Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 24.10.03 14:33
« Re: Stilo 1,6 - spotreba
Zdenku, vypada to, ze mame stejny motor. MBE ma zase ten, co jsem ja mel jako prvni :-)) BTW i tohle druhy auto melo zrejme trable s lakem. Kdyz mi kluci lepili folie, rikali, ze na vnitrku zadniho skla byl prasek z lakovny. Je to holt fakt Italie. -
"-- skrytý --" 24.10.03 14:30
« Bulb Failure
Uz jsem to psal v jednom z minulych prispevku. Nevite, co muze znamenat to hlaseni, ze mam vadnou zarovku v PZ blinkru? Objevi se vzdy, kdyz otevru jedny z dveri nebo rozsvitim vnitrni lampicku. Taky prerusovac obcas cvaka rychleji pri vystraznych svetlech nebo pri pravem blinkru. Mam podezreni prave na ten prerusovac. Vsichni mate zarovky OK? -
« Re: Stilo 1,6 - spotreba
mbe, rands: Moje Stilo 1.6 vyrobené 13.3. 2003 má najeto 20 500 km a celková průměrná spotřeba podle PP osciluje mezi 7.2 a 7.5. Trip B resetuju vždy při tankování a ukazuje mezi 7 a 8 litry podle stylu jízdy. Jezdím hlavně v Ostravě, Havířově a okolí, občas delší výlety. Najel jsem už prvních 800 km na zimních gumách (Barum Polaris 2) a spotřeba je stejná. Uvidíme, co s tím udělají sníh a zimní lyžařské výlety do hor :o))) Ať Vám to všem jezdí. -
« Re: Stilo 1,6 - spotreba
Rands> ja myslim, ze Stilo proste s ohledem na vyssi stavbu karoserie s 1.6tkou zere vice, nez nejlepsi 1.6 motory. Myslim, tak o litr. Ja mam najeto 18 000km a spotreba behem prvnich 5000 dost klesla a nebo jsem se s tim naucil jezdit. V podstate mam ciste jezdeni po Praze (pul vikend, pul vsedni dny) dlouhodoby prumer tak okolo 8,8. Kdyz vyrazim za mesto, tak jezdim tak o litr mene, ale zase to min setrim. Letni dovolenou, temer stale dalnice, prumer tak 120 km/h jsem mel se zapnutou klimu na 2500km za 7,9. Neprijde mi to tak hrozny. Samozrejme urcite najdes mene zravejsi 1.6tku. -
"-- skrytý --" 24.10.03 10:25
« Re: Stilo 1,6 - spotreba
To mbe: To prvni, zravejsi auto bylo vyrobeno 14.6. 2003. Druhe, usporne ma datove znacky s 29.5. 2003. Podle rychlosti a otacek si myslim, ze prevodovky jsou stejne. Jsem presvedeceny, ze moderni auto s motorem 1,6, ktere si vezme v prumeru skoro 9l/100km neni v poradku a ma nejakou zavadu motoru nebo jeho managementu. -
« Re: Stilo 1,6 - spotreba
Rands> nerekl bych, ze co Stilo to original, ale v od nejake doby je 1.6 jinak zprevodovana a to muze podle me byt klidne duvod snizeni spotreby. Ja si myslim, ze na 1.6 je motor ve Stilu zravejsi nez jine 1.6, tak o litrik a jestli zmenili prevody, tak to muze byt prave kvuli spotrebe, protoze co jsem slysel u Marey, tak tam ta 1.6 tolik nepapala. -
"-- skrytý --" 23.10.03 11:15
« Stilo 1,6 - spotreba
Pred casem jsem tu mel prispevek o vade laku na mem Stilu. Po 6 tydnech mi auto vymenili za jine. Na tom prvnim jsem za tu dobu ujel 5.700 km. V prvnich dnech si Stilo vzalo okolo 9,5l/100km. Smes dalnice a Prahy. Auto jsem odevzdaval, kdyz computer indikoval prumer 8,8. Podotykam, ze Stilo je snad prvni auto, kde pocitac meri naprosto presne -nekolikrat jsem to kontroloval. Moje soucasne auto je mnohem uspornejsi. Uz zpocatku jsem se vesel po 8 litru, nyni naprosto v pohode za 7,5, a to s nim jezdim mnohem svizneji, nez s tim prvnim. Takze panove, co Stilo, to original :-) Jeste otazecka. Nema nekdo z Vas zkusenost s hlasenim pocitace, ze praskla zarovka PZ blinkru (indicator bulb)? Pojistka OK, zarovka OK, hlasi to, kdyz se otevrou dvere, nebo rozsviti vnitrni osvetleni, obcas zacne prerusovac blinkru "cvakat" rychleji, ale svetla blikaji normalne. Diky. -
« hučení zespodu auta
Je to pár dní, co se mi začalo ozývat někde mimo vnitřek auta - asi zespodu auta či od motoru po nastartování velmi nepříjemné hluboké hučení, které trvá po dobu běhu motoru a nemění se s změnou otáček motoru ani když stojím či jedu. Nevíte, co to je? -
« Re: pazvuky
ahoj, mam stilo 5d, 11 mesiacov, 14 tisic km, pazvuky "takmer" ziadne, rozhodne nie z palubky alebo z plastov niekde inde, sem tam sa ozvu sotva pocutelne zvuky z bocnych okien, myslim ze to vydava sklo pri pohybe v tesneni, ale je to velmi zriedkave a velmi tiche - z mojej strany plna spokojnost.