Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
wolff 30.08.02 20:33
« Bez nadpisu
Sem si nidky žádné nevšiml...No uvidím. omrknu to...No jo noví majitelé, nový personál...Jo sem si všiml, že tam během měsíce proběhly velký, velký změny. A světe div se k lepšímu...Když jde o to, tam nikdy nikdo neměl dobrý znalosti (z prodavačů). Takhle je aspoň na co koukat a ještě se víc projedeš. Pustí tě na dálnici? -
« Re: Re:
Dealeři jako takoví tyhle věci neovlivní, je to pouze blbost na Fiatu ČR. Mám dobré vztahy s místním dealerem, tak mi takovéhle věci objasnuje.Fiat ČR vymyslí nějakou kravinu, naobjednává auta a ty pak rozešle prodejcům,a ti si to můžou hodit, protože každé dealerství je v podstatě obyč. firma,která má hlavní starost prodávat auta co jí tam stojí, aby neplatila úroky z prodlení.Mimochodem to Stilo Actual ( Junior je přesnější :-) je pouze v jedné barvě a to zeleno-stříbrné.... Fakt blbost. -
« Re: Re:
Ti redaktoři z Autohitu jsou fakt hvězdy - třeba ten nepředstíranej údiv, že se 16v musí víc točit :-)) Včera jsem se konečně vezl Stilem 1,2 a byl jsem velmi mile překvapen. Překvapivá dynamika (na ten zdvihovej objem), super spotřeba (podle palubního počítače při 90 na 5ku 4,9l ) a to předení motoru... jen ta prodejkyně, co to se mnou projížděla.. byla překvapena, že je to 6 kvalt, a snad kromě sky-window neuměla nic ovládat- asi proto mě hned pustila za volant a ne až v půlce, jak to obvykle dělají. Zato si všimla, že jsem asi cyklista, byl jsem v kraŤasech ale nevím, jestli si všimla místy vypracovanýho svalstva nebo silniční lišeje , jak jsem sebou nedávno švihl. No ale pak se neptala, jestli mám večer čas, škoda. (byla kategorie "na chatu dobrá").
Jinak ta očesaná verze je asi výplod ČR Fiat dealerů- 2 airbagy, zato klima v základu, ale např. sedadlo řidiče bez výškovýho polohování atd.! Navíc se na to nevztahuje sleva jako na normální verze, takže ve finále je levnější vybavenější verze, než jakýsi Stilo - junior. Docela logický, ne? -
« Re:
Nemá smysl nad tím brečet, jak by asi ten časák skončil když by nelezl do zadku vw ? Já osobně jsem otevřený každému názoru, ale podobné články mě utvrzují v tom že lidé pracující v podobných obrázkových časopisech o autech tam jsou jen kvůli tomu, že se zadarmo povozí a pak opíšou žvásty od německých časáku.Konkrétně AUTOHIT je pěkný šit, který když dělá srovnávací test tak nikdy nenapíše proč je něco lepší a co je naopak horším a jaké je konečné srovnání.Co kdyby se na ně někdo naštval, že jo? Navíc je zajímavé se podívat kdo uvedené media vlastní, a jak známo koho chleba jíš, toho píseň zpívej... -
wolff 29.08.02 18:27
« Bez nadpisu
Tak sem si konečně měl možnost přečíst to porovnání Stila s tím Golfem. Ten článek psal buď totální *, nebo nějakej člověk bez řidičáku (=*), nebo Huf, nebo ATX, nebo jinej Germanofil. On nemohl v těch autech sedět, natožpak jet. Prý pískají gumy...Tam měl asi zimní, ne?A nebo jel do šikany 140 (proto asi ten hlučnější motor)...jak je zvyklej tam jezdit 60 s Golfem...Stilo je o 100 kg těžší, nu ale Golf je proti němu německy robustní a solidní. Taky má Stilo horší motor, to, že má o 2s lepší zrychlení na 100 je asi subjektivní blbost...Sem fakt nasranej...
jo a hlavně nesmím zapomenout, že má Stilo nepřehlednou přístrojovou desku...No hlavně, že je v Golfu všechno přehledný...A taky, že zas tejný peníze mají stejnou výbavu...Tak nějak se zapomělo na ty další airbagy a trkační kontroly a podobně...No on asi ten pisatel nevěděl o čem je řeč... -
« Re:
Tu slevu cca na benziňáky asi dávají všichni, JTD prej jdou dobře na prodej, tak jsou bez slev. O tom 1,6 JTS mám informace od regionálního prodejce Fiatu, snad to není kachna. Jestli je to pravda, máme se na co těšit, JTS má cca o 10 % vyšší výkon i krouťák než TwinSpark - a jaký to jsou motory. -
« Re: stilo pro střední evropu
To Stilo se už měsíc prodává, jde o verzi 1.2 Actual.Má 2x bag,nemá rádio,výškově stavitelnou sedačku,brzdového asistenta a ještě nějaké drobnosti, zato má v základu klimu, cena zůstala stejná, a to 442.000,- za 5dv.Podle mě je to krok vedle, na Fiatu ČR jsou uplně tupí, jestli si myslí že tohle je řešení malých prodejů.Měli to očesat uplně a s cenou být tak na 380.000,-.
Podle mých info by Punto mělo dostat motor 1.2 16V JTD s výkonem asi 60 koní, už aby to bylo.Tvar bych neměnil,podle mě je OK.