Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.03  09:34

« Re: Oleje pro Fiat

Taky mi to znělo podivně, nicméně mi to doporučil jeden autorizovaný prodejce Fiat a dokonce také jeden neautorizovaný dovozce ND Fiat. Pokud je v záruce nějaký vážnější problém s motorem, zkoumá to Fiat ČR a záruku nemusí uznat. Spousta Fiat dealerů má prý uzavřené smlouvy s Castrolem, což sice vypadá oficiálně, ale prý i používání Castrolu může vést k problémům. Já si samozřejmě také myslím, že složení různých olejů ve stejné kategorii je +/- stejné a že se jedná o obchodní politiku. Ještě si projdu záruční knížku a pořádně prostuduju podmínky. R.
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.03  08:26

« Olej

Ja pouzivam olej selenia 20k a bez problemov my to ide ani som nemal ziadnu hlasku este nikdy. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  08:05

Mně při první garančce sami a bez ptaní změnili olej Selénia na Castrol TX. Po dotazu (na doporučenost Selénie a záruku) jsem se dozvěděl, že Castrol je lepší a není problém. A perlička - po výměně oleje se ani jednou neobjevila hláška LOW OIL PRESSURE (psal jsem o tom níže), která dříve byla věrnou kamarádkou mého Stila. Ať Vám to všem jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.03  06:39

Zdá se mi to jako blbost.Záruku musí uznat,když je tam olej takový výkonostní specifikace jakou požaduje výrobce.Mám Alfu a tam je to samý,Vaše auto se zrodilo s olejem Selenia v motoru a podobný kecy.Já bych tam tu Selénii klidně dal,ale když oni nenabízejí syntetiku pro diesely, to se mi zdá dost blbý.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.03  23:21

To všichni: Co je zase tohle za volovinu?!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  18:26

Sice konkrétně neporadím, ale když si strejda koupil novou Octavii tak mu řekli, že pokud do ní nebude lejt origo olej Škoda a motor se třeba zadře, tak olej pošlou na rozbor a pokud to nebyl on, tak reklamaci neuznají!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.03  15:10

Vo Fiate Trencin davaju Shell Helix do punta aj do stila.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.03  14:56

« Oleje pro Fiat

Mám dotaz, jak je to s používáním olejů. Fiat ČR údajně nemusí uznat záruku na závadu motoru, pokud nebyl prokazatelně používán italský olej Selenia. Nějaké zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  23:37

« Re: Stilo 2004

Tím nárazníkem z 3D by mi teda způsobili radost !
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  08:13

Z fotky to sice vidět není, ale dle mých info bude nárazník z třídveřu i na pětidvéřku
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  19:45

« Re: Theo - tady je odkaz

Ten novej model vypadá dobře i když změny jsou decentní. Ještě ten předek mohli udělat jako u 3D verze (a ještě by ušetřili za unifikaci :-)
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.03  15:17

« Stilo 2004

Nevypadá to zle, připomíná mi to Hondu, mám ale dojem že se říkalo, že se bude pětidvířko víc blížit třídvéřku, ale asi ne...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  12:21

« Re: Theo - tady je odkaz

Je to pekne, ale mne sa viac paci moj aktualny model. Uz som si asi nan zvykol. Myslim, ze okrem zadnych hmloviek tam ani nic moc nezmenili.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 26.11.03  10:03

« Theo - tady je odkaz

• « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  19:17

Na ten facelift jsem docela zvědavej, zadní světla mají bejt údajně jiný. Není to už někde k vidění ?
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 25.11.03  17:46

« Stilo 2004

Od ledna bude v prodeji lehce faceliftované Stilo, přibudou motory 1.4 16V a 1.9 16V JTD. 5dv. verze má pozměněnej zadní nárazník, světla a drobnosti na kapotě
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  10:41

« Re: Stilo 1,6 - spotreba

No moje stilo je kupene 11/2002 neviem kedy bolo vyrobene. Dlhodoby priemer mam 6.9l ale jazdim(e) len po okreskach, to znamena rezim 60-90-60 atd. Pravdu povediac cakal som spotrebu pod 6l, ved to je vlastne ukazkova jazda "mimo mesta" podla technicaku 5.8l.
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.03  10:30

« obite prahy naposledy

Takze dopadlo to takto. Tie folie vyraba 3M, neviem preco ale na stilo nie su priehladne, ale biele a chlpate. Nechal som si ich strieknut zelenou metalizou a vypada to pekne. Bodka.
    V nedelu som pozeral auto,moto und sport na VOX. Venovali asi 10 minut problematike obiteho laku a ochrannych folii :-) Dnesne laky na baze vody su maksie ako stare synteticke. 3M vyraba folie skutocne gigantickych rozmerov, v relacii s nimi polepili skoro celu audinu. Su hrube z polyproylenu a mimoriadne pruzne, kamienky ich neposkodzuju pretoze sa od nich odrazaju. Na aute su prakticky neviditelne. Povodne boli vyvinute na ochranu rotorov na vrtulnikoch.
    [odkaz]
    [odkaz]
    Bezne folie ake sa pouzivaju na efektne polepy su prilis tenke a nepruzia, kamienky ich prerazia.
  • 00 Reagovat !

foto

24.11.03  14:19

« Náhrada oleje za SWEPCO? nebo podobné ?

Ahoj, má někdo zkušenosti s výměnou oleje za SWEPCO? Měl jsem ho kdysi (1994) ve Škoda Favorit a auto jezdilo o dost lépe, výrazně se snížila spotřeba a olej se již nevyměňuje jen doplňuje. Na stránkách výrobce www.swepcousa.com jsou 3 druhy.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.03  13:50

« Re: stilo 1,6 mw

Ahoj, mám Stilo 1.6 MW od 3.7.03 najeto 17 000 km. Olej jsem ještě nedoléval. Prům. spotřeba 9l/100km. Nejvíce jezdím po dálnici a stává se mi, že honím čas, tak jezdím rychle. Mám vyzkoušeno, že mimo město na norm. cestách se vejdu do 6 l. Při přezutí na zimu mi dělali zimní prohlídku a vše je OK. Spotřeba se dá i dost ovlivnit huštěním. Při přebírání mi doporučili, abych hustil o 0,2 více než je uvedeno v návodu. Taky mi dost spotřebu ovlivňuje automatická klima. Ještě nemám vyzkoušeno, jak se projevuje AQS - třeba to taky zvyšuje spotřebu a hodně jsem si zvykl na vzduch bez smradů.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…