Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: to ATX
Ten interiér Stila je koncepčně hodně podobnej německejm (kromě prostoru, kterýho je tam nesrovnatelně víc, což vychází z rozvoru a i té výšky), ale v těch detailech se pak už liší. Schválně jsem si vzal interiér Passata a Stila a když to mám vedle sebe, tak jem subjektivně musel uznat, že ta palubka Stila má celkově větší šmrnc. Čímž neříkám, že se mi nějak extra líbí. -
« to wolff
1. Já ti dám, že přístrojová deska není stejná! Úplně stejná jako VW auta, nahony vzdálená fiatáckému designu! Je mi to fuk, jen se mi zdá, že se Fiat ubírá kopírováním designu a marketingu ala VW... Možná tuto strategii volí ve smyslu podbízení se velkému německému trhu... No uvidíme časem...
2. Tak buď rád, že máš auto bez problému... Taky ale vem kolik je tady majitelů 323F 91 a kolik majitelů Fábii. Notabene s problémovým an old Škoda OHV (utopené vložky) a pionýrským el. servem.
3. Huf je v pohodě... -
wolff 23.01.02 13:53
« to ATX
Dlouho sem nemohl psát, protože mi všude blbl net. Nevím nejspíš práce TELECOMU. No k tomu Stilu. Když sem se díval na auta co soutěžili o auto roku a porovnal jsem je, tak Stilo má stále nejhezčí přístrojovou desku. Není pravda, že je dělána podle VW, je v ní mnoho rozdílů(pozitivních), jak ve tvarování výdechů ventilace, tak také v ergonomii. Pokud jde o výbavu, tam Stilo nemá konkurenci(v Němcích už vůbec ne, ale ani v Peugeotu), kde Nejdražší Stilo 2,4 stojí totéž co nejdražší 307 s HDI (66 kW). A výbava je někde jinde.
Jinak by si něco měl udělat, protože sem po dlouhé době otevřel rubriku o Fabii a nestačím se divit, co začínají mít lidi za problémy. Jednou sou to zámky, jindy ostřikovače, pak servo, chladící kapalina. Můžu ti říct, že moje letitá Mazda tyto problémy nikdy neměla (a to ji mám již 4. rokem) a o Bravě ani nemluvím(s výjimkou tenkrát s tím benzínem). Tak nevím, ta kvalita německých vozů i zde je potvrzována...
Co Huf Taky mu to už blbne? Vím, že to nepřizná, ale ty by si to mohl vědět...Ciao. -
« Re: to mfilip
Stilo jsem letos uz videl parkovat na ulici v Praze 2. Moc povedene, az na sedaky a vyplne dveri, ty tvaroslovim zcela navazuji na Bravo... K designu mam jen tolik, ze napriklad Huyndai Elantra je liniemi navazujici kapotu na A sloupek v necem podobne Stilu. Pusobi na mne jako by podobnou designerskoou skolou. -
« Re: to Pavel KR5
Ke srovnání dieslů - moje subjektivní zkušenost: Octavia 81 kW: když jsem četl, že je to motor bez konkurence a pak se v tom svezl (už asi 2 roky nazad), tak jsem byl hodně zklamanej. Hlavně ve městě to bylo strašně dýchavičný, když jsem porovnával, co si můžu dovolit s Tipem 66 kW, tak to bylo nebe a dudy ve prospěch stařičké klasiky od Fiatu. Hlavně 2ka se mi zdála u Octavie strašně slabá. JTD 77kW jsem poznal v Multiple a ta měla nesrovnatelně lepší dynamiku i když je o něco těžší. Přitom má mít menší krouťák, ale v reálu to bylo přesně naopak, to pružný zrýchlení u té Multiply bylo fakt až překvapivý, bez citelnýho kolísání při náběhu turba. -
« Re: to mfilip
Odkud je informace o prodeji 1500 Stil?Je pravda že na silnici vidět nejsou,snad až se to začne trochu objevovat tak se ty prodeje rozhýbají.
Matiz nebyl projekt Fiatu, ale Italdesignu, což jsou návrháři Fiatu,nevím o tom že by to měl být Fiat, ten návrh ¨se dělal pro Daewoo od začátku.
Co se týká spolupráce s Dejvem, tak mám pocit, že jsem někde četl, že od toho dali ruce pryč.
« Re: to Pavel KR5
sakra, ta Octavie musela byt asi hodne jeta - nebyla firemni ? ten starej TDi 81kW je proti JTD 110 vyrazne lepsi, jak ve spotrebe, tak v pruznem zrychleni, tak v maximalce. Tocak je u Octavie taky vyssi. Sice je jeho maximum "az" v 1900 otackach, ale to vubec nevadi. -
« Re: to dall
Mne prece je nemecke vozy vice pripomina P 307, hlavne pohled zezadu mi silne pripomina Golf IV. Stilo je zezadu unikatni, ale moc to moje gusto neni, hlavne mi 5D pripomina takoveho neco japonskeho, jako Micra. Vsimnete si velke podoby predku Stila a noveho Daewoo: [odkaz] ono zrejme Fiat spolupracuje s Daewoo vice, nez jsem si myslel, on treba Matiz byl puvodne Fiat, ale Fiat dal prednost studii Seicenta, a "Matize" prodal do Koree. -
« Re: to autokomplexcz
To je určitě pravda, ale já jsem pouze prezentoval svůj názor a ten je vytvořen na základě zkušenosti,kterou jsem popsal.S koncernem VW nemám tolik zkušeností,abych mohl hodnotit a porovnávat každý model, ale s Octavii jsem něco najel(i když s benzínem) a i celkový dojem z toho auta mi nějak nesedí.Mám prostě pocit že například Marea(o Stilu to platí dvojnásob) je mnohem líp ovladatelná a předvídatelná a že člověk sebou nevozí tolik zbytečného železa jak u Octavie :-) Ale musím uznat, že Octávka je první auto od škody, které je fakt na úrovni a nabízí něco uplně jiného něž na co byly lidi od škodovky zvyklí.V tomto ohledu se zahraniční auta hodnotí obtížně,protože tam ta kvalita a modernizace přichází postupně model za modelem - i když třeba pro Fiat byla tím skokem třeba Brava, tam to šlo hodně dopředu. -
Bylo to JTD 81 kW.
Lepší se jevilo v celkovém výrazu toho motoru.Hlučnost byla asi stejná, ale jak jsem psal,mělo to najeto 3 km, ten motor potřebuje sednout.
Co bylo výrazně lepší byl zátah motoru,krouťák je tam posazen na nějakých 1500 ot,a celkově je z toho auta pocit,že má mnohem větší chuť se točit i do vysokých otáček, což u dieselů není moc často vidět.Váha obou aut je téměř stejná a tak si myslím,že se to dá srovnávat.