Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: geometrie
to mbe: To samozřejmě netvrdím, nicméně na polském fóru o Stilu si několik lidí stěžovalo, že auta s motory JTD mají špatně dimenzované přední tlumiče a při prudkém brždění na hodně nerovné cestě má auto tendenci "škrtnout spodkem" o zem. Nevím, těžko soudit, JTD je těžší (?). Je to divné - servis v rámci předprodejní kontroly udělá geometrii, při měření je vše OK a gumy jsou sjeté. Babo, raď :o))) Ať Vám to všem jezdí. -
« Re: geometrie
to r.c.: tož to je mi líto, ale snad to bude OK. jeden kolega mi říkal (podotýkám, že není Stilař ani Fiaťák), že by to mohlo být těžkým motorem 1.6, takže se to projeví až při jízdě a geometrie je OK. Nicméně nevím. Šéf má najeto stejně - a gumy má OK (ale má 1.2). Poté, co mi v Brně udělali geometrii prý dokonce 2x a nic nenašli, prohodili kola a - jezdím na tom už 3 tisíce km a zatím to vypadá, že sjíždění přestalo ... Fakt nevím, co si mám myslet. Jen se lehce bojím, že až koupím zimní gumy, ať je za zimu "neoddělám". Ať se daří - a někdy bychom mohli dát ten sraz na Shellce ... třeba by se i někdo z okolí se Stilem přidal :o)) -
« geometrie
ohledně převodovky radil mbm. No, ale co hlavní. Byl jsem v servisu. Hučí pravé přední kolo při rychlosti mezi 50-70 km/hod. Projel se se mnou technik, zkontroloval gumy a ejhle. Je třeba udělat geometrii. Sjíždí se guma zevnitř. Tak jak to popisoval Zdenek_C a jiní. Akorát je to na začátku. Gumy šoupnou zepředu dozadu udělaj geometrii a uvidí se. Stojí to 600 usmlouval jsem to na 400,- Doporučuji všem ať si zkontrolujou přední pneumatiky. Bude to asi mínus u STIL. Pneomatiky mám pireli r6. Podle ceníku stojí 3500,- a už jsou takové ošoupane. Mám najeto 15 000 km. Jako bych stále přetáčel kola. Ale to se neděje. Jezdím opravdu opatrně. Takže to vypadá, že gumy vydrží maximálně ještě příští sezonu. Myslel jsem, že to vydrží tak 40 000 km. Otec už je měl před 10 lety na Oplu a opravdu tak hodně vydržely. Ale jak jsem to dnes viděl tak nevím!!!
Zdravím Zdenek_C: tak bohužel i u mě je už chyba. Samozřejmě doufám, že je to jenom geometrií. Ať se ti daří. -
« Re: převodovka
Hmm! Třeba u našeho Tipa když člověk zmáčkne spojku a dá tam zpátečku tak to jde přes zuby a když zmáčkne spoku počká cca 2sec a dá zpátečku tak to taky trochu škrtne! Na druhou stranu auto má najeto přes 200tis. km a spojka, převodovka, homokinetické klouby jsou původní... -
« Re: převodovka
to r.c. : zdravím po delší době, to co Tobě se mi stává tak jednou do týdne, ale jen to velmi lehounce škrtne. Jinak jsem dnes kolem poledne potkal v Ostravě SW v "mojí" barvě červená Tiziano. Byl nádherný. A Stil opravdu pomalu přibývá, naštěstí (?) jsme stále ještě hoooodně netuctoví. Ať Ti to jezdí. Z -
« Re: převodovka
Tohle mi dela taky. Komicky je, ze jsem se ptal v servisu a ten technik to prede mnou proste nedokazal nasimulovat a to se rozjel, zastavil a hned zpatecku a nic. Asi neumim radit :-) No, ale da se to resit bud tak, ze kdyz zastavis, tak zmacknes spojku a dve vteriny pockas a pak zaradis, tak je to OK. Ja pouzivam variantu ze zastavim, soupnu tam dvojku a hned zpatecku a ani si nedrhnu. Tohle funguje spolehlive. -
« převodovka
Při řazení zpátečky často zadrhnu. V manuálu je psano vyřadit počkat 2s a řadit zpátečku. I tak přesto to jde přes zuby. Dávám si pozor, abych měl pořádně zmáčknutou spojku, šaltrpáka, aby byla pořádně vpravo, abych pořádně zvedl prstenec na páce. Ale i přesto to někdy zadrhne. Má někdo podobný problém?
Jó a zdravím Golf_IV. -
« Re: Vada laku
to rands: I já se připojuji ke gratulaci, že ti vyměnili vadné auto. Jak si čtu, ale znova první větu tak nevím jestli se mám smát nebo brečet. Oni ti prodají auto ve špatné kvalitě a ty musíš prosit,aby ti ho vyměnili. Píše se rok 2003, chceme do EU, konkurence na každem kroku. To tak mohlo být možná před revolucí, né!!! Na FIATu by sis měl na toho dealere pořádně postěžovat a jméno toho "dobrého" člověka z FIATu nám prozradit. Člověk nikdy neví. A co vůbec říkal na tvou situaci? Tak snad se teď budeš dělit jen o samé pozitiva. Šťastné kilometry. -
wolff 30.09.03 12:52
Ne jedna paní povídala. Mám s tímhle motorem svoje zkušenosti. Sice ne z Golfa, ale z Octavky. Přiznám ti solidní výkon (fakt je ten, že to jede i 200), ale ve všem ostatním je ten motor *. Za 6,9 se s tím sice dá jet, ale to musíš jet fakt bez brzd a po okresce max. 90. Mnohem lepší je ten motor s turbem, kde však je problém s životností toho turba a jeho cena případně opravy. Je možný, že měníš po těch 15 000, ale to ten olej je už na minimu... Hodně šťastných kilometrů...