Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  13:31

« Re: to theo

to xtra: To jsou teda perly, co ty tady plodíš: "... VW, ktory ma vlastnu technologiu a ta je o krok vpred nez Common-Rail vo vsetkych faktoroch ..." :o))))))))))

VW zaváděl sdružené vstřikovače (PD) ve spolupráci s Boshem stejně jako rok předtím koncern Fiat, Magneti Marelli a Bosh uvedli "common-rail". To, že naprostá většina výrobců osobních aut přešla na CR a nikdo na PD (když nepočítáme výrobce náklaďáků :o), svědčí o tom, která technologie byla a je úspěšnější.

Prostě PD motory jsou hrozný traktoroidy, jejichž zvuk je pro dnešní dobu jen stěží přijatelný (dokonce ani pro koncernového sourozence Audi). Doufám, že s tím u VW něco udělají, ale dost možná je to principiálně vyloučené. Jo a kromě zvuku je u PD ještě velkej problém s mazáním vačky, která ty vstřikovače pohání.

Jinak, spotřeba nezávisí jen na vstřikovacím systému. TDíčka od VW byly ve spotřebě lepší než většina konkurence už před nástupem PD - v době "klasických" rotačních vstřikovacích čerpadel.

Výkon, krouťák, spodek a spotřebu mají TDI-PD super, ale zase, že by CR byly nějak výrazně pozadu, to se nedá říct. Zatím nejvýkonnější TD motory okolo 2 litrů jsou VW 1.9TDI/110kW/320Nm (PD) a BMW 2.0d/110kW/330Nm (CR). Oba z roku 2001.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  08:32

xtra> jeste ke srovnani Fiat a ostatni, specielne Punto a Fabie. Me se libi jak kazdej Fabista vzdycky kdyz dojdou argumenty zacne tvrdit, ze Fabie je bezpecnejsi nez Punto, protoze se v ni citi lepe, je tezka, robustni a pritom Fabia i Punto II maji naprosto stejny Crash test, vcetne bodoveho hodnoceni. Akorat Punto je pri tom o 100 kg lehci.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  08:30

adyn> myslim, ze pochopil, proto mu taky pisu at nebere novinare tak vazne, ze to nema smysl.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  08:29

stra> parametrove VW diesely asi vedou, ale v neprospech hraje slozitost vyroby a tim i cena a dalsi faktor je zvuk motoru. PD TDI je opravdu brutalni traktor, zatimco nove common raily se uz zacinaji blizit zvuku benzinu. Specielne 1.3 16V Multijet od Fiatu je opravdu skvela.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 13.06.03  07:00

To jste wolfa nikdo nepochopili??? Vždyť ta ironie z jeho příspěvku chválícího VW a hanícího FIATA čiší na všechny strany!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  00:00

« to theo

pises tu same nezmysly! Golf IV je po vsetkych strankach rozhodne kvalitnejsie auto nez Brava a to nie som nijaky odporca Fiatu, prave naopak.

podiel CR dieselov na trhu rastie? no a? vsak ich pouziva kazdy okrem VW, ktory ma vlastnu technologiu a ta je o krok vpred nez Common-Rail vo vsetkych faktoroch - vykon, krutiaci moment, spotreba, ak to nechces vidiet tak niet o com s tebou diskutovat

este ad STILO. pokial sa dobre pamatam, tak prave STILO malo znamenat pre FIAT prelomove auto, ktore ma prezentovat kvalitnejsie spracovanie a posunut image znacky tym spravnym smerom.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  21:28

« Re: Re:

Ten propastnej rozdíl myslíš asi ve prospěch Bravy, že? Pak s Tebou souhlasím, protože Golf 4 je ještě větší * než Golf 3. A ty zázračný TDI -PD turbodiesely? Zrovna jsem četl, že CR má do roku 2007 zvýšit podíl na trhu o 20% a TDI-PD má jít zas o nějaký procenta dolů, takže to asi takovej zázrak není.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  18:34

« Re:

O té spolehlivosti: Ten známej je Oplista, že corsu A vyluxuje tak na ní ani nehrábne všechno servis. Teď když si jeho rodiče chtěli koupit auto tak se rozhodovali pro Stilo ale nakonec z toho sešlo, protože je to FIAT a ten je XYZchrrr!
    Prostě jsem chtěl slyšet váš názor!
    Pro Wolffa: Že Fiatům mlátí nápravy??? a že nedrží stopu?? Jo a 1.6 u Golfa je 30 let starej motor?? Mimoto techniku a praciznost najdeš i u Fiatu!!! A to zabezpečení proti kradeži: tak třeba taková Felicia....nebo Octavia moje tetka je kurátorka a jeden odsouzenej vězeň co seděl za kradeže aut jí říkal, že třeba Construkt u Octavie mu trvá 1min. A když maj VW tak kvalitní zámky tak proč se Passati tak dobře kradou....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  16:49

« Re: stilo

Ja som mal fiata a som si znova kupil fiat (stilo) a som s nim spokojny naopak na vw by som asi nadaval (z vonku robustne auto vznutra nic moc) ale to je iba moj nazor. A co sa tyka tych zamkov videl som na pro7 ako sa daju rychlo otvorit cca do 5sec. ale to je jedno ja som s mojim stilom spokojny
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  16:30

a v kvalite spracovania ma aj VW nedostatky tak ako kazda konzumna trieda automobilov, i ked ak z casoveho hladiska sa este nedavno porovnaval GOLF IV napriklad s Bravou tak musi kazdy uznat ze ten rozdiel bol priepastny, STILO je vsak skvost aj co sa tyka dizajnu aj co sa tyka kvality. A v pripade modelu ABARTH 2.4 20V nema nikde na svete konkurenciu v pomere vykon/cena.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  16:26

tak osobne mi pripadaju v kategorii malolitraznych motorov (rozumej pod 2000 ccm) najlepsie agregaty od BMW, tie maju vsetko - vykon, krutiaci moment, holt nie je to uz bezna kunzumna trieda aut.

co sa tyka VW vs. FIAT vs. zvysok sveta, tak myslim, ze tieto konzumne motory do obsahu 2.0 su porovnatelne, nad 2.0 sa uz najdu rozdiely, nechcem vsak nacinat zas temu TDi vs. CR proste VW tie turbodiesely dokaze vzdy lepsie nez zvysok sveta - rozumej, vyssy vykon, krutiaci moment a nizsia spotreba.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  10:52

« Re:

Wolfe klid, vzdyt to je vsude a netyka se to jen FIATu. Proste VW auta jsou nejlepsi, vsichni to vime a to staci. Fakt nema smysl to rozebirat. Konkretne k tomu motoru, 1.6 ve Stilu neni zadny dravec, ale neprijde mi, ze by to bylo kvuli vaze toho auta (prijde mi na dnesni pomery prumerna) ani kvuli nedostatku kroutaku (145Nm je pomerne prumer), ale spis je to zprevdovanim a charakteristikou motoru, kterej holt musi do vyssich otacek, coz je ve srovnani s prevazne 8mi ventilovymi VW benziny urcite jine.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 12.06.03  09:56

« Bez nadpisu

No dal sem si práci se čtením recenzí na auta od aaaauto a vřele doporučuji. Nevěřili byste, ale objevil sem jedinou výtku na VW (na celé). Opravdu jednu jedinou. Předstvte si, že motor 1,4 je na golfa nedostatečný, neboť ten vůz je díky své robustnosti příliš těžký na toto auto. Kdyežto u takového Stila díky nedostatku točivého momentu je tak tak i 1,8.(Na to, že je to Fiat). Já už tomu prostě nerozumím. Jak ten VW to dělá, že má tak příkladnou ergonomii, dokonalé podvozky, jenž naprosto přesně drží stopu a přitom dokonale vyhlazují nerovnosti vozovky. Fiatům mlátí nápravy a ještě k tomu nedrží vždy řádně stopu. No někdy jo, ale pravidlo to není.A potom. 1,6 u Golfa. Sice 30 let starej motor, ale to dokonalé dílenské zpracování. To vám stojí za podívanou (teda musíte to odkrytovat, ale pak ten pohled na tu techniku a preciznost...)A ještě jedna věc. Naprosto skvěle VW zabezpečení proti krádeži. prvu sice nedokonalé zámky, ale teď jsou prostě jak zámky od trezoru. Kdyžto fiat odemčeš asi i klíčkem od komínu...Tak nevím...Asi pudu do VW.Prostě mě tou dokonalostí už dočista oslnili...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  08:58

« Re: Jaká je spolehlivost u Stila?

...anebo od majitelů těch "skvělejch" ale desingove unilejch koncernovejch aut. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 12.06.03  08:51

Má zkušenost je, že to že je FIAT * uslyšíte téměř výhradně od škodovkářů... (zejména majitelů 120, favorit apod.)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  08:39

Myslim, ze na vyroky o vaznych zavadach je jeste brzy, cas ukaze, zetim neni duvod se bat.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  08:38

Ano takových lidí znám spousty kteří tvrdí že FIAT je * atd.... Ale žijou v dávné minulosti
    kdy byl hlavně problém s korozí i se spolehlivostí. Ale v dnešní době to jsou keci.
    Máme v rodině všichni Fiaty a není jediný problém myslím si že je to také zacházením. Zajímalo by mě jaké zkušenosti ten Tvůj "odborník" ve skutečnosti má. Hlavně s jakým FIATem... TAkový ty keci že FIAT je prostě Italskej sr.. jsou prostě debilita....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  06:02

Tvůj známý bude asi odborník na slovo vzatý, ale spíš pěkný pitomec...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  18:50

autor dotazu spolehlivost u Stila.
    Mě se jedná především o vážné závady. Protože náš známej Stilo kritizoval, že to je Fiat a je to * atd... poruchovost drahé díly atd... Tak jsem se chtěl zeptat jak je na tom váš miláček se spolehlivostí.
    Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  16:51

Ahoj mel jsem take problem se skripanim praveho sloupku,ale neni to plast ale staci promazat vazelinou zamek ve dverich dnes se mi s tim trapili celi den v servisu nez zjistili ze je takova banalita. :-) Nakonec mi ty dvere nadherne spasovali a namazali a skripani zmizelo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…