Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  09:02

« Re: stilo 1,6 MV

Rad by som ziskal viacej poznatkov na co si treba davat pozor pri kupe stila MV (hlavne na nedostatky)
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.03  09:51

« stilo 1,6 MV

Zdravím přátelé, jak čtu tak vás je vice z Havířova nebo aspoň využíváte servis Nordex. Tak doufám, že každý se podělí se svou zkušeností. Doufám, že nebudu muset přidat nějakou svou nemilou zkušenost. Je tady i pěkná přesptřelka -) co se laku týče. Já jem to teď umyl jenom vodou a vytřel do sucha a auto vypadá super. Jenom jsem zvědav až tamu bude více usmívajících se much, tak jak je dám dolu. A zmizela i teď statická elektřina. Nevím jestli to je tím oblečení (je teplo tak nenosím kabát) nebo je to tým umytím. Asi si navleču ten kabát a vyzkouším. Jsem stejně nachlazený tak se aspoň vypotím. Jinak auto zatím bez problému. Jdu na první kontrolu po 3000 km. Tak uvidíme. Přeji všem klidnou jízdu. Čaute.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  14:34

« Re: BoB_>

Bod> ved sa nehadame, len ja neteoretizujem, ale hovorim ti moje vlastne skusenosti, s lakmi som si uz toho preskakal takze viem ako to s nimi jej aj s kvalitou, vyzretostou, osetrovanim a vsetkym co s tym suvisi. mna nezaujimaju keci mna zaujimaju podstatne veci, ktore mam sam otestovane a vsetko o com som sa tu zmienil vratane poskodenia farby bez poskodenia laku som si zazil na vlastnom aute, takze viem o com hovorim.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  06:36

xtra: Asi to ukoncime, ne? Ty tvrdis 1-2 mesice,
    ja pul roku. Me to rikal lakyrnik (a ne jeden). At
    si puvodni tazatel vybere a at mu auto slouzi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.05.03  00:00

no vypalovana farba ktora ma vydrzat 300 rokov to rozhodne nie je ;o)

napriklad na trabantoch su laky zo stihaciek a tie su neznicitelne ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.03  17:28

To xtra: Dnešní laky že jsou kvalitní? Ty vodou ředitelné jsou tak možná pouze ekologické, ale kvalitní? To snad ne!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.03  11:25

difuznost neznamena, ze by lak vodu pohltil a to je vsetko, ale difuznost znamena ked to odlahcene napisem, ze molekuly vody su zmiesane s molekulami laku a tie molekuly vody mozu obsahovat rozne prvke, ktore lak FARBU a aj ked transparentny vrchny LAK zostava zachovany, FARBA sa moze tymto vplyvom narusat.

co sa tyka "vyzretosti" laku, tak lak je v dnesnej dobe vyzrety za 1-2 mesiace, aj to uz pisem s velkou rezervou, dnes su uz kvalitne laky a technologie lakovanie, nie ako pred par rokmi.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  13:08

xtra: No ja to spis myslel tak, ze nepohlcuje vodu ve smyslu, ze by ta
    voda byla do nej navzdy vazana :-) A s tou nestalosti to je tak,
    ze ted je nestalejsi vice, nez za ten pul rok.
    Ted jeste pracuje, vysycha, vytvrzuje se a tvrde.
    Za par let se na nem budou moci dat pect palacinky,
    dnes jeste ne (viz. Horst Fusch a jeho TV Shopping :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  08:46

sorry ale vidno ze o laku nevies vobec nic. samozrejme, ze kazdy lak je difuzny a ked nevies co to je, tak to znamena, ze pohlcuje vodu a preto sa moze stat, ze vrchna cast laku nebude poskodena a FARBA moze byt pod priesvitnym lakom totalne znicena. a ze lak je chemicky nestaly??? hmm, co to znamena, myslim, ze cokolvek okolo nas (porcelan, sklo, plasty atd.) su chcemicky nestale vzdy existuje chcemikalia ktora ich dokaze narusit.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  07:13

BbB_: Mnooo, ne ze bych nechtel pomoci vede :-))))) Ale poprve v zivote jsem si koupil nove auto :-))) takze pokus provedu az na tom pristim. Treba se najde nejaky jiny dobrovolnik ??? :-))) Hezky den Vam vsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  06:58

xtra: difuzni lak, pohlcujici vodu? To jako houba? :-)
    IMHO je problem v tom, ze je mekky a mirne chemicky nestaly
    (alespon tak mi to rikali lakyrove a je to logicke).
    Nebo vis co? Zdenek_C ba mohl pulku auta myt normale
    a druhou jen cistou vodou a poradnou houbou, at vime, jak dopadne...
    Pak to bude poradne udelany pokus. Co ty na to, Zdenku_C?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  17:15

« BoB_>

tak to by ma zaujimalo ako sa da bez samponu zmyt ten sajrajt co zostane na aute nalepeny po zime ;o)) samponovat mozes v pohode aj nove auto, akurat, ze sa o ten lak prave teraz treba starat, pretoze lak je difuzny a pohlcuje vodu a s nou aj vsetku tu spinu co je na laku, preto ho treba udrziavat v cistote. samozrejme, ze na kefy s autom nechodit a pri umyvani pouzivat strasne vela vody aby sa naumyvalo na sucho a neskriabali tym prachove zrnka lak. asi po 3 mesiacoch doporucujem prevoskovat niecim kvalitnym napri. Turtle Wax s teflonom a je to.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 28.04.03  15:35

« Bez nadpisu

Jo při tom drnčení, to bude v gumách, může být poškozená kostra pláště a cokoliv. Zkus jinej pneuservis. A co se týká elektřiny...Tak fakt je ten, že mi Brava dává pěkný rány...Jiný auta ne...Ale už sem si zvykl...Fakt je ten, že někdy...Ciao Amici
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:12

Nevadi, nejsem z Havirova a nemam Stilo. Ale do Nordexu jsezdim za servisem, jsou celkem sikovni, i kdyz jsem na aute nemel nastesti zadnou zavadu, ktera by je mohla proverit. Mno ale nektere veci jim celkem doooooost dlouho trvaji. Napr. posledne jsem menil prevodovy olej + vymena 4 pneu ( shodit z rafku zimni a nahodit letni ). Prijel jsem v predem stanoveny cas ve 14:00 a odjel v 17:30. Zavazi nalepili tak sikovne, ze jsem jej na par metrech poztracel, drhly totiz o trmeny brzd. celisti. Takze znovu na prevazeni. Pry to normalne trva tak dlouho - naprosta blbost. Normalne to trva max 20 minut. No, nehadal jsem se. Ani kdyz jsem za vymenu pneu po sleve zaplatil 520 Kc. No s gumama tam uz nepujdu. Takze at ti to jezdi.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  12:42

Zdravim kolegy z Havirova !!! Taky jsem odtamtud, auto mam bohuzel (?) z Brna. Ale servisovat budu samozrejme v Nordexu. Co se tyka myti, tez mi bylo receno aspon 1/2 roku myt jen rucne. O chemii rec nebyla. Preji krasny den a az uvidim nejake Stilo, budu zurive blikat :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  10:54

r.c.: Nedoporucuji ti samponovat. Minimalne alespon
    pul roku ZADNOU chemii a ZADNOU mycku. No, mycku radeji ne i potom,
    ale ted v zadnem pripade. Jde o to, ze lak vyzrava
    a vytvrzuje se. Slunicko a UV zareni ted na nem pracuje
    a az tak po pul roce (nekdo rika ze i az po roce)
    je tvrdy. Takze ted poradne splachnout vodou,
    po pouzit cistou a poradne propranou houbu,
    poradne splachnout vodou a pak vysusit jelenici.
    Voskovat az tak na podzim/na zimu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  10:21

no konecne nekdo, kdo bude servisovat v Nordexu. Staticka elektrina je problem obleceni, ne auta. BTW jednou mi gumy vyvazili az ve 3. pneuservisu. Nekdy se stane, treba pri prehozeni pneu zezadu dopredu, ze guma bude na *, protoze uz bude vyskakana kvuli spatnemu tlumici, ale to snad ne. Tohleto mi delalo tak do 40 km/h. Nad 80 km/h to jsou vzdy spatne vyvazene gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  10:09

Staticka elektrina je u me totez. Ted ani ne, ale v zime v kabate, to byly rany :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  09:49

Nazdar informace ohledně Elantry ještě ověřím. Ale myslím, že jsme se bavili o 1,6 motoru a spotřebě 6l. Nevím jaký má styl jízdy, ale mylím, že převažuje klidek. Ale ještě se zeptám. Jinak mám najeto 2100km spotřeba spadla z 8,5 na 8,2 a vypada, že jde pomalu dolu. Teď pojedu do Prahy (bydlím v Havířově) tak uvidím jak to bude vypadat. A ještě malý problém. Jak zastavím, vystoupím a chci zavřít dveře tak pěkná pecka (statická elektřina). Nemůže být někde chyba? Jako špatně zaizolovaný kabel nebo tak nějak. Mít tak bajpas tak mě to snad složí.-)Jinak se jezdí dobře v autě je pohodlí, zatím vše dobře funguje, tak uvidíme. Ještě, jak myjete nové auto. Myjete hned šamponem, voskujete? Kolega mi říkal, že šampon vysušuje lak a stejně, že nová auta jsou řádně něčím namazaná. Tak nevím. Dejte typ. Myslím, že v dnešní době jsou laky i šampony dost kvalitní ně? Ať se vam všem dobře jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  08:52

« Re: Cvakání od předního kola

No ted to budu davat kvuli tomu vrzajicimu pruduchu tak se na to zeptam co by to mohlo byt. Neni to nijak silny, ale je to znat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…