Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 14.01.04 19:24
« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....
To ivanhoe45: Konečně se ozval majitel 1.8 :-). Závodit (pokud jsem to správně přeložil :-) ?) nehodlám, sháním co nejvíc informací a není nad to mít možnost "pohovořit" s majitelem. Můžu se ještě zeptat na tvé dojmy z auta,s čím spokojenost,s čím nespokojenost, závady atd.... Máš 3D, 5D nebo MW? Jaká je spotřeba u 1.8 při "normální jízdě"? Já vím je dost zavádějící, co je "normální jízda", někdo pojede "normálně" tak, že by ten druhý nejraději vystoupil a auto pojede za 12l a jiný zase bude jen tak šimrat plyn a ostatní na něj budou troubit a pojede za 6-7l. No tak něco mezi...:). Díky za odpověď.
To 1.6dynamic: Tak jsem koukal na ty crashtesty a i když neznaje německy tak jsem z obrázků něco vykoukal....:-). Myslím, že dopadlo docela dobře, ostatně jak jsi psal.
To all: Budou se nějaké změny u Stila 2004 týkat i Multivagonu nebo je to jen pro 5D? Jsou nějaké změny i v interiéru? Četl jsem zatím někde jen o zavedení 1.4 70kW (to ale asi nebude pro MW) a JTD 1.9 16V 103kW...to už je asi svezeníčko...Jsem zvědavej kolik bude stát Stilo s tímhle motorem....
-
« Stilo 1,2 první závada
Zdravím tak mám první závadu. Je to napínací kladka rozvoďáku. Při volnoběhu to strašně pískalo tak jsem dnes byl v servisu ale nemohli to odstranit protoze meki jen jednu a nevedeli ktera to muze byt, tak musim pockat az doobjednaj tu druhou. Po 20 tis. prvni zavada ale obejde se to bez odstaveni auta.... Zatim mi delastilo krom tech par drobnosti jen radost. At ji dela i Vam vsem Stilarum. -
"-- skrytý --" 13.01.04 22:36
To 1.6dynamic: Díky za info a odkazy, zkusím na to juknout, ale němčina mi moc neříká...:-(.
To o.c.L.a.: Díky za příspěvek, tohle mě nenapadlo, že má 1.6 zpřevodováno na těžší převod. Podívám se na odstupňování převodovky a stálého převodu. Je v praxi ta 1.8 oproti té 1.6 hodně znát? Jel někdo třeba i na předváděčce s oběma motory?
-
Porovnanie zrychlenia 0-100 v pripade Stila 1.6 a 1.8 je trosku zavadzajuce. Stilo 1.6 dosiahne 100 km/h uz na dvojke kdezto 1.8 az na trojke. Cize v 1.6 musis len raz preradit a tym usetris dost casu. Keby sa meralo z nuly na 110-120 tak by bol rozdiel markantnejsi v prospech 1.8. -
« to Zdenek_C
Zdravím a těší mne:
S tím autem to je pech. Ja jsem také jezdil teď na tom sněhu, v horách a v poho.3x klepu na dřevo(hlavu). ABS reagovalo, ale vše ok. Nemohu si akorát zvyknout na to kopání ABS do pedálu, když jde auto do smyku. V první moment se leknu, že se něco stalo. Před tím jsem v autě ABS neměl, jenom v noze. Někdy! :-) Ať ti to dobře dopadne a snad to bude nějaká blbost. Čau. R. -
« Re: Zdenek_C
Zdravím, byl jsem to já a tušil jsem, že jsi to Ty :o))) Stilo mám v servisu v Nordexu, tak se uvidí. A co se tehdy stalo? Jel jsem kolem Aralu po Moskevské (kolem nemocnice), měl jsem tam asi 50 a kousek před ručními myčkami jsem začal brzdit. Okamžitě seplo ABS (byl tam led) a po cca. 2 vteřinách vyplo ABS a kola se kousla, auto se začalo stáčet, rozsvítila se celá palubka, ručičky tachometru, teploměru a otáčkoměru spadly na 0 a PP začal řvát "Loose Connection", "ABS Failure", "ASR Failure", "ESP Failure" a "Engine Fault". Tak jsem to jakž takž ubrzdil k Aralu, vypnul motor a postupně se to začalo vzpymatovávat. Nicméně do Suché jsem jel bez ABS, ASR a ESP a musím říct, že to bylo v tom sněhu proklatě znát. Přitom přes víkend jsem najezdil asi 300 km včetně hor a v pohodě. Ráno v Nordexu naznačovali něco o Examinéru a kontaktech, tož se uvidí. Ale pokud to dokonale neodstraní, tak to ženu klidně až do Turína, protože čekat, kdy se něco podobného zase stane, to opravdu ne. Ať Ti to jezdí. Zdenek -
Crash testy Stila su na strankach adac.de alebo oamtc.at Dostalo 4 hviezdicky, karoseria ostala po naraze stabilna, celkovo no problem, bocny naraz je na 100% za predny naraz mu strhli body, lebo su v oblasti kolien "nejake tvrde struktury" ktore by potencialne mohli sposobit zranenie a vytykali mu trocha zvysene zatazenie hrudnika od bezpecnostnych pasov. Na obrazkoch je vsetko v zelenej, zltej alebo oranzovej farbe. Ziadne kriticke miesta. Na adac tvrdia ze s malymi zlepseniami je 5 hviezdiciek na dohlad, rakusania ten isty test okomentovali horsie. Testy robilo nemecke ADAC. -
« CD Changer
Tak se mi zacal s odpustenim sr..... CD changer od Blaupunktu, ktery se dodava jako originalni prislusenstvi FIAT. Myslel jsem ze Blaupunkt je lepsi znacka, ale po roce zacina mit problem na pate pozici, zaseklo se mi v nem CD a nejsem schopen ho vyndat ven, changer jen blika a vubec na nic nereaguje. Podotykam, ze to neni klasicky changer, ale ten s peti primo pristupnymi pozicemi na CD, to znamena ze je do nej mozne ze predu primo vlozit 5 cd, neni to takova ta klasicka kisna v kufru. Jsem rozladenej protoze to musim nekam odvezt aby ho vyndali a pak z nej vypacili to CD. Za 14 000 super kauf. -
« Zdenek_C
Zdravíčko Zdendo,
Byl si to dneska v Havířově ty na té křižovatce u Elanu? Jinak mi to je líto s tím autem. Jak se chovalo auto, když ta elektronika vypadla. MMS telefon nemám, ale nebylo by špatné mít v autě nějaký obyčejný foťák na 12 fotek, právě na nějaké nepředvídané věci. Tak snad ti do dobře vše dopadne. Zdraví R. -
« auto časopisy
Koupil jsem si autohit a svět motorů. A v obou píšou o fiatech. Překvapili, protože moc nepíšou o těch našich autech co? Ve světu byl malý test stila van. Auto bylo hodnoceno kladně. A v hitech píšou o nějakých novinkách, nemám to teď u sebe. Vím, je tam nástupce Cromy. Je sice maskovaná, ale trochu se dá poznat. Zajímavé.
Tak zatím čus. R. Jdu spát. -
"-- skrytý --" 11.01.04 01:23
« Motor 1.6 & 1.8 ....
Zdravím všechny, může tady někdo z vlastní zkušenosti porovnat motory 1.6 a 1.8 u Stila? Podle "papírových" hodnot tam moc velký rozdíl v akceleraci není (přijde mi to takový nepoměr tolik kW navíc a rozdíl 0.6s(0-100), no je tam zas jen 150 ccm navíc...), tak jak je to znát v reálu... Co třeba spotřeby? Má někdo informaci (nebo odkaz někam) jak si stojí Stilo v crash testech? Ať to všem jezdí... -
« Re: nové Stilo
Ono to s tím zahájením prodeje nebude tak horké, auta se ještě nedají ani objednávat ve výrobě, údajně pro velké zásoby současné série.Co se týká prospektů, tak to je specialita FIATu ČR, že prospekty dodávají v nejlepším případě v předvečer dne otevřených dveří :-(
Že v salonu o tom autě nic jiného nevědí, je ovšem jejich problém... -
« nové Stilo
Tak jsem včera pln očekávání vtrhl do autosalonu (největšího v kraji), abych zhlédl in natura Stilo model 2004, ale nebylo tam. To bych při zahájení prodeje od ledna chápal. Že nemají žádný listy s novýma technicko taktickýma datama a prospekty bych taky chápal. Co mě překvapilo, že o novým Stilu tam nic moc nevěděli a snad ho neviděli ani na fotce. -
« Re: Náhradní vůz
rands: Jo. Předevčírem večer při jízdě totálně vypla elektronika - ABS, ASR, ESP, palubka. Po nějaké době se to sice vzpamatovalo, ale jsem docela naštvaný. Když si předdstavím, že by jela žena, která zas až tak řídit neumí ... Naštěstí jsem vše nafotil fotomobilem :o) a hned jsem to poslal do servisu. Ten minulý problém "Loose Connection" se totiž nikam nezaznamenal, takže ho Examinerem nemohli detekovat. Výsledek je silně překvapený servis a auto od pondělí u nich. Tvrdili, že to dají do pořádku. Pokud ne, ženu to na FIAT třeba až do Turína a chci nové auto, protože takhle je to neřízená střela. ALe abych Stilu nekřivdil: Stilo má šéf, kolegyně a známý a ani jeden nemá v podstatě žádný problém. Takže jsem asi padl na nepovedený kus. Ať V8m to všem jezdí. Zdenek -
« Re: Náhradní vůz
Fiat skutečně půjčovné neplatí, ale zkus se obrátit na FiatAsistance, tam se o nějakém půjčení auta píše. Problém bude spíš v tom, že servisuješ jinde než koupils a dealer k tobě nemá ten správný vztah. Mé zkušenosti sou takové, že slušný dealer půjčí kvůli záruční opravě auto zdarma. -
« Náhradní vůz
Mám dotaz - v pondělí dávám auto do servisu kvůli problémům s elektronikou. Bude tam 2 - 4 dny, jde evidentně o záruční opravu, nicméně je to dearem v mé spádové oblasti, nikoliv ten, u kterého jsem auto koupil. V servisu jsem se dozvěděl, že FIAT neproplácí dealerům zapůjčení náhradního vozu, takže za náhradní vůz bych musel zaplatit (byť ne až tak mnoho). Máte někdo info nebo zkušenost, jak to ve skutečnosti je ??? Díky, Zdenek