Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.04  21:07

« Re: faceliftované Stilo

Taky uz sem videl facelift, tmave modreho 5D, v jednom stredoceskem autosalonu :o) Podle 16V napisu a 6kvaltu to byla 1.4, dokonce me rikali i neoficialni ceny, zdalo se ze 1.4 bude asi o 10 - 20 tisic drazsi nez byla 1.2, ale muzou se lisit vybavy, takze tezko rict.
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.04  20:25

« faceliftované Stilo

Tak jsem konečně v jednom nejmenovaném autosalonu na vlastní očka spatřil faceliftované Stilo. Zezadu vypadá teď dost pěkně. Zajímavý ale je, že prodejce už eviduje objednávky na "nový" Stila, přitom mají vydaný jen ceníky, ale žádný technicko taktický data na papíře nemají - a co hůř, ani je neznají.
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.04  12:03

« Re: Hlášení poruch ...

Zdravím, měl jsem podobný problém (popisoval jsem to tady dříve) - nefungovala veškerá elektronika (ABS,ASR,MSR,EBD,ESP) a palubní deska. V konečném důsledku měnili čidlo natočení úhlu volantu, což nepomohlo, a následně řídící jednotlku motoru, protože fungovala, ale nekomunikovala s ostatní elektronikou. Po této výměně je vše OK. Začalo to 25.12.04, konečné řešení v únoru >:-[]
    Přeji, ať se to brzy vyřeší.
    Zdenek
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.04  08:21

« Hlášení poruch ASR a ESP + navigace

Od listopadu 2003 mám koupené nové STILO a již do odruhého dne mám problémy s elektronikou. Hlásí mi po každém startu "Avaria ASR" a "Avaria ESP". Do servisu jsem po celou zimu jezdil každý týden, vždy to dali na počítač, pohlédli a smazali. Potom přestříkali spoje kontaktolem; radili se u dovozce v Praze a pořád hledali a dosud hledají chybu v řídící jednotce. Na doporučení dovozce ji i přeprogramovali a závada se pořád hlásí. Uvažují i o chybě v přístrojovce - že nesnáší zimu a vlhko. Myslím si, že jsem již závadu našel, ale o návrhu mého nešení nechtějí zatím slyšet - nevím proč. :-( Celou zimu, každý start jsem si zapisoval včetně venkovních teplot a teplot v garáži. Přišel jsem k jednoduchému závěru. Rozhodující je teplota a to +4°C. Pod tuto teplotu mi to hlásí poruchu, jakmile teplota stoupne, je vše v pořádku – což je i současný stav :-) . Můj závěr tedy zní: vyměnit čidla, když to bude pokračovat, vyměnit kabely k řídící jednotce. Co vy na to? Neměl někdo z Vás podobný problém? Jinak jsem s vozem nadmíru spokojen :-) , mám ho v plné výbavě včetně navigace. Tam je druhý můj problém a to, že nemohu sehnat CD s mapou ČR, která by v Connectu fungovala. Již komunikuji s Holandskou firmou NAVTECH, zatím to vypadá nadějně, ale nejdříve na konci roku. Nemá někdo nějaké zkušenosti s kompatibilitou z jiné navigace ( zkusil jsem Peugeot, VW a nejde to )?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.04  08:03

« Výměna předních žárovek

Ahoj, tak jsem se koukal, jak je nejvhodnější vyměnit přední žárovky - hlavně vlevo, kde je baterie a je tam velice omezený přístup. Odborníci nic nepovolují, žádný nárazník ani světlomet. Stilo zvednou na zvedák a zespodu to udělají - je tam více místa než od motoru z vrchu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.04  07:59

« žárovky - potkávací H7

Ahoj, jen dorbnost. Už po třetí mi prdla přední potkávací žárovka (za 3/4 roku 39tis. najeto). Tak nevím jestli jsou nějaké lepší co tak rychle neodchází? Nejhorší je, že je to podruhé na levé straně, kde je přístup na prd. Vpravo jsem si ji vyměnil sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.04  16:56

« Re: Konec diskuze?

skor su nase stila bez vacsich poruch :D
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.04  15:31

« Problemy

Tak po delsi dobe neco pridam. Mam dva problemy. Bezpecnostni pas u ridice se dole u sedadla roztrepil a to tak, ze je v podstate do pulky natrzeny. Vsiml jsem si toho nahodou pri uklidu. U fiatu rekli, ze unava materialu a vymena. Pak mi uteklo chladici medium z klimatizace a ta nefunguje. Cekam na nejake nove tesneni ci co.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.04  12:09

« Konec diskuze?

Nejak tady ta diskuze uticha, ze by vsichni zacali chodit na www.stilo.org ?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.04  09:19

« Re: Nový ceník a nové motory u MW...

Mohl by jsi mě poslal poslat prosím ceník na Stilo MW na adresu dix@mujmail.cz Děkuji.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  23:05

« Nový ceník a nové motory u MW...

Nazdárek všem, tak jsem se byl dnes podívat na Pražském moto jaru. Prodejce od Fiatu hovořil o drobném facelitu u všech verzí Stila (měli tam ale jen současné modely), při otázce na MW mutlijet 16V říkal, že lze již objednávat a dal mi i nový ceník. Na webu Fiatu to ještě není, tak pokud by to někoho zajímalo (je to vše pro multi vagon), tak:
    1.4 Actual 435tis.,
    1.4 Active 470tis.,
    1.6 Active 485tis.,
    1.8 Dynamic 571tis.,
    1.9JTD 80k Actual 510tis.,
    1.9 JTD 115k Actual 542tis.,
    1.9 JTD 115k Active 577tis.,
    a konečně 1.9 Multijet 16V 140k Dynamic 664tis.
    Jsou tam i nějaké změny v cenách výbavy (alarm z 12tis. na 9tis., Hi-Fi z 14tis. na 10 tis., základní navigace u verze Dynamic je po novu za 45tis.). Pokud by někdo chtěl můžu naskenovat a poslat... Ať Vám to všem jezdí.
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.04  12:02

« Re: poškozené prahy - lak

Auto jazdi bez problemov, vcera som si dal urobit jarnu prehliadku za 99Sk,- este som dostal aj liter oleja a nejake dalsie drobnosti zdarma. Maju akciu do konca aprila.
    Tu je par fotiek na moje foliou ochranene prahy :-) Myslim ze bez ochrannej folie nema zmysel u nas (SK, CZ) jazdit. Zavada by sa skor alebo neskor opakovala.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.04  13:29

« Re: povrzávání náprav

Já sice nemém Stilo, vlastním Punto ll, ale problém s vrzající nápravou mám stejný.Taky ji mám už dvakrát promazanou a po nějaké době vrže stejně a to i při nízké rychlosti cca 10-20 km/hod po menších nerovnostech.Nevím, čím to je, ale asi to nadobro opravit nejde nebo tomu už nevěřím.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.04  08:39

Ahoj Zdenku !
    Ja som mal podobnu naladu cez vikend, ked som si umyval auto a zbadal som dalsie oderky tentokrat na obdidvoch zadnych dverach. Ta spodna cast pod tym zlomom je dost poskrabana, je tam vela jemnuckych skrabancov od kamienkov. Prahy vzadu na kritickom mieste drzia, folia je spolahliva.
    A zasterky vobec nepomahaju, to si mohol tomu technikovi povedat, ja ich mam a lak trpi aj tak. Asi si necham po niekolkych rokoch prestriekat aj spodne casti zadnych dveri, ale teraz este nie ..
    Uz si napisal do Turina ?
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.04  14:17

« Veselé Velikonoce

Veselé Velikonoce všem Stilařům.
    Zdenek
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.04  14:17

« Re: povrzávání náprav

Zdravím, mi nic nevrže - myslím nápravy. Zato na nerovnostech něco hrká v oblasti 5 dveří. Minule v servisu to na nějaký čas odstranili (neřekli jak), ale opět se to hlásí.
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.04  12:53

« povrzávání náprav

Tak jsem tu zpět, abych se podělil o zážitky z mé první návštěvy servisu v Ostravě: na nerovnostech když se auto rozhoupá či při přejíždění příčných nerovností opět když se auto rozhoupe, slyším divný zvuky ze zadní nápravy a od pravého předního kola. V servise to prý údajně prohlédli a že prý vše OK, jen že promazali uložení. No nevím, někde zde jsem četl, že s tou nápravou - vrzání - je problém a že se prý mění (celá?)... a tak jsem odjel ze servisu s promazáním, zpočátku byl klid, ale zase se to začalo občas ozývat. Neměl někdo z Vás podobný problém a jak jste to vyřešili?
    Jo, a auto mě taky práská při vystupování, ale spíš to souvisí s tím, co má člověk umělého na sobě...
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.04  12:06

:twisted: >:-[] >:-[] Tak toto je moje nálada po diskuzi s technikem FIATu. V kostce řečeno jsem se dozvěděl, že FIAT nebude sponzorovat české cestáře, že když slyším tlouct kamínky o prahy mám zpomalit atp.
    Auto je OK, designový problém to není, je to otázka posypu, rychlosti a způsobu jízdy atp. atp.
    A proč nemám přední zástěrky. Na odpověď že při koupi vozu mi je nenabídli a na dotaz konstatovali, že nejsou třeba ... ticho. A prý zástěrky mají dealeři při koupi doporučovat.
    Jako jediný ústupek mi zástupce FIATu nabídl 1/4 spoluúčast na nákladech s opravou prahů.
    Takže jsem very >:-[] >:-[] >:-[] a budu psát do Itálie. Kdyby jim to prý předložil on, zastřelili by ho.
    Ať Vám to jezdí.
    Zdenek >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto fidoz

fidoz 09.04.04  01:11

« Kvalita Stila, probíjení, prahy, servisy

Co se týče kvality, můžu Stilo taktéž jedině doporučit. Sice najeto ještě nějakých aspoň 20 tisíc nemám, ale prozatím závady během 4 měsíců používání pouze několikrát v tej nejtužší zimě špatná diagnostika při startování (výpadek ABS, atd., známý problém). Co mi ale vrtá hlavou, že pokaždý když vylízám z auta, dostanu od dveří ránu. Někdy malou, někdy velkou jako prrrase. A to nějaký šusťáky na oblékání nepoužívám:))
    Zajímalo by mě, jestli se problematika obitých prahů týká hlavně 5DV a nebo aj 3DV, kterou mam osobně já tedy.
    A poslední věc - asi je to tak všude, ale byl jsem upozorněn z určitého zdroje na to, abychom si dali pánové pozor na nenápadnou výměnu našich nových dílů za staré při návštěvě servisů. Např. jedu si nechat vyměnit třeba filtry a jen tak mimoděk si někdo z mého nového auta vezme nějaký díl a nahradí ho jiným, funkčním, ale starým. To je dost závažný prob. Co s tím? Popsat si celej auťák ultrafialovým fixem?:))
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.04  22:38

« Bez nadpisu

Včera som akurát menil zimné pneumatiky a bol som prekvapený ,že boli zjazdené zadné gumy z vonkajšej strane o 1 až 1,5 mm viac oproti vnútornej strane pneumatiky, čítal som tu na fóre problémy s geometriou na prednej náprave, ale toto u mńa je na zadnej a tá je tuhá, na budúci týždeň sa idem na to popýtať do servisu aj s gumami nech mi vysvetlia aká je to zrada ! Má s tým niekto skúsenosti? Ďakujem.
    Okrem toho mi stále ukazuje teplomer o 2,5 stupňa viacej ako je vonku v skutočnosti v zime aj v lete, keď som sa na to pýtal v servise mi povedali že je to údaj iba približný, reklamovali ste už niekto teplomer ?Zdravý stilár z Blavy..:)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…