Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 03.12.03 09:34
« Re: Oleje pro Fiat
Taky mi to znělo podivně, nicméně mi to doporučil jeden autorizovaný prodejce Fiat a dokonce také jeden neautorizovaný dovozce ND Fiat. Pokud je v záruce nějaký vážnější problém s motorem, zkoumá to Fiat ČR a záruku nemusí uznat. Spousta Fiat dealerů má prý uzavřené smlouvy s Castrolem, což sice vypadá oficiálně, ale prý i používání Castrolu může vést k problémům. Já si samozřejmě také myslím, že složení různých olejů ve stejné kategorii je +/- stejné a že se jedná o obchodní politiku. Ještě si projdu záruční knížku a pořádně prostuduju podmínky. R. -
Mně při první garančce sami a bez ptaní změnili olej Selénia na Castrol TX. Po dotazu (na doporučenost Selénie a záruku) jsem se dozvěděl, že Castrol je lepší a není problém. A perlička - po výměně oleje se ani jednou neobjevila hláška LOW OIL PRESSURE (psal jsem o tom níže), která dříve byla věrnou kamarádkou mého Stila. Ať Vám to všem jezdí. -
Zdá se mi to jako blbost.Záruku musí uznat,když je tam olej takový výkonostní specifikace jakou požaduje výrobce.Mám Alfu a tam je to samý,Vaše auto se zrodilo s olejem Selenia v motoru a podobný kecy.Já bych tam tu Selénii klidně dal,ale když oni nenabízejí syntetiku pro diesely, to se mi zdá dost blbý. -
« Re: Stilo 1,6 - spotreba
No moje stilo je kupene 11/2002 neviem kedy bolo vyrobene. Dlhodoby priemer mam 6.9l ale jazdim(e) len po okreskach, to znamena rezim 60-90-60 atd. Pravdu povediac cakal som spotrebu pod 6l, ved to je vlastne ukazkova jazda "mimo mesta" podla technicaku 5.8l. -
« obite prahy naposledy
Takze dopadlo to takto. Tie folie vyraba 3M, neviem preco ale na stilo nie su priehladne, ale biele a chlpate. Nechal som si ich strieknut zelenou metalizou a vypada to pekne. Bodka.
V nedelu som pozeral auto,moto und sport na VOX. Venovali asi 10 minut problematike obiteho laku a ochrannych folii :-) Dnesne laky na baze vody su maksie ako stare synteticke. 3M vyraba folie skutocne gigantickych rozmerov, v relacii s nimi polepili skoro celu audinu. Su hrube z polyproylenu a mimoriadne pruzne, kamienky ich neposkodzuju pretoze sa od nich odrazaju. Na aute su prakticky neviditelne. Povodne boli vyvinute na ochranu rotorov na vrtulnikoch.
[odkaz]
[odkaz]
Bezne folie ake sa pouzivaju na efektne polepy su prilis tenke a nepruzia, kamienky ich prerazia.
-
« Náhrada oleje za SWEPCO? nebo podobné ?
Ahoj, má někdo zkušenosti s výměnou oleje za SWEPCO? Měl jsem ho kdysi (1994) ve Škoda Favorit a auto jezdilo o dost lépe, výrazně se snížila spotřeba a olej se již nevyměňuje jen doplňuje. Na stránkách výrobce www.swepcousa.com jsou 3 druhy. -
« Re: stilo 1,6 mw
Ahoj, mám Stilo 1.6 MW od 3.7.03 najeto 17 000 km. Olej jsem ještě nedoléval. Prům. spotřeba 9l/100km. Nejvíce jezdím po dálnici a stává se mi, že honím čas, tak jezdím rychle. Mám vyzkoušeno, že mimo město na norm. cestách se vejdu do 6 l. Při přezutí na zimu mi dělali zimní prohlídku a vše je OK. Spotřeba se dá i dost ovlivnit huštěním. Při přebírání mi doporučili, abych hustil o 0,2 více než je uvedeno v návodu. Taky mi dost spotřebu ovlivňuje automatická klima. Ještě nemám vyzkoušeno, jak se projevuje AQS - třeba to taky zvyšuje spotřebu a hodně jsem si zvykl na vzduch bez smradů.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!