Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« stilo 1,6 MV
Zdravím přátelé, jak čtu tak vás je vice z Havířova nebo aspoň využíváte servis Nordex. Tak doufám, že každý se podělí se svou zkušeností. Doufám, že nebudu muset přidat nějakou svou nemilou zkušenost. Je tady i pěkná přesptřelka -) co se laku týče. Já jem to teď umyl jenom vodou a vytřel do sucha a auto vypadá super. Jenom jsem zvědav až tamu bude více usmívajících se much, tak jak je dám dolu. A zmizela i teď statická elektřina. Nevím jestli to je tím oblečení (je teplo tak nenosím kabát) nebo je to tým umytím. Asi si navleču ten kabát a vyzkouším. Jsem stejně nachlazený tak se aspoň vypotím. Jinak auto zatím bez problému. Jdu na první kontrolu po 3000 km. Tak uvidíme. Přeji všem klidnou jízdu. Čaute. -
« Re: BoB_>
Bod> ved sa nehadame, len ja neteoretizujem, ale hovorim ti moje vlastne skusenosti, s lakmi som si uz toho preskakal takze viem ako to s nimi jej aj s kvalitou, vyzretostou, osetrovanim a vsetkym co s tym suvisi. mna nezaujimaju keci mna zaujimaju podstatne veci, ktore mam sam otestovane a vsetko o com som sa tu zmienil vratane poskodenia farby bez poskodenia laku som si zazil na vlastnom aute, takze viem o com hovorim. -
difuznost neznamena, ze by lak vodu pohltil a to je vsetko, ale difuznost znamena ked to odlahcene napisem, ze molekuly vody su zmiesane s molekulami laku a tie molekuly vody mozu obsahovat rozne prvke, ktore lak FARBU a aj ked transparentny vrchny LAK zostava zachovany, FARBA sa moze tymto vplyvom narusat.
co sa tyka "vyzretosti" laku, tak lak je v dnesnej dobe vyzrety za 1-2 mesiace, aj to uz pisem s velkou rezervou, dnes su uz kvalitne laky a technologie lakovanie, nie ako pred par rokmi. -
xtra: No ja to spis myslel tak, ze nepohlcuje vodu ve smyslu, ze by ta
voda byla do nej navzdy vazana :-) A s tou nestalosti to je tak,
ze ted je nestalejsi vice, nez za ten pul rok.
Ted jeste pracuje, vysycha, vytvrzuje se a tvrde.
Za par let se na nem budou moci dat pect palacinky,
dnes jeste ne (viz. Horst Fusch a jeho TV Shopping :-)) -
sorry ale vidno ze o laku nevies vobec nic. samozrejme, ze kazdy lak je difuzny a ked nevies co to je, tak to znamena, ze pohlcuje vodu a preto sa moze stat, ze vrchna cast laku nebude poskodena a FARBA moze byt pod priesvitnym lakom totalne znicena. a ze lak je chemicky nestaly??? hmm, co to znamena, myslim, ze cokolvek okolo nas (porcelan, sklo, plasty atd.) su chcemicky nestale vzdy existuje chcemikalia ktora ich dokaze narusit. -
xtra: difuzni lak, pohlcujici vodu? To jako houba? :-)
IMHO je problem v tom, ze je mekky a mirne chemicky nestaly
(alespon tak mi to rikali lakyrove a je to logicke).
Nebo vis co? Zdenek_C ba mohl pulku auta myt normale
a druhou jen cistou vodou a poradnou houbou, at vime, jak dopadne...
Pak to bude poradne udelany pokus. Co ty na to, Zdenku_C? -
« BoB_>
tak to by ma zaujimalo ako sa da bez samponu zmyt ten sajrajt co zostane na aute nalepeny po zime ;o)) samponovat mozes v pohode aj nove auto, akurat, ze sa o ten lak prave teraz treba starat, pretoze lak je difuzny a pohlcuje vodu a s nou aj vsetku tu spinu co je na laku, preto ho treba udrziavat v cistote. samozrejme, ze na kefy s autom nechodit a pri umyvani pouzivat strasne vela vody aby sa naumyvalo na sucho a neskriabali tym prachove zrnka lak. asi po 3 mesiacoch doporucujem prevoskovat niecim kvalitnym napri. Turtle Wax s teflonom a je to. -
« Re: stilo 1,6 MV
Nevadi, nejsem z Havirova a nemam Stilo. Ale do Nordexu jsezdim za servisem, jsou celkem sikovni, i kdyz jsem na aute nemel nastesti zadnou zavadu, ktera by je mohla proverit. Mno ale nektere veci jim celkem doooooost dlouho trvaji. Napr. posledne jsem menil prevodovy olej + vymena 4 pneu ( shodit z rafku zimni a nahodit letni ). Prijel jsem v predem stanoveny cas ve 14:00 a odjel v 17:30. Zavazi nalepili tak sikovne, ze jsem jej na par metrech poztracel, drhly totiz o trmeny brzd. celisti. Takze znovu na prevazeni. Pry to normalne trva tak dlouho - naprosta blbost. Normalne to trva max 20 minut. No, nehadal jsem se. Ani kdyz jsem za vymenu pneu po sleve zaplatil 520 Kc. No s gumama tam uz nepujdu. Takze at ti to jezdi. -
Zdravim kolegy z Havirova !!! Taky jsem odtamtud, auto mam bohuzel (?) z Brna. Ale servisovat budu samozrejme v Nordexu. Co se tyka myti, tez mi bylo receno aspon 1/2 roku myt jen rucne. O chemii rec nebyla. Preji krasny den a az uvidim nejake Stilo, budu zurive blikat :-))) -
r.c.: Nedoporucuji ti samponovat. Minimalne alespon
pul roku ZADNOU chemii a ZADNOU mycku. No, mycku radeji ne i potom,
ale ted v zadnem pripade. Jde o to, ze lak vyzrava
a vytvrzuje se. Slunicko a UV zareni ted na nem pracuje
a az tak po pul roce (nekdo rika ze i az po roce)
je tvrdy. Takze ted poradne splachnout vodou,
po pouzit cistou a poradne propranou houbu,
poradne splachnout vodou a pak vysusit jelenici.
Voskovat az tak na podzim/na zimu. -
no konecne nekdo, kdo bude servisovat v Nordexu. Staticka elektrina je problem obleceni, ne auta. BTW jednou mi gumy vyvazili az ve 3. pneuservisu. Nekdy se stane, treba pri prehozeni pneu zezadu dopredu, ze guma bude na *, protoze uz bude vyskakana kvuli spatnemu tlumici, ale to snad ne. Tohleto mi delalo tak do 40 km/h. Nad 80 km/h to jsou vzdy spatne vyvazene gumy. -
Nazdar informace ohledně Elantry ještě ověřím. Ale myslím, že jsme se bavili o 1,6 motoru a spotřebě 6l. Nevím jaký má styl jízdy, ale mylím, že převažuje klidek. Ale ještě se zeptám. Jinak mám najeto 2100km spotřeba spadla z 8,5 na 8,2 a vypada, že jde pomalu dolu. Teď pojedu do Prahy (bydlím v Havířově) tak uvidím jak to bude vypadat. A ještě malý problém. Jak zastavím, vystoupím a chci zavřít dveře tak pěkná pecka (statická elektřina). Nemůže být někde chyba? Jako špatně zaizolovaný kabel nebo tak nějak. Mít tak bajpas tak mě to snad složí.-)Jinak se jezdí dobře v autě je pohodlí, zatím vše dobře funguje, tak uvidíme. Ještě, jak myjete nové auto. Myjete hned šamponem, voskujete? Kolega mi říkal, že šampon vysušuje lak a stejně, že nová auta jsou řádně něčím namazaná. Tak nevím. Dejte typ. Myslím, že v dnešní době jsou laky i šampony dost kvalitní ně? Ať se vam všem dobře jezdí.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!