Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: elektronika
1.2 16v, 80 bhp
Good performance, first-rate fuel economy and a torque curve that always ensures a satisfying drive make this a category-topping engine. From a technical viewpoint, these results are achieved by an electronic throttle controlled by the ECU, i.e. a drive by wire system (with no mechanical connection between accelerator pedal and throttle body) that optimises torque delivery. This is joined by an electronic control system (specially created for the new model) that enhances the power unit's lively performance.
This Bosch control unit, produced using the microhybrid technology, is fitted to the engine and communicates on-line with the Fiat Stilo's electronic devices.
----------------------------------------… /> 1.6 16v, 103 bhp
The 1.6 16v 76 kW (103 bhp) unit has undergone structural changes to lengthen stroke and reduce bore. The result is lower fuel consumption, increased torque and lower weight.
The 1.6 16v 76 kW (103 bhp) engine also adopts a drive by wire electronic engine control device, that allows: a smoother drive, lower fuel consumption and lower emissions.
-
"-- skrytý --" 24.01.04 16:19
To mně když jsou nahlášeny chyby ASR,EBD a ABS a rozjedu se, auto taky funguje jak má.Posílal sem do servisu,se kterým to řeším, video s natočeným displejem, a odepsali, že autu bude vyměněn "analogový přístrojový štít" a nový software, který bude k dispozici v průběhu dubna. Jinak auto je kupováno sice 11/2003, ale je vyrobeno na konci 2002, je to jedno z těch mezi 0. a 1. sérií (bez dálk.ovládání, bez výš.stav. sedačky, má jen 2 airbagy, má ASR,EBD,MSR...). -
1.6dynamic: To se mi stalo jednou taky. V diagnostice byla zaznamenaná chyba snímání kódu z klíče. Technik mi řekl, že nesmím startovat hned (tj. 1 poloha - 2 poloha klíčku), ale nechat proběhnout test na 1 poloze. Dělám to tak a chyba už se neopakovala. Z -
Riadiaca jednotka motora, ak je tam take nieco bude asi tiez Magnetti Marelli. Na mojom aute funguje na 100% ale 2x este predchadzajucemu majitelovi zahlasila Engine Fault po zapnuti zapalovanie. Ja som uz najazdil 7 tisic vacsinou kratke trate, auto ma 19 tisic km a nemal som vobec ziadny problem. -
@All: Já jsem taky v podstatě spokojený. Mám najeto 28 tkm (od dubna) a měl jsem jen dva problémy: 1) geometrii (už jsem o toma tady také psal) a 2) elektroniku. Geometrie vypadá, že je už vyřešena a elektroniku snad vyřeší výměna čidla. Jinak je Stilo super, ESP opravdu pomáhá (resp. pomáhalo :o) ), automatická klima nemá chybu a spotřeba kolem 7.5 je v pohodě.
Lehce žertovné je jen to, že veškerá aktivní elektronika (ESP apod.) je německá - Bosch, airbagy jsou řízeny jednotkami Siemens, jen aut. klima je italská Marelli (psal to Examiner :o))) ). Že by to tedy s tou italskou nespolehlivostí nebylo tak zlé ???
Ať Vám to jezdí. Z -
Ja netvrdim ze nejsem spokojenej! Jsem spokojenej jen jsem chtel aby dunlop vedel ze to neni zavada stejna jako ma Zdenek C. Jen me prekvapuje ze vam co mate "starsi" Stila to nedela. Ale nijak me to neobtezuje proste si to rano zapipa tak pockam az to prestane (cca 5 sekund) a vyjedu. -
Zdarvím také mám 1,2 Actual a taky mi ukazuje ABS EBD failure, ale dela to jen kdyz mrzne a je to trochu jinak... Kdyz je venku mraz tak to skutecne zapipa hned po nastartovani, ale pak to zhasne a vse funguje normalne auto brzdi a hlaska se neopakuje. Je to pry podle servisu jen tim ze to cidlo je "namrzle" nebo neco podobneho... Holt Italske auto nema rado zimu. :)) -
Zdravím a upřímně soucítím. Pro informaci - níže je thread "Loose Connection" o mým problémech. Podle servisu je to čidlo natočení volantu (či rejdu, nevím). Objednávali ho v pondělí, příjít má zítra. Od 25.12. jezdím podobně jako Vy autem, které vypíná ABS, ASR, EBD a ESP kdykoliv se mu zachce. Sevis je vstřícný (aspoň že tak), nicméně pokud to neopraví tou výměnou, tak udělám docela velký binec přímo ve Fiatu. Ať se daří a auto je rychle ok.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!