to vlastně je). Když si koupíš jeté elektrony, zaplatíš možná míň, než za nové plechy. Taky sleduj Stilokluby a určitě se najde někdo, kdo si bude kupovat 17" a bude se chtít zbavit 16".
Selenia K zde: [odkaz]
P.S. na ty 16¨ plechy bys dal poklice z Bauhausu? ;-) -
"-- skrytý --" 21.04.06 19:52
« 16 kola
Lezu po těch prodejcích pneu a pokouším se marně najít ocelové ráfky 16 palců na Stilo MW. Nechce se mi dát ty prachy za lité ráfky, ty by byly k mání bez problému. Pokud by to mělo vliv na funkci, tak do toho půjdu, ale to se mi tak tedy nejeví. Je v tom nějaký rozdíl, v plechu a v litých, kromě vzhledu? A jestli jo, stojí to za ty prachy? Nejsou náchylnější na deformace?
Dají se někde sehnat plecháče v šestnáctkách?
Jinak je to pohoda, auto jezdí jedna radost. Nejradši bych někde splašil ještě Yelow 3D pro manželku - jak ho vidím, ztrácím vědomí :shock: . Ale není plac na parking :-( .
Ještě jsem nahlédl na stránky Selenia.it a ta doporučuje pro Stilo Selenii K - specifikace 5W40. To by se mi líbilo více, Selenia 20K má 10W40, jenže v nabídce Selenie ČR tento olej není. :'-( -
"-- skrytý --" 18.04.06 19:44
« Re: Re: Re: Re: Re: PP
Presne tak, je to prakticky k nicemu, ma to ukazovat do konce....jednou jsem v Německu na dálnici se Stilem zažil infarktovej stav, když jsem jel na - neviditelných 50 km - k nejlbižší pumpě a netušil jak na tom vlastně jsem....naštěstí jsem dojel a natankoval.... -
« Re: Re: Re: Re: PP
No myslim nejlepší by bylo, aby to fungovalo tak jak má. Range to Empty s nefunkčními posledními 50 km je de facto k ničemu.
Jaktože to umí Opel, viděl jsem to v Omeze MV6 a makalo to naprosto přesně. Po rozsvícení 0 km jsme ujeli cca 2km a šlus. Na posledních 50km podle počítače jsme s nohou lehkou jako pírko ujeli 53 km.