Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« stilo 1,6mw
to Ruzenka:
jsem stejného názoru, že stilo je velmi hezké auto. Velmi se mi líbí ty ostré tvary. Myslím, že auto je velmi povedené. Viděl jsem i nové fotky stila a to se mi moc nelíbilo. Uvidíme spíš až jak to bude vypadat ve zkutečnosti.
Co se týká klimy. Potřebovali jsme auto ihned. A to naše bylo k dispozici. Je orientováno na bezpečnost. Máme 6 erbegů, abs, asr, break system atd. Ale hlavně, že to jezdí.
Tak zatím. -
"-- skrytý --" 27.06.06 10:03
« Re:
Zkušenosti s klimou zvláště v posledních dnech jen ty nejlepší. Mám manuál a po automatu nijak netoužím. Ale fakt je, že již vícekrát jsem netoužil, dokud jsem nepoznal.
Chystám se do Chorvatska a přemýšlím o nákupu autochladničky na 12V. Máte s tím nějaké zkušenosti? Není to už trochu moc na 1.6 MW - narvané auto, rozsvícená světla, klima naplno a ještě lednice? -
"-- skrytý --" 26.06.06 20:41
« Re: to ruzenka
to r.c.
No my taky vybírali mezi P307 (to byla na první pohled velká láska, s tím druhým pohledem už to bylo horší), Focusem, ale ne Oktávkou, ale spíš Corollou nebo Civicem. Nakonec to ze stejného důvodu jako u tebe vyhrálo Stilo. Navíc se mi líbí i pohledově. Jinak o auto my se staráme snad dobře, to současné nám sloužilo velmi dobře, ale už přeci jen dosluhuje. Na klimu jsem zvědavá, protože to pro nás bude úplně nová zkušenost. Hlavně v těchto velmi horkých dnech. Zítra jedu na služebku s kolegyní, naštěstí jejím soukromým autem, kde klimu má, tak ji doufám řádně využijeme. >:D
to všichni:
nejste někdo z okresu JH? -
« to ruzenka
já mám 1,6 mw. Zatím vše ok. Vybíral jsem s manželkou mezi oktavkou, fokuse a p307 a nejlépe vyšel poměr cena/výbava FIAT. A co se týká poruch, tak si myslím, že je to jak u ostatních aut. A je to také tím, jak se jezdí s autem, servis. Dnes auta dělají velkou službu, ale chtějí, aby se o ně hezky staralo!
Ještě k tomu motoru. Používáme auto ve firmě. Často jesdíme plně naložení a ta 1,6 bohatě stačí. A jede také velmi svižně. Spotřeba průměr 7,3l (70% město - 30% ostatní). Klimu nemám, tak nemohu posloužit.
Přeji šťastnou ruku. -
« Bez nadpisu
tak to ano..ak jazdite 4-5, tak radsej silnejsi motor. a ta 1,6 by bola asi najlepsi kompromis. stacila by aj 1,2ka ale pri plnom zatazeni je to potom uz fakt o zivot pri predbiehani, aj ked konstantnu rychlost a slusnu spotrebu drzi aj tak. schvalujem 1,6 >:D -
"-- skrytý --" 22.06.06 21:56
« Bez nadpisu
Díky moc, budu jen ráda, když se se svojím názorem přidají i ostatní. Ve dvou rozhodně nejezdíme, manžel používá auto na cesty do práce, to jezdí ve 4-5 lidech a pokud jedeme s rodinou, tak opět ve čtyřech. Proč 1,6 nebo 1,8 ? No asi proto, že co jsem četla různé diskuze, tak jsou to nejdoporučovanější motory. Ale ráda si nechám poradit od jiných. Favorit nám žere kolem 7-8 litrů, tak si myslím, že Stilo na tom bude asi tak stejně, ne-li líp. Po městě se moc nejezdí, manželovo pracoviště je na kraji města, i když je pochopitelné, že jízdě po městě se člověk občas nevyhne. -
"-- skrytý --" 22.06.06 20:29
« Bez nadpisu
Za ty penízky by se dalo uvažovat i o lehce zajeté čtrnáctistovce, ta deci objemu navíc je docela znát... Pokud jezdíte ve dvou, nelze oba motory než doporučit, s plným autem chce Stilo i s 1,4 víc točit (i když i pak to žere rozumně, jen je trochu hlučnější) a doporučil bych Vámi vyhlédnuté silnější motory. Podle ohlasů na STILO.ORG jsou však o dost žíznivější, ale oproti uchlastanému favoritu to nebude nic hrozného. Rouhodně doporučuji pročíst výše zmíněné fórum, je tam spousta zajímavých postřehů. :) -
« Bez nadpisu
preco len 1,6 a 1,8? myslim, ze viacero ludi moze na tomto fore a aj na stilo.org potvrdit, ze sa velmi osvedcili aj 1,2 16v! navyse, ak ste jazdili doteraz na favorite, bude to pre vas aj tak raketovy skok vpred a este usetrite na benzine a aj poistke, ak je to u vas tiez podla objemu.
stilo je plne elektroniky..ako vacsina (ak nie vsetky) dnesnych aut..moze sa podarit skvela kupa a rovnako sa moze stat,ze nejake tie drobne problemy budu. treba vsetko popozerat, skontrolovat :shock: -
"-- skrytý --" 22.06.06 18:31
« Koupě
Dobrý den všem, už od podzima si tak porůznu čtu toto fórum a nakonec jsem téměř výhradně zakotvila zde u Stila.Tak jako mnohým mi padlo do oka, moc se mi vzhledově líbí a protože v současné době uvažujeme o výměně dosluhujícího favorita za jiný vůz, chtěla bych se poradit. Máme v plánu koupit lehce ojetý vůz do 250 tis. Kč a vzhledem k tomu, že najezdíme ročně kolem 10.000 km, neuvažujeme o naftě, ale o 1,6 nebo 1,8 ve verzi Dynamic. Ráda bych se proto zeptala, jaké největší klady vidíte u svých miláčků a naopak jaké zápory, zdali nemáte nějaké rady, na co si dát při koupi pozor apod. Zatím pořád vybírám, mám na internetu několik tipů a čekám, až budou korunky úplně naspadnutí, což by mělo být cca v polovině července. Čím víc se to však blíží, tím víc se sice těším, ale i bojím. Manžel totiž není zrovna technický typ a tak celá koupě dost spočívá na mně a mých chabých znalostech :-) Předem vám děkuji za všechny příspěvky. -
« stilo 1,6mw
u čelního skla je dole takové plastové těsnění. (nevím jak to přesně popsat). Má to vzduchové průduchy. Trochu se mi to odtahuje od toho skla. Nevšimli jste si někdo toho? Ani nevím, kdy se to stalo. Dnes jsem myl auto a koukám, že je tam nějaká větší mezera než obvykle. Šlo to sice zatlačit, ale mělo to tendenci vracet se. Co vy na to? -
"-- skrytý --" 19.06.06 14:34
« Re: šrouby ke kolu
Ahoj, stalo se mi něco podobného (ať žijí e-shopy!), málem jsem z toho ten šroub nedostal a ještě to poškodilo závit. Zkoušel jsi ty šrouby po použití pilky na železo vyšroubovat? Abys nebyl na podzim při přezouvání na zimáky nemile překvapen >:D -
"-- skrytý --" 15.06.06 23:01
« šrouby ke kolu
A ještě jeden malinkej příspěvek.
Zakoupil jsem litá kola a dostal jsem k nim i šrouby (údajně přímo na Fiat Stilo). Před pár měsíci jsem kola nandal a přišrouboval, ale auha s Fiatem jsem nehnul, ani když jsem přidával plyn. Šrouby prošly závity krz do ramene nápravy a auto bylo jako přibyté. Nevím, jaké šrouby mají být k Fiatu Stilo - já mám původní cca 22mm (závit) a ty dodané s koly byly 30mm. Nakonec po dlouhém shánění a vyřizování vše vyřešila pilka na železo. -
"-- skrytý --" 15.06.06 22:55
« Bez nadpisu
Taky se přidám s dojmy. Já měl původně Fiat Uno a uvažoval jsem o něčem podobném (motor do 1.3, 3dv, asi taky aby to byl Fiat) a když jsem uviděl Fiat Stilo 3dv (nižší střední třídu) s motorem 1.2 16V, všemi kotoučovými brzdami a 6ti stupňovou převodovkou, tak nebylo co řešit.
Je to fakt dobré auto - dokážu s ním jezdit po Praze za 4.8l/100km. Je pravda, že to furt nevydržím a čas od času pěkně podřadím no a za rok pak mám spotřebu cca 6.5l/100km.
Trošku mě zarazilo, že ta moje 1.2 nejede přez 200Km/hod. Původní Fiat Uno 1.1.i.e. 59k - mě dokázal jet něco přez 180km/hod (190?) - nevím přesně, prostě tachometr mi končil na 180km/h.
Ikdyž Fiat Stilo dokáže rychlejc reagova na plyn a dá se sním předjíždět, to s Unem skoro nešlo.
[odkaz]
Druhy odsek. Zeby preklep?