Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  15:52

« Re: AF> este nieco ...

to AF: nevim nevim jak to je s tim poskozenim pri preprave z Jence v tom mas asi pravdu ale pokud vim tak snad to auto nemusi dealer prevzit pokud je poskozene...
    Jinak s tebou plne souhlasim...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.03  17:28

« Re: AF> este nieco ...

Si naprosto odtržený od reality, a co si asi myslíš že se s těma autama dělá, když sou poškozené??? Sešrotují se??? Mám jistou provázanost s jedním dealerem a vše co sem napsal je realita a to je vše co jsem s tebou ochoten dál řešit, je škoda, že v podobných diskuzích se vždy najde nějaký inteligent, kterému když dojdou argumenty tak se uchýlí k podobným hláškám typu víš o tom * apod. Opravdu smutné, ale já s tím žít nemusím...
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.03  15:10

« AF> este nieco ...

uz si niekedy pocul o strate zaruky na lak a karoseriu v pripade, ze auto bolo lakovane ale nejestvuje ziaden zaznam/doklad kde to auto bolo lakovane? uz chcem vidiet ako predajca auta ktore sa pri prevoze poskodia prelakuje a preda to zakaznikovi ako nove auto bez chyb (!), ten pride o 1/2 roka reklamovat nejaku vadu na laku a garancny technik mu to neuzna, pretoze auto bolo lakovane a vtedy sa mozno zakaznik dozvie o podvode, ktory bol na neho usity...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.03  01:59

« af>

robis sa strasne mudrym a * sa tomu rozumies
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  12:39

« Re: lak

V Jenči je sklad pro hodně značek, ale pokud se poškodí auto při převozu z Jenče k dealerovi, tak se to lakuje u něj, zpátky už se to nevozí.Lak se opravuje u hodně aut, to je pravda, většinou však de o mechanické poškození buď ze skladu, nebo z přepravy, např. při nakládání a vykládání vagonů se z tím nikdo nesere...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  10:30

« Re: to AF>

Co se tyka spatneho laku na aute RANDSe tak doufam ze vas tady vsechny nenapadaze to byla vyrobni vada... Pokud si pamatuju tak rikal ze tam byla jeste mokra barva a to by asi nevydrzelo celou cestu z Italie ze??? :)))
    Mimochodem obvykle auta ktera se cestou poskodi nelakuje dealer ale lakuji se na celnim sklade Hodelmeier v Jenci u Prahy, tam ty auta odvoskovavaji davaji tam manualy a povinnou vybavu a treba u Berlinga tam montovali ty prepazky na odpocet.
    takz epokud nasel mokre kapky laku tak to bylo asi prave z Jence....
    Ale dealer by se mnel pozastvit nad tim ze to nenasel na predprodejnim servisu.
    Vozil jsem jsem tam povinne vybavy a tam mi rikali ze se lakuje casti u cela hodne aut...
    A to neni celni sklad jen pro FIAT ale taky pro Citroen, Kia. a jeste nejaka znacka to uz si nepamatuju...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  06:52

Nevím jakého podvodu by se měl dopouštět, je to normální předprodejní servis. Pokud bys o tom měl aspoň trochu tucha, tak bys věděl že cca každé desáté auto nepřežije cestu z fabriky bez újmy a přelakovávání u dealera je běžná věc, konkrétně škodovky chodí v dost ubohém stavu.To co považuješ za stříkání do zástřiku, je taky něco uplně jiného, ale jak sem řekl, nemám chuť ti tady vysvětlovat tech. postupy lakování...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.03  02:05

;o)

dobry lakyrnik je len ten, pre ktoreho je to jeho kazdodenny chleba, v znackovych servisoch aj ked su dobry lakovnici seru na to, ale fusky striekaju spickovo, poznam to velmi dobre

neviem co si myslel pod tym "se stříká vždy do zástřiku", ale standardne ked sa lakuju napriklad poskriabane dvere alebo kapota, tak sa to lakuje po hranu a na hrane sa v podstate starti prechod medzi novou farbou na vrchnom diely a starou farbou. pri mensich poskodeniach laku je mozne robit aj zastrek, ale to uz musi byt lakyrnik fakt extra-trieda aby to vedel tak streknut a nasledne zalestit aby to nebolo poznat. ja poznam jedneho takeho ktory to dokaze, ma v tom prax, mesacne spravi vyse 50 aut.

kazdopadne na mieste toho cloveka s poskodenym lakom by som trval na vymene auta, nekupil si predsa NOVE auto na to aby ho mal hned prelakovane kvoli vyrobnej chybe. okrem toho keby to predajca resp. importer zistil skor prelakoval a preval ako nove auto sam by sa vystavoval riziku vedomeho podvodu, pretoze ani on tie nesmie predat napr. naburane auto s tym ze je to fungl-nove.

kontrolu hrubky laku robia pri vykupe auta v kazdom lepsom bazare dokaze to vela napovedat o tom, co s tym autom bolo
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  18:29

Velmi nerad bych se pouštěl do diskuzí o něčem, v čem si nejsem stopro jistý, ale u aut co už mají něco za sebou se stříká vždy do zástřiku, a nikdy do hrany. Pokud se bude lakovat auto které je nové a prodávat se bude třeba za 3 roky, není při kvalitní práci lakýrníka možné poznat lakování. Viděl sem několik havárek u kterých si dal lakýrník záležet a poznat nebylo nic. Nemíním se pouštět do odborných dizkuzí o tech. postupu lakování ale stojím si za tím co jsem napsal. Pokud nebude lakování odfláklé, není důvod měřit hloubku laku a podobné nesmysly, to jsem opravdu např. v bazaru ještě neviděl. Navíc co je na tom že bylo auto bourané??? 80% aut bylo někdy bouraných a problém je vždy pouze v tom, jakým způsobem proběhla oprava, samotný fakt, že auto bylo po raně by mě jako potencionálnímu kupci ojetiny nevadil, pokud zjistím že je spraveno kvalitně. Např. kdysi jsem prodával bouranou Pandu, která byla slušně spravená a měl jsem fotky jak vypadala bouraná ( přes střechu ) a ani jeden kupec co se na ni byl dívat se nad tím nepozastavil, každého zajímal aktuální stav auta...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  17:50

« to AF>

chcem vidiet tu lakovnu, ktora dokaze auto prestriekat tak dokonale ze sa to nebude dat zistit ;o)

taka lakovna totiz neexistuje pointa v prelakovani auta je v tom, ze sa zbrusi vrchna vrstva laku tzn. nie az na plech a na to sa nanasa nova farba, ktora ma podstatne vacsiu hrubku nez ta ktoru dokazu naniest roboti na montaznej linke

okrem toho na kazdom prelakovanom aute spoznas ze bolo lakovane, pretoze auto sa lakuje po hranu a nikdo nebude pri lakovani dveri rozoberat komplet cele dvere vyberat ich z auta a striekat samostatne z vonkajsej aj vnutornej strany.

suma sumarum, lakovanie auta sa vzdy pozna nic sa neda spravit tak dokonale aby to poznat nebolo a minimalne merac hrubky laku odhali vsetko

pri predavani prelakovaneho auta je vzdy problem a nikto tomu cloveku nemusi verit ze to bolo z vyroby dodrbane a potom prelakovane, skratka bolo to prelakovane a ludom to vadi.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  12:17

« Re: Panda

Ono to asi vůbec nepomůže, ale do toho, je to ta nejlepší cesta, doporučuju přímo na vedení, Bohumil Přeučil je myslím obchodní ředitel. Ale můžu tě uklidnit, běžné díly např. na řešení havárky sou v pohodě skladem ve Vídni, tzn. urgentem do druhého dne.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  11:41

AF> jak jsem slysel, tak prodavam, vic o tom nevim. Co jsem ovsem vcera zjistil me nadzvedlo. Stale resim opravu sve cvakajici spojky a doslo to tak daleko, ze budou menit celou spojku. Co je ovsem neskutecne je, ze ji objednali jako urgent dodavku 1.8.2003 (videl jsem PC a v nem zaznam objednavky), spojka mela prijit 16.9.2003 (to uz je podle me neskutecna lhuta) a jeste ke vsemu vcera neprisla a termin byl posunut na 23.9.2003. Mam hruzu az to zborim a pak budu cekat 2 mesice na dily. To mi prijde fakt sileny a hodlam nekoho na FIATu CR pekne sprcat, protoze tohle me fakt sere. Omlouvam se, za ten vylev, ale musel jsem si ulevit.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  06:20

MBE: nevím kde chdíš na ty info, ale Panda nemá lakovaný vnitřek motorového prostoru, pouze záladní lak + lehce poprášeno odstínem kastle.Chtěl bych vidět dealera, který bude u nového auta vyhazovat motor a lakovat...
    Co se týká odřených prahů, ze začátku výroby se tam pak lepila nějaká spec. fólie, ale nemyslím, že by se to dalo koupit jako náhradní díl.Co se týká vad laku, postup FIATu bude dle mého ten, že ti nabídnou přelakování dílu, pokud dealer spolupracuje s nějakou slušnou lakovnou, nikdo to v budoucnosti nemá šanci poznat. Pokud by se na to přišlo před prodejem, postup by byl stejný, jen bys o tom nevěděl...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.03  06:12

« Re: Pa

• 00 Reagovat !

foto

17.09.03  19:56

« Stilo

Nazdar hoši Stilisté.
    Někdo tady psal, že se jeho sousedovi na Golf IV. vysypala převodovka! Mohl by si mi k tomu napsat něco víc??? Vždyť je to přece všemi chválený VW group :-))))
    S tim olejem! Z toho si opravdu nic nedělejte! Nemůže dojít k zadření dnešní vozy na to mají ochranu, když přestane mazat! Ale problém je v tom, že u dnešních motorů je málo oleje, i když je na MAX! Samozřejmě je to správně a je to odzkoušené! Třeba jak je u 1.3-16v 2,75L oleje tak já mám u svého Tipa skoro 5l! A to je pak rozdíl, když mě ubyde litr a půl tak jedu, jenže když se to stane u dněšních motorů :-)) Ale je fakt, že motory v kterých je méně oleje tak se v nich klikovka nemusí brzdit o tuto zátěž!
    Stilům a Fiatům ZDAR!§§
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  16:59

« Re: Vada laku II.

Hledám na webu britskou půjčovnu MVD.Tam ty statistiky mají taky.Jinak mrkni na Motor Cafe - FIAT Club příspěvek číslo 1837.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  16:39

To Lata: Zatim bych nerad jmeno dealera uvedl. Pockej po patku. Uz se nemuzu dockat :-( to posledni jednani byl opravdu zazitek...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  16:26

My už tu máme platný zákon převzatý z EU, podle kterého se závady projevené do 6 měsíců od koupě považují za předprodejní a lze si svobodně vybrat, jestli chci opravu nebo výměnu toho vadného zboží. Ten zákon bohužel nebo bohudík nijak nespecifikuje to zboží, tu vadu apod. Teoreticky tak můžu vrátit úplně všechno, co si koupím. Neznám auto, které by nemělo alespoň drobnou chybičku. Kdyby např. auto mělo špatný lak na více místech, většina rozumně uvažujících lidí by ho nechtěla poslat znovu do lakovny, ale chtěla by jiný kus - to dá rozum. Navíc lakování auta bude dovozce stát možná víc, než by byla sleva při second hand prodeji auta s vadným lakem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  15:19

neviem ako v cechach, ale na slovensku maju lehotu 30 dni na odpoved na reklamaciu. Ale z vlastnej skusenosti viem, ze napr. Matador Puchov si s tym tazku hlavu nerobi. Zakon - nezakon :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  14:50

Neviděl bych to tak černě. Neumim si představit, že by ti stříkali nové auto. Zatím mám s FIATEM dobre zkušenosti a věřím, že se k tomu postaví čelem. Záleží hodně na dealerovi. Kdo ti to vůbec prodal?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…