Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Spotřeba oleje!
Panda je naprosto uzasny auticko. Na rozdil od Seicenta a treba Matize mi to prijde dospely auto. Interier je fakt paradni (skoda tech levnych plastu, ale to se pri te cene da ocekavat), v plny vybave okolo 300 000,- (plnou vybavu myslim samozrejme na tuhle tridu :-) Moc povedeny auto, verze 4x4 bude narez. -
« Stilo 1.2 16V 11/2001 spotreba oleja
Pripájam sa aj ja k diskusii o spotrebe oleja.Mám najazdených 53 000 km. V prvých 20 000 km, kde bol originál olej z fabriky selenia som dolieval asi 0,5 l. Odvtedy ani kvapku, v servise tam dávajú castrol magnetic, stále sa to pekne drží v strede risky. Nech Vám to jazdí, zdraví stilák z Bratislavy. :) -
« Výběr auta
Tak vybírám a pátrám co si koupím za nový vůz. Nejdřív jsem chtěl něco teď na podzim, ale počkám a objednám tak v lednu, abychto měl na jaro. Nejdřív jsem přemejšlel o Puntu, Cliu nebo něčem podobným. Pak jsem šel do Fiatu a řekl jsem svý požadavky na auto: min. 4xairbag,klima,abs,počítač, no a zjistil jsem, že už se cena blíží autům o třídu výš. Současný vítěz mého výběrového řízení je Stilo, no a jelikož jsem sám, rodinu v nejbližší době neplánuju, tak asi 3dveřák, mě se totiž líbí o moc víc a těch pár nevýhod asi přežiju. Jen přemejšlím jestli 1.6 16V nebo JTD, najedu hodně, ale rozdíl v ceně není malej...Tak si tu čtu jak jste spokojený s autíčkem a zatím se toho nebojím a kecy známejch na Fiata s klidem ignoruju. Za ty prachy nekoupím ani stejně vybavenou Fabii.... -
« Re: Spotřeba oleje!
Cena 250,- odpovídá jednomu litru, na 14.000 km, navíc ježděno od nuly, je to naprosto v pohodě.Doporučuju si koupit litr do zásoby, na interval mezi výměnama to musí stačit, a nemusíš do servisu.
Spotřeba 7.7 u MW 1.6 mě přijde zlatá.
Co se týká sjíždění pneumatik, tento problém skutečně existuje, je potřeba zajet do servisu nechat udělat geometrii a kola přezout, pak to bude OK
Byl jsem se dnes vozit Pandou a je bóóóží, už aby byla 4 x 4 -
« Spotřeba oleje!
Spotřebou oleje není, že olej motor žere ( vychruplost ) ale jeho přirozená spotřeba. Ta třeba u Feldy nebo mého starého-dobrého Tipa může dosahovat až 1l-1000km. Mimoto ještě k měření na měrce. Přijel jsem s Tipem a za cca 1h měřím olej a ejhle byl na MIN ( auto má nejto přes 200tis. km ) no, a měřím ho ráno cca 12 hod. po minulém měření a olej byl ve dvou třetinách tak, jak jsem ho tam nalil při výměně. Mimoto známej má Sprintera a ten náhle začal spotřebovávat 1l-1000km..... a před tím vůbec nic. Jo a otce kamarád dělá v servisu a teď tam řešej Golfa IV. rok a půl starej, kterej žere 1,5-2l/1000km a nekouří modře, tlaky jsou OK a nekape... -
« Re: Nerovnoměrné sjízdění předních pneumatik
to Zdenek_C
Lepí se ti na kola smůla. Tohle se mi stalo u auta 13 let starého. Ale u nového? Hned si to jdu také skontrolovat. Tak mě napadlo, že by jsme se mohli nekdy srazit a povykládat o těch našich bourácích co. Třeba na Shelce. -
« Re: Poklice
to Zdenek_C
Zdravím tě dlouho jsem tě neslyšel a ani neviděl. Tak s těmi poklicemi je mi to líto. Parchanti. Aspoň tě teď lépe poznám. Jinak nás v Havířově přibylo né? Aspoň se mi to tak zdá. Auto mi jezdí v poho až na ten olej. Jinak mě tady těmi závadami trochu všichni straší. Doufám, že jsem měl dobrou ruku při výběru auta. Ať se daří. R. -
« stilo 1,6 mw
Zdravím přátele dobrého piva, teda dobrého stila. Zas jsem tady dlouho nebyl, tak jdu si to přečíst. Jenom pár slov. Mám najeto 14 000, kontroluji si olej a ejhle, nějak je ho málo. Jedu do fiatu tam mi to potvrdili, zaplatil jsem 250,00 a pry je to normální. Zdá se i vám to normální. To budu jezdit co 10 000 km dolívat olej a platit a pak co 20 000 měnit olej a zase platil? A olej nikde neteče, vše je suché. Asi se to spálilo. No jsem zvědavý. Jinak auto jezdí dobře. Akorát ta spotřeba. Průměr 7,7 l. Je pravda, že 70% cest je ve městě. Má někdo kombi v 1,6? Jakou máš spotřebu? A co mě jěště štve je když potřebuji jen trochu přidat plyn. Třeba jedu přes spomalovací retardér. Skáče to jak koza. Jinak ať vám to jezdí. Jdu číst vaše radosti z auta. -
"-- skrytý --" 10.09.03 17:48
« Vada laku II.
K memu puvodnimu prispevku:
Tak panove, je to tady. Mam Stilo 1,6 active dva dny. Vcera odpoledne jsem zjistil nemilou vec. Vuz ma na nekolika mistech olupujici se lak. Jedna se zejmena o zadni dvere v mistech, kde se dotyka plastovy stitek nad SPZ, dale lem zadniho blatniku u LZ svetla atd. Na gumovem tesneni v kufru jsem dokonce nasel kapku jeste mokre barvy! NAvic v ruznych mistech barvu odloupnete treba nehtem, jinde barva visi a dela rampouchy. Auto bylo vyrobeno v 06/2003. Jsem z toho docela vedle. Prodejce me samozrejme poslal hned na servis, kam se chystam odpol. Budu chtit jiny auto, prece to nenecham cely obrousit a presrikat! Budu informovat, jak to probiha.
Dealer zatim shani stanovisko FIAT CR a ja stale cekam. Auto nemam prihlasene, protoze nechci shatit sanci na vymenu. Az bude vse jasnejsi, sdelim podrobnosti...
-
« Spotřeba oleje
Zdravim všechny Stiláky!
a hned se zeptám "žere" Vám vaše Stilo olej? Já mám 1,2 a teď jsem po krapet delší době kontroloval olej a s hrůzou jsem zjistil že na měrce není ani kapka. Tak jsem koupil litr Selenie a dolil ho - je pravda teď tam je víc oleje než tam bylo když jsem auto dostal ale stejně po 14,5 tis kilometrech spotřeba 0,8l oleje? co si o tom myslíte a jaké máte Vy zkušenosti? Ase daří M@cic -
« článek o Stilu!
Zdar!
četl jsem si ten článek a myslím si, že dopadl dobře ( Test ) co mi ale vadilo, že neopomenuli napsat, že spotřeba je vyšši než u TDi o tom pochybuju....když má Stilo JTD takový výkon. No a pak ta elektrika taky nebyl nic zlýho: jenom samé hlášky, které se vyřešily....:-))) Vždyť když testovali Fabii tak jí museli MĚNIT převodovku kvůly synchronu!!! A když jí testoval Svět Motorů tak taky měnily převodovku protože nešla zařadit jednička... to kdyby se stalo Stilu tak by ho označili jako největší * pod sluncem!!! Ale fabia... tak je suprová...
Fiatům Zdar!!! -
« Re: Re:
Je fakt, ze je to sranda, ten clanek. Vyplyva z nej, ze strasne moc zavad a nakonec jsou to jen ty panicke hlasky elektroniky a jeste jich neni zase tolik. Staci se podivat na tu tabulku zavad vedle a zjisti se, ze jich zase tolik jak by vyplyvalo z clanku nebylo, ale me to nejak neprekvapuje, spis me prekvapuje ze neni ten clanek ani tolik kritickej. -
"-- skrytý --" 05.09.03 10:41
« Vada laku
Tak panove, je to tady. Mam Stilo 1,6 active dva dny. Vcera odpoledne jsem zjistil nemilou vec. Vuz ma na nekolika mistech
olupujici se lak. Jedna se zejmena o zadni dvere v mistech, kde se dotyka
plastovy stitek nad SPZ, dale lem zadniho blatniku u LZ svetla atd. Na gumovem tesneni v kufru jsem dokonce nasel kapku jeste mokre barvy! NAvic v ruznych mistech barvu odloupnete treba nehtem, jinde barva visi a dela rampouchy. Auto bylo vyrobeno v 06/2003. Jsem z toho docela vedle. Prodejce me samozrejme poslal hned na servis, kam se chystam odpol. Budu chtit jiny auto, prece to nenecham cely obrousit a presrikat! Budu informovat, jak to probiha.