Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  19:05

« Re: Motor 1.6 & 1.8 ....

to ladis: Mam 1.8 5D a som s nou vcelku spokojny :-) Spotreba - kombinovana 1/3 mimo mesta, 2/3 mesto(BA) je priblizne 9l, raz som mal na 1 nadrz cisto v meste tusim 10.2l, mimo mesto cca 8l - 9l - zalezi od podmienok, na dialnici viac, normalne cesty menej.
    zavady - klasicke "stilo" chyby - vrzgajuce zadne perovanie (vymenene), vrzgajuca spojka (vymenena), problem pri radeni spiatocky - to sa vyriesilo po vymene oleja, momentalne som si vsimol, ze mi skrka otackomer
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.04  14:48

« Elektronika

Zdravím všechny Stilaře. Tak už se s mým "Loose Connection" vyjasňuje. V servisu je objednaný snímač natočení volantu, který podle profesionálů svými chybovými hláškami dokáže dokonale rozhodit celou elektroniku. V sobotu jsem koukal přes rameno ochotnému pracovníkovi Nordexu a nestačil jsem se divit, co všechno elektronického ve Stilu je a co se bohužel dokáže zbláznit. Až bude hotovo, dám vědět. Ať Vám to jezdí. Z
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.04  12:17

« Re: 1.6 MW

pas vymenili zadarmo co take jineho! je pravda ze ten muj pas nefungoval a ni po uriznuti, ale jen si dejte pozor jak Vam to udelaji, ve spodu sedadla je zip ale bez "mašinky", a nebyli schopni znovu zapnout...
    je pravda ze od te doby se pas neseka ale je trochu volnejsi (kdyz je sedadlo v normalni poloze) nez ten puvodni. Ať to jezdi M.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.04  00:00

To mac666: Díky za příspěvek, zatím sháním co nejvíce informací a zkušeností pro "výběr". 3D se mi taky moc líbí, ale potřebuji prostor tak koukám spíš po MW. V A147 jsem sice seděl jen na výstavě ale doslova mě učarovala - zvnějšku i z vnitřku. Měli tam i GTA, chodil jsem od jedný k druhý, nemoha se odtrhnout až přišel dealer a ptal se jestli mám"nějaké přání"-no to bych měl, ale ten milionek mi zrovna chyběl...:)).
    Jinak moje předchozí auto bylo Tipo 1.7D. Byla to neuvážená koupě v bazaru (byl jsem ještě mlád,studoval VŠ a moc jsem tomu nerozuměl a prostě jsem"něco"chtěl). Dovoz, stáří 8 let a já byl čtvrtý majitel v Čechách :(. Měl jsem ho asi 3.5 roku, mělo samozřejmě své mouchy, hned po koupi jsem měnil těsnění pod hlavou a když jsem viděl ty vůle na pístech...říkal jsem si jak to může vůbec jet...
    Když jsem si pak byl přebírat v autosalónu nové auto a dával své stařičké Tipo jako protiúčet, tak jsem se před ním musel poklonit, neb za těch 70.000 km co jsme byli spolu mě NIKDE nenechalo (i když byl nějaký problém na cestě (cca 2x), vždy jsem dojel). Mělo na tacháku cca 170.000 a podle mého odhadu ve skutečnosti nejmíň 2x tolik (a to byl podle stavu pedálů a sedaček dost střízlivý odhad) a furt to jezdilo.... Spotřeba 6l nafty sice trochu kouř, ale jelo to.... Tak ať Vám to tady všem jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.04  22:43

Mam kamarata automechanika a ten my pozical taky hviezdickovy kluc. Ked som to uvolnil to zakotvenie, pas znovu fungoval ako mal. Teda az dovtedy, kym som zase nesklopil sedadlo.
    Po vymene pasu sa to zlepsilo? Servis Vam ten pas vymenil zadarmo?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  19:24

Zdravím!1.8 mám asi čtyři měsíce a jsem maximálně spokojen.Provedení 3D, výbava Dynamic a musim říct, že je to vážně super svezení :-) Co se spotřeby týče už jsem to tu onehdá psal.Takže: pokud člověk jezdí dle předpisů (heh) a není v tom moc města, tak se dá jezdit kolem 8-9 litrů. Moje průměrná spotřeba je kolem 10-ti, ale je to firemní auto a tak se každej den nacajdá třebas 20-30 km po městě se spoustou startů a popojíždění.Maximum na které jsem se dostal bylo 12,4 litru při hodně,ale opravdu HODNĚ svižné jízdě do Prahy (od nás asi 75km) za 27 minut a navíc ve čtyřech lidech.Nevím jak jezdí Stilo 1,6,ale měl jsem ve firmě A147 s motorem 1,6(103k,myslím) a taky to nebylo k zahození.Nicméně rozdíl mezi tím znát skutečně JE a to je motor v Alfě TwinSpark.V tuto chvíli mám najeto asi 9tis. km a rozhodně bych neměnil.Stilo sice má svoje mouchy (pořád řve počítač apod.), ale za to svezení a komfort to skutečně stojí.Kdyby cokoli rád se podělím o zkušenosti ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  15:28

Ja ma 3dv Stilo a jak jsem psal musel jsem to odriznout, nevim jakej drzak Vam odsroubovali, ja mam dole v ukotveni hvezdicky tak jsem nemohl nic odsroubovat, ja jsem to sedadlo nadzvedl jen taktak abych ho mohl odriznout a pak se ten pas sice navyjel ale ani o okousek nepoustel ani po odriznuti, proste se zasekl.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  12:59

No ja som nieco o tomto probleme cital na nemeckom forume, nemaju ho vsetci len niektore kusy. Fiat o tom vie a vraj sa pracuje na rieseni. Ja mam verziu s posuvnym zadnym sedadlom, takze mna sa to netyka ..
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  12:52

Toto povadali aj mame, ked bola na garancke. Len odsrobovali spodny drziak, uvolnili pas a bolo opravene. Problem je v tom, ze ak naprv trosku vytiahnem pas potom sklopim, aj tak sa pas samo stiahne naspat do sedadla. Ked chcem dat sedadlo do povodnej polohy zase sa zasekne. Riesil som to tak, ze som odsroboval ten drziak a teraz to visi v kufri. Ta zadna lavica ma taky mechanizmus so zamkom, a treba to tak privriet aby nebol vidiet ten cerveny znak. Ked to nie je poriadne privrete, nepusta von pas. Teda v sklopenej polohe zablokuje pas len smerom von ale naspat to taha stale. To je ten problem. Neviem ci to je len moj pripad alebo je to chyba vsetkych Stil (aj 5dv.?). To by uz ale odstranili vo fabrike. Musim si najst cas a ist do toho servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  12:28

Me se take taky zasekaval az to dopadlo tak ze jsem ho musel preriznout a ve FIATu mi ho museli vymenit, protoze mi neslo vratit sedadlo do normalni polohy. Nakonec jsem se dovedel ze udajne se pred sklapenim musi pas "povytahnout". Pokud jste ale meli na mysli bezne zasekavani pasu pri vytahovani tak to berte jako bezpredmetne :)) M@cic
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  11:42

Sklápíš moc rychle :-)
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.04  10:51

« 1.6 MW

Prostredny bezpecnostny pas na zadnom sedadle sa mi zasekava pri sklapani resp. vrateni sedadla do povodnej polohy. Nemate s tym niekto nejake skusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.04  19:24

To ivanhoe45: Konečně se ozval majitel 1.8 :-). Závodit (pokud jsem to správně přeložil :-) ?) nehodlám, sháním co nejvíc informací a není nad to mít možnost "pohovořit" s majitelem. Můžu se ještě zeptat na tvé dojmy z auta,s čím spokojenost,s čím nespokojenost, závady atd.... Máš 3D, 5D nebo MW? Jaká je spotřeba u 1.8 při "normální jízdě"? Já vím je dost zavádějící, co je "normální jízda", někdo pojede "normálně" tak, že by ten druhý nejraději vystoupil a auto pojede za 12l a jiný zase bude jen tak šimrat plyn a ostatní na něj budou troubit a pojede za 6-7l. No tak něco mezi...:). Díky za odpověď.
    To 1.6dynamic: Tak jsem koukal na ty crashtesty a i když neznaje německy tak jsem z obrázků něco vykoukal....:-). Myslím, že dopadlo docela dobře, ostatně jak jsi psal.
    To all: Budou se nějaké změny u Stila 2004 týkat i Multivagonu nebo je to jen pro 5D? Jsou nějaké změny i v interiéru? Četl jsem zatím někde jen o zavedení 1.4 70kW (to ale asi nebude pro MW) a JTD 1.9 16V 103kW...to už je asi svezeníčko...Jsem zvědavej kolik bude stát Stilo s tímhle motorem....
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.04  17:43

« Stilo 1,2 první závada

Zdravím tak mám první závadu. Je to napínací kladka rozvoďáku. Při volnoběhu to strašně pískalo tak jsem dnes byl v servisu ale nemohli to odstranit protoze meki jen jednu a nevedeli ktera to muze byt, tak musim pockat az doobjednaj tu druhou. Po 20 tis. prvni zavada ale obejde se to bez odstaveni auta.... Zatim mi delastilo krom tech par drobnosti jen radost. At ji dela i Vam vsem Stilarum.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  16:08

Mam 1.8. Ten vykon citis hlavne pri vyssich rychlostiach, pri predbiehani apod. Nie je dolezity rozdiel pri 0-100, jedine ze by si chcel pretekat ;-) Samozrejma je vyssia spotreba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.04  22:36

To 1.6dynamic: Díky za info a odkazy, zkusím na to juknout, ale němčina mi moc neříká...:-(.
    To o.c.L.a.: Díky za příspěvek, tohle mě nenapadlo, že má 1.6 zpřevodováno na těžší převod. Podívám se na odstupňování převodovky a stálého převodu. Je v praxi ta 1.8 oproti té 1.6 hodně znát? Jel někdo třeba i na předváděčce s oběma motory?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  15:38

Porovnanie zrychlenia 0-100 v pripade Stila 1.6 a 1.8 je trosku zavadzajuce. Stilo 1.6 dosiahne 100 km/h uz na dvojke kdezto 1.8 az na trojke. Cize v 1.6 musis len raz preradit a tym usetris dost casu. Keby sa meralo z nuly na 110-120 tak by bol rozdiel markantnejsi v prospech 1.8.
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.04  23:12

« to Zdenek_C

Zdravím a těší mne:
    S tím autem to je pech. Ja jsem také jezdil teď na tom sněhu, v horách a v poho.3x klepu na dřevo(hlavu). ABS reagovalo, ale vše ok. Nemohu si akorát zvyknout na to kopání ABS do pedálu, když jde auto do smyku. V první moment se leknu, že se něco stalo. Před tím jsem v autě ABS neměl, jenom v noze. Někdy! :-) Ať ti to dobře dopadne a snad to bude nějaká blbost. Čau. R.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  13:34

« Re: Zdenek_C

Zdravím, byl jsem to já a tušil jsem, že jsi to Ty :o))) Stilo mám v servisu v Nordexu, tak se uvidí. A co se tehdy stalo? Jel jsem kolem Aralu po Moskevské (kolem nemocnice), měl jsem tam asi 50 a kousek před ručními myčkami jsem začal brzdit. Okamžitě seplo ABS (byl tam led) a po cca. 2 vteřinách vyplo ABS a kola se kousla, auto se začalo stáčet, rozsvítila se celá palubka, ručičky tachometru, teploměru a otáčkoměru spadly na 0 a PP začal řvát "Loose Connection", "ABS Failure", "ASR Failure", "ESP Failure" a "Engine Fault". Tak jsem to jakž takž ubrzdil k Aralu, vypnul motor a postupně se to začalo vzpymatovávat. Nicméně do Suché jsem jel bez ABS, ASR a ESP a musím říct, že to bylo v tom sněhu proklatě znát. Přitom přes víkend jsem najezdil asi 300 km včetně hor a v pohodě. Ráno v Nordexu naznačovali něco o Examinéru a kontaktech, tož se uvidí. Ale pokud to dokonale neodstraní, tak to ženu klidně až do Turína, protože čekat, kdy se něco podobného zase stane, to opravdu ne. Ať Ti to jezdí. Zdenek
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  08:32

Crash testy Stila su na strankach adac.de alebo oamtc.at Dostalo 4 hviezdicky, karoseria ostala po naraze stabilna, celkovo no problem, bocny naraz je na 100% za predny naraz mu strhli body, lebo su v oblasti kolien "nejake tvrde struktury" ktore by potencialne mohli sposobit zranenie a vytykali mu trocha zvysene zatazenie hrudnika od bezpecnostnych pasov. Na obrazkoch je vsetko v zelenej, zltej alebo oranzovej farbe. Ziadne kriticke miesta. Na adac tvrdia ze s malymi zlepseniami je 5 hviezdiciek na dohlad, rakusania ten isty test okomentovali horsie. Testy robilo nemecke ADAC.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…