Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: kámen
Zdravím R.C. a chtěl bych ti jen vyprávět příhodu která se mi stala, mám v práci služební Mercedes V klasse a trefil jsem taky kámen, jelikož jsem věděl že auto má připojištěné čelní sklo tak jsem to moc neřešila rovnou sjel na Allianz nahlásit pojistnou událost. Ale jaké bylo moje překvapení když mi likvidátor oznámil že na pojištěnné čelní sklo se vztahuje spoluúčast 10% a že okno je pojištěno na 10!tisíc... Takže okno které v M3000 stálo i s výměnou 19 900 mi pojišťovna zaplatila 9 000kč :(( Takže si dej pozor aby jsi nakonec ještě nedoplácel. Hodně zdaru a nespočet kilometrů bez problémů v novém roce všem!!! M@cic -
Sklo si nechám vyměnit přímo ve fiatu. Když se auto kupovalo tak jsem nechal k havarijnímu pojištění připojistit i přední skla. Takže jak jsem se ptal mělo by to být bez problému. Ale zároveň mám toho dotyčného řidiče, tak proč to nevzít z jeho zákonné. Ale potřeboval bych to udělat až na jaře. Teď mám hodně práce a auto nemůžu mít odstavené. Mám kontaktovat jeho pojišťovnu no a uvidím. Zatím čaute. -
Ja len ak mozem poradit, nedavaj si tam neoriginalne sklo. Ja som to urobil este na mojom byvalom Punte a lutoval som to. Kvalita bola OK ale nesedelo tonovanie skiel. To predne neznackove malo znatelne svetlejsiu farbu. Za tu usporu 1000-2000 korun to nestalo. -
« Re: MP3 - HELP!!!
Zdravím já jsem asi jedním z mála kdo si Mp3 rádio pořídil. Pokud jsou mé informace správné tak předělat normální cd rádio na mp3 snad ani nejde (mimo to Visteon je firma z jižní ameriky) ale měl bych pro vás tip. když jsem si montoval Hands free sadu tak jsem si výstup reproduktoru z HF připojil přímo na rádio a jestli se nepletu tak v návodu popisovali rozdělení PINů a byl tam i externí vstup tak by to přes něj mělo jít připojit.
-
« kámen
Zdravím. Tak se mi poštěstilo a kámen z protijedoucího kamionu mi trefil přední sklo. Okno drží, ale je tam asi 2 cm prasklina. Okno je slepené (prý) ze dvou skel a to první ruplo. Mám řidiče vozu. Byl jsem ve fiatu jestli to mám měnit. Je to doře trefené, tak záleží na mě. Mám okna připojištěné, tak by to mělo být v poho. Nechci, ale moc, aby mi ho měnili zrovna v takovém počasí jaké je teď venku. A za druhé potřebuji auto stále k práci. Tak nevím. V Po budu kontaktovat firmu toho auta a nějak se snad domluvíme. (Teď tam mají dovolenou). Ať vám to jezdí. R. -
"-- skrytý --" 10.12.03 22:32
« MP3 - HELP!!!
Pánové, když jsem se rozhodoval, které Stilo vzít, vzal jsem také do úvahy jednu věc. Jednalo se o informaci od jednoho dealera, že orig. CD radio přehrává i MP3 soubory, aniž by o tom výrobce informoval, a že tudíž není třeba objednat příplatkové MP3 radio. Bohužel tato info se ukázala jako dezinfo a MP3 to samozřejmě nebaští. Protože mám na PC spousty MP3 skladeb, moc rád bych je využil i v autě, aniž bych ale orig. přístroj vyměnil za něco jiného. Vidím tyto možnosti: a) Upravit CD radio tak, aby umělo i MP3. Výrobcem je Visteon. Pokusil jsem od jejich italského zastoupení zjistit jak na to. Samozřejmě mi "jak na to" nesdělili a doporučili, ať si M3 radio prostě koupím. Za 16k se mi do toho ale opravdu nechce. Můj dotaz: Našel by se někdo z Vás, kdo má v autě MP3 radio a kdo by mě nechal do tohoto přístroje nakouknout a zjistit, jaké obvody tvoří onu MP3 schopnost? Na ceně za tuto službu se samozřejmě domluvíme. Nechci to zadarmo. Dotaz/možnost č. 2: Víte, jaký CD-MP3 changer je připojitelný k radiu ve Stilu? Našel jsem jeden na netu, ale jeho cena s interface je 274 liber, což je fakt síla. Díky za pomoc. -
« Re: Oleje pro Fiat
randsi, kamarat co ma Seat Cupra R to nedavno urobil presne ako si napisal. Sam si zohnal olej Castrol za polovicnu cenu a na servisnu priehliadku prisiel s nim. Nemal najmensi problem.
Teraz trochu ina tema. Po Trencine beha jedno Stilo strieborna metaliza 5dv. 1.9JTD na 17' elektronoch s prednym naraznikom zo Stila 3dv. Vyzera bajecne. Vzniklo to tak, ze mal mensiu buracku a v servise mali prave len naraznik z 3dv. tak si ho nechal namontovat ! -
"-- skrytý --" 10.12.03 10:47
Podle mě z toho vyplývá pouze dodržování předepsaných servisních intervalů a používání definovaných provozních kapalin, tj. olejů zmíněných viskozitních tříd. Selenii beru pouze jako jeden z možných příkladů, který Fiat doporučuje. A co mě vede k úvahám o nepoužívání Selenie? V podstatě dva důvody. A priory nedůvěřuju servisům. Ne firmám jako takových, ale jednotlivým zaměstnancům, kteří mi tam prostě můžou nalít bůhvíjaký olej místo toho, který jsem si zaplatil. Za další - mám možnost mít plnou syntetiku za poloviční cenu Selenie. Takže bych nejradši na prohlídku přivezl vlastní olej a nechal si do servisky zapsat, že byl do auta dán olej specifikace, kterou předepisuje Návod. Pak už mi nezbývá než jen doufat, že mi ho tam ti chlapci fakt nalili. -
Já neříkám že jsem to zažil, pouze prezentuju stanovisko FIATu. Co se týká toho, že různé servisy mění různé oleje... Je to prostě obchod, mají z ot ho větší kšeft, tak proč ne. Jde spíš o to, že pokud ti olej mění dealer, tak si pak případný problém u FIATu vyřeší sám, tohle je spíš bič na lidi co by si to chtěli dělat sami doma, a pořád je takových "kutilů" dost.V servisce se píše:Podmínkou poskytování záruky je dodržení Návodu k použití a údržbě a předepsaných prohlídek.Pokud někde v návodu je, že se doporučuje použití origo olejů, tak z toho jasně vyplívá že jinak jde o nedodržení návodu, aspoň tak to vidím já... -
Zdravím, i já se připojím k olejům. Při prohlídce po 20 000 km mi automaticky změnili olej na Castrol. Je prý lepší. Snad by si dealer nešil na sebe bič, kdyby se to nespělo, co? Doufám, že se s motorem nic nestane a máme klid. Spotřeba 1,6 MW actual 8,1 L Trochu moc, ale momentálně jezdím 70% ve městě. Jinak jsem s autem spokojený. Mějte se R. -
"-- skrytý --" 08.12.03 22:36
To af: Servisní knížka se typem olejů nezabývá, za to v návodě jsou uvedeny "Kvalitativní technické údaje kapalin a maziv pro správnou funkci vozu", což jsou u zážehových motorů oleje viskozitních tříd SAE 10W-40 nebo 5W-30 a doporučené jsou Selenia oleje. Takže se jedná o doporučení. Skutečně jsi zažil, aby Fiat někomu odebral záruku kvůli jinému oleji a ten někdo si to nechal líbit? -
Mitsi: Srovnávám to jako kteroukoli další součást, nutnou pro to, aby auto fungovalo a výrobce to mohl deklarovat. Vůbec se tomu nedivím, protože všichni výrobci dobře ví, čeho všeho jsou občas lidi schopni. Tím samozřejmě nehodlám odhadovat něco se značkou Selenia, taky mám ve svým autě Mobil1. -
"-- skrytý --" 03.12.03 22:59
To rbaron: No srovnávat písty s motorovým olejem, to je opravdu síla! Jen tak mimochodem, písty vyrábí řada výrobců a dodává je řadě automobilek, a jak se zdá, všechny nakonec fungují (pokud mají předepsané rozměry a materiálové parametry). Takže opravdu nevidím problém, tím spíše pak ne v oleji, pokud má takovou klasifikaci a viskozitu (vzhledem ke klimatickým podmínkám), kterou předepisuje výrobce. A jestliže na tom některý výrobce trvá, pak je nahrává do kapsy svým subdodavatelům a o nic jiného vlastně nejde! PS: "Renault preconise ELF". -
To RV: Nemáš pravdu, Selenia plnou syntézu pro naftu dělá, dokonce speciálně pro 16 - tiventil, jmenuje se WR DIESSEL a stojí cca 300,- litr.
To all: FIAT skutečně považuje za jediný správný olej Seleniu a pokud by došlo v záruce k poškození motoru a zjistilo by se že je použit olej jiný a nešlo při tom o zřejmou věc že olejem to není, tak záruka uznána nebyla. Žádná složitá procedura na zjišťování oleje není třeba, to zjistíš ze servisky kde byla výměna udělána a zda dotyčný dealer Seleniu odebírá. -
Prave som sa pytal predajcu Iveco. Uz riesil podobny pripad a importer mu dal vyjadrenie v tom zmysle, ze ak nie je v motore original olej (v tomto pripade IVECO - to nie je selenia) zaruka nepada, ale moze to dlhsie trvat. Napriklad bude treba posudok od znalca atd.