Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

08.10.03  19:30

« pazvuky

Tak jsem 2 dny čerstvý držitel 1 rok starého Stila 1.2 Active s najetými 10 tis. Km v záruce. Po prvním nadšení a najetí 500 km však začínám bohužel nacházet mouchy, kterými mě častovalo mé předchozí Punto. A to jsou občas se ozývající pazvuky. Zvl. někde kolem středních sloupků a zezadu, sem tam něco pod volantem, ve dveřích, u sedadla řidiče. A to auto je jako nové, málo najeto a předchozí majitel se k němu choval velmi hezky.
    A tak se modlím, aby to nedopadlo jako u mého Punta, kdy s narůstajícím počtem km narůstalo též povrzávání. To vážně člověka naštve, když jinak fajn auto vrže. A tak se ptám - jaké máte zkušenosti s povrzáváním v interiéru Stila, zhoršuje se to časem a řešíte to, např. v rámci záruky?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  06:04

« Re: Nákup STILA

Stilo je možné stále koupit s odpočtem daně, v nabídce je totiž verze VAN, která je v kategorii N1, které se rušení netýká, je to ale buď dvou nebo 4-místné a pouze s JTD motory, jinak normální osobák.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  20:41

« Re: Nákup STILA

To Caveman: Tak Stilo si možná ještě koupíš, ale již ne s odpočtem DPH. Naši zákonodárci tuto možnost již zrušili.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.03  20:28

« Nákup STILA

Nazdárek! Jelikož matčino staré Tipo už není to co dřív, tak asi koupíme Stlo 1.6-16v multiwagon s úpravou na odpočet DPH. Ve výbavě ACTUAL stojí základ bez daně teďkon v akci u Dojáčka za 409 000kč! Za tuhle cenu.....
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  20:07

« Re: Koberce pro Stilo

V Brně se prodávájí u prodejce "U Globusu" za 600Kč - 800 Kč. Zdravím. V.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  18:11

« Re: Koberce pro Stilo

Já sem koupil za 780,- u dealera přímo na Stilo od náhradního výrobce, sedí perfektně, pokud budeš chtít, můžu ti je objednat a poslat na dobírku.Jedná se o textilní, za 1.800,- to budou gumy, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.03  13:00

« Koberce pro Stilo

Panove, prosim o radu, jestli se nekde daji na Stilo sehnat koberce. Prodejce je nabizi za 1.800,- univerzaly mi tam nejak nepasuji. Diky...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  18:12

« Re: geometrie

Při předprodejáku se geometrie neměří, jen se zkontroluje zda chodí vše z el. výbavy, dodají se některé pojistky, které se před přepravou vytahují a auto se zběžně prohlédne.Servis na to má asi 0.5 normohodiny, takže žádný zázrak...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  14:55

Ja mam tiez 5 dverove stilo s 1.6 tkou, dokonca vo vybave dynamic, takze este par kg navyse. Mam pneu Dunlop 205/65R16 a kontroloval som to uz 2x, nie su vobec "sjete". Je ale fakt ze v zime sa jazdilo na zimnych Matadoroch a auto ma este len 13 tisic km.
    Moj nazor je tiez ze ta 1.6 asi nemoze byt tazka ?!!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  14:42

JTD je urcite tezsi nez 1.6 benzin. Ale tak ci onak, kdyby byla pro Stilo tezka 1.6 tak to by byl dost problem. Je to v podstate stredni motor, co pak 1.8 a 2.4 v Abarthu?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  14:40

to mbe: To samozřejmě netvrdím, nicméně na polském fóru o Stilu si několik lidí stěžovalo, že auta s motory JTD mají špatně dimenzované přední tlumiče a při prudkém brždění na hodně nerovné cestě má auto tendenci "škrtnout spodkem" o zem. Nevím, těžko soudit, JTD je těžší (?). Je to divné - servis v rámci předprodejní kontroly udělá geometrii, při měření je vše OK a gumy jsou sjeté. Babo, raď :o))) Ať Vám to všem jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  14:10

A jeste dovetek, myslim, ze takovyhle benzinovy motor rozhodne neni tezky (zvlast ne na auto jako je Stilo), takze tady bych problem nevidel.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  14:09

Dodavam, ze mam 1.6, 5 dveri.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  14:09

Co se tyce gum, tak ty jsem kontroloval (mam najeto asi 17000) a zda se, ze je to OK. Je fakt, ze v zime jsem mel zimaky, ale zda se, ze se nesjizdeji a servis rikal, ze geometrii delali, tak uvidim.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  11:26

to r.c.: tož to je mi líto, ale snad to bude OK. jeden kolega mi říkal (podotýkám, že není Stilař ani Fiaťák), že by to mohlo být těžkým motorem 1.6, takže se to projeví až při jízdě a geometrie je OK. Nicméně nevím. Šéf má najeto stejně - a gumy má OK (ale má 1.2). Poté, co mi v Brně udělali geometrii prý dokonce 2x a nic nenašli, prohodili kola a - jezdím na tom už 3 tisíce km a zatím to vypadá, že sjíždění přestalo ... Fakt nevím, co si mám myslet. Jen se lehce bojím, že až koupím zimní gumy, ať je za zimu "neoddělám". Ať se daří - a někdy bychom mohli dát ten sraz na Shellce ... třeba by se i někdo z okolí se Stilem přidal :o))
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  11:19

« mbm

omlouvám jsem, že jsem zkomolil tvé jméno, promiň. Jinak dík za radu. Dík i všem ostatním. Čaute.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  11:17

« geometrie

ohledně převodovky radil mbm. No, ale co hlavní. Byl jsem v servisu. Hučí pravé přední kolo při rychlosti mezi 50-70 km/hod. Projel se se mnou technik, zkontroloval gumy a ejhle. Je třeba udělat geometrii. Sjíždí se guma zevnitř. Tak jak to popisoval Zdenek_C a jiní. Akorát je to na začátku. Gumy šoupnou zepředu dozadu udělaj geometrii a uvidí se. Stojí to 600 usmlouval jsem to na 400,- Doporučuji všem ať si zkontrolujou přední pneumatiky. Bude to asi mínus u STIL. Pneomatiky mám pireli r6. Podle ceníku stojí 3500,- a už jsou takové ošoupane. Mám najeto 15 000 km. Jako bych stále přetáčel kola. Ale to se neděje. Jezdím opravdu opatrně. Takže to vypadá, že gumy vydrží maximálně ještě příští sezonu. Myslel jsem, že to vydrží tak 40 000 km. Otec už je měl před 10 lety na Oplu a opravdu tak hodně vydržely. Ale jak jsem to dnes viděl tak nevím!!!
    Zdravím Zdenek_C: tak bohužel i u mě je už chyba. Samozřejmě doufám, že je to jenom geometrií. Ať se ti daří.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.03  11:06

« převodovka

Dnes jsem byl v servisu a ptal jsem se na tu zpátečku a říkali, že je to možna koberečkem a tím se málo zmáčkne spojkový pedál:-) No dám si na do pozor a zkusím to dávat přes dvojku jak to radil ...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.03  08:56

« Re: převodovka

Ahoj mne to nerobi :-) Cital som to tiez v manuali, ze je treba pockat cca 2 sec, ale zena radi bez pauzy a neskrka to ani v takom pripade.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.03  19:22

« Re: převodovka

Hmm! Třeba u našeho Tipa když člověk zmáčkne spojku a dá tam zpátečku tak to jde přes zuby a když zmáčkne spoku počká cca 2sec a dá zpátečku tak to taky trochu škrtne! Na druhou stranu auto má najeto přes 200tis. km a spojka, převodovka, homokinetické klouby jsou původní...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…