Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 30.10.03  15:06

« Bez nadpisu

No raději se zeptej kolik stojí výměna na Fabii. Na tu stojí 1l Castrolu 400 Kč...Takže porovnávej porovnatelné...
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.03  14:02

« výměna oleje

Mám najeto 19 000 a budu pomalu měnit olej. Budou mi ho měnit na Castrol. Mužete říct na co jezdíte vy a na kolik vás vyšla cena výměny? Nejsem si jistý, ale mám pocit, že mi říkali okolo 2000,- Tchán byl s feldou u škodovky a tam ho to vyšlo na 850,- Tak to chci porovnat.
    A ještě chci v servise ať mi něčím napustí podvozek a motor aby to bylo v zimě odolnější. Co si o tom myslíte? Dík a auto ať vám jezdí.
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.03  13:57

« zimní pneomatiky

Tak stilaci hoďte typy na ty zimní gumy ať si můžu něco rozumného vybrat.
    to mfilip:dík za příspěvek. Byl jsem v servisu. Polaris 2 cena 2050, plech. kola 1350. Suma sumárum 3400 x 4 = 13 600,- Trochu moc. Nechci dát tolik v hotovosti a na splátky nedávají. Měli tam i Savy za 1650,-. Ale zas tam nechci dát ty nejlevněší šunty.
    Vím, že je lepší mít 2 páry kol. Buď to teď přehodím na stávající plechy a na léto koupím hliniková kola, nebo koupím druhé plechy. Uvidím podle pěněz. Každopádně chci dva páry kol. Čau R.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 30.10.03  07:12

« Re: Stilo 1,6 - spotreba

to Mfilip: Barumkám (zejména Brilantům) se hodně vyčítalo, že s ujetím pár tisíc kilometrů se strašně zhluční. Doufejme, že novou polarisku to už netrápí.

Jinak já mám letní borbety a zimní plecháče. V pondělí jsem nechal ty zimní převážit (jezdím hodně po dálnici) a vcelku mě překvapilo, jak se za jednu sezónu vyvážení rozhodí. Rozdíly na gumách byly 15-30 g !!!

Takže pánové, kdo měníte celá kola, určitě je nechte před sezónou(pečlivější již po) znova vyvážit.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  12:34

Sice to neni na mne, ale snad to nevadi. Shodou okolnosti jsem prave koupil Polaris II. Po 150 km konstatuji, ze jsem na zimni pneu, se kterymi jsem doposud jezdil ( Kormoran Winter, Polaris I ) mimoradne tiche. Vlastnosti na snehu zatim nemuzu hodnotit. Jedno ale vim jiste: v zivote nedam na auto protektor. Nemam sice s nima moc zkusenosti, ale koupit protektor za 1000-1200 Kc, kdyz nova guma stoji od 1650 Kc. Koupil jsem kdysi protektory na svoje eRko, po 15 tkm pri normalni jizde byly sjete na vymenu. K otazce prezouvat na stavajici disky anebo koupit radeji nove. Urcite se pri delsim provozu auta vyplati investovat do disku, ktere stejne pak casem muzes prodat s minimalni ztratou. Usetris postupne poskozovani disku pri prezouvani, casem i penize, cas ztraveny 2 x do roka v pneuservisu. Ja jsem koupil na Octavii na leto nova Alu kola za 2000 Kc, plechace byly od 950,- v obchode, na inzerat fungl nove za 500,-. Investice do disku se vrati za 2-3 roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  12:08

rc> podle me je spotreba ve meste 8,1 hodne slusna.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  10:07

to Zdenek_C
    Čau, jak se ti vede. Zase jsem tady dlouho nebyl. Byla to fuška než jsem to přečetl. Ohledně srazu. Co příští týden? Třeba jak pojedeš z práce? Dej typ. A k zimním gumám. Také jsem uvažoval o těch polarisech. Za kolik si je koupil a kde? Uvažuji jestli to přehodit na stávající plechy a v lété koupit hliníkové kola? Nebo koupit další plechy. Ty, ale stojí 1300,- Nebo koupit protektory. Opravdu nevím. Jinak auto jezdí dobře. Zdar. R.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  10:02

« Re: spotreba 1,6MW

Připojuji se i já ke spotřebě, která se mi nelíbí.
    Mám 1,6 MW výbava aktual a spotřeba mi stoupla na 8,1. Je pravda, že 90% je najeto ve městě. Tak nevím. Jak jsem, ale jel na dovolenou do CHorvatska ve čtyřech lidech plný kufr, tak spotřeba 6,5 l. Bomba co? Když se, ale podíváme na konkurenční značky např. Peugot 307. Octavka, tak také mají průměr mezi 7,5 - 8 l. Tak nevím co s tím uděláme.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  09:55

« Re: Bulb Failure

Měl jsem stejné hlášení. Hlásil jsem poruchu směrovek na pravé strané, ale nevěděl jsem která to je. Ale ve skutečnosti vše fungovalo. Jenom místy rychleji blikala směrovka. Mě se to ale dělo za jízdy. V servisu to zkontrolovali a byl uvolněný drát na pravé zadní směrovce. Tak by to moh být i tvůj problém. Je tam k tomu přístup, tak se na ty kontakty podívej. Čau. R.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.03  21:58

« Spolehlivost

Beztak se mi zdá, že Stila jsou spolehlivá když už se něco vy.... tak to byla geometrie, něco na elektrice, pazvuky. Něakej šťoural by sice mohl říct, že jsem zastáncem Fiatu... Asi nejhorší problém byl lak na jednom Stilisku ale za to třeba nemůže Fiat. Vyrobce barvy mohl vynechat něakou dúležitou látku a barva se kvůli tomu loupala......
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.03  16:17

« Re: spotreba 1,6MW

Všsechny kombíky sou jedničková série, tam by problém být neměl...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.03  12:22

« "Re: Stilo 1.6 - spotreba"

S tymi 1300 kg som mal na mysli Stilo MW. Stilo MW je vysoke 157 cm a siroke 175.6 cm oproti Marey 142 cm a 174 cm. Podla mojich informacii je poh. hmotnost Marea 1.6 1140 kg. So sucinitelom odporu vzduchu to neviem ale Marea je oblejsie auto. Na zaklade tychto si myslim, ze ak zerie Stilo viac ako Marea, nie je na tom nic. Ja s MW v pohode dosiahnem tych 7.6 l ako udava vyrobca. Pre Mareu udava 8.2 l takze tu spotrebu 6.6 l co tu pred casom niekto napisal povazujem za vysledok mimoriadne lahkej nohy vodica a nie za skutocny priemer.
    Moje MW bolo vyrobene 04/2003, takze k prvej generacii sa neviem vyjadrit. Ale co sa tyka motoru tak moje je asi Ok. Seru ma ine veci ako pokazeny CD prehravac, zaseknuty bezpecnostny pas na zadnom strednom sedadle. No a zla geometria, ktoru uz odstranili.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.03  08:41

« spotreba 1,6MW

neviem moje stilo my bolo dodane 1tyz v juny takze vyrobene bolo v maji a mam tiez podozrenie ze je tam dost vysoka spotreba nevete ci sa to da nejako upravit novym SW (viem ze taky problem mal aj peugeot a tam dali novy sw(naprogramovali riadiacu jednotku) a bolo probleme. Nevie niekdo zistit nejake podrobnosti u fiatu (tam hore u naj v CZ)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.03  15:25

U Stila sou dva motory 1.6, každý má jiné zpřevodován a jinou řídící jednotku. Ty novější sou živější, mají nižší spotřebu, ty starší mají zase vyšší maximálku. poznáš to podle série auta, jestli je to série 0 nebo 1
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.03  14:26

A nebo je tam proste vyladenejsi management ridici jednotky. Zkusim se zeptat u sveho dealera jestli o tom neco nevi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.03  12:55

K argumentaci pomoci hmotnosti, srovnejte sami katalogove udaje: Stilo 1,6 Active 3D - 1150 kg, 5D - 1205 kg; Marea 1,6 - 1215 kg, Weekend - 1250 kg. Stilo je tedy kazdopadne lehci. Zrovna tak pochybuju, ze ma vyssi soucinitel odporu vzduchu. Nevim, kdo z Vas mel to "stesti" provozovat dve Stila na stejnych trasach s tak diametralne odlisnymi vysledky. Proste si myslim, ze existujou Stila 1,6, se kteryma neni neco OK. Je to muj nazor...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.03  08:50

rands> taky si myslim, ze mam spotrebu OK. Na delsich trasach jak jsem psal okolo 7,7. Ohledne te spotreby pri 140, sakra hodne zalezi jak mas tezkou nohu s lehkou nohou to jede stejne jako z tezkou, ale spotreba je sakra rozdilna. Asi jsem divnej, ale me prijde na jezdeni po Praze spotreba u 1.6 do 9 litru uplne normalni.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.03  19:40

Minule som nameral na jednom úseku - 2/3 dialnica, rýchlosť 120 - 140, 1/3 okresky, zapnutá klima - priemer 7,7 l. Pritom som sledoval okamzitu spotrebu a ta skoro nikdy neklesla pod 8 - 8,5 l. Tym nechcem povedat, ze pocitac ukazuje bludy, ale je to zaujimave. Porovnavat spotrebu s Mareou nema zmysel. Marea ma pohotovostnu hmotnost okolo 1200, Stilo vyse 1300 kg nehovoriac o velkosti karoserie.
    Mam najazdene 5100 a dlhodoby priemer je 7,4 l. Vyrobca udava 7,6 - neklame.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.03  17:03

« Re: spotreba 16MW

Okamzita spotreba zavisi na mnoha okolnostech. Dulezity je prumer. Pokud budu smazit dalnici s prumerem 140 km, tak to odhaduju na 10,5 l...
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.03  16:45

« spotreba 16MW

tiez mam podozrenie ze mam velku spotrebu. Pri cc140km ot3800-3900 je spotreba asi 8,5 az 9 litrov co je podla mna dost.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…