Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Stilo delo
No videl jsem 3d parkovat v ulici pred mym obstaroznim kramem.. Je to uchvatne tvarovana selma, robustni vzhled /sem zvedav na NCAP/, robustni palubka, uzke frajerske okna /uvnitr asi velky pocit bezpeci/. Tapecirunk v modre mne trochu zarazil, z fotek mam dojem ze interier /dvere, sedla/ si delali icka sami. Jinak jsem zvedav na novou Corollu 3d, ta ma asi podobny strih karoserie. -
« Stilo
Mne sa Stilo velmi paci- bol som sa nan pozriet a aj povozit. Potesil ma vnutornym priestorom (meriam 186cm), jazdil som 1,8 ale osobne som zvedavy na 1,2 so 6stupnovou prevodovkou. Malý objem v kombinácii s vysokymi otackami a 6stupnovou prevodovkou -je lakadlom nielen kvoli spotrebe. Spracovanie sa mi celkom pozdava-konecne sa uberaju spravnym smerom, aj ked je naskodu ze sa z image vytratil charakter talianskych aut.
Je mojim horucim kandidatom. -
Ještě jedna věc - co se mi moc nelíbí, je ten tapecírung z té bezva syntetiky, které ríkají mikroplyš. Ale jak jsem později zjistil, ten matroš je teď asi ohromně v kursu, protože straší i v jiných autech(např.v P307), dokonce i vyšších tříd (nová Laguna):-( -
Tak se k tomu furt nikdo nemá, tak já to tady začnu. Předevčírem jsem byl na vlastní kůži vyzkoušet Stilo a možná jsem čekal moc velkej zázrak. Hlavně jsem si sliboval hodně od interiéru, kterej není zase o tolik větší než u Bravy (asi díky celkově robustnější konstrukci). Hlavně mě zklamalo, že Stilo -předváděčka nebylo vybavený tou posouvací zadní sicnou a mořem dalších věcí, co jsou za příplatek. Prostě tam měli úplný holátko, i když těch 6 airbagů, ABS + všechny možný asistenti nejsou špatný, ale při té jízdě jsem to nikde neopřel, tak jsem nic z tohoto neocenil. Motor byl 1,6, trochu hlučnější, ale podstatně dynamičtější, než jsem třeba zkoušel v Golfu. Osobně jsem byl nažhavenej na 85 kW JTD. Dneska jsem byl vyzkoušet Peugeot 307 a ten mě teda zklamal, ten prostor vevnitř je fakt žalostnej (na moje míry - to měřím slabých 194 cm) na ty vnější rozměry a nezachrání to ani kufr 420 litrů, když musím při sezení vzadu mít hlavu nabok jako velký šéf (abych se vlezl). Abych byl OK za volantem, musel jsem mít sedadlo úplně dole i když volan byl úplně nahoře, jinak jsem kolenama klopýtal o volant ( u Stila jsem mohl kliďánko vyjet sedadlem až nahoru). Ale v měřítku nižší střední třídy je Stilo poměrně slušně prostorný, koneckonců i 307 proti Golfu nebo Astře je úplně jinde.

ale hlavne nech ten interier nevrzga, lebo v alfe166 aj v passate su kvalitne vyzerajuce interiery ale na tych nasich cestach vrzgaju oba