Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Kameny
to r.c.: Jo, záruka je 10 let, ale náhodou to začne reznout dřív a nedivil bych se, kdyby se našla nějaká obezlička o zanedbání péče o lak. Ono to místo je při jízdě na našich cestách dost exponované - a to už se preventivně bojím zimy, co s tím bude dělat štěrk na cestách np. v horách, když jezdíme lyžovat. Přeji krásný den. Zdenek -
to Zdenek_C: toho odřeného jsem si také všim. Ale abych řek pravdu myslím, že jsem to tam měl hned od začátku. Ale nejsem si jistý. Všim jsem si toho až při mytí po týdnu. Není to moc vidět. Myslel jsem si, že je to špatně nastříkané. Nějak jsem tomu nepřikládal váhu. Ale musím se na to mrknout kvůli tomu rezavění. Záruka na lak je 2 roky, na kastli 10 let. Tak by měla být nějaká jistota. Uvidíme. Ať se daří. René. -
BTW, jak má Stilo natřený prahy? Normální barvou nebo pořádnou vrstvu něčeho a lá Tlumex? U Marey jsem byl trochu nepříjemně překvapen, že je tam celkem normální nátěr jako na vrchních dílech kastle (akorát v černé). To u Tempry to bylo pořádně "natlumexovaný". Protože nemám zástěrky, tak prahy taky dostávají docela zabrat. Takže to to asi přetřu Tlumexem. -
Já nemyslím oděrku tu a tam od kamínku na blatnících, dveřích, kapotě. Ty samozřejmě normální jsou. Stilo má ale zvláštně profilované prahy, které tvoří v místě, kde končí zadní dveře jakousi "kapsu", kde se začínají objevovat oděrky na jednom místě. Kromě toho, že to nevypadá dobře, může to být místo pro potenciální korozi. A to je důvod, proč to chci řešit. -
« Kameny
Mám dotaz: mám najeto 5.3 tkm a zjišťuju, že na prazích dveří - úplně na konci, pod zadními dveřmi, v takovém tom ohybu - začínám mít oděrky od kamení, nic velkého, ale docela mi to vadí. Máte někdo podobné zkušenosti ??? V polském foru o Stilu psali, že to je "konstrukční vada" a při reklamacích prahy stříkali a pokrývali nějakou fólií. Navíc prý existuje sada krytů na prahy a na inkriminovaná místa (cena po přepočtu do 2 tisíc) - originál Lineaccessori Fiat. Přeji hezký den. -
« Re: DeadLock
to r.c.: Já myju každou sobotu na ARALu v Havířově - samozřejmě v ručním boxu. Ostříkám, poliju šamponem, umyju houbou se šamponem, ostříkám, osuším. Ale mouchy, mrchy, dokonale neodstraním. A najeto mám 5,3 tis., spotřeba 7.5. Přeji hezký den a ať to jezdí. Zdenek -
« Re: DeadLock
to Zdenek_C: elektronika a počítače to je balšaja těchnika,ale někdy bych na to vzal kladivo. Mě zatím dveře otevírají dobře. Najeto 4,5 tis. spotřeba 7,8 l. Teď ale stále jezdím jen po Havířově. O víkendu sem myl auto a opět bez šamponu. Tentokrát se to ale moc nepovedlo. Měl jsem ho hodně od much, no a po oschnutí zbyly na autě samé čmouhy. Prostě uplně mastná karoserie. A to sem ji čistil do sucha a ještě jsem to pěkně rozmazal. Úplně nový druh laku. Tak příště musím použít šampon. Jinak budu jezdit jak nějaká ostuda. Tak zatím ať nám to šlape. Ahoj. -
« DeadLock
Tak jsem zjistil, že DeadLock funkce asi dokáže dveře opravdu umrtvit :-((( V sobotu a včera jsem několikrát nemohl po odemčení pomocí DO (i klíče) otevřít LZ dveře (ještě že to nebyly LP :-))) ). Půl dne to bylo náhodné, dnes ráno vše OK. Dám tomu ještě den a pak to asi bude na Nordexu. Pěkný den všem. -
« Re: stilo 1,6 MW
to r.c.: Ano, ty splátky jsou na Stilu to nejhorší :-((( To červené Stilo jsem nebyl já, ale asi můj šéf (má červené 5 dv. a jezdí jako drak). Mám už najeto taky skoro 4.5 tkm a spotřeba je průměrně 7 - 7.5 (když mě to baví tomu dávat víc :-))) ). K těm podlahovým světlům atp. - asi to tak udělám, za pokus to určitě stojí. Přeji hezký den a ať Stilo jezdí. -
« Re: Blikání blinkrů při zamykání
to Zdenek_C, to m@cic
myslím, že u obou z vás by jste měli mít aktivovaná světla u dveří i u motoru už při převzetí vozu?! Mám Actual a měl jsem to tam. Snad to tam nedělali na parádu. Nebo kvůli ušetření nákladů :-)) dvě žárovky no nevím. Zkusil bych je postrašit, že si to ověříte u FIAT ČR, jak to má být doopravdy. Radil mi to známy u felicie, že jak mu nechtějí vyhověd ve ŠKODĚ, tak hned vola do Boleslavi. A oni ztoho mají bobky. Tak snad nějak uspějete.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!