Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 24.07.06 13:02
« Re: Re: Stilo 1.6
Tak víc se ukáže, až pojedeme na dovolenou, ale toto jsou většinou cesty typu vesnice, pár kilometrů a zase vesnice a tak pořád dokola. Pomalu nikde žádný úsek, kde by se člověk mohl trochu rozjet na stabilní rychlost. Navíc ten provoz teď o prázdninách je někdy dost náročný a někteří řidiči jsou navíc vyslovení zabijáci, ostatní jen žasnou, kde všude si troufnou předjíždět a jakým způsobem. :!: -
"-- skrytý --" 23.07.06 20:42
« Stilo 1.6
Tak se snažíme našeho stilouše pořádně prohánět, obzvláště teď o prázdninách, zkraje jsem ho moc nešetřila, ale dnes jsem se snažila jet opravdu předpisově a mít lehkou nohu a prům. spotřeba 6,6 l/100 km. :shock: To se mi zdá docela dobrý, proti tomu, za kolik jsme jezdili dřív s Favoritem. ;-) -
"-- skrytý --" 23.07.06 14:07
« Re:
to: kombík 1,6: No budu držet palečky, aby ti to už fungovalo. Mě se bohužel - nebo bohudík všechny závady objevili v záruce, do roka a půl.
Ale jinak jsem byl absolutně spokojenej. Jenže manželka furt hudrovala, že po skončení záruky budem cpát peníze do auta, ktré furt nefunguje, tak jsem to prodal pro klid v rodině. snad jsem neudělal chybu. Uvidíme. -
« Bez nadpisu
to foromen: U mě těch závad bylo už taky víc. Začalo to víkem kufru, kterej se nějak hnul, takže nešel pořádně zavřít, protože se na jednej straně víc opíral do toho gumovýho dorazu, potom museli seřizovat pravý zadní dveře, protože si asi sedly a při otevírání dřely do prahu. Pak vyměnili čidlo teploty motoru, protože když byl mráz -15°C a větší tak to po nastartování hlásilo "přehřátý motor"-čidlo vyměnili, ale dělá to pořád. Další bylo, že se mi na displeji začalo objevovat "nefunkční ESP". Dal jsem to do servisu, tam to zkoukli, řekli mi že v elektronice nic nenašli, ale že to vyřešilo nabití baterie. Jsem na ně koukal jako blázen, ale fakt je, že to od tý doby nedělá. Potom prasklej lak na víku kufru. No a teď ty 2 závady na přední nápravě a ještě mi zjistili nějakou prasklou trubku na klimatizaci-jsem si pořád řikal že to nějak málo chladí. Takže nic moc, doufám ale, že to už má všechny mouchy vychytaný. -
« přední náprava
Zdravim všechny majitele Fiatu Stilo. Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s přední nápravou. Mám Stilo MW 1,6, podzim 2003 a momentálně mám najeto něco málo přes 18 tis. Protože mi začal předek klepat, dal jsem ho do servisu a zjistili, že mám vůle v převodce řízení, součástka za cca 8000Kč+práce, když jsem měl najeto cca 17,5tis. tak mi vyměňovali obě tyčky stabilizátoru, protože už taky cvakaly kvůli vůlím. Přijde mi to nějak hodně moc brzo na výměnu, 18tis km je nic. A jezdím po normálních cestách, Plzeň+okolí. Normální českej standard silnic. Je ta přední náprava tak poddimenzovaná, nebo se ta moje prostě nepovedla? Obzvlášť to naštve, když to začne odcházet 3/4 roku po skončení záruky. Prasklej lak na zadních dveřích jsem ještě naštěstí chytnul v záruce. -
« Bez nadpisu
Na to bych si dal pozor. Mám také JTD ( najeto 115 000 ). Od začátku jsem měl problém s vrzajícím pedálem spojky. V servisu ho pokaždé namazali a chvíli byl pokoj. Okolo 100 000 pedál přestal vrzat, ale objevila se vůle ( zřejmě se přestal vracet do základní polohy ). Okolo 110 000 začala prokluzovat spojka. Teď mám spojku vyměněnou, dále se musel vyměnit i válec na straně pedálu, protože se nevracel a zřejmě zničil spojku.