Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Stilo 2002 vers. Stilo 2003
TO Zdenek_C: Ja si nezoufam. jenom me stve ze mi to prodejce nerekl. Jeste den pred predanim auta jsem jim volal a to mi rek ze mam i ASR... To jsem sice ani tak nechtel, ale s nim prave sprezeny EBD jo... jak se chova Stilo s ESP? Zajima me hlavne chovani na pricnej nerovnostech v zatackach - me se dost surove utrhne vubec mu vadi nerovnosti v zatackach. A to na tom mam 205 gumy. Dekuji -
« Re: Stilo 2002 vers. Stilo 2003
m@cic: Nezoufejte, EBD v autě je, je to v kompletu s ABS. "Odřezali" jenom ASR + MSR + Brake Assist a přifařili to k ESP (beze změny ceny ESP !!!). Je to holt letošní výroba. Já jsem ASR chtěl kvůli ženě (jezdí i v zimě a občas prohrábne i v létě :o((( ), takže jsem musel jít do 1.6 s ESP (do 1.2 nejde dát). Ale nestěžuju si :o))))) a všem přeji pěkný den. -
« Re: Stilo 2002 vers. Stilo 2003
Zdravím taky mám stilo 2003 a byl jsem docela nasr... protože mi prodejce do poslední chvíle že tam ASR atd mám. Ale pak auto přišlo (mám ho od 11. dubna) a ejhle ASR není a jak tak čtu tak asi nemám ani brzdový asistent a EBD. Tak na to se ale půjdu zeptat protože to už by bylo trochu moc. Nejvíc mě ale ser.. na FIATu ČR tam se na přímej dotaz prodejce vyjádřili ve smyslu: Zákazníkovi to vysvětlete, ukonejší vás ale jenom váš slušně pošlou do *. (že jsem tak sprostej). Ale jimak autíčko šlape jako hodinky. a brzdí i bez Asistentu. -
« Re: stilo 1,6 MW
Přeji hezký den, Váš MW (?) jsem nedávno viděl u Tesca v Havířově a je opravdu moc pěkný. Mám krátké Stilo 1.6, SPZ 1T8 ... ale barvu červená Tiziano (nemetalická). Najeto mám 3,5 tkm a zatím je taky vše OK, spotřeba celková průměr 7.8, při tankování vždy resetuju TRIP B a ten ukazuje průměr mezi 7.5 - 7.9 podle stylu jízdy. S tím hučením u okna - mám něco podobného u PP dveří, když zatlačím v horním roku na rám dveří směrem ven, je ticho. Asi to bude těsněním, např horní těsnění na PZ dveřích bylo nasazené šikmo, takže jsem se ho snažil srovnat (snad se povedlo). Dnes jdu do Nordexu aktivovat blikání směrovek při použití DO, tak uvidíme. Ještě malý dotaz - ta kontrola po 3000 km - to Vás zval prodejce nebo jdete "pro jistotu" ??? Já mám auto z Brna :o( a prodejce mluvil až o první garančce ve 20 tkm. Přeji krásný den Vám i ostatním a doufám, že nás v Havířově přibude (odhaduju to zatím na cca. 5 Stil). -
« stilo 1,6 MW
Zdravím všechny,
prvně ještě k mému mytí. Když nevytřu auto do sucha, zůstanou takové fleky od té vapenné vody. Mám tmavě modrou barvu, tak to jde hodně vidět. Uvidíme jak dál. V Havířově má někdo tyrkysové stilo spz 1T8 ... není to někdo z vás? K rozdílům mezi stilem 02 a 03. Mám prvního fiata. Nikdy jsem toto auto nechtěl (moc negativních názorů). Ale když jsem viděl stilo bomba. Můžu zatím dát zkušenosti jen z této novinky. Mám 1,6 (ta nejnižší výbava). K tomu jsem měl nadstandart mlhovky, metalizu, 4x erbeg (celkem mám 6x), zabudované rádio. Cena po slevě 440 000,- Obešel jsem kromě japonců snad všechny salony a nikdo nenabídl tak výhodnou cenu k poměru výbavy. Zatím jsem spokojen. Se spotřebou jsem na 8 l. Jel jsem teď Prahu a ta stála 7,5 l. (rychlost max. 140 km). Vyskytl se, ale první problém. Začala blikat kontrolka poruchy světel. Volal jsem Fiat asistent a ti mě poslali do fiatu v Brně. V počítači záznam o poruše byl, ale vše fungovalo jak má. Tak nevím. Zítra jdu na kontrolu (po těch 3000 km), tak se mi na to ještě podívají. To je zatím jediný problém. Ještě možná jeden. Když jedu rychleji, tak 100 km/h +- tak u okna řidiče trochu hučí. Jako by bylo nedovřené okno. Možná jde jen o zvyk, nevím jak ostatní stilaci. Zatím všem hezký den. -
« Re: Stilo 2002 vers. Stilo 2003
Blikání blinkrů se dá nastavit pomocí examineru v servisu, některé auta to nastavené mají origo, jiné ne, ostatní doplňky byly skutečně vypuštěny v rámci minimalizace nákladů a slevnění auta, ale asi do dubna se dělaly Stila s 6 x airbag, mlhovky a ASR bez příplatku ve všech verzích, protože ještě nebyly vyrobené jednotky s ovládáním pouze 2 nebo 4 bagů,tyhle auta určitě ještě sou někde na prodej za perfektní cenu, chce to obvolat víc dealerů... -
"-- skrytý --" 10.05.03 10:58
« Re: Stilo 2002 vers. Stilo 2003
Ku tym smerovkam existuje jeden thread na www.fiatforum.com :
OK!!! I now have flashing indication when locking or unlocking the car. Fixed it today!!!!!!
Now, from what i could see, the guy connected the car with the examiner, went into SECURITY menu then procedeed into BODY COMPUTER MAGNETTI menu and then proceeded though 3 - 4 menus, and the system asked him if he wanted to activate the "BLINKER" function. He then asked me for the electronic code ( 5 digit number on a small blue creditcard size card which also has the mechanical code written on, which is given with the car), he put in the system and !!! TARAAAAAMMM!!!! flashing indicators! I am pleased with this because i can now be sure that I have locked the car without looking through the window to see the red light blinking!!!
Just to repeat and to clarify to all STILO OWNERS . You do not, do not need to have alarm fitted! -
« Stilo 2002 vers. Stilo 2003
Zdravím všechny Stilaře a rád bych s Vaší pomocí sestavil seznam rozdílů mezi Stily r.v. 2002 a 2003. Fiat totiž od nového roku dost značně očesal a změnil výbavu, takže když jsem porovnával Stilo z loňska se svým letošním, docela jsem se divil. Základní změnou bylo vypuštění ASR + MSR + Brake Assist ze standardu (teď je to součást ESP), dále 2x airbag u verze Actual, 4x u Active a 6x u Dynamic. Zato DO k centrálu je standard. Kromě toho došlo k mnoha drobným změnám, u kterých si nejsem jist, zda je to výrobní změna nebo maximalistické šetření nebo omyl (mám 1.6 Active 5dv.):
vnější zpětná zrcátka nejsou lakovaná v barvě vozu, přední maska nemá "chromovanou" mřížku, v předních dveřích nejsou podlahová světla ale jen odrazky, hlavové opěrky jsou nastavitelné jen svisle, čidlo otevření kapoty motoru není instalováno, není schránka pod sedadlem řidiče, směrovky neblikají při použití DO k odemčení/uzamčení vozu, ... Postupně přicházím na další drobnosti "popsané v manulálu" - a v autě nic. Je mi to docela líto, protože některé z těch "drobností" mi docela chybí.
Pokud máte či nemáte podobné zkušenosti, napište. Ale abych Stilu nekřivdil, po 3000 km je vše v pohodě, tož doufám, že to vydrží. Přeji Vám všem spousty pohodových kilometrů. -
« stilo 1,6 MV
Zdravím přátelé, jak čtu tak vás je vice z Havířova nebo aspoň využíváte servis Nordex. Tak doufám, že každý se podělí se svou zkušeností. Doufám, že nebudu muset přidat nějakou svou nemilou zkušenost. Je tady i pěkná přesptřelka -) co se laku týče. Já jem to teď umyl jenom vodou a vytřel do sucha a auto vypadá super. Jenom jsem zvědav až tamu bude více usmívajících se much, tak jak je dám dolu. A zmizela i teď statická elektřina. Nevím jestli to je tím oblečení (je teplo tak nenosím kabát) nebo je to tým umytím. Asi si navleču ten kabát a vyzkouším. Jsem stejně nachlazený tak se aspoň vypotím. Jinak auto zatím bez problému. Jdu na první kontrolu po 3000 km. Tak uvidíme. Přeji všem klidnou jízdu. Čaute. -
« Re: BoB_>
Bod> ved sa nehadame, len ja neteoretizujem, ale hovorim ti moje vlastne skusenosti, s lakmi som si uz toho preskakal takze viem ako to s nimi jej aj s kvalitou, vyzretostou, osetrovanim a vsetkym co s tym suvisi. mna nezaujimaju keci mna zaujimaju podstatne veci, ktore mam sam otestovane a vsetko o com som sa tu zmienil vratane poskodenia farby bez poskodenia laku som si zazil na vlastnom aute, takze viem o com hovorim. -
« Re: BoB_>
difuznost neznamena, ze by lak vodu pohltil a to je vsetko, ale difuznost znamena ked to odlahcene napisem, ze molekuly vody su zmiesane s molekulami laku a tie molekuly vody mozu obsahovat rozne prvke, ktore lak FARBU a aj ked transparentny vrchny LAK zostava zachovany, FARBA sa moze tymto vplyvom narusat.
co sa tyka "vyzretosti" laku, tak lak je v dnesnej dobe vyzrety za 1-2 mesiace, aj to uz pisem s velkou rezervou, dnes su uz kvalitne laky a technologie lakovanie, nie ako pred par rokmi. -
« Re: BoB_>
xtra: No ja to spis myslel tak, ze nepohlcuje vodu ve smyslu, ze by ta
voda byla do nej navzdy vazana :-) A s tou nestalosti to je tak,
ze ted je nestalejsi vice, nez za ten pul rok.
Ted jeste pracuje, vysycha, vytvrzuje se a tvrde.
Za par let se na nem budou moci dat pect palacinky,
dnes jeste ne (viz. Horst Fusch a jeho TV Shopping :-)) -
« Re: BoB_>
sorry ale vidno ze o laku nevies vobec nic. samozrejme, ze kazdy lak je difuzny a ked nevies co to je, tak to znamena, ze pohlcuje vodu a preto sa moze stat, ze vrchna cast laku nebude poskodena a FARBA moze byt pod priesvitnym lakom totalne znicena. a ze lak je chemicky nestaly??? hmm, co to znamena, myslim, ze cokolvek okolo nas (porcelan, sklo, plasty atd.) su chcemicky nestale vzdy existuje chcemikalia ktora ich dokaze narusit.