Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: žárovky - pro pobavení :-)
ale aky typ !!! H? 1,3,4,7 .... pomooooc pomozte
a ja to spacham sam, kedze som zistil ze v servise kam chodil foter stoji 1h 750 SKK bez DPH ( co je 900 SKK / h ) a mne nepripada vobec smiesne ... na chalupe vlezem do motora a kym to nevymenim nevylezem .... -
Mr.Murphy_ 15.08.06 15:00
« žárovky - pro pobavení :-)
vzhledem k tomu, že zítra jedu na dovolenou a nemám vůbec čas to řešit, tak jsem tu jednu žárovku v potkávačkách nechal vyměnit u Dojáčka. Žárovka: 400 s DPH, práce 550 s DPH. Při těchto cenách už mě ani nepřekvapilo, že jim automat na kafe nevrací drobné :-) No ale nechci tady plakat a pomlouvat autorizovaný servis, měl jsem si to sehnat jinde... Každopádně než budete měnit žárovku, trošku si dopředu ověřte ceny :idea: -
"-- skrytý --" 13.08.06 23:50
« Spínač zpátečky Stilo MW
Nevíte náhodou někdo,kde se spínač světel zpátečky nachází?Proč já musím mít na každém autě,které si koupím,zvláštní závady.ˇFabia,Focus,Laguna / a to byl nový model /.Na každém autě je něco.To si člověk nevybere.Tak díky za radu.Kamil-Liberec. -
"-- skrytý --" 13.08.06 10:12
« Re: Re: olej
to r.c.:
kolem Malé Fatry jsme se vraceli z Roháčů do Beskyd. Tam jsme jeli "zkratkou" přes Oravu, ale jeden úsek cesty byl v tak nehorázném stavu, že Stilo jen plakalo - a co teprve já... Hrůza, samá díra, bláto a neskutečné stoupání...Takže zpět přes Dolný Kubín na Martin a Žilinu do Čadce. Celou dobu údolím kolem toku Oravy, Váhu a Kysuce. Krásná cesta, slušný provoz, spotřeba těch 6,5.
Máš v Havířově v Tescu stále obchod se svíčkama? Byla jsem se tam podívat, takové jsem snad ještě nikde neviděla, jednu jsem si koupila na památku, ale prodávala mi ji nějaká postarší paní. Nicméně před Tescem jsem viděla jedno MWéčko tmavé barvy (kola snad 16 -17") a jedno 3D červené barvy. Nevím, jestli to MW bylo tvoje.
Zpět domů z dovolené cesta po dálnici (pokud se té hrůze dá říkat dálnice), plně naložené auto - pět osob, z toho 3 dospělí a 2 téměř muži >:D a Stilo šlapalo jak hodinky, žádný problém s výkonem, jakékoliv stoupání zvládá jedna radost, i s tím plným naložením jede jedna báseň ;-) -
« Re: olej
těžko říct, jaký olej tam máš. Z výroby to jde se selenií, ale v servisu (i značkovém) ti můžou dát něco jiného. Mě to hned při první garančce vyměnili za castrol.
to Ruzenka: příští týden jedeme také na Slovensko (Malá Fatra). Doufám, že vyjde počasí a rostou houby. :shock:
A co se týká mlhovek, tak je používám pouze v mlze. Normálně svítím potkávačkami. -
"-- skrytý --" 12.08.06 20:05
Ahojky, tak vás všechny zase po týdnu zdravím, právě jsme se vrátili z dovolené. Byli jsme v Beskydech a odtud se tak různě podívali i do Západních Tater a do Polska. Stilo je super, krásně nás všude dovezlo a občas jsme i potkali nějakého toho bratříčka, ale moc jich k vidění skutečně není. Zato kdyby mi někdo dal pětku za každé auto zn. Škoda (od těch nejstarších až po nejnovější), tak je ze mně boháč... Velmi mě také potěšilo, když jsme někde u Dolného Kubína potkali auto s SPZ našeho domovského okresu, to fakt překvapí. Jinak v Tatrách bylo Čechů pomalu víc než Slováků, ale Jihočeši se moc nevidí (a se Stilem už vůbec ne :P ) -
"-- skrytý --" 11.08.06 19:24
« mlhovky přes den
Trochu se tu rozproudila debata ohledně mlhovek. Samozřejmě je používám při denní jízdě s obrysovkama a bez potkávaček a dálkových :D
Ad. oslnění - mlhovky ve Stilu jsou umístěné velmi nevhodně pro funkci mlhovek (na rozdíl od Bravy apod.) a proto je jejich optika zaměřena směrem k vozovce pod dosti velkým úhlem (svítí z výšky cca do 10m před vůz - oslnění od mlhovek u Stila a ve dne je tedy téměř nemožné (pokud protijedoucí nesedí ve Velorexu). Rozhodně víc oslníš potkávačkama, když jsi naložený a nesklopíš je.
Ad. vyhláška - nechci se tady přít, sám to nevím přesně, ale zatím nevím o jednoznačném výkladu, zda při denním svícení musí být použita potkávací světla. Z praxe - potkal jsem od 1. 7. každodenně mnoho hlídek policajtů a bez problémů, byl jsem i zastaven (kontrola dokladů) a bez připomínek.
Resumé: u Stila při denním svícení použití mlhovek zatím nepovažuji za porušení předpisů, o oslnění nemůže být ani řeči (vyzkoušeno se sousedem s Nissanem Almerou), jediný otazník je vyšší ohřev malého prostoru => nižší životnost žárovky a možné popraskání čirého "skla" světel. Dojem souseda = mlhovky Stila svítí jako malé potkávačky nebo velké obrysovky.
Toto jsou současné (mé) zkušenosti a názory. Pokud někdo naleznete přesnou specifikaci světel pro denní svícení (tím myslím, že jsou definovány konkrátní typy světel, kterými se musí svítit), hoďte to sem nebo dejte link.
@ pepec
domnívám se, že bys výrazně změnil slova i názory po setkání s "piloty", kteří svítí ve dne dálkovými světly :D -
« Re: @ PEPEC
Ja som kludny, a rozhodne hmlovky svietia inak ako stretavacky. Oni totiz maju svietit inam, a preto je vo vyhlaske povedane ze sa maju pouzivat len v znizenej viditelnosti. Ono to tam fakt neni len tak napisane. A tym ze by som hmlovkosvieticov trestal som myslem viac menej globalne. To je presne take iste odovodnenie ako keby som ja jazdil s dialkovymi, lebo s nimi vidim lepsie. Ako by si sa k tomu postavil ? -
Mr.Murphy_ 11.08.06 13:13
« @ PEPEC
Než se rozčílíš, tak si uvědom, že Stilo má mlhovky integrované ve světlech, takže když jedeš proti mě, tak dle mého názoru ani nepoznáš, že jedu na mlhovky.... Nemám ale vyzkoušeno, jestli ty integrované mlhovky oslňují víc nebo míň než běžná světla, rád se nechám poučit... :idea: Hlavně v klidu! -
« Re: start se světly
Sám používám svícení mlhovkama. H1 jsou cenově podstatně levnější a údajně je k nim snadnější přístup
bez urazky, ale za takyto pristup by som vrazdil
a) vyhlaska definuje pouzitie hmloviek
b) super su lacnejsie, lahsie pristupne a ze oslnujem protiiducich vodicov mi je ukradnute. dakujem, zakony dzungle patria na cesty.
Koniec rozhorcenej casti postu.
Mal som Bravu, a vskutku neviem ze by som menili ziarovky za ten cas co som ju mal. a to som svietil ( stretavacimi :!: ) furt. Btw ono na to je urcite nejaka finta :-) kuknem fotrovi do stila a poreferujem. V mojom civicu je na to tiez taka finta, a malo miesta .... ale s drobnymi skrabancami to uz teraz zvladam vymenit aj v -10 pod 5 minut obe ziarovky. Menim ich naraz, aby svietili rovnako intenzivne, a pri cene 200 SKK za kus si myslim ze moja bezpecnost za tych usetrenych par korun nestoji.