Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: BoB_>
xtra: difuzni lak, pohlcujici vodu? To jako houba? :-)
IMHO je problem v tom, ze je mekky a mirne chemicky nestaly
(alespon tak mi to rikali lakyrove a je to logicke).
Nebo vis co? Zdenek_C ba mohl pulku auta myt normale
a druhou jen cistou vodou a poradnou houbou, at vime, jak dopadne...
Pak to bude poradne udelany pokus. Co ty na to, Zdenku_C? -
« BoB_>
tak to by ma zaujimalo ako sa da bez samponu zmyt ten sajrajt co zostane na aute nalepeny po zime ;o)) samponovat mozes v pohode aj nove auto, akurat, ze sa o ten lak prave teraz treba starat, pretoze lak je difuzny a pohlcuje vodu a s nou aj vsetku tu spinu co je na laku, preto ho treba udrziavat v cistote. samozrejme, ze na kefy s autom nechodit a pri umyvani pouzivat strasne vela vody aby sa naumyvalo na sucho a neskriabali tym prachove zrnka lak. asi po 3 mesiacoch doporucujem prevoskovat niecim kvalitnym napri. Turtle Wax s teflonom a je to. -
« Re: stilo 1,6 MV
Nevadi, nejsem z Havirova a nemam Stilo. Ale do Nordexu jsezdim za servisem, jsou celkem sikovni, i kdyz jsem na aute nemel nastesti zadnou zavadu, ktera by je mohla proverit. Mno ale nektere veci jim celkem doooooost dlouho trvaji. Napr. posledne jsem menil prevodovy olej + vymena 4 pneu ( shodit z rafku zimni a nahodit letni ). Prijel jsem v predem stanoveny cas ve 14:00 a odjel v 17:30. Zavazi nalepili tak sikovne, ze jsem jej na par metrech poztracel, drhly totiz o trmeny brzd. celisti. Takze znovu na prevazeni. Pry to normalne trva tak dlouho - naprosta blbost. Normalne to trva max 20 minut. No, nehadal jsem se. Ani kdyz jsem za vymenu pneu po sleve zaplatil 520 Kc. No s gumama tam uz nepujdu. Takze at ti to jezdi. -
« Re: stilo 1,6 MV
Zdravim kolegy z Havirova !!! Taky jsem odtamtud, auto mam bohuzel (?) z Brna. Ale servisovat budu samozrejme v Nordexu. Co se tyka myti, tez mi bylo receno aspon 1/2 roku myt jen rucne. O chemii rec nebyla. Preji krasny den a az uvidim nejake Stilo, budu zurive blikat :-))) -
r.c.: Nedoporucuji ti samponovat. Minimalne alespon
pul roku ZADNOU chemii a ZADNOU mycku. No, mycku radeji ne i potom,
ale ted v zadnem pripade. Jde o to, ze lak vyzrava
a vytvrzuje se. Slunicko a UV zareni ted na nem pracuje
a az tak po pul roce (nekdo rika ze i az po roce)
je tvrdy. Takze ted poradne splachnout vodou,
po pouzit cistou a poradne propranou houbu,
poradne splachnout vodou a pak vysusit jelenici.
Voskovat az tak na podzim/na zimu. -
« Re: stilo 1,6 MV
no konecne nekdo, kdo bude servisovat v Nordexu. Staticka elektrina je problem obleceni, ne auta. BTW jednou mi gumy vyvazili az ve 3. pneuservisu. Nekdy se stane, treba pri prehozeni pneu zezadu dopredu, ze guma bude na *, protoze uz bude vyskakana kvuli spatnemu tlumici, ale to snad ne. Tohleto mi delalo tak do 40 km/h. Nad 80 km/h to jsou vzdy spatne vyvazene gumy. -
« Re: stilo 1,6 MV
Nazdar informace ohledně Elantry ještě ověřím. Ale myslím, že jsme se bavili o 1,6 motoru a spotřebě 6l. Nevím jaký má styl jízdy, ale mylím, že převažuje klidek. Ale ještě se zeptám. Jinak mám najeto 2100km spotřeba spadla z 8,5 na 8,2 a vypada, že jde pomalu dolu. Teď pojedu do Prahy (bydlím v Havířově) tak uvidím jak to bude vypadat. A ještě malý problém. Jak zastavím, vystoupím a chci zavřít dveře tak pěkná pecka (statická elektřina). Nemůže být někde chyba? Jako špatně zaizolovaný kabel nebo tak nějak. Mít tak bajpas tak mě to snad složí.-)Jinak se jezdí dobře v autě je pohodlí, zatím vše dobře funguje, tak uvidíme. Ještě, jak myjete nové auto. Myjete hned šamponem, voskujete? Kolega mi říkal, že šampon vysušuje lak a stejně, že nová auta jsou řádně něčím namazaná. Tak nevím. Dejte typ. Myslím, že v dnešní době jsou laky i šampony dost kvalitní ně? Ať se vam všem dobře jezdí. -
« Re: Cvakání od předního kola
Ahoj MBE tebe jsem u dlouho necetl...
To tvoje klepani je drsny a zkouseli ti vyvazit kola i na aute? Je to bud takzvane Stacionarni nebo diagonalni vyvazovani proste komplet s kotousem a tak ale to nebude asi ten problem ale napadlo me to. Co tomu rikaji v servisu? -
« Re: Cvakání od předního kola
Bud v klidu, me zase po prezuti gum skoro presne pri 80 km/h jakoby klepe cely auto, kdyz pridam prestane to. Vypada to jako nevyvazeny gumy, ale to uz jsem nechal 2x kontrolovat a bylo to OK, takze nevim. Neni to moc silne, ale je to citit, uvidim. -
« Cvakání od předního kola
Zdravím všechny Stilaře.
Mám svého miláčka 14 dní a je super ale mám problémek... :-( Při přejíždění uplně malinkejch nerovností na silnici (jako navázaní asfaltu, spára atd) se mi od levého předního kola ozívá takové cvakaní při větších rychlostech nebo nerovnostech to slyšet není ale to neznamená že to necvaká. Memáte někdo nějaké zkušenosti? V servisu nevěděli co to může být a nechci být pokusný králík... Předem díky M@cic -
« Re: stilo 1.2 16V
jo můžu sloužit, mám úplně ten základní model a jsem spokojenej tichonký a příjemně to jede.Do kopce to není zrovna tahoun ale na 1,2 to je příjemný překvapení. Ta 6-ti stupňová převodovka je dobře odstupňovaná ale počítej že do kopce jdeš tak o jeden až dva kvalty dolu... spotřeba zatím 7,7l ale mam najeto jenom asi 1600 km. Spotreba je vysoka protoze jsem se docela prohanel :-) ale pro zajimavost na šestku 140 km/h = 3000 otáček. Jinak nemám problémy -
« Re: stilo 1,6 MV
2r.c. To s tou Elantrou by me zajimalo. To ji asi strejda obcas tlaci, ne? :-) Ja na ni mam najeto pres 17 tis. a jezdim prumer od 7,5 do 10,5 l, nema naftak? ;-) Jak jezdi? Ja to po dalnici sviham tak 160 a je to na spotrebe znat, ted jsem to o vikendu na zkousku setril, otacky okolo 3tis./rychlost do 120 a jel jsem tak za 6-7. Jezdi s tim i po meste a dalnici? Dik za info. -
« Re: stilo 1,6 MV - spotreba
Mam 5dv 1.6 a ze zacatku jsem byl dost prekvapenej spotrebou. Spis neprijemne. Ted mam najeto asi 10 000 km a spotreba podle me sla dolu a mozna jsem se s tim trochu naucil jezdit. Po Praze se obvykle vejdu do 9 liru, ale nijak zvlast to nesetrim, ale ani nejezdim brzda plyn. Mam u obcas pustenou klimu. Ven po dalnici jsem mel na 1000 km prumer 7,6 na zimakach. Jel jsem okolo 130 az 140. -
« Re: stilo 1,6 MV
Nazdarek vsem dlouho jsem se nedival do pocitace. Ale musim makat, abych vydelal na splatky. Par informaxi ke stilu 1,6 mw. Jeste ty smerovky a blikani. Pokud jsou spatne zavrene dvere a zamykam tak smerovky bliknou asi 9x (kdyz jsou dvere dobre zavrene tak 2x). Mam uz to vyzkousene a to same dělá i kontrolka ve dveřích. Dobrá maličkost. A tech je tady opravdu hodne. Zapomenu vypnout svetla vypnou se po 10 min. Zapomenu radio vypne po 20 min. Nastavim si max. rychlost pri překroceni grafický i akustický signal, to vše i při otevřených dveřích, oknech, námraze atd. Samé malickosti, ale přicházejí vhod. Max. rychlost zatim 170, auto se chovalo klidně rozjel jsem to bez problemu, jelo se bezpečně. Trochu mě štve spotřeba průměr doufam, že zatim 8,5. Při vyjetí ze salonu jsem měl 12,7. Teď mám najeto necelých 2000. Jde to pomalu dolů. Nejsem přiznivec rychlé jizdy tak mám přectavu tak 7l. Co? Nevím jak se to pohybuje u konkurence. Strejda má Hyundai Elantra 1,6 a je na 6l. Dost dobrí. Mluvim o benzinových motorech. Zatím budu končit. Musím jit moji polovičce ukazat co jsem vyšmigrustoval. Je toho plna igelitka. To bude papino a pitino. Caute. -
« Re: stilo 1.2 16V
Měl jsem ji půjčenou na víkend ve 3dv. Svezení je super, ta 6st. převodovka tam je akorát, samozřejmě je nutno počítat s tím, že nad cca. 130 km/h už to není žádný superdravec. Byl bych do něj šel, ale po změnách ve výrobě (1.2 nemá ASR a MSR, jen ABS) jsem šel do 1.6. Ale to už je jiná písnička. Pěkný den.